• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca okuyup nihayetinde ev hanımı olmak

Okulla beraber çalışıyordum
Özel sektörde
Okul bitti evlendim işi de bıraktım
KPSS de hamilelikte olduğu kadar çalıştım şimdi kaldı
Şimdilik maddi olarak yapabileceğiniz pek bişey yok. Çağrı merkezi alımlarına bakabilirsiniz illa mesleğim olsun demiyosanız. Bebeğe bakıcak biri varsa kpssde şansınızı deneyin hiç yoksa ne derece olduğunuzu görürsünüz

yorumuna çok güldüm :)
öncelikle ben atanmış birisi değilim, benim mesleğim devlette yok. 10 sene önce yata yata atanan adamlar lafını bana söyleyemezsin yani
ben özeldeyim, özelde devam edeceğim yakında kendi işimi kurma hazırlığı içindeyim.
ikincisi, mezun olduktan sonra 2 sene işsiz gezmiş bir insanım
işin zor bulunduğunu biliyorum yani, işsizliği de çok iyi biliyorum. yani kolaylıkla iş bulunduğunu düşünen kesimde de değilim

konu sahibi hakkında diğer üyeler de benim gibi düşünüyor
diğer yorumları da oku bana saldırma
kadının önceliği hiçbir zaman iş bulmak, atanmak olmamış bu kabak gibi ortada
mezun olur olmaz evlenmiş, çocuk yapmış
zor olan yolu tercih ederek kendi ayağına sıkmış. şimdi evli ve küçük çocuklu bi kadın olarak kpss kazanmak daha zor
gerçekten çalışmayı öncelik haline getirseydi atanma işini evlenmeden önce hallederdi
ha şu anda da yapmak isteyebilir ama işi daha zor
yol gösterin falan demiş zaten sıkıntı olan yola kendisi girmiş biz neyin yolunu gösterebiliriz ?
otursun bebeği uyuttuktan sonra ders çalışsın hayat kendi hayatı, bize ne ?
Bize ne diyorsan yazmazsın ama öneri veren kıymetli görüş sahipleri de var.
Neden söyleyecek söz bulamıyorsan saldırıyorsun? Değer mi gerçekten durduk yere birini incitecek derecede yüksek perdeden konuşmaya?
Kpss de de sıfırda hiç çalışmayan biri değilim
Genel olarak hayatımın her anında çalışkan biriyim
Çocuklu olarak KPSS hazırlananları ilgilendiren bir başlık olarak yazdım

Niye ay ne yaptık biz sana 😀 22 yaşımda mezun olup evlendim 23 yaşında ilk çocuğu 27 yaşında 2. Çocuğu doğurdum boğasın var herhalde beni 😃😃😃😃
Tabi ki farklı düşünceler de fikrini söylemeli ama bazen bazıları fikir söylemeyi hakaretle karıştırıyor maalesef. Sonuçta kimsenin halatını burada yazandan fazla bilmiyoruz
Ben memnunum halimden
Şikayet etmiyorum da dedim
Hamdolsun
Belli ki onlar da memnun
Ee sorun ne 😁 çok kaba yorumlar gelmiş
Altı üstü benzer hikaye sahiplerinden görüş merak ettim
Nasıl ne yaptılar diye

Okul biter bitmez kosarak evlenip cocuk yapip sonrada ay oldar okuyup ev hanimi oldum diye sasirmaniz cok garip .daha once hic aradiniz mi veya calistiniz mi ?
Çalıştım
Ev hanımı olmaktan da şikayetçi değilim
Sadece KPSS sürecinde benzer hikayesi olanlar varsa danışmak istedim

Yazıyı okuyan sitemkâr olduğumu sanmış sanırım ama öyle bir durum yok, yüzyüze olsa fikir almak istediğim net anlaşılırdı😊

Ya bilemiyoruz işte bazısı atanmak için evleniyo aile evi öyle zorlu oluyo ki. Evlendikten sonra da bazen hemen oluveriyor çocuk nasip. Engel mi ders çalışmaya ilk defa çalışıyorsa konu eksiği çoksa zorlu olur ama asla engel değil sistematik planlı bi insansa derece bile yapar. Neyse bende atanmadım sonra evlendim hep ucundan döndü oldu dedim olmadı ha gayret bu sene tamam dedim derken 5 sene oldu mezuniyet sonrası ve bu sene çocuk yaptım bu arada özellerde de çalıştım ama aklım hep atanmadaydı. Bide böyle bi durum var işin şansa kaldığının farkındayım çünkü ben ders çalışma açısından her şeyi yaptım ucundan dönen işe de artık ne diyim ve artık hayatı erteleyemezdim belki atanamicam ama artık çocuğum olsun istedim halen de ümidimi kesmedim bi noktada olucak biliyorum ders konusunda bilmediğim bi şey olduğunu sanmıyorum sadece tekrar vs yapılır offfff bıktım yeminle
Evlenip atanan var
Bebekle atanan var
40 yaşından sonra hazırlanıp atanan var
Nasip hepsi
Bunu yapanlar nasıl yapıyor diye merak ettim ben de sadece 😊

