- 26 Ekim 2015
- 8.483
- 20.486
- 548
- Konu Sahibi nicksizbikims
dahası övünecek tek şeyimizin taharet olması ve günümüzde kimsenin hiçbir yerini yıkamaması.. hep derim ya tulumba, git avm tuvaletine herkes tuvaletten çıkıp gidiyor.. taharet alıyorlarsa daha büyük sıkıntı :) sözde biz batıya temizliği öğretmişiz şimdi de onlar bize geri öğretmeye çalışıyorlar ne güzel.. ya inanmayacaksın ben toplu taşıma kullanmak istiyorum, kokmayan, insanlrın birbirini ellemediği.. hani bu kadarcık medeniyete bile razıyım diyeyim.. her şey bana mı batıyor diyorum ama batmayanlara nasıl batmıyor onu anlamıyorum.. dediğin gibi, kullandığın klavyeyi bile yapamayacak seviyede olan bir ülkeyiz biz.. yapanları sevince de "bu kadar batı sevici olmayın".. ben güzel şeyleri seviyorum ve hayranım tulumba ya, çok da severim dan diye söylemeyi![]()
aslinda bu taharet olayi biraz üzücü ki zaten suanki türkiye topraklarina rum imparatorlugu, banyo, tuvalet,hamam, yikanma olayini getirdi. Örnek istanbulda hala duruyor. Cisterna Basilika. giden görür, taharetsiz gavurlarin neler yapdigini :) Nisanlim cok sever orda gezinmeyi- Adam italyan oldugu icin böbürlenerek gezer Hagia Sophiayayi mesela :) Neyse, hamam olayi yani rumlardan kalma.
osmanlilarda Turkish Bath olayini genisletmisler. Kültüre adapte etmisler. ama hangimizin soyu onlara dayali? benim soyadim osmanli degil :)
kici pis gezen avrupali fazla yokmus tahrihce- yunanlar, roma emperatorlugu vs. baya gelismislermis :) Neyse, hatirladigima göre pazar günleri soba üstünde su isitip haftada bir yikanan kültüre sahibiz HEPIMIZ ama demekki kokmuyoruz tuzlandigimiz icin. :) devam yazicam ama sonra Mune geliyor :)