• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca okuyup nihayetinde ev hanımı olmak

Geçici bir dönem olarak kabul edin bence. Sonuçta çoğu kadın bu duruma düşüyor çocuğu doğunca. Mesleğiniz hâlâ altın bir bilezik. İleride çalışıp hem çocuğunuza hem ailenize maddi destekte bulunacağınızı düşünüp motive olun. Belki de lohusalık dönemi ile ilgili bir karamsarlık duygusu oluşmuştur ama şöyle düşünün istediğinizde mesleğinize geri dönebilirsiniz. Gelip geçici bir dönem bu
Teşekkür ederim
Gerçekten çok duygusallaştım lohusalıktan mıdır
Olur olmadık şeylere ağlıyorum kendi kendime

KPSS çalışıp atanmak istiyorum ama bebekle nasıl yaparım yol gösterilmesi lazım
Eee siz tercihinizi yapmışsınız.süreci kabullenmişsiniz.sanki bu sabah bir anda yataktan kalkıp aaa benim kppsye girip atanmam lazım diye bir aydınlanma yaşamış gibi davranıyorsunuz.bu kadar dert edecekseniz bebeği yapmadan düşünecektiniz.sanki gökten zembille inmiş.

Son düzenleme:
Lisans mezunuyum evlendim ve yenidoğan bir bebeğim var. Her şey için hamdolsun şikayet etmiyorum ama çalışmamak bende stres oluşturuyor.
Sürekli eşimden istemek durumundayım ya da herhangi bir ihtiyacımı hesaplamak harcamalarımı bildirmek durumundayım
Yıllarca beni okutan aileme karşı da vefa borcu hissediyorum, istemezler ama onlara da destek olmak istiyorum maddi anlamda.
Bir de asosyal oldum gibi hissediyorum önceden çok aktiftim
Duygularım çok karışık bilmiyorum
Hiç tecrübem yokken 30 yaşımda işe başladım. Çocuğum 3,5 yaşındaydı. Torpilde tanıdık da yok bu arada kendi imkanımla girdim. İşletme mezunuyum. Online program eğitimi aldım. Tecrübesizdim girdim. Onlar asgariye çalıştırmak için beni aldılar bende tecrübe edinmek için. 1 sene sonra ayrıldım şartları daha iyi olan bi yerde çalışıyorum şimdi.

Çok emek sarf edilen bir bölüm bitirmişsin. İnsan gerçekten evde oturunca bunun için miydi yani diyor haliyle. Seneye ben de öyle olacağım bakalım, tek eksiğim bebem yok.
Lohusasın sen duyguların seni yanlış yönlendirmesin. Elbet sonsuza kadar ev hanımı olarak kalmazsın.
Şimdiden eşini de bu fikre alıştır

KPSS çalışmam lazım geçen sene mezun oldum
26 yaşındayım
planlamanızı neden yapmadınız ki? Mezun olunca önce elinize mesleğinizi alıp çalışıp evlenip düzen oturtup çocuk yapmak daha mantıklı değil mi? Sırayı sondan başlatmışsınız.
inşallah elinize mesleğinizi alırsınız ne diyim

Teşekkür ederim
Gerçekten çok duygusallaştım lohusalıktan mıdır
Olur olmadık şeylere ağlıyorum kendi kendime
Yakın arkadaşım doğum yaptığında da aynı sizin gibiydi. Çok güzel bir şirkette çalışıyordu ara vermek zorunda kaldı. İlk aylar çok zorlanmıştı. Aklı bir yandan işteydi bir yandan çocukta. Şimdi işine geri döndü kolay da adapte oldu tekrardan. İnşallah sizin de öyle olacak 🙏🌸

İyi ama siz hiç çalışmamışsınız ki. Mezun olduğunuz gibi evlenmiş hemen çocuk yapmışsınız. Çalışmak sizin için öncelikli olsaydı planlamanızı da ona göre yapardınız. Bu kpss çalışma hevesi de evlenip çocuk yaptıktan sonra geliyor kadınlara ona şaşırıyorum. Bunca sorumluluğu yüklenmeden önce boş vaktiniz bolken Kpss çok daha kolay olurdu. Bebeğiniz biraz daha büyüdükten sonra madem istiyorsunuz çalışırsınız diyelim ne diyelim

Lisans mezunuyum evlendim ve yenidoğan bir bebeğim var. Her şey için hamdolsun şikayet etmiyorum ama çalışmamak bende stres oluşturuyor.
Sürekli eşimden istemek durumundayım ya da herhangi bir ihtiyacımı hesaplamak harcamalarımı bildirmek durumundayım
Yıllarca beni okutan aileme karşı da vefa borcu hissediyorum, istemezler ama onlara da destek olmak istiyorum maddi anlamda.
Bir de asosyal oldum gibi hissediyorum önceden çok aktiftim
Duygularım çok karışık bilmiyorum
Neden sürekli istemek durumundasınız ki veya ihtiyaç hesaplamak durumundasınız? Ben buna takıldım. Bence normal bir düzende bunlar olmamalı. Onun haricinde çalismak istiyorsanız çocuğunuz büyüyünce çalışırsınız zaten.

12 yıl çalıştım bebeğim doğunca ayrıldım şu an 3 yaşında Eylül ‘ de okula başlayacak alışınca çalışmayı düşünüyorum. Kızıma baktıgım ve onunla vakit geçirdiğim için çok mutluyum asla asosyal hissetmiyorum. Bebeğinizle de sosyalleşebilirsiniz. Biraz daha büyüsün parklar , oyun grupları çok güzel sosyalleşebiliyorsunuz.

Atama şansınız nedir bilmiyorum ama bebeğiniz küçükmüş halledersiniz inşallah Allah kalbinize göre versin ☀️

Back
X