• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Aile Yine Para

Kmkmkm

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
290
68
18
33
Hanımlar merhaba..
Eşimle bugün konuşmak istediğim bir konu var ve sizlerin de fikrini almak istiyorum.

8 ay oldu evleneli.Çok şükür yolunda her şey.Bi konu hariç.Eşim öğretmen.Ben de Kpss hazırlanıyorum.Öğretmenlik bölümüm.Düğünümüzü yaptığımızda eşimin ilk yılıydı öğretmenlikte ve hiçbir birikimi yoktu.Babası destek olmadı bi kaç şey hariç.İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı.Ailesi köyde oturuyor.Durumları iyi ama babası biraz eli kapalı.Biz merkezde ayrı evdeyiz ve evi de baştan aşaği biz doldurduk.Kredi çekmişti eşim.Şuan bütün maaş borçlara ve benim kitaplarıma gidiyor.Bazen bi ayda 20 30 lira ile geçindiğimiz zamanlar oluyor.Yine de Elhamdülillah..
Sıkıntı şu : kocamın ailesi her maaş günü gelip çattiğinda para istiyor bi ay kardeşi öbür ay abisi öbür ay babası.Neredeyse bu 8 aydır her ay istediler.Bu konuda çok tartiştim onunla.Elimizin sıkışık olduğunu biliyor ama yok diyemiyor.Sınavdan sonra çocuk düşünüyoruz.o zaman ihtiyaçlar daha da artacak.Söylüyorum ama iradesine kariştiğimi söyleyerek kırılıyor bana.

Benim düşündüğüm bir şey var merak etme bizi zora sokmayacak şekilde veriyorum diyor ama bugün gösterdi cebinde 25 lirası tek kalmiş ve bugün yine kardeşine para vermiş

Artık bu verme durumunu üç dört aya indirmesini istiyorum.Sizce ne söyleyeyim de benimle hemfikir olsun.Siz olsanız nasıl konuşurdunuz...
Değerli fikirlerinizi merakla bekliyorum..
Bu arada tlf dan yazıyorum..

Sende kendini kısıtlama o zaman. Bak demek ki para harcasan çok da zorda kalmayacakmışsınız. Artanı ailesine gönderdiğine göre. Şaka bi yana da bu erkeklerin hepsi böyle senden benden kısıp, bulup buluşturup gene yollarlar gene yollarlar.. :KK14:

Durumunuzu bildikleri halde nasil boyle arsizlik yapmaya devam ediyorlar esinizin onları düşündüğü kadar onlar esinizi düşünmüyor belliki ..Hherkesin sikintisi illaki olur ama her ay maaş gününde de para istenmesi kotu yani tavrinizi koymalisiniz yoksa boyle gider :KK12:

Evet düşünmüyorlar .bi kaç kez söyledi onlara eşim elimde kalmiyor diye ama bi ihtiyaçları olunca istiyorlar yine .Evdeyim ve ders çalişiyorum.Eşim muhakkak para veriyor bana.Gözümü de çoğu kez hiçbir şeyde birakmaz ama ben çok sıkışmasın diye elimden geleni yapıyorum.kısıtlamasak kendimizi o 20 de kalmicak :) bu defada kartan harcayacağiz ve ekstradan al sana borç..
Ah ah... Vicdanen kendini mecbur mu hissediyor anlamiyorum ama karşı tarafın bunu alışkanlık haline getirmesinden korkuyorum.bunları söylüyorum doğru haklısın diyor ama istefiklerinde yok diyemiyor.

Ha bi kaç kez tavır da koydum ama bana diyor ki bırak da bazı konulara kendi özgür irademle karar vereyim .Ve böylece benimle tartişip küsüyor bana:)
Ne desem de bu duruma bi sınırlama getirse,?????

