yilik yap, ktlk bul....

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
İyi niyetli olmanın ,alçakgönüllü olmanın sonucu
(genelleme yapmıyorum) hep üzüntü mü sizce?
aile ile,eşle,arkadaşlarla olan ikili ilişkilerde neden
iyi niyetli olanlar her zaman gösterdikleri davranışın karşılığını alamıyorlar...
ben merkezcilik,bencillik olduğu sürece
huzur denen birşey kalmıyor maalesef...
insanlar neden olaylara karşı objektif olamıyorlar...??
hiç böyle bir olay yaşadınız mı ve sonucunda
ne oldu??
bu konudaki duygularınızı,yaşadıklarınızı paylaşmak istermisiniz???
sevgiler...

olmaz mı ...

nısanlımdan örnek verıyım,bı aksam telefonda bagırdı cagırdı...ona bu yüzü veren bendım.hep susardım,laf soylerdı tamam derdımn,bagırırdım tamam derdım... sonra tepeme cıktı.o gun cok kırıldım ve karsılgını öyle bı verdım kı (yıne sustum ama davranışla gösterdım) annem ve babamla buluşup ağladı bıle..ben işteydım tabı o ara.Velhasıl ıyılık yaptım ben ona,karsılık vermedım aramız ıyı olsun dedım ama o benı ezmeye kalktı bende altın vuruşa geçtım

olmaz olurmu hiç
benim çok samimi bir arkadaşım vardı hamilelik döneminde ben hep yanında oldum herşeyine yardım ettim doğum etti yine ben ilgilendim her ihtiyacında yanında oldum
ben hamile kaldım vede hamileliğimde sorunlar başladı kendisi yanıma gidip gelmez oldu doğum ettim 2 ay sonra geldi ama ben birşey demedim kendisine kırıldığım halde
oğlumun cenazesinde bile yanımda olmadı bende artık kendisiyle hiç görüşmüyorum kötü günümde yanımda olmayan iyi gündede olmasın gerekmiyo

Son düzenleme:
Yasadim...yasadik daha dogrusu ailece....

Akrabalarimiz sagolsun....Hep verici taraf olduk...hep altan alan taraf olduk...hep susan taraf olduk....ama artik bitti...maymun gözünü acti.

Annemi yediler..babami yediler..bizide yemeye calisiyorlar ama bu sefer kiracaklar dislerini...rahmetli annem günahini saldi üstümüze...ben yaptim siz yapmayin kizim..siz acik göz olun kurnaz olun kendinizi yedirmeyen hakkinizi arayin
Ben yedirdim icirdim yillarca maddi manevi sanki yarandimmi dedi...

Yüzde 90 bu dogrudur songülcüm...iylik yap kötülük bul...canim de canin ciksin diyorlar...en yakin cevrenden görüyorsun zaten nankörlügü...o yüzden 40 yillik yabanciya iyi ol ama en yakin akrablarina gelince hic bir zaman fazla iyi olma

nedense derdini anlatmayanlarin icine atanlarin daha fazla ezildigini daha cok gormezden gelindigini goruyorum..
anlatamiyorum yapim degil cok canima tak edene kadar kendi derdimi anlatmam ama gel gor ki beni bu yuzden gamsiz dertsiz diye nitelendirip tepeme cikmaya calisan cok kisi oldu.
sabirli biriyimdir hemen ses etmem boyle konularda ama kimin ne oldugunu asla unutmam.

merhametten hep maraz doğmuştur zaten ne kadar iyi niyetle yaklaşırsan o kadar tabiri caizse kazık yemişizdir...olsun iyilik yapıloan kişi bilmez belkide bilmek istemez ama rabbim biliyo herşeyi........

ama nereye kadar ya,bu bencillik insanın gözünü
kör etmiş resmen...yani kötü mü olmak lazım,cin fikirli mi olmak lazım,
yosa ikiyüzlü mü olmak lazım,üzülmemek için...
ya da düşünmeden mi konuşmak ve hareket etmek gerekiyor...