Lisans mezunuyum evlendim ve yenidoğan bir bebeğim var. Her şey için hamdolsun şikayet etmiyorum ama çalışmamak bende stres oluşturuyor.
Sürekli eşimden istemek durumundayım ya da herhangi bir ihtiyacımı hesaplamak harcamalarımı bildirmek durumundayım
Yıllarca beni okutan aileme karşı da vefa borcu hissediyorum, istemezler ama onlara da destek olmak istiyorum maddi anlamda.
Bir de asosyal oldum gibi hissediyorum önceden çok aktiftim
Duygularım çok karışık bilmiyorum
Bence aslında sizi üzen eşinizin sizi para istemeye mecbur bırakması. Ortak alınan bir karar olmuş ve olabilir. Üniversiteden yeni mezun, uzun soluklu aktif çalışma hayatı olmayan bir kızla evlenmiş. Kendine güvenmiş ama şu anda size para konusunda bu duyguları hissettirmesi veya bebişinizi büyütürken kendinizi çalışmadığınız için sıkılmış hissettirmesi hoş olmamış. Ama bu durumu değiştirmek sizlerin elinde bence. En azından bu durumu kabullenip, bebişiniz kreş yaşına gelince bir işe girmeniz mental sağlığınız açısından da size iyi gelecektir. Yeni arkadaşlarınız olur, sosyalleşirsiniz. Maddi olarak da zaten hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Eşler terkebilir, vefat edebilir. (Allah korusun) Kendi ayaklarımız üzerinde durup kendimize de bebişlere de sahip çıkmamız gerek bence. Bir kadın erkek olmadan kendi geçimini sağlayabilmeli benim fikrim. Bence iş hayatına atıldığınızda eşinizin size karşı görüşü bile değişebilir. Ayrıca herkes memur olacak diye bir kaide yok. İlle de mezun olduğunuz bölümde de çalışmak zorunda değilsiniz. Çok güzel halk eğitim kursları var. Bu süreçte (fırsatınız olabilirse tabi) bunlara katılıp çok güzel beceriler kazanabilirsiniz. Sonunda da kimbilir belki işine aşık bir kadın ortaya çıkar :)

mezuniyetten sonra 5 sene işsiz gezmek mi?
Nereden uydurup yazıyorsun arkadaş
Üniversiteden geçen sene mezun oldum mezun olana kadar da aktif çalıştım özel sektörde
25 yaşında mezun oldum
O süre zarfında birçok alanda aktiftim şimdi de evdeyim şikayet etmiyorum kendi tercihim ama benim gibi olan var mı diye de yazdım yani
Nerede yaran var bu kadar öfkelisin
Kocamız yok.😀aslına bakarsan o da bizim tercihimiz ama arada kıskançlık tutuyor.yani aslında seninle aynı durum gibi.hem tercih yapıyorsun hem de olmayanda gözün kalıyor.bizim gibi bazı kişiler herşeye kendi sahip olsun istiyor içten içe.tahminim tabi ki.

Amaan boşver, ikinciyi ucuncuyu düşünüyorsan hemen doğur, otur evinde çocuklarına bak, napican sabah 6 da kalkıp işe gidicen, el âlemle uğrasican, bakiciyla filan ugrasican, akşam eve yorgun argın gelince yemeği temizliği çocuklarin ödevleri, hop sonra sabah yine 6...Ne için? Anan baban çocukların yesin diye? Değmez...Paşalar gibi yat evinde, doğur canının istediği kadar, yarın öbür gün kocana bişey olursa veya boşanirsan da dönersin babanın evine, bitti gitti...Bakacak biri illa bulunur sana da dogurduklarına da, tek derdin istemek olsun.

