sizi en iyi anlayanlardan biri benim yıllardır yaşadıklarınızı yaşadım ve en son ben hamileyken yapılan ve haberim olmayan yüklü miktarda borçla karşıma çıktı hayal kırıklığı, güvensizlik herşey ve üstelik ikiz bebeklerimde var artık 9 yıl oldu evleneli her seferinde verilen sözler fakat tutulmayan yine karşıma çıkan borçlar ben artık affetmedim 4 aydır ayrı yaşıyoruz boşanmaya karar verdim asla ayrılmam senden diyor benim güvenim kalmadıki, herşeyi bitirdi dediğin gibi bebeklerimin mama parasını onun kumar borçlarına veremem kii...
kendini hiç suçlama arkadaşım bende yıllardır suçladım kendimi neden haberim olmadı diye bizdede hiç hesaplarını göstermez parasının ne yapar söylemez hep benim üstümden geçinirdi. bilg. oynadıkları için haberin olmaz kii geçmişide siliyolar zaten ben kontrol ediyodum fakat geçmişi sildiği için bulamıyodum birşey senin yapacagın hem ailene hemde onun ailesine durumu anlat gelsinler konuşulsun ben öyle yaptım eve büyükler toplandı ben bitiriyorum dedim onun ailesi borçlarını biz ödeyecegiz boşanmayın ortada iki bebek var dedi vs. vs. onlar gelince ne kadar borç var ne olacak birlikte çözüme kavuşturacaksınız yoksa tek başınızza üstesinden gelemezsiniz ben zor atlattım o hayal kırıklığını ki halende var etkisi inş. biran evvel toparlanırsınız çok zor bir durumm
benm eşim de iddia oynar. korktum şimdi((
Benim eşimde evlenmeden önce borsada çokça oynamış 2 daire parasından fazla kaybetmiş
nişanlıyken bi çok şeyden mahrum kaldım,evlendik herşeyden kısıtladık kendimizi...
evlendiğimizden beridir de borç ödüyoruz
arabamızı sattık ama hala bitmedi bitecek gibide görünmüyor.
tek korkumda hala takip ediyor onu borsayı takip ederken yakalıyorum kızıyorum,bağırıyorum
ama oynamadığını sadece baktığını söylüyor..
eğer oynarsa bu defa hepten biteriz..
hiç bişeyimiz kalmadı..
evimiz zaten kira arabada satıldı,altınlar çoktan gitti..
düşündükçede ağlıyorum..
Allah islah etsin bunları
Doktor bir iğne yapıp da yollamayacak.. Psikologlardan bahsediyor arkadaşlar... Eğer evliliğinizi sürdürme niyetindeyseniz bir uzmana gidin birlikte, tüm şifreler hesaplar kartlar sizde olsun ve ona sadece gün içinde yetecek kadar harçlık verin. Bakın bir gidişat nasıl.. Bu arada 50.000-60.000 borcu nasıl yapmış bunu da sordunuz mu? İddaa vs peşin parayla oynanıyor sonuçta.. Daha başka olaylar çıkmasın da altından tefeci mefeci falan...
Uğraşamam gücüm yok nasıl olacak kim ne yapacak kim ne yapsın diye baştan zaten umutsuzsanız çabalayacak ve savaşacak gücünüz yoksa, evliliğinizle alakalı çok sorunlarınız varsa bitmesi devam etmesinden daha hayırlıysa da ayrılın. bunu en iyi siz bilirsiniz.
Klasik koseye sikismis erkek sacmalamalari.
Aldatirlar aldarirlar karilarini, rezillikleri ortaya cikinca " kurtar beni karicigim"
Kumar oynarlar, kaybedecek bir donu kalinca " kurtar beni karicigim"
Valla gitsin bagimlilik tedavisi gorsun. Sen doktor musun?
Seni o kadar iyi anlıyorum ki(
Eşinin her hesabını kontrol et , takip et ,
Ben bir şeyler şüphelendiğim anda bilmiyorum aklıma nereden geldi bilmiyorum ama 1.5 hafta pcye casus program kurmuştum.