Bu güne kadar hep veren taraf olduk her zaman biz alttan aldık ve çok zor günler geçerdik. Ama sonucunda hep gülen taraf inanın biz olduk örneklerle anlatayım...Yan komşumuzla arsa nedeniyle kavga etmiştik çok büyük sorunlar yaşanmış (ben köye gitmiştim haberim yoktu) bizimkilere 1 hafta içinde yapmadıklarını bırakmamışlar ama şuan o kadar pişmanlarki her bayram bizi görmeye gelirler, her daim yardımcı olmaya çalışırlar...2.ci olarak Babamı kaybettiğimiz gün cenazeyi kapının önüne getirdiler, tabi biz ağlıyoruz karşı komşularımız ise gülüyormuş inanabiliyormusunuz yaa ben görmedim ama güldüklerini söyleyenler oldu ve sonuç; 2 gün sonra kendi babalarını kaybettiler...Belki bunlar biraz konu dışı ama yapılan kötülükte iyilikte hiç bir zaman karşılıksız olmaz. Ama açıkgözlü olmakta fayda sen saf olup herkese boyun eğersen tabikide herkez üzerinden kazanmaya çalışır.

saolsun akrabalarım.........
benim annemin ve babamın yaptıgı iyiligi anlatmaya klaksam sayfalar almaz..............
hep iyiligin sonunda kalplerini kırdılar............
hiç karşılık beklemeden iyilik yaptılar ............
ölümlerinde dügünlerinde dogumlarda en zor zamanlarında koşan hep ailem oldu...........
akrabalar bütün bunlara karşılık koşmayı bırakın yürümediler bile..............
ya en son gelen oldular ya hiç gelmediler.............
bir şey oldugu zaman bizler anne ve babamıza gitmeyin yapmayın dedik...............
fakat onlar biz yapalım insanlıgımızı bilen bilir bilmeyenide mevlam görür dediler...........

o yüzden yap bir iyilik at denize kul bilmezse allah bilir der annecigim.......

5 yıldızlık bir konu...

sevgili songül "hayat bugün size ne verdi" topiğine yapacağım mesaja tam olarak uyan bir topik açmışsın...

ne kadar verici olursan karşında ki insan o kadar ezici oluyor ....

bende bu hep böyle oldu....

annem, ablam, arkadaşlarım, eşlerim de hep böyle oldu maalesef....

kişilik olarak bunu aşmaya çok çaba sarfettim ama bir türlü aşamadım ta ki ne zaman anne oldum önemli bir bölümünü aştım...

tabiki hala çok verici oluyorum fakat karşıdan ezmenin belirtilerini gördüğüm zaman hemen anında tavrımı koyuyorum....

En sonki yaşadığım olayı örnek vereyim bizim komşumuzla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi onların çocukları bizim evde büyüdü her türlü kahırlarını çektik altlarını değiştirdik bizden gitmek istemediler uykusuz kaldık çocuklar bana anneme anne diyolardı düşünün artık tuvaletleri gelince bile anneleri dururken bize söylüyolardı.... Bizim kiracımız var eczacı bunlarda evlerimiz dipdibe olmasına rağmen eczaneye verdiler dükkanlarını hiçbişey demedik,herkes kendi rızkını yer dedik ama bunlar eczacılarını günlere götürüp mahalleliyle tanıştırdı bütün mahalleyi örgütlediler o kadını överek bize geçin demeye çalıştılar resmen daha bi sürü şey yaptılarya neyse... En sonunda küçücük bişey için bizim eczaneyi bastılar ailece kavga çıkardılar polis bile geldi bizi rezil ettiler herkese o kızları bile annesi öldü diye acıyoduk üstüne titriyoduk o bile neler yaptı bizde artık konuşmuyoruz hiçbi şekilde yoklarmış gibi davranıyoruz+mahalledekilere de çok hakkımız geçti yıllarca annem yedirdi içirdi hepsinin çocukları bizde büyüdü,hatta yan komşular hakkında hepsi babaları içkici,kimseye girip çıkmıyolar yabaniler diye dedikodularını yapıyolardı bize ama şimdi hepsi oraya geçti hiçbir samimiyetleri olmadığı halde....