mezuniyetten sonra 5 sene işsiz gezmek mi?
Nereden uydurup yazıyorsun arkadaş
Üniversiteden geçen sene mezun oldum mezun olana kadar da aktif çalıştım özel sektörde
25 yaşında mezun oldum
O süre zarfında birçok alanda aktiftim şimdi de evdeyim şikayet etmiyorum kendi tercihim ama benim gibi olan var mı diye de yazdım yani
Nerede yaran var bu kadar öfkelisin
ahahah ne yaram olacak yahu ben 22 yaşında mezun olup işimi gücümü seneler önce elime almış bir insanım
senle ne gibi bi derdim olabilir, 25imde mezun oldum diyorsun
eleştiri kabul etmeyeceksen konu açmayacaksın
herkes hür iradesiyle yorum yapmakta özgür, beğenmiyorsan okumamakta özgürsün
yaşadığın sorunlar senin sorunların, benim değil
şikayet etmiyorum diyorsun ama buradan bakınca gayet de şikayet ediyor gibi görünüyorsun
zaten gelen yorumlar da ortada .
çok istiyorsan otur çalış başka bi yolu yok bunun

Bize ne diyorsan yazmazsın ama öneri veren kıymetli görüş sahipleri de var.
Neden söyleyecek söz bulamıyorsan saldırıyorsun? Değer mi gerçekten durduk yere birini incitecek derecede yüksek perdeden konuşmaya?
Kpss de de sıfırda hiç çalışmayan biri değilim
Genel olarak hayatımın her anında çalışkan biriyim
Çocuklu olarak KPSS hazırlananları ilgilendiren bir başlık olarak yazdım
valla kpss ile alakalı başlık var forumun içinde, o zaman oraya yazsaydın
gelmişsin bdv gibi gayet genele hitap eden bir yere yazıyorsun
ben saldırmıyorum saygı çerçevesinde herkes fikrini söylemekte özgür. ben fikrimi söyledim, inciniyorsan bu seninle alakalıdır
ki incinecek bişey değil olanı söyledim sana. sen şu an evli misin ? evlisin. eşinden harçlık alıyor musun? alıyorsun. maddi kazancın var mı ? yok. bebek var mı? var. bebekle çalışmak zor mu ? zor. olanı söyledim ama bu kadar rahatsızsan kendi durumunu sorgulamalısın
hayat senin hayatın burada insanlarla kavga etmek sana başarı kazandıracaksa devam et, başarılar dilerim :KK70:

ahahah ne yaram olacak yahu ben 22 yaşında mezun olup işimi gücümü seneler önce elime almış bir insanım
senle ne gibi bi derdim olabilir, 25imde mezun oldum diyorsun
eleştiri kabul etmeyeceksen konu açmayacaksın
herkes hür iradesiyle yorum yapmakta özgür, beğenmiyorsan okumamakta özgürsün
yaşadığın sorunlar senin sorunların, benim değil
şikayet etmiyorum diyorsun ama buradan bakınca gayet de şikayet ediyor gibi görünüyorsun
zaten gelen yorumlar da ortada .
çok istiyorsan otur çalış başka bi yolu yok bunun
Kocan yok😁 daldan dala atlayalım, dolu dolu yaşayalım derken bir kişide karar verip evlenmedik.30 yaşını geçiyorum.hâlâ hangisi doğru karar veremedim.

Evlenip atanan var
Bebekle atanan var
40 yaşından sonra hazırlanıp atanan var
Nasip hepsi
Bunu yapanlar nasıl yapıyor diye merak ettim ben de sadece 😊
Özel eğitime giden evladı olan ve 40 yaşındayken atanan arkadaşım var. Atanan atanıyor. Çalışınca başarılıyor demek ki. Siz her sene deneyin. Çalışmayı da bırakmayın. İlk denemede olmazsa da bir sene atanırsınız.

Sonuçta bir emek var, ordinaryüs oldum demedim zaten
Gidişatı söyledim
Milletin lafına bakmıyorum ben. Kendim de önemsemiyorum, şu yıl okuyup emek verdi de bilmem neleri. Bana da neler diyorlar. Onlara ne? Kendi işine baksın herkes.

Zaten siz çalışsaydınız bu sefer de niye evlenmedin diyeceklerdi. Çocuk ötelenseydi niye geciktiriyorsun vsler.

Doktoralı ev hanımları da var. Niye evde oturuyor demiyorum. Bana ne?

Milletin lafına bakmıyorum ben. Kendim de önemsemiyorum, şu yıl okuyup emek verdi de bilmem neleri. Bana da neler diyorlar. Onlara ne? Kendi işine baksın herkes.

Zaten siz çalışsaydınız bu sefer de niye evlenmedin diyeceklerdi. Çocuk ötelenseydi niye geciktiriyorsun vsler.