Ahh arkadaşım ahh.. Aynı dert benim de başımda vardı.. 3 buçuk yıllık evliyiz.. Eşim memur diye iliğimize kadar sömürdüler bizi.. Bende eskiden eşime kıyamazdım, bazı şeylerden kendimi mahrum bırakırdım.. En sonun da kardeşine yüklü miktar borç verdikten sonra, eşime karşı tavrım çok çok değişti.. Eşimin maaşını almadan önce, paranın yerlerini belirledim.. Ve de hayat standartlarımızı yükselttim.. Baktım benim eşimin maaşı ailesine gidiyor, ben de ona göre tavrımı aldım.. Hiç acımayacaksın erkeklere...

Hanımlar merhaba..
Eşimle bugün konuşmak istediğim bir konu var ve sizlerin de fikrini almak istiyorum.

8 ay oldu evleneli.Çok şükür yolunda her şey.Bi konu hariç.Eşim öğretmen.Ben de Kpss hazırlanıyorum.Öğretmenlik bölümüm.Düğünümüzü yaptığımızda eşimin ilk yılıydı öğretmenlikte ve hiçbir birikimi yoktu.Babası destek olmadı bi kaç şey hariç.İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı.Ailesi köyde oturuyor.Durumları iyi ama babası biraz eli kapalı.Biz merkezde ayrı evdeyiz ve evi de baştan aşaği biz doldurduk.Kredi çekmişti eşim.Şuan bütün maaş borçlara ve benim kitaplarıma gidiyor.Bazen bi ayda 20 30 lira ile geçindiğimiz zamanlar oluyor.Yine de Elhamdülillah..
Sıkıntı şu : kocamın ailesi her maaş günü gelip çattiğinda para istiyor bi ay kardeşi öbür ay abisi öbür ay babası.Neredeyse bu 8 aydır her ay istediler.Bu konuda çok tartiştim onunla.Elimizin sıkışık olduğunu biliyor ama yok diyemiyor.Sınavdan sonra çocuk düşünüyoruz.o zaman ihtiyaçlar daha da artacak.Söylüyorum ama iradesine kariştiğimi söyleyerek kırılıyor bana.

Benim düşündüğüm bir şey var merak etme bizi zora sokmayacak şekilde veriyorum diyor ama bugün gösterdi cebinde 25 lirası tek kalmiş ve bugün yine kardeşine para vermiş

Artık bu verme durumunu üç dört aya indirmesini istiyorum.Sizce ne söyleyeyim de benimle hemfikir olsun.Siz olsanız nasıl konuşurdunuz...

baştan ipleri eline vermişsin eşinin cnm ne desende boş. ben bir kuruşumu helal etmem verirsen dedim eşime

Evi eşin değil sen yönetsen bu para verme huyundan kurtulursun.
Maaşını sen al onada cebine harçlık ver.
Ben böyle çözdüm bu işi.
Ha eşim o Paraları biriktirip yine veriyor alacağını alıyo babasına ama bizim para durumumuzu etkilemiyo.

Evi eşin değil sen yönetsen bu para verme huyundan kurtulursun.
Maaşını sen al onada cebine harçlık ver.
Ben böyle çözdüm bu işi.
Ha eşim o Paraları biriktirip yine veriyor alacağını alıyo babasına ama bizim para durumumuzu etkilemiyo.
Biz de aslında şuan öyleyiz canım aynen dediğin gibi yapıyorum ve harçliği tek kalıyor.onunla da maaş gününe kadar ev ihtiyaçlarımızı gideriyor ve yine isteseler veriyor ordan .anlayacağin parası yoksa da kalan 10 liraysa misal ,5 ini verr 5 ini bize bırakır .çok mu mert ne:)