Benim annem daha yeni anlıyo onların nasıl insanlar olduğunu çok fazla yüz veriyo herkese, şimdi farkında kimin ne olduğunun ama geçmiş ola...

bazen iyi niyetin sonucu iyi olmayabiliyor ama yinede iyi olmak kötü olmaktan iyidir yapılan iyiliğin sonu mutlaka sana iyi olarak gelir geçde olsa kul bilmezse halık bilir

herkesin yüzüne göre sakal olursan çok iyisin..
ama bir kez ben haklıyım dedinmi işte ozaman gör karşındaki insanaları..
eşimin ailesinden örnek verim 9 senedir peşlerinden koşuyorum ne yaparlarsa yapsınlar hep eşimin annesi ailesi dedim kinimi nefretimi attım..
ama n eoldu hep ben ezildim hep merhametimden maraz doğdu ..
hep ezilen eşimle ikimiz olduk...
anladımki iyilikten anlamıyolar ve okadar gücüm tükendi okadar bittimki anlatamam ..
ve herşeyi oluruna akışın abıraktım..
gene dayanamayıp eski halime dönüp başladı yüzüm gülmeye ölümlü dünya dedim herşeyi gören duyan Rabbime havale ettim ..sonra neoldu..eşimin ailesi bir oldu ve evlerinden çıkmamamızı istediler..(oysaki herşeyine koşan biziz çünki mecburuz anne o..)
utanmadan kira vermiyosunuz dediler...oturduğum evin kirasını damatların hakkıymış..
innaın aklım hayalim durdu..nasıl insanlar bukadar kör bencil olur nasıl bir anne ..
melek gibi evladını oğlunu damatlarına tercih eder ..
hala bunun şokundayım gördüm bir anne kız evlatlarını ve kocalarını canı ciğeri gibi görüp.. herşeyinde yanında olan örnek bir evlat örnek bir aile reisi olan eşimi gözü görmedi hiç bir zaman ..yazık dedim kendi kendime para hırsı insanın gözünü kör ediyor ..
ya inanın dugularımı anlatamıyorum şuan...ama anlatabildiğim tek şey mehametsizlik nankörlük bu duygu anne, akraba , eş, dost ,arkadaş tanımıyo bu duygu insanın içinde oldukça etrafına felaket saçmaktan başka işe yaramıyo..
genede sustuk ve artık iğce çirkinleştiklerini görmemek için evlerinden çıkıyoruz.. Rabbim bilsin o bize yeter.... gün olur devran döner ..inasan ne ederse kendine eder..

Iyilik bilene yapilir karsilikli olursa guzeldir...
Yaptigim iyilik bilinmeyecekse karsiliginda bana kotuluk olacaksa yapmam o iyiligi
kendime kotuluk yapilmasina izin vermem..
Bizim de basimiza cok gelmistir yuce yaradanin ilahi adaletine havale ediyorum gun gelir devran doner herkes ektigini bicer!
:1closedeyes:

onlar istedikleri kadar kötü,bencil olsunlar..
ben hiç takmam birine birşey verdiğimde hep benden gittiğinde asla
enayi yerine koyulmuş hissetmem kendimi..
çünkü onu ben kendim istediğim için,allahın rızasını düşünerek yaparım
o yüzden amacına ulaşşa da ulaşmasa da hiç üzülmem ben..
yani iyilik yapmak istediğim için,bunu kendim için yaparım...ruhumu mutlu kılmak için
sonucunda da hiçbir beklentim olmaz..iyilik asla karşılıklı değildir bende
niyetim belli benim...