Zaten ya hesaplarını açacaksın ya da ben çekip giderim dediğim anda arefe günü her şeyi itiraf etti işte.
Desem ki parasızlığı görmemiş biri o yüzden oynuyor ama o da yok , zamanında parasızlığın çok acısını çekti, gördü bunu.
Ama 6 yıl nasıl bunu idrak edememiş bilmiyorum ki
Ve şu an ilerisi için ne olur onu bile kestiremiyorum(
şimdilerde kesin konuşuyor oynamıyorum diyor..
ama oynamayacağım diye söz veremem dediği zamanlarda oluyor..
ne yapacağımı şaşırıyorum bazen..
bakıyorum ona takip ediyor ama kendiside diyo ki canım çok yandı bundan bi daha oynamam...
babası,abileri hala konuşmuyo onunla borsada servet kaybetti die
akıllıysa oynamaz
oynarsada bu defa parayla birlikte benide kaybeder...
kesin bırakırmı işte bu şüpheli eşim 1 yılı geçkin bir süre oynamadı ben yeniden güvenmeye başlamıştım ki hiç ummadığım bir zamanda karşıma yeniden yüklü miktarda borçları çıktı etraftan alınan paralar çekilen krediler, kredi kartları bunların hiç birinden haberim olmadı benim. önceki yaptıgı borçlarından dolayı krediler vs. bankalar artık kredi, kredi kartı falan vermiyodu nasıl olduysa yeniden vermeye başlamışlar oda yapacagını yapmış işte..Bagimlilik ve hirs . Hersey bagimli olan kisinin elinde. Psikiyatri bölümünde calisirken bir cok kisi hayat hikayelerini ve gecmisini okumustum. Kisi istedigi zaman birakir. Ilaclarla tedavi her zaman mümkün olmuyor. Daha cok destek gruplari yardimci oluyor. Kisinin hayat boyu verdigi bir mücadele bunu da unutmamak lazim..
Benim de evliliğimde 9. yılım. Eşimin ailesi kaç kez borçlarını ödedi, kaç kez yardım ettiler bize,
oğulları borç yaptı diye ama nedeninin kumar olduğunu bilmiyorlardı ,bilselerdi yine de yardım ederler miydi bilmiyorum.
Ben henüz yeni öğrendim 6 yıldır oynuyormuş, sözler veriyor evet ama gidip oynamayacağının garantisi yok ki.
Eşime aynen şunları söyledim:Hadi ben el kızıyım da sen onlara da mı acımadın,
onların senin canından kanından insanlar nasıl yaparsın bunu onlara dedim.
Susuyor ,verecek cevabı yok ki. Ne desen haklısın diyor.
Bu işin içinden tek başıma çıkamam biliyorum, onun için anlatacağım her şeyi ailelere.
Yarın bir gün ne olur onu da bilmiyorum ama en azından bilsinler.
Gerçekten zor bir durum ..
Gerçek hayatta harcadığı her şeyin hesabını yapan bir insan nasıl gidip gözü kapalı o kadar paralar yatırır şans oyunlarına aklım almıyor.
kesin bırakırmı işte bu şüpheli eşim 1 yılı geçkin bir süre oynamadı ben yeniden güvenmeye başlamıştım ki hiç ummadığım bir zamanda karşıma yeniden yüklü miktarda borçları çıktı etraftan alınan paralar çekilen krediler, kredi kartları bunların hiç birinden haberim olmadı benim. önceki yaptıgı borçlarından dolayı krediler vs. bankalar artık kredi, kredi kartı falan vermiyodu nasıl olduysa yeniden vermeye başlamışlar oda yapacagını yapmış işte..
her defasında söz verdi, her defasında karşıma geçti ağladı sızladı hep ödedim 9 yıl oldu dile kolay şimdi insan nasıl güvenir ben güvenemiyorum artık bebeklerimi yanlız büyütecegimi biliyorum onlar babasız büyüyecekler ama ilerisi için bebeklerim için boşanacagım..
aileler bir çözüm bulacaktır elbet ama ileride yeniden yaparmı yapmazmı bunun garantisini bilemiyorum kii...Allahım sonumuzu hayır etsin inş..
