• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıldım.

siz bir hafta ailenizin yanına gelin.
eşiniz gelince yine ailenizin yanında durun.
ailem de ailem.
karşı taraf saksı mı?
onların da torunlarını, oğullarını görmeye hakkı yok mu? bu ayıp hep sizin ananıza babanıza mı oluyor?
az insaf.

E nasil olacak gelip ailemden beni saksi gibi alip goturecek mi ben ailem de ailem demiyorum zaten aksam geliyor bir cay yemek sabah kaynanam kayinpedere geciyoruz.

4 gozle damat yolu bekleyen insan damat gelmedi diye bozulmaz,tam tersi orta yolu bulmaya calisir.
Kp de erkenden yatmis uyumus. Kimse kimseyi beklemiyormus bence de.

Zaten bozulmaz ben bozulurum kp dediginiz babam sabah 6 da ise baslayip aksam 6 da eve geliyor evindr cat cat telle oynayan damafa ne yapacakti??

Yani sokata dolasmayi oyle cok gezmek gibi gormedigim icin belki oyle dusunmedim sonucta 1 saat kalip geliyorum ailesiyle vakit gecirmemek icin bahane degil tam tersi onun bana bunu yaptigini dusundugum icin bu kadar tepki verdim. Ablasiyla genelde iyi de vakit geciririm bugun sadece sorun oldu.hizmet de kendim istedigim icin yoksa oyle hizmet etmek icin degil ilgimi gostermek icin. Ama ailesi ile cok da vakit gecirmekten hoslanmam evet sikilirim ama belli etmem
Iste o da sıkılıyor demek ki
Babaniz aksam 7 de gelen damadi bekleyememis yatmis uyumus,esiniz de normal olarak elinde telefon takilmis. Ne konussun ne yapsin,gayet normal bence. Ben de kple ne konusayim mesela,orayla burayla ilgilenirim mecburen.
Sokakta dolasmak gezmek,ne farki var ki? Sonucta evde misafir beklemiyorsunuz.

Haksızsınız.. Hiç burda yazılanların gazına da gelmeyin.o kadar basit manevralarla halledicek mevzu resmen kaos olmuş. Siz zaten annenizdesiniz bir haftadır. O da gelirken ablasına uğramış ki çok doğal. Az bişey gezip gelebilirdiniz yada canım siz takılın akşam görüşürüz deyip tatlıya da bağlayabilirdiniz. Ayrıca annenizin de 4 gözle damat yolu gözlediğini sanmıyorum.

Tatliya baglayadigim icin yazdim buraya zaten 4 gozle degilde ozenerek bekliyor sever damadini siz muneccimsimiz sanirim

Zaten bozulmaz ben bozulurum kp dediginiz babam sabah 6 da ise baslayip aksam 6 da eve geliyor evindr cat cat telle oynayan damafa ne yapacakti??
Uyumasi yine de kabul edilebilir bir sey degil bana gore. Misafir bekleyen insan uyumaz. Damadiyla oturup sohbet etseydi,iki laf atsaydi,adam da belki telefonu birakirdi elinden sohbete katilirdi.

Siz esinizin ailesine gittiginizde kv uyuyor mu oluyor genelde?

Uyumasi yine de kabul edilebilir bir sey degil bana gore. Misafir bekleyen insan uyumaz. Damadiyla oturup sohbet etseydi,iki laf atsaydi,adam da belki telefonu birakirdi elinden sohbete katilirdi.

Siz esinizin ailesine gittiginizde kv uyuyor mu oluyor genelde?

Babam degil mesele zaten annem. ha babam da konusmadi degil ama iste 2 3 laflamadan ibaret. Dedigim gibi esim telden kafasini kaldirmadi zaten.

Iste o da sıkılıyor demek ki
Babaniz aksam 7 de gelen damadi bekleyememis yatmis uyumus,esiniz de normal olarak elinde telefon takilmis. Ne konussun ne yapsin,gayet normal bence. Ben de kple ne konusayim mesela,orayla burayla ilgilenirim mecburen.
Sokakta dolasmak gezmek,ne farki var ki? Sonucta evde misafir beklemiyorsunuz.

