Yıllarca okuyup nihayetinde ev hanımı olmak

babaddyaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2024
217
88
13
26
Lisans mezunuyum evlendim ve yenidoğan bir bebeğim var. Her şey için hamdolsun şikayet etmiyorum ama çalışmamak bende stres oluşturuyor.
Sürekli eşimden istemek durumundayım ya da herhangi bir ihtiyacımı hesaplamak harcamalarımı bildirmek durumundayım
Yıllarca beni okutan aileme karşı da vefa borcu hissediyorum, istemezler ama onlara da destek olmak istiyorum maddi anlamda.
Bir de asosyal oldum gibi hissediyorum önceden çok aktiftim
Duygularım çok karışık bilmiyorum

Geçici bir dönem olarak kabul edin bence. Sonuçta çoğu kadın bu duruma düşüyor çocuğu doğunca. Mesleğiniz hâlâ altın bir bilezik. İleride çalışıp hem çocuğunuza hem ailenize maddi destekte bulunacağınızı düşünüp motive olun. Belki de lohusalık dönemi ile ilgili bir karamsarlık duygusu oluşmuştur ama şöyle düşünün istediğinizde mesleğinize geri dönebilirsiniz. Gelip geçici bir dönem bu

Hiç çalışma hayatınız oldu mu? Mesleğiniz ne bilmiyorum ama çocuk çalışmanıza engel değil biraz büyüsün bakarsınız iş canınızı sıkmayın.

Bebişiniz hayırlı olsun benim de 5 aylık bir bebeğim var ve kanuda eczacıyım.. Ücretsiz izin aldım 2 yıllık.. Eşim de mühendis kamuda.. Maaşı yattığı gibi hesabıma asgari ücret atıyor.. Ne aldığıma da hiç karışmıyor.. Eşiniz de size bir miktar para atıp o kısmı kafanıza takmamanıza neden olabilir.. Çalışma hayatına gelince ben de bebeğimi kimseye bırakmak istemiyorum ama mesleğimi de bırakmak istemiyorum gerçekten çok zor bi ikilem.. ücretsiz iznim bitince ne yapacağım hiç bilmiyorum

Geçici bir dönemdesiniz. Yenidoğan bebeğiniz var benim de bebeğim 4 aylık oldu şu an çalışmıyorum henüz çok küçük ama iş hayatımı bırakmayı hiç düşünmüyorum geçici bir süreç bu hepimiz için

Bebeginiz belirli bi aya gelince ise baslayabilirsiniz. Ama maasinizin asgarinin en az 2 kati olmasi gerek ki yarisini bakiciya kalan yarisi da sizi tatmin edebilsin.
Anneniz yakinsa ve saglik durumu iyiyse bakici yerine anneniz cocugunuza bakar ve bakiciya vereceginiz parayi annenize vermis olursunuz.

Henüz atanmamıştım
Kpss çalışmam gerek

Çok normal bu hisleriniz, bebeğim 4 aylık ve 1 yıllık ücretsiz izindeyim şu an, bi yandan işe yaramaz hissediyorum ama bi yandan da dünyanın en büyük sorumluluğu olan bi insan yetiştirme sorumluluğunu düşünüyorum ve bu çok ciddi bi iş. Eşiniz size her maaşta sabit bi meblağ atarsa istemek işini yapmamış olursunuz, biz bu aydan itibaren öyle yapacağız maaşım yeni kesildi. Unutmayın elinizde bi cevher var ve onu işleyeceksiniz çok değerli bi uğraşınız var şu anda

Canım benim bebeğinin yanındasın , bu günlerinin tadını çıkar .. çok şükür diploman var 1-2 sene sonra yavaş yavaş arayışa başlarsın

2 yasina gelince ise baslamis olursaniz gayet ideal. Zaten 2de krese baslar siz de isinize donersiniz. Evinize ya da calistiginiz yere yakin kres ayarlarsaniz hic sıkıntı cekmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…