Değil bir gün oynadığını görürsem ya da aklından bile geçirdiğini anlarsam
ben de kızın da yok senin hayatında bunu düşün dedim.
Sözler veriyor , senin desteğinle bu işten kurtulurum diyor ama nasıl inanacaksın ki o sözleri tutacağına.
3 gündür uyku yumuyorum yemek yiyemiyorum ..kızım 3,5 yaşında
Kızım bile soruyor annecim bugün seni hiç üzmedim dimi diyor
Yavrum sanıyor ki o beni üzdü de ben kendisinden dolayı üzgünüm((
işin içinde çocuk olunca insan bir kere daha düşünüyor herşeyi, yavrum benim herşeyden habersiz offf offf olan onlara oluyor biz büyükler bir şekilde atlatıyoruz yada atlatamıyoruz ama o çocukların içindeki fırtınaları ilerki zamanlarda nasıl dindirecegi bilemiyorum ki...
çok geçmiş olsun karbeyaz. keşke bu şekilde olmasaydı.. 6 koca yıl gerçekten bir erkek neden saklasın ki hesaplarını eşinden. ayrıca kumar gibi bağımlılıkları bulunan insanlar zamanı istikrarsız kullanır eve geç gelmeler, ctsi, pazar gitmeler. yani bunlardan hiç rahatsız olmadın mı? ya da 6 yıl boyunca gel bir yatırım yapalım hiç demedin mi? sen çalışmasan bu adam bize nasıl bakacak demedin mi? madem giden parayı bilmiyordun nere aktığını ve de masraflar senin maaşından karşılanıyor, adam seni aldatıyor olup başka bir kadına bakıyor da olabilirdi. inşallah düzelir durumuz canım gerçekten çok içten diliyorum. ama her bağımlılık gibi bu da zor. Allah yardımcınız olsun
allah yar ve yardımcın olsun cnm bir şans verr yanında ol herşeyini takip ett gözünü açtırma maaş kartını sen al haşlına kadar sen ver o şartlarla kabul ederim dee öle öle belki bırakır o yavrun içn çaba gösterki vijdan azabı çekme sonunda bende şimdi borçlarımız var eşim geçmişte çok para pul yemiş kumar oynamamış ama hep boş işlerle yemiş içmiş şimdi evlendim gün aldım maaş kartını bütün hesabı her ay oturuyok giderlerimizi not alıyok hepsini tek tek ödüyok sende öyle yap eşini ikna et
Teşekkür ederim canım ama eşim internet üzerinden oynamıs hep, evden gitmek ne kelime aksine evde pc başına kapanırdı.Cuma akşamdan pazartesi sabahına kadar ne kadar maç varsa o kadar kupon yatırırmıs internetten.
Hafta sonları evden dışarı çıkmazdı, bizi de çıkarmazdı.
Hep derdim elinde olsa bize harcar demek ki yok derdim.
Kendi işinden sonra 1,5 yıldır da ek iş yapmaya ve epey para kazanmaya başlayınca iyice şüphelendim
Nereye gidiyor bunca para dedim,
Evin bütün yükü bende zaten , ne zaman sıkışsam para gönder hesabıma desem bin bir nazla az bir miktar gönderirdi.
Ama son 3 ay hiç bir şekilde göndermeyince iyice şüphelendim sıkıştırınca , tehdit edince de ortaya çıktı işte durum.
şu internetin hayatımıza girmediği alan kalmadı artık yaa... kaç yuva ne şekilde yıkılıyor bundan dolayı... teknolojiyle baş edemez hale geldik artık. gerçekten eskiler daha güzelmiş. soba başında kestane yediğimiz günler tek kanal izlediğimiz kanaatkar dönemler daha güzelmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?