Sıkıliyordur eminim ama insan bu kadar da belli eez ben daha ilgiliyim onun ailesine giderken yani az gitsem de gittigimde hareketlerimr dikkat ederim esim geldikten bir sure sonra babam yatti yani 10 bucuk gibi falan bekleyemedi yatti olayi yok yani

Babam degil mesele zaten annem. ha babam da konusmadi degil ama iste 2 3 laflamadan ibaret. Dedigim gibi esim telden kafasini kaldirmadi zaten.
Kavga cikarirsaniz oyle olur iste durum. Herkesin tadi kacar. Esiniz hakli,siz zaten 1 haftadir ailenizlesiniz. Esinizi de suruklemenizin anlami yok.

Tatliya baglayadigim icin yazdim buraya zaten 4 gozle degilde ozenerek bekliyor sever damadini siz muneccimsimiz sanirim
Müneccim olmaya gerek yok ki.. Ben hiç ay damadım gelecek diye sabırsızlıkla bekleyen kayınvalide görmedim.siz eşinizin ablasına gitmesine bozuldunuz, annenizin babanızın beklemesi değil mesele. Sonuçta akşam gelecek adam. Niye kavgayı aileye yansıtacak kadar büyütüyorsunuz.

Sıkıliyordur eminim ama insan bu kadar da belli eez ben daha ilgiliyim onun ailesine giderken yani az gitsem de gittigimde hareketlerimr dikkat ederim esim geldikten bir sure sonra babam yatti yani 10 bucuk gibi falan bekleyemedi yatti olayi yok yani
Annem farketti biraz babam yatmisti zaten ama annem uzuldu. 7 de geldi
Bu mesajinizda farkli anlasiliyor. Genel olarak olayi da anlatamiyorsunuz herhalde. Bilemiyorum ben esinizi hakli buldum yani

Biz boyle durumlarda esimle birbirimizi idare ediyoruz.
Mesela cuma gunu mu geldi esiniz sizin evde hazirlik tabi ki yapilir mesela benim esim anneleri bu durumu kıskanacaklari icin cumartesi gunu gelicem der..ilk de onlara gitmis gibi yapar filan 😊
Boylece her iki tarafta mutlu mesut iste😊
Sizde onceden haberlesin boyle durumlarda evde hazirlik var annemlerde yasli hemen uyuyorlar direkt bize gel dersin olur biter.

Biz de boyle bir iletisim yok malesef catisma halindeyiz surekli. Keske boyle olsa ne güzel Allah bozmasın keyfinizi. Ben boyle bi teklifte bulunsam neden ilk sizin aileye gidiyoruz gibi bir tepki ya da ona benzer bi tepki alirdim heralde

Müneccim olmaya gerek yok ki.. Ben hiç ay damadım gelecek diye sabırsızlıkla bekleyen kayınvalide görmedim.siz eşinizin ablasına gitmesine bozuldunuz, annenizin babanızın beklemesi değil mesele. Sonuçta akşam gelecek adam. Niye kavgayı aileye yansıtacak kadar büyütüyorsunuz.
Olurmu gelir gelmez kayinalideye degilde ablaya ugramasi kabul edilecek gibi degil.

Neden ablasina gitmesine bozulayim o zaman buraya ablasina gittigine bozuldum yazarim. Adim yok bir seyim yok icimi doker rahatlarim. Gercekten kendim alindigim icin yazdim. Ve dort gozle beklemese de ozenen damadini seven kayinvalideler var annem herkese karsi boyledir sadece damatlarina da degil eve biri gelecegi zaman ozenir.

Herşey karşılıklı. Mesela çocuksuzken ben memlekete gittigi de eşim yoksa sadece ailemde kalıyorum ama eşim varsa yarı zaman eşimin ailesinde yarı zaman kendi ailemde. Ailemi de şartlandırıyorum bu duruma ama çocuk varken mutlaka eşit gitmeye özen gösteriyoruz. Eşinizin tarafı oglunu, sizleri daha az görüyorsa eşiniz bu yönden haklı.

Ablayla görüşseniz iyi olurdu sanki. Damadı veya gelini görseler nolur görmeseler ne olur, herkes evladını görmek ister önce

Neden ablasina gitmesine bozulayim o zaman buraya ablasina gittigine bozuldum yazarim. Adim yok bir seyim yok icimi doker rahatlarim. Gercekten kendim alindigim icin yazdim. Ve dort gozle beklemese de ozenen damadini seven kayinvalideler var annem herkese karsi boyledir sadece damatlarina da degil eve biri gelecegi zaman ozenir.
Ben bu konuda sadece empati yapmanızı istiyorum. Eşiniz sizin siz eşinizin yerinde olsanız..

