Yine annem yine kavga

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
377
431
18
35
Arkadaşlar eski konularım ortada memurum aileme 5 6 yıl para attım düğünümde çeyrek dahi yapmadılar ne maddi ne manevi sadece düğüne yabancı gibi gelip gittiler 2 defa da misafir geldi tatlı yaptık hepsi bu. Neyse annem mirasını 2 erkek kardeşim e vereceğini söylediği için büyük kavgalar ettik en son 2 bilezik sana vereceğim dedi onu da erkek kardeşime vermiş. (Not:Şuan için erkek kardeşim öyle değil o da para harcar ben bugün istesem bugün verir ama ilerde değişir.) Ben de anne ne çocuğuma baktın ne para harcadın 5 6 sene size para attım benim bir hakkım yok mu dedik küstük konuşmuyorduk. Neyse yanıma geldi güya yardıma 10 gün durdu zaten asla elini cebine atmazlar her şey benden. 10 gün bebeğe baktı 4 5 defa yemek yaptı bir de bulaşık sonra tutturdu gidecem gidecem kardeşlerim kal kal diyince 7 8 gün daha kaldı. Bu arada en küçük kardeşim 20 yaşında ama onlar orda zor durumdaymış iki de kız kardeşim evde 18 24 yaşında. En son yol parası gene sorun gene benim vermemi bekliyor zaten bugüne kadar hem biz gidince hem onlar gelince ben veriyorum hediyeler yemeler içmeler benden. Yani annem bize gelmiş gerçekten bilerek dikkat ettiğim bir şey yok ama evde 1 yiyorsa burda 3 yiyor hani sanki bedava bulmuş gibi çünkü gerçekten baya fark var. En son gidecek diye yemeğe götürdüm gene insanlık ettim orda diyor gidecem vs zaten gidecek tm dedim. Diyorum kimse destek çıkmadı yardımcı olmadı sende küçükken ev işi yapmadın işte bende sana bilezik vermiştim bende sana yaptım sanki özel okulda okudum üniversitesi ye gittim normal devlet kim gitmiyor ki. Neyse eşitiz vs bende sen annesin dedim o da ne fark eder dengiz şu bu gene ağladım. Neyse bu gece gidecek ama çok yoruldum yaa gerçekten hakkımı helal etmiyorum size diyorum umrumda bile değil. Sizce ne yapmalıyım zaten konuşmuyordum kendi gelmiş haberim bile yoktu.

Yani annem bize gelmiş gerçekten bilerek dikkat ettiğim bir şey yok ama evde 1 yiyorsa burda 3 yiyor hani sanki bedava bulmuş gibi çünkü gerçekten baya fark var.
Şu yazdığınız kısım çok çirkin. Annenizi sevmiyor ve istemiyorsanız, hiç görüşmeyin daha iyi.

Evlat ayırt etmek iğrenç bir şey evlat için çok da incitici bir durum kendimden biliyorum o konuda haklısınız he o erkek evlattan da zerre hayır görmeyecekler yine sizin elinize düşerler ama…
Çocuğunuz doğduğunda yardım için gelen anneden yol parası istemek ve yediği lokmaları saymak çok itici değil mi?

Şu yazdığınız kısım çok çirkin. Annenizi sevmiyor ve istemiyorsanız, hiç görüşmeyin daha iyi.
Hanımefendi annen bariz kız erkek ayrımı yapıyor öndeki konulara bakın anneme hediyeler paralar umre parası her şeyini yıllarca ben aldım. Ama 1 defa işim düştü istedim diye bizde kıza verilmez erkeğe vereceğiz dedi. Ondan sonra da çocuğum oldu yardıma gelmedi. Sonra da verdiysen verdin bir sadakadır biz erkeğe veririz diyor.

H
Hanımefendi ben 6 yıldır bunlara her şeyi yaptım kendim gidince onlar gelince maddi olarak aklınız ne gelirse biletini aldım yemeklere çıkardım hediyeler. sadece 1 defa istedim diye bizde kıza verilmez okudun yeter diyor. Ben zaten o kadar yardım ettim 1 defa işim düştü biz erkeğe veririz dedi ondan sonra madem ona paranız var ben artık vermiyorum dedim

Yani annem bize gelmiş gerçekten bilerek dikkat ettiğim bir şey yok ama evde 1 yiyorsa burda 3 yiyor hani sanki bedava bulmuş gibi çünkü gerçekten baya fark var.

Sapla samanı karıştırıyorsunuz şu an. Yaşayanın mirası yoktur, Allah gecinden versin, aile büyükleriniz sizden önce vefat eder ve geride maddi varlıkları kalırsa; mirası o gün düşünürsünüz.

