yine ben...Yılbaşı eşim ve ben

hayatim321

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
344
8
16
35
İstanbul
Merhaba,

Bu yılbaşı benim için çok önemliydi. Kardeşim ve yeğenim geldi yurtdışından. Aylar öncesi ne yapsak acaba diye düşündük neyse sonunda bir yer ayarladım bütün aile orada olacaktık bu arada babaamında doğum günü ona sürpriz yaptık. Çoğu şeyle eşim ilgilendi. Aslında kendisi öyle bar içkili restoran yerlerlini sevmiyor fakat babam için sesini çıkartmadı. Yılbaşı günü geldi çattı. Gittiğimiz yer çok kalabalıktı. Canlı müzik vardı, yemekli güzel bir restorandı. Biz de oldukça kalabalıktık ama hep aile. Yabancı kimse yok. Yeğenim ufak bende kendisini çok seviyorum ve yurtdışında yaşadıkları için çoğunlukla onunla ilgilendim tabii ki herkes gibi, ilgi odağı oydu. Gece ilerlerken eşime dedim ki kalk bizde dans edelim (slow) yok dedi, neden dedim bak herkes dans ediyor bende istiyorum dedim. Ya bir tane dans etmek sadece bak çok kötü kavga edeceğiz dedi. Sıkıldım zaten, kendimi garson gibi hissediyorum dedi. (yeğenim biraz huzursuzluk yaptı bazen dışarı çıkardık, gittik arabasını getirdik sonra tekrar geri çıkardık vs. bunları kastediyor) Bana bunu dedikten sonra benim çok kötü moraim bozuldu gözlerim doldu, kendini garson gibi mi hissediyorsun dedim. Kalktım üstüme paltomu almadan sigara içmeye gittim tek başıma. Geri geldim. Biraz zaman geçti yeni yıla bu şekilde girmek istemedim, aslına bakarsan moralim çok bozuktu ama geceyi yinede iyi geçirmek istedim. Yeğenimi kucağıma aldım ve ayağa kalktım göbek falan atmadım sadece olduğum yerde biraz oynadım zaten ne kadar oynayabilirim ki kucağımda yeğenim var. Bana otur dedi bende oturmadım sonra kaltı bak bana inat yapıyorsun otur dans etmeni istemiyorum dedi. Ben ailem anlamasın diye yüzümdeki gülüşü hiç bozmadım ama içim sinir oldu neyse sonra tabii yeğenimi kardeşime verdim ve oturdum. Yeni yıla girdik herkes birbirini kutladı öptü bende eşimi hızlıca öptümö o da öyle. Sonra dikkatimi çektibir bayan arkasını dönüp eşime bakıyor ve eşimin de ara ara baktığını gördüm. Burada rezalet çıkarırım sen ne biçim bi insansın dedim. Bakmayacaksın o tarafa kadın sana bakıyor dedim. Saçmalama dedi. Bakmıyorum dedi herzaman ki gibi. Gece 1 de kalktık yeğenim uyuyordu benim de hevesim kalmamıştı. Annemler daha orada kaldık ben eşim kardeşim ve yeğenim eve gittik. Arabada tek kelime etmedik. Eve geldik eşim yattı. Gittim yanına gecenin içine ettin her zaman ki gibi dedim. Geçirdiğim en berbat geceydi dedim. Benim de öyle dedi. Sen çok basit bir insanmışsın dedim, kadına baktığını gördüm sen istediğin kadar inkar et dedim. Gözümde acaip basitleştin bunu bil dedim. Kardeşimle muabbet muabbet gece 4 te yattık. Eşim ertesi gün öğlen 12 de gidicekti işi gereği. Kalktı kahvaltı etmeden gittik, o kadar moralim bozuldu ki. Ya benim hakkım değil mi eşimin de yanımda olması? Onunda bizimle kahvaltı yapması? Eşim beni akaşm 21.30 da almaya geldi. Bütün gün ne bir telefon ne bir haber Hiçbir şey yok. Yeğenimle zamanımı geçridm ve kardeşimle. Akşam 20 de eşimi aradım. Evdeyim patrondan haber bekliyorum cenazeleri var dedi. Beni almana gerek yok ben kendim geliyorum dedim. Tamam dedi. Hemen bir daha aradım ben senin yaptıklarını unutmıycam çok kötü bir insansın dedim sesim ağlamaklı. Bu sefer bitti dedim. Bitti dedim. Kapattım.Annemi aradı neden böyle yapıyor ben onu almaya gelicem beni beklesin dedi. Neyse bekledim 21.30 da geldi. Dönüş yolunda sesi yok eve gittik ses yok yatarken dedim ki ya sen değişirsin ya da bu beraberlik bitecek dedim. Gittim yatak odasına geldi arkamdan. Sen bunu şimdi sinirli değilken diyorsun dimi dedi, sonra sinirin geçince canım cicim deyince sinirle söyledim demeyeceksin değil mi dedi. Evet dedim. Tamam ben duymam gerekeni duydum dedi. Gitti içeri ben peşinden. Konuştuk konuştuk. Baktığını söylediğim bayan bana bakıyormuş, beni birine benzetmiş!!!Ya sen kadının ne düşündüğünü nerden biliyorsun nasıl 2 dakika da yazıyor ya. Kadın bana değil ona baktı halbuki. Herkes herkese bakabilir buna engel olamayız ama eşimi uyarmama rağmen neden o da baktı??Benim sinirlendiğim nokta bu. Ben nasıl olurda dans etmişim??? Kucağımda yeğenim vardı vardı ne kadar dans edebilirim ki dedim. Bütün erkekler bana bakmış alakası yok, tamam biraz gösterişliydim ama yani oradaki herkes de bana bakmıyordu. Konuşma sonunda tamam bitti dedim ama ağlıyorum bir yandan da tamam dedi ama sinirli. Sen zaten bunu istiyorsun dedim. Ben bişi istemiyorum sen söylüyorsun dedi. Neyse yattım uyumaya çalıştım. Eşim kaçta yattı bilmiyorum ama sanırım gece 4-5 doğru yattı. Sabah kalktımevden çıkmadan eşimin yanına gittim yatakta hala.. Sarıldım öptüm uyuyor ama uyuymuyordu anladım. Öyle biraz yanına uzandım. Eşim burnunu çekiyordu ağlıyordu. Hiçbir şey demedim sadece öptüm sarıldım ve çıktım evden.