Bu mesajinizda farkli anlasiliyor. Genel olarak olayi da anlatamiyorsunuz herhalde. Bilemiyorum ben esinizi hakli buldum yani

Anlatmaya calisiyorum ama karisiyor.
Esim 7 de geldi babam zatem evdeydi ama esim ilgilenmedi kimseyle babamda 10 bucuk gibi yatti. Sonrasinda da gec saatte herkes yatti annrm haric genelde gec saate kadar bir seylerle ugrasir o ara biz esimle basbasa kaldigimizda ilgisizligindem dolayo laf soktum orali olmadi sonrasinda sabah erkenden de bizimkilere geceriz diyince bunun icin mi geldin dedim olay boyle patladi carpti kapiyi gitti annem gittigini farketti sordu anladi yani. Olabilir hakli bulabilirsiniz gorusunuzde bazi konularda ben de hak veriyorum ama hic ugramadan da direk kv kpye gecmek de dogru degil bence

Haksızsınız , siz zaten ailenizlesiniz eşiniz de ablasıyla vakit geçirmek istemiş gayet normal. Milletin kendi karnından çıkarmadığı evladı özledim bahanelerine de gıcık oluyorum. Neden özlüyorsunuz? Kendi ailesinden önce koşa koşa kayınvalidesine gelmesini beklemek neyin kafası bu ?

Herşey karşılıklı. Mesela çocuksuzken ben memlekete gittigi de eşim yoksa sadece ailemde kalıyorum ama eşim varsa yarı zaman eşimin ailesinde yarı zaman kendi ailemde. Ailemi de şartlandırıyorum bu duruma ama çocuk varken mutlaka eşit gitmeye özen gösteriyoruz. Eşinizin tarafı oglunu, sizleri daha az görüyorsa eşiniz bu yönden haklı.

Ablayla görüşseniz iyi olurdu sanki. Damadı veya gelini görseler nolur görmeseler ne olur, herkes evladını görmek ister önce

Esimleyken gidiyorum ama esim olmadan kaldigimda gitmiyorum ha gorumcem cagirirsa giderim ama. Bunda biraz da bastaneri gelen karsi tarafin tavrinin da etkisi var. Benlik bir durum degil beni hamileyken bir kere bile arayip nasilsin diye sormadilar mesela. Ama esimleyken esit gideriz

Anlatmaya calisiyorum ama karisiyor.
Esim 7 de geldi babam zatem evdeydi ama esim ilgilenmedi kimseyle babamda 10 bucuk gibi yatti. Sonrasinda da gec saatte herkes yatti annrm haric genelde gec saate kadar bir seylerle ugrasir o ara biz esimle basbasa kaldigimizda ilgisizligindem dolayo laf soktum orali olmadi sonrasinda sabah erkenden de bizimkilere geceriz diyince bunun icin mi geldin dedim olay boyle patladi carpti kapiyi gitti annem gittigini farketti sordu anladi yani. Olabilir hakli bulabilirsiniz gorusunuzde bazi konularda ben de hak veriyorum ama hic ugramadan da direk kv kpye gecmek de dogru degil bence
Neden doğru değil? Siz kayınvalidenize gittiniz mi peki ?

E nasil olacak gelip ailemden beni saksi gibi alip goturecek mi ben ailem de ailem demiyorum zaten aksam geliyor bir cay yemek sabah kaynanam kayinpedere geciyoruz.

aile sizin aileniz.
bir haftadır da oradasınız.
eliniz kendi anasını babasını görmeden sizin ailenizle mi vakit geçirsin? ki adam geçirmem dememiş de.
siz sizi davet ettiğinde gitmemek için bahane etmişsiniz bunu da anlamış.
bence biraz kendinizi eşinizin yerine koyun.
adamı tanımam etmem, sizi de öyle.
ama iki aile de aynı şehirde ise, siz de ailenizde kalıyorsanız, o geldiğinde ailesine gitmek daha münasip.
sonrasında sizin ailenizi de ziyaret eder.

ek olarak damadın telefonla oynaması ile kayınpederin damadı yalnız bırakıp uyuması bana sorarsanız kafa kafaya ayıp.
belli ki onların çok da umrunda değil.
annem de annem diye de tutturmayın, damat kayınvalide ile ne konuşacak allah aşkına?
ben kayınpederimle 20-30 cümle kursam 31 yok 🤷🏻‍♀️

Back
X