Son düzenleme:
şöyle anlatayım ben üç yıllık evliyim k.validemden örnek vereyim herşeyine koştum eşimin annesidir dedim laf söyledi yaşlılığına verdim böyle yaptıkça dahada azıttı işi ama olsun allah büyük dedim bir gün hastaneye yattı anjiyo olmak için görümcemde yeni evliydi eşi hasta diye gelmedi herşeyi yaptım hastanede yanında yatanlar beni gelini değil kızı zannettiler ağızına yemeğine altına sürgüsüne kadar koydum ama eve gelince geçmiş olsun gelenlere BUNLAR baktı bana dedi damadı içinde oğlum hastalanmış o yüzden gelemediler dedibenim k.valideme ekmek atınca huyudur kocaman kaya parcası atar ama şimdi sadece ilgilenir gibi yapıyorum o olaydan sonra koptu içimde herşey bişey olursa giderim ama eskisi gibi kendime parçalamam
bide ben yeni evime taşındım bana bir eksiğiniz varmı demedi ama o evin arkasındaki arsaya ev yaptırıken benim eşim cebindeki son kuruşuna kadar verdi ama bizim en son zamanlarımızda bişey ihtiyaç varmı bile deme tesebbüsünde bulunmadaı ALLAH büyük ONA HAVALE ETTİM ZATEN:Saruboceq:

ben bir insana yardımı karşılıksız yaparım...
hiç bir şey beklemeden...
yani bugün sana şunu yapıyorum sen de ben aynı durumda olduğumda gel bana borcunu öde mantığında değilim...
eskiden böyle beklentilerim vardı ve bir gün gerçekten çok yoruldum...
mesela artık sen benim bir tanecik dostumsun naraları atan insanları yanımda barındırmam...
ben ne olduğumu biliyorum artık kimsenin pof pof sözleriyle adam olacak değilim...
sahte etiketlere de ihtiyacım yok...
hayır dünyanın en iyi insanı ben değilim...
ince yerime basıldığında yakarım ya da yıkarım hiç önemli değil verdiklerim...
bir insan için bir şey yaparken artık kendime şunu soruyorum karşılığında ne bekliyorsun... eğer hiç bir şey diyebiliyorsam o adımı atıyorum...
yoksa yapmıyorum...
bütüne hizmet etmekse amaç bir insanın yüzünü güldürebiliyorsam ne mutlu... yüzüm güler... ama ondan aynı şeyi göremezsem üzülmem... çünkü hiç ummadığım başka birinden göreceğime inancım sonsuzdur...
vermek ve karşılığın hiç bir şey görmemek dahi olsa bu beni eksiltmez, sadece çoğaltır...

yardım olayı farklı bir boyutu,
kim olursa olsun yardım,karşılık gözetmeksizin yapılmalıdır bence de...
burada hemfikiriz...
ama niyet çok önemli,sen herkesin hakkında iyi düşün,onların iyiliğini düşün ama
karşındaki bencilce davransın..
işte bunu hazmedemiyor...ve hala karşı taraf üzülmesin diye
iyi niyetli düşünürken,karşı taraf hiçbirşey olmamış gibi davrandığı ve konuştuğu zaman
ister istemez yine kendi içinde zıvanadan çıkıyorsun ve
sadece kendine zarar veriyorsun diye düşünüyorum...
sevgiler...

Her ne olursa olsun sonunda kötülük göreceğimi bilsem de iyilik yapmaktan vazgeçmedim hiç bir zaman.. İnsanların buna nasıl karşılık verdikleri önemli değil.. Benim haneme bir iyilik, bir sevap daha işlenmesi ve gece yastığa başımı koyduğumda vicdanımın rahat olması her şeyden daha büyük bir huzur verir bana...

ünideyken her konuda yardımcı olduğum arkadaşlarınm vardı aynoı odada kılır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezki birgün kendi kulaklarımlla duydum benim hakkımda asılsız dedikodular yapıyorlardı yıkılmıştım bir daha da suratlarına bile bakmadımklava:klava:klava:klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…