Açıkça konuşun niye verdiğini söylesin; irademe karışma diyor d her gün telefon ile arıyor olsa arama dese anlarım da aldığı maaş zaten size yetmezken aile fertlerine her ay neden veriyor ki

canım mademki o para sizin eve girmiyor direk eşinin ailesine gidiyor o zaman sende acıma eşine.her maaşı aldığında paranın birazını al ya kendine harca yada bir kenarda biriktir.bu durumda sen alırsan abisine,kardeşlerine verecek parasıda kalmaz.
zaten zarzor dolanan yeni bir ailesiniz ve bu zamana kadar eşinin aileside size hiç yardımcı olmamış.o zaman niye eşinden her ay para bekliyorlar ne hakla yani?
direk söylemekte olmaz "ben izin vermiyorum.bundan sonra ailene para vermiyceksin"diye.eşinle aran bozulur ama birşekilde parayı kendi eline almalısın.

buyuk konusmayayim ama evlendigimde esim boyle yaparsa
madem aileni besleyecektin benimle neden evlendin, yeni bir yuva neden kurdun, senin ailene bakmak zorundamiyiz, benimde ailem var, bukadar dusuncesizlik olmaz demistim hemde ikinci ayda
8 ayyy ne demek, cok sabirlisin

Bu 8 ay içerisinde her verdiğinde tartiştım zaten.ailede bi o atanmiş 5 kardeşi şuan okuyor abisi de serbest meslk.bi atandiği için ailede herkesin gözü onda yaf

Ha hakkını yemeyeyim benim ailem istese onlara da verr muhakkak ki kendi de verdi bi kaç kez harçlık diye ama bizimkiler çok şükür öyle isteyen insanlar değil...
Teşekkür ediyorum bu arada fikirlerinizden dolayı

durumlar sıkışıkken evlenmeseydiniz keşke.
üstelik atanınca çocuk yapacağım diyorsunuz ama yazık, bekleyin biraz, para biriksin...
çocuk masraf demek..
tabii ailesinin böyle davranması da kötü bu arada.
eşin üzülüyordur, vefa borcu olarak görüyordur.
zor bir durum ne diyeceğimi bilemedim.

Hanımlar merhaba..

Neden 20 30 lira geçiniyorsunuz. Ay başında git kendine bir çanta ayakkabı al kalsın cebinde 5 lirası onu da kardeşlerine versin. Sen tutucu olduğun sürece bu devran bitmez. Tek çare cebinde 5 lirasının kalması. Yine vermek ister ama veremez:KK53: Çocuk için de acele etme bence, eşin, bazı aylar 30 lirayla geçinen karısı yine de "çok şükür" diyor ama ay başında ailesine durumum yok yollayamam diyemiyor.

Dünyaya gelecek olan çocuğumuzun rızkını dağıtıyorsun de.
Kardeşine ya da ailesine vereceği kadar o parayı bebek için biriktirseniz ilerde eliniz ne rahat eder.

Hane ayrı ,kese ayrıdır artık. bu 2*2 :4 kadar nettir.

Ayrıca evlilik 2 kişi arasındaysa herşey ortaktır ve irade ise sizin rızanızı da alması gerekir. Sonuçta senin evinin rızkından veriyor ailesine.

Bu konuda eşinin üzerine gitme. Sen sonuna kadar haklısın.
Eşin çok vicdanlı biri belli ki, geri çevirmeye içi el vermiyor.
Eşinin ailesiyle telefonda konuşurken zor durumda olduğunuzu direk olmasa da ima ederek söyleyin.

Bol bol harcama yap Bırak bir kaç ay parası kalmasin üstelik para bitince de ailene veriyorsun o yüzden para yetmiyor ben bu halde nasıl çocuk doğrayım falan de benim esim nişanlıyken bütün maasini veriyordu ben hiç sesimi çıkamıyordum evlendik kv ve kp surekli benim haberim olmadan eşimden gizlice para istiyorlardi sonra bi gün kv eşimin verdiği kartla alışveriş yaparken bana tak etti evde bi kavga ettik eşimle dedim annen düğünümde bişey almadı herseyi kredi çekip yaptık eve gidince yüzüme bakmaz ben neden parami onlara vereyim onların enayiside benmiyim daha sonra eşim aradı kartı istedi ve ondan sonra para göndermedi

Back
X