Doktoralı ev hanımları da var. Niye evde oturuyor demiyorum. Bana ne?
👏👏👏

Türkiyenin en iyi hukuk fakültelerinden birinden mezun olup aktif olarak 8 yıl serbest olarak çalışmış, eşinden çok kazanmış, düğününü yapmış fakat gelin görün ki hastalık nedeni ile mesleğini bırakmak zorunda kalmış evden gezmeye dahi çıkmakta sağlık sorunlari nedeni ile zorlanan 34 yasinda gebe bir kadin olarak gülümseyerek okudum yazdıklarınızı. İnanın hersey hallolur. Bebeginizi büyütün. Herseyin caresi var sagligin yok

Türkiyenin en iyi hukuk fakültelerinden birinden mezun olup aktif olarak 8 yıl serbest olarak çalışmış, eşinden çok kazanmış, düğününü yapmış fakat gelin görün ki hastalık nedeni ile mesleğini bırakmak zorunda kalmış evden gezmeye dahi çıkmakta sağlık sorunlari nedeni ile zorlanan 34 yasinda gebe bir kadin olarak gülümseyerek okudum yazdıklarınızı. İnanın hersey hallolur. Bebeginizi büyütün. Herseyin caresi var sagligin yok
Çok güzel söylediniz
bazen vesvese oluyor
Allah tezinden şifalar versin size sevdiklerinizle huzurlu mutlu bir yaşam diliyorum

Bebişiniz hayırlı olsun benim de 5 aylık bir bebeğim var ve kanuda eczacıyım.. Ücretsiz izin aldım 2 yıllık.. Eşim de mühendis kamuda.. Maaşı yattığı gibi hesabıma asgari ücret atıyor.. Ne aldığıma da hiç karışmıyor.. Eşiniz de size bir miktar para atıp o kısmı kafanıza takmamanıza neden olabilir.. Çalışma hayatına gelince ben de bebeğimi kimseye bırakmak istemiyorum ama mesleğimi de bırakmak istemiyorum gerçekten çok zor bi ikilem.. ücretsiz iznim bitince ne yapacağım hiç bilmiyorum
Maşallah ne iyi eşiniz varmış
Benim bebiş de 26 günlük
Kamuda çalışıyoruz esimle
Çok şükür durumumuz da iyi evimiz var
Biraz birikimim var benim onun da vardır kesin
Bana ücretsiz izin alma diyor
Annem bakicak çocuğumuza annemin yan binaya taşındık
Kararsız kalıyorum ücretsiz izin alıp almamakta.Harcamayı da severim istedigimi almaya alışmışım.Maasim var nasılsa diye.Sınırlı parayla naparım diyorum.
Almak istesem de kesin tartışma cikartir

Maşallah ne iyi eşiniz varmış
Benim bebiş de 26 günlük
Kamuda çalışıyoruz esimle
Çok şükür durumumuz da iyi evimiz var
Biraz birikimim var benim onun da vardır kesin
Bana ücretsiz izin alma diyor
Annem bakicak çocuğumuza annemin yan binaya taşındık
Kararsız kalıyorum ücretsiz izin alıp almamakta.Harcamayı da severim istedigimi almaya alışmışım.Maasim var nasılsa diye.Sınırlı parayla naparım diyorum.
Almak istesem de kesin tartışma cikartir
Bebişiniz hayırlı olsun ❤️ Durumunuz iyiyse bence çocuğunuzun ilk aylarını en azından beraber geçirin.. Çocuk için çok değerli zamanlar.. Anneyle iyi bir ilişki kurması çok önemli.. Zaten ücretsiz izin dilekçenizi 2 yıllık yazsanız bile istediğiniz zaman geri dönebiliyorsunuz.. Ya da ilk zamanlar zaten emzirme izni var onu kullanarak bi deneme yapabilirsiniz çalışmak istiyorsanız.. Şimdi lohusasınız bunları düşünmeyin.. Düşünmemek kolay değil biliyorum ama öyle işte …

Bebişiniz hayırlı olsun ❤️ Durumunuz iyiyse bence çocuğunuzun ilk aylarını en azından beraber geçirin.. Çocuk için çok değerli zamanlar.. Anneyle iyi bir ilişki kurması çok önemli.. Zaten ücretsiz izin dilekçenizi 2 yıllık yazsanız bile istediğiniz zaman geri dönebiliyorsunuz.. Ya da ilk zamanlar zaten emzirme izni var onu kullanarak bi deneme yapabilirsiniz çalışmak istiyorsanız.. Şimdi lohusasınız bunları düşünmeyin.. Düşünmemek kolay değil biliyorum ama öyle işte …
Teşekkür ederim ❤️
Daha vakit var duruma göre bakacağım artık
Sizin de bebişiniz hayırlı olsun iyi günlerde büyütün 🌸

Back
X