biraz tutarsız gördüm sizi, hem bitti diyorsunuz hem sarılıp öpüyosunuz. Böyle yaparak ilişkiyi tekdüze hale getirebilirsiniz, eşiniz hatasını anlamaz anlasa da nasılsa sarılıp öptüğünüz affettiğiniz ve her defasında bitti deyip bitirmediğiniz için çokta takmaz...

Eşimi seviyorum ama yaptıklarına dayanamıyorum, herşeyimiz farklı, ben bu şekilde mutlu olamıyorum. Severken ayrılmak olur mu? Bunu düşünüyorum onu öptüm çünkü seviyorum ama ayrılma düşüncesi kafamın içinde...

ayrılmayı çok dile getirmeyin bence, bu erkeklerde şöyle bi etki yaratıyor "hep diyor ama yapmıyor yani yapamaz sadece boş laf"
seviyosunuz ama sevginizin kölesi de olmayın, o da sizi seviyor ama bi yandan da kalbinizi kırabiliyor, siz neden kırgınken öpüyosunuz ?

Çünkü, eşimin benden bitti kelimesini duyduktan sonra ki ruh halini bildiğim için, bütün gece uyumadığını, ağladığını bildiğim için, üzüldüğüm için dayanamadığım için....Demek istediğinizi anlıyorum, daha sert kalabilmek lazım. Yapamadım. Bu durumda ayrılmayı nasıl düşünüyorsun diyorsunuzdur haklı olarak. Onu da bilmiyorum sadece bunun böyle devam edemeyeceğini biliyorum...

ya bi de şöyle düşün belki başka bişeye morali bozuldu ya da seni kıskandı onu farket diye öyle yaptı yaptığı asla doğru değil ama böyle bişey için bitirmeyin anladığım kadarıyla birbirinizi çok seviyosunuz halledilmeyecek sorun gibi gözükmüyo tek sorun gurur gibi geldi sen de fazla üstüne gitmişsin sanki sakince konuşmaya çalışsanz bence çözülür insan kıskanınca sinirlenince gözü dönüyo yaptığı şeyin doğru olduğunu sanıyo ama anca sakinleştiğnde anlıyo abarttığını akşama güzel bi yemek yap ne bileyim sakin bi ortam başta belli etme sonra sakin sakin soyle seni kıskandım gözüm döndü diye nden böyle yaptın falan de kavga etmeden deneyin bi de halletmeyi birbirinizi suçlayarak bi yere varamazsiniz snin yüzünden öyle oldu böyle oldu o da istemez kötü geçmesini vardır bi sebebi bu kadar kolay bitirme Kafanda

Çok güzel yazmışsın. Ben bu sitede artık ünlü oldum. Benim yazılarımı bilenler biliyor. Bu sadece dünün sonucu değil ki. Kafam çok karışık gerçekten..Yorumun için teşekkürler.

