Yıllar sonra eşinizin kumarbaz olduğunu öğrenirseniz,Bayramımız zehir oldu:(

Benim de evliliğimde 9. yılım. Eşimin ailesi kaç kez borçlarını ödedi, kaç kez yardım ettiler bize,
oğulları borç yaptı diye ama nedeninin kumar olduğunu bilmiyorlardı ,bilselerdi yine de yardım ederler miydi bilmiyorum.
Ben henüz yeni öğrendim 6 yıldır oynuyormuş, sözler veriyor evet ama gidip oynamayacağının garantisi yok ki.
Eşime aynen şunları söyledim:Hadi ben el kızıyım da sen onlara da mı acımadın,
onların senin canından kanından insanlar nasıl yaparsın bunu onlara dedim.
Susuyor ,verecek cevabı yok ki. Ne desen haklısın diyor.
Bu işin içinden tek başıma çıkamam biliyorum, onun için anlatacağım her şeyi ailelere.
Yarın bir gün ne olur onu da bilmiyorum ama en azından bilsinler.
Gerçekten zor bir durum ..
Gerçek hayatta harcadığı her şeyin hesabını yapan bir insan nasıl gidip gözü kapalı o kadar paralar yatırır şans oyunlarına aklım almıyor.

benm eşim de iddia oynar. korktum şimdi((

Arkadaşım kesinlikle o malum sitelere gir kuponlarını kontrol et.
İşin boyutuna bak hemen ve asla oynamamasını sağla.
1 tli si de aynı bin lirası da bunun.
Kaybettikçe daha hırs yapmıs benim eşim, kaybettikçe daha çok para yatırmıs.
Sonuç hep hüsran olmuş.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki(
Eşinin her hesabını kontrol et , takip et ,
Ben bir şeylerden şüphelendiğim anda bilmiyorum aklıma nereden geldi ama 1.5 hafta önce pcye casus program kurmuştum.
Zaten ya hesaplarını açacaksın ya da ben çekip giderim dediğim anda arefe günü her şeyi itiraf etti işte.
Desem ki parasızlığı görmemiş biri o yüzden oynuyor ama o da yok , zamanında parasızlığın çok acısını çekti, gördü bunu.
Ama 6 yıl nasıl bunu idrak edememiş bilmiyorum ki
Ve şu an ilerisi için ne olur onu bile kestiremiyorum(

Son düzenleme:

Ya kendi üzerine ,ya iş yerindeki arkadaşlarından birinin üzerine, ya da benim üzerime kredi çekip oynamış.
O krediler halen ödeniyor, benim üzerime olan maaşımdan otomatik kesiliyor,
ben sanıyorum ki sadece benim üstüme olan kredi borcumuz var .Ama yok o hem kendi üstüne hem de iş yerindeki arkadaşlarının
üzerine çektiği kredileri bile oraya yatırmıs.((
Diyor ki kredinin taksiti var 2 lira mesela ama elimde 1 lira var, elimdekini 2 lira yapıp kredinin taksitini yatırırım diye oynadım ama elimdekinden de oldum diyor.

Biz ailemizden öyle gördük öyle yetiştik, borcun varsa o para mutlaka her ay düzenli ödenmeli.
Ama eşimin hesaplarına baktığımda 3 yere kredi borcu var her ay sadece birini yatırmıs ,
Bankalar 3 ay süre veriyormus eski taksitler için 3 aynın sonunda icra başlatıyorlarmıs.
Ne zaman bankalar takip başlatacaklarını söylemişler o zaman takip başlamadan var olan kredi borcunun taksitini yatırmıs.

