Ben Romanya'lı anne için biraz daha ılımlı şeyler yazacağım, kadın Türkiye'de evlenmiş, çocuğu Türkiye'de doğmuş, yani konu sahibesi Türk vatandaşı, çocuğu 11 yaşına gelene kadar burada kalmış, sonrasında ülkesine dönmüş, benim bildiğim kadarıyla Türk vatandaşı olan çocuğunuza, hele de babasından ayrılmışsanız pasaport çıkartıp yurtdışına götürebilmeniz için babanın muvafakatname vermesi gerekir, velayet kimde olursa olsun muvafakatname olmadan 18 yaşın altındaki çocuğunuz için pasaport çıkartamıyorsunuz.
Belki annesi böyle bir sorun yaşadı, baba gerekli belgeyi vermedi, Romanya sizlerinde yazdığına göre halkının pekte refah içinde yaşadığı bir ülke değil, geçen 12-13 yıl içerisinde maddi imkansızlıklar yüzünden kızıyla irtibata geçememiş olabilir.
Öte yandan annesini tanımıyor, karakterini bilmiyor, belki neden görüşmediğini açıkladığı tüm gerekçeleri birer bahaneden ibaret bilemeyiz, bu sebeple elbette temkinli olmalı, aile olmak adına çok fazla hayaller kurmamalı ama annesinden dolayı vatandaşlık alabilir, orada okuyabilir, okurken çalışabilir, iş imkanlarını da araştırırsa yarı yolda bırakılma ihtimaline karşı hazırlıklı olur.
Konu sahibesi çokta yüksek beklentilere girmeden annenizi tanımak, onunda sizi tanıması adına bir fırsat verebilirsiniz.