Lütfen paragraf kullanın.
Gerçekten satırlar birbirine karışıyor okurken

Sorununuza gelince karıştırmadan okuyabildiğim kadarı ile,inatlaşmışsınız sanki.
O daraldıkça,sıkıldıkça size sarmış huysuzluk etmiş.Sizde olayı alevlendirmişsiniz
Büyütülecek bir şey yok aslında

Evliliğiniz yalama olmuş. Havada ucusan vaatler, eşe gereksiz tripler, sonra da gidip öpmeler. Bu böyle devam eder.

flörtleşmeyi seviyorsunuz anladığım kadarıyla, yani anlattıklarınız evli bir çiftin değil de, yeni yetme sevgililerin yaşadıkları gibi...
evlilik bu ikide bir bitti demek bu kadar kolay mı...
Kuzenime benzettim sizi bu tavırları nedeniyle evlilikleri bitti,harap oldular yıllarca...çünkü ortada sebep yoktu,şimdi toparlanmaya çalışıyorlar ama bu defa aileler tepkili...

böyle seyler evliligi yipratiyor iste
bitti dediginzi zaman bitmeli
yoksa bir dahaki bitti dediginizde sallamaz bile
inanmaz
bu kelimeyi tekrarlamayin emin olmadan
zitlasmayin
bunun hic bir manasi yok
zitlasmadan yine sizin istediginiz olur
evlilik öyle dizilerdeki gibi kadin küser adam divane olur pesinde
hic öyle degil
yormayin esinizi
hem kendiniz icin o zaman iciniz daha rahat olacak
sürekli böyle seyler yasamak hem sizi hem evliliginiz yipratir

ilk evlendigimiz zaman esim cok rahatsiz olurdu onu sürekli öperdim
sürekli seviyorum derdim
simdi 4 yil oldu
kendisi sürekli seviyorum diyor
bir bakiyorum ben uyurken evin heryerine not yapistirmis askim seviyorum diye
hediyeler saklamis
ben onu incitmeden zorlamadan baski olmadan degistirdim
bunu sizde yapin yani

yani biraz sakin yaklasin esinize
evlilik yazboz tahtasi degil
biraz esnek olun dedigim dedik olmayin
tavsiyedir
siz kazanirsiniz

Anlattığınız şekilde ise herşey pek de adamı seviyor gibi gözükmüyorsunuz. Sonuçta hiç istemediği bir mekana sizin için gitmiş ve öyle bir huzursuzluk çıkarmamış. Kendini rahatsız hissettiyse, sizinle paylaşmış olmasından daha doğal ne var? Siz ise çok basit sebeplerden aşırı inatlaşmışsınız, üstelik eve gelince de konuyu uzatıp, hakaretlere devam.

Bitti demek ne kadar kolay; ama haklısınız sevmiyorsanız da sırf o üzülecek diye sürdürmek olmaz. O da zaten bir ömür sizin yasınızı tutacak değildir.

sen eşinin yapma dedigini yaptıgın zaman sorun yok
o yapma dedigini yaptıgı zaman mı sorun var
hem ayrılalım demişsin hem sarılmışsın vs
davranışların çok tutarsız
bence eşin bunları haketmemiş

Ve mutlu son

Esiniz okadar ugrasmis, stresli bi zaman gecirmis, biraz alttan alabilirdiniz diye düsünüyorum.

dans etmenize karsı cıkması, baska masalar bakması... bunlar hos seyler degil.
fakat size garson gibi hissediyorum demis, bir nevi dertlesmis, sırf boyle bir cumle kurdu diye kızıp trip atmıssınız.
farkında degilsiniz belki ama esiniz yılbasında cok yalnız kalmıs sanırım.

sadece kendi haklılıklarınızı gordugunuz zaman bitti de dersiniz, vicdan yapıp opersiniz de. cunku olayın özünde icinizi sogutacak sebepleriniz yok.

bu tarz konular kk'da çok var. iletişim sorunu/kavgada aşırılık/ boşanırım sözleri/

bi konu daha vardı o da size mi ait bilmiyorum kadın sakinleştirici şurup içmiş öyle alışverişe çıkmış falan.

yani konulara da bakınca öyle aman aman birşey yok. kimse mükemmel değil ben de değilim ama evliliğimi böyle şeyler nedeniyle yıpratacak kadar da hırslı değilim. yani tartışma etmeyi/ anlaşmazlıkları hiç normal şekilde halledemiyoruz. sanki onlar evli değil de liseli çift. önce küsüyor sonra surat yapıyor sonra mesaj atıyor , aramaları meşgule düşürüyor sonra sinir krizi vs.

yani hiçbir hareket düzgün değil ki! bu aptal dizilerden mi etkileniyoruz ne? orda da çiftler hergün bir yanlış anlama nedeniyle ayrılıp barışıyor/telefonu fırlatıyor vs.

yaşımıza uygun/ olgun bir insan gibi önce düşünerek davranırsak her iki taraf tabii ki birçok konu kendiliğinden hallolucak bundan eminim.

Kırılmayın ama gerçekten tahammül edilmez hareketleriniz var..
Gerçekten seviyor musunuz?
Bir insan sevdiğini evliliği ile tehdit eder mi?
Edemez, etmemeli, ediyorsa egosu sevgisinden büyüktür..
Bencilliğin olduğu yerde birliktelik ve saygı olmaz..
Hep bana, hep benim, hep ben diye yaşayamazsınız bir evlilikte..
Eşinizi de ilgilendiren hareketler sergilerken 2 kere düşünmelisiniz, evlilik mes'