Son düzenleme:

Biliyorum aynen öyle davranıyor şu an..
Hatta ben de söyledim bunları yüzüne,
Evimize haciz gelince ya da sen hapse düşünce mi öğrenecektim ben bunları dedim.
Tedavi konusunu konusmadım daha.
Kabul edeceğini de sanmıyorum ya.
Boşa kürek sallayıp duruyorum işte.((

Son düzenleme:

şimdilerde kesin konuşuyor oynamıyorum diyor..
ama oynamayacağım diye söz veremem dediği zamanlarda oluyor..
ne yapacağımı şaşırıyorum bazen..
bakıyorum ona takip ediyor ama kendiside diyo ki canım çok yandı bundan bi daha oynamam...
babası,abileri hala konuşmuyo onunla borsada servet kaybetti die
akıllıysa oynamaz
oynarsada bu defa parayla birlikte benide kaybeder...

Değil bir gün oynadığını görürsem ya da aklından bile geçirdiğini anlarsam
ben de kızın da yok senin hayatında bunu düşün dedim.
Sözler veriyor , senin desteğinle bu işten kurtulurum diyor ama nasıl inanacaksın ki o sözleri tutacağına.
3 gündür uyku yumuyorum yemek yiyemiyorum ..kızım 3,5 yaşında
Kızım bile soruyor annecim bugün seni hiç üzmedim dimi diyor
Yavrum sanıyor ki o beni üzdü de ben kendisinden dolayı üzgünüm((

Eşim mail yollamıs arkadaşlar kimseye anlatma diyor
Mesajı aynen aşağıda.Ne yapacağım şimdi ?

Sorun benim sorunum ve senin desteğinle bu sorunun üztesinden gelicem. Sıkıntı çok büyük evet yaşadıklarımız az uz şeyler değil. Ama umutsuz vaka olmak kendimi öyle düşünmek istemiyorum. Benim yanımda,ailemizin yanında olmak,destek vermek istediğini görebiliyorum. Bana sorarsan anlatma kimseye. Milletin yüzüne bakacak yüzüm olsun benim de. Bu işi çözeceğim bana.kendime güveniyorum. Kafamdan çıkardım artık. Kaybettiklerimi çalışarak yerine koyacağım. Senin güvenini de inşallah yapacağım doğru şeylerle tekrar kazanacağım. Umutsuz vaka değilim sadece,kendi içimden bu derdi dışarıya çıkardım. Belki de buna ihtiyacım vardı. Düzelecek hiç merak etme. Ben orda çok şey kaybettim. Ama seni ve kızımı elimden almasına hiçbirşeyin bunu yapmasına izin vermeyeceğim.

Yine de anlatmak istiyorsan bizimkilere sen bilirsin. Bun da belki de haklısın. Ama anlatmasan beni daha çok gayretlendirirsin bilmeni isterim. Bu ikimizin sırrı olarak kalsın ve eğer bir daha böyle birşeyi yaşatırsam o zaman çeker giderim hayatından. Ama lütfen senden bir rica;Bunu bana ilerde koz olarak kullanma. Bu benim hatamdı. Oldu bitti.Kestirip atmak kolay değil ama geçmişi değiştiremem. başımdan geçti.

Sen de biliyorsun. Senin bilmen herşeyden daha önemli benim için. Yıllarca öğreneceksin diye içimi birşeyler kemirdi zaten. Sana karşı yeterince utanç sahibiyim zaten
Anlatabilirsin X'im karar senin.

Son düzenleme:
kesin bırakırmı işte bu şüpheli eşim 1 yılı geçkin bir süre oynamadı ben yeniden güvenmeye başlamıştım ki hiç ummadığım bir zamanda karşıma yeniden yüklü miktarda borçları çıktı etraftan alınan paralar çekilen krediler, kredi kartları bunların hiç birinden haberim olmadı benim. önceki yaptıgı borçlarından dolayı krediler vs. bankalar artık kredi, kredi kartı falan vermiyodu nasıl olduysa yeniden vermeye başlamışlar oda yapacagını yapmış işte..

her defasında söz verdi, her defasında karşıma geçti ağladı sızladı hep ödedim 9 yıl oldu dile kolay şimdi insan nasıl güvenir ben güvenemiyorum artık bebeklerimi yanlız büyütecegimi biliyorum onlar babasız büyüyecekler ama ilerisi için bebeklerim için boşanacagım..
aileler bir çözüm bulacaktır elbet ama ileride yeniden yaparmı yapmazmı bunun garantisini bilemiyorum kii...Allahım sonumuzu hayır etsin inş..