Evde 18, 20 ve 24 yaşında kardeşleriniz varmış. Aileniz çok zengin bir aile değilse; kadın belki de yeri geliyor, kendine düşen yemek payını da onlara bölüştürüyor olamaz mı ?

Annenizin lokmasını saymanızla diğer konuların ne alakası var ?

Anlıyorum sizi benim ailem daha doğrusu annem de sizinkinden çok farklı değil. Benimki çocukken de evlat ayrımı yapardı. Oturduğu eve kadar ablamla destek olduk şimdi olmasaydınız ben zorla mı aldırdım diyor benim de bunla ilgili yakın zamanda açtığım konu var hatta.evlat ayrımı yapan anne babalardan nefret ediyorum.. hayır kardeşimin de zerre faydası olmamıştır ona bilakis maddi/manevi zararı olmuştur yine de oğlum da oğlum der..
ama bana geldiğinde de yediği lokmada gözüm kalmaz yani.. ben annemle birbirimize iyi gelmediğimi fark ettikten sonra sınır koydum arama size de tavsiye ederim. Kafam rahat ediyor

Hanımefendi ben artık çok sinirliyim batıyor evet ben yıllarca onlara destek çıktım kendimden kıstım fedakarlık yaptım.Her şeylerini aldım. Sadece 1 defa sıkıştım bizde para yok dedi kıza verilmez. 1 2 ay geçmeden erkek kardeşim e ev almak istediler ev paran varsa ben yol parasından mutfak alışverişine karşılıyorum bize gelseler de onlara gitsem de ben insan değil miyim

Bence bir farkınız yok. Burda annem 3 yiyor nedir. İnsan yazmaya utanırım
Çok iyi yazmışım ben o kadar para verdim 1 milyon vermişimdir sizce ben yemeğin lafını mı yapıcam. Ama bana çeyrek bile yapmayıp erkek kardeşim e ev alıyorlar. Ben kızım diye. Gerekçe de okuttuk normal üniversitesi herkes gibi. Daha sıkıştık para yok dedi 1 ay sonra 2 bilezik erkek kardeşim e vermiş. Bana gelince 1 defa alışveriş yapmazlar her şeyi ben karşılarım gidince de onlar gelince de ne koparsak kardır diye düşünüyor. Ben o kadar yardımcı oldum. Zor günümde kıza verilmez bizde dedi. Ondan sonra her şeyi batıyor yoksa ben neler yaptım neler

Ne olursa olsun insan annesi için böyle nasıl düşünür neymiş para atmişmıssın e onlarda seni baktı büyüttü herşeyin karşılığımı olucak
Tamam karşılığı yok öyle yaptılar ama bana bir çorap yapmadılar evlenince erkek diye kardeşime ev alıyorlar sizce bunlar normal mi ki ben onlara yıllarca destek çıktım her konuda

Ben sizi haklı buldum. O kadar kullanılmışsınız ki , o kadar ayırıma maruz kalmışsınız ki normal zamanlarda anneniz beş katı yese sevinirdiniz ama kadına bilene bilene yedikleri gözünüze batar olmuş. Haksızlığı sindirememişsiniz çünkü.

Tamam karşılığı yok öyle yaptılar ama bana bir çorap yapmadılar evlenince erkek diye kardeşime ev alıyorlar sizce bunlar normal mi ki ben onlara yıllarca destek çıktım her konuda
Normal değil ama görüşmemek diye bir seçenek var uzak durmak belli ki anlaşamıyorsunuz zorlamanın mantığı yok

Evet biz ev taşıdık bebeğim 1 aylıktı gelmediler evin borcu vardı taşınma ücreti bende borç istedim yıllarca destek çıktım onlara hatrım vardır dedim bizde 1 kuruş yok zamanında okuttuk bitti asla yok dedi 1 ay geçmeden erkek kardeşim e 200 gram altın verdi o da okudu hemde dershaneler falan ben evde hazırlandım

Diğer kızkardeşlerinize nasıl davranıyor peki? Onları da oğluna ezdiriyor mu ? Erkek kardeşiniz size kötü davranmasa da anneniz vasıtasıyla bayağı hakkınızı yiyor .

Ay boğazım düğüm düğüm oldu.
İnsanın düşmanı da olsa lokma sayılır mı?
Elbette saymamalı ama içine ata ata yıllar içinde, konu sahibi de sağlıklı düşünemiyor annesine karşı. Travma olmuş tetikleniyor biraraya geldikçe. Mesafeli olmalı bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…