Canım ben her şeyi yeni öğrendim.6 yıldır oynuyormus ben 4 gün önce öğrendim.
Bayram zehir oldu bana.
Ağlamaktan gözlerim şişti.
Keşke diyorum ki gidip aldatsaydı da cesurca kendini yine de bu kadar kontrolden çıkarmasaydı.
Aldatsa 1 dk tereddüt etmez insan bir kalemde siler ,boşanır, ama şimdi ne olur nasıl yaşanır bu şüphe ile
Ha oynadı ha oynayacak şüphesi ile.
Amin Allah hayırlısı versin herkes için.

Son düzenleme:

işin içinde çocuk olunca insan bir kere daha düşünüyor herşeyi, yavrum benim herşeyden habersiz offf offf olan onlara oluyor biz büyükler bir şekilde atlatıyoruz yada atlatamıyoruz ama o çocukların içindeki fırtınaları ilerki zamanlarda nasıl dindirecegi bilemiyorum ki...

Biraz araştırıyorum da birisi aynen şöyle demiş((

[TABLE="width: 98%, align: center"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 90%"][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: text"] herkes için konuşmuyorum kimse ümidini kaybetmesin ama.ben kumar bağımlılığının diğer bağımlılıklardan daha başka ve zor olduğunu düşünüyorum.uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için ilaç var.ama kumar çok farklı birşey yaşan biliyor bunu..[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Büyüklerin yaptığı , anne babanın yaptığı hataların faturası çocuklara kesiliyor
İleri de olacakları düşünüyorum şimdi ayrılsam bana kumar oynuyordu o yüzden mi ayrıldım diyeceğim diyorum
Sonra ayrılmadık eşim bir daha oynarsa bunun cezasını yine çocuğum çekecek diyorum.Giden onun rızkı, hakkı diyorum.
Çok zor bir durum ya(
Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.

Uhde bir şey soracağım sana..
Sen eşinin kumar oynadığını öğrenmeden önce eşin sana nasıl davranırdı?
Kavgalarınız olur muydu?

Bizim aramızda sürekli kavga olurdu , en ufak bir şeyden çok büyük kavgalar çıkardı ortaya.
Ama 4 gün önce eşim diyor ki , ne zaman orada kaybettim o zaman sinirimi senden çıkarttım diyor.
Ben de diyorum ki ya bu kadına haksızlık etmiyor muyum diye hiç mi ciğerin sızlamadı dedim.
İşte ne zaman ciğerim sızladı,sana haksızlık ettiğimi anladım itiraf ettim , anlattım her şeyi diyor.

Ama ben inanmıyorum hiç ,ben bu kadar sıkıştırmasam ya da çeker giderim diye tehdit etmesem yine de göstermeyecekti hesaplarını.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun karbeyaz. keşke bu şekilde olmasaydı.. 6 koca yıl gerçekten bir erkek neden saklasın ki hesaplarını eşinden. ayrıca kumar gibi bağımlılıkları bulunan insanlar zamanı istikrarsız kullanır eve geç gelmeler, ctsi, pazar gitmeler. yani bunlardan hiç rahatsız olmadın mı? ya da 6 yıl boyunca gel bir yatırım yapalım hiç demedin mi? sen çalışmasan bu adam bize nasıl bakacak demedin mi? madem giden parayı bilmiyordun nere aktığını ve de masraflar senin maaşından karşılanıyor, adam seni aldatıyor olup başka bir kadına bakıyor da olabilirdi. inşallah düzelir durumuz canım gerçekten çok içten diliyorum. ama her bağımlılık gibi bu da zor. Allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim canım ama eşim internet üzerinden oynamıs hep, evden gitmek ne kelime aksine evde pc başına kapanırdı.Cuma akşamdan pazartesi sabahına kadar ne kadar maç varsa o kadar kupon yatırırmıs internetten.
Hafta sonları evden dışarı çıkmazdı, bizi de çıkarmazdı.
Hep derdim elinde olsa bize harcar demek ki yok derdim.
Kendi işinden sonra 1,5 yıldır da ek iş yapmaya ve epey para kazanmaya başlayınca iyice şüphelendim
Nereye gidiyor bunca para dedim,
Evin bütün yükü bende zaten , ne zaman sıkışsam para gönder hesabıma desem bin bir nazla az bir miktar gönderirdi.
Ama son 3 ay hiç bir şekilde göndermeyince iyice şüphelendim sıkıştırınca , tehdit edince de ortaya çıktı işte durum.

Son düzenleme:
allah yar ve yardımcın olsun cnm bir şans verr yanında ol herşeyini takip ett gözünü açtırma maaş kartını sen al haşlına kadar sen ver o şartlarla kabul ederim dee öle öle belki bırakır o yavrun içn çaba gösterki vijdan azabı çekme sonunda bende şimdi borçlarımız var eşim geçmişte çok para pul yemiş kumar oynamamış ama hep boş işlerle yemiş içmiş şimdi evlendim gün aldım maaş kartını bütün hesabı her ay oturuyok giderlerimizi not alıyok hepsini tek tek ödüyok sende öyle yap eşini ikna et

Aminn canım.Bundan 2 ay önce,yani benim olanlardan haberim yokken eşim bana dedi ki
Bak bütün yük senin sırtında ve sen çok sinir stres yapıyorsun ,
enerjini evimize ,çocuğumuza harca ,her şeyi benim kontrolüme bırak
Ben bu evin erkeğiyim, sen isteyeceksin ben getireceğim , istemek senin almak benim görevim dedi.
Tamam dedim.

Aradan daha 3 gün geçmeden benim ek hesabımdan 1100 kendi hesabına aktarıldığını
Kredi kartından da 4.5 milyar çekildiğini gördüm.
Telefon açtım sordum nereye kullandın dedim merak etme her şey kontrol altında geri yatacak o paralar dedi.

Aradan 2 ay geçti ve ben 4 gün önce hesaplarını incelerken o paralarında şans oyunları sitelerine yattığını gördüm((

Şimdi bundan 2 ay önce bana yukarıda yazdıklarımı söyleyen adam karşıma geçip her şeyi sen üstlen ,
benim hesaplar maaslar senin kontrolünde olsun 1 kez oynarsam sil at beni diyor.

İnsan ne yapar nasıl davranır bilmiyorum ki dağıldım resmen((

şu internetin hayatımıza girmediği alan kalmadı artık yaa... kaç yuva ne şekilde yıkılıyor bundan dolayı... teknolojiyle baş edemez hale geldik artık. gerçekten eskiler daha güzelmiş. soba başında kestane yediğimiz günler tek kanal izlediğimiz kanaatkar dönemler daha güzelmiş.

Keşke her şey yine öyle olsa.
Eşim bana evdeki interneti kapatalım diyor.
Ben de dedim ki tamam kapatalım ama sen iş yerinde de pc başındasın ( eşim yazılımcı)
Oradan da oynarsın ya da gidip iddia bayisine elden para yatırırsın ,
Nerden bileceğim ki ben dedim. Çözüm interneti kapatmak değil ki kişinin kendi zihninde kendini kontrol edip
oynamaması dedim.

Haklısın , kendimi kurtarmak için elimden geleni yapacağım diyor,
Ama benim ne umudum var ne de gücüm var.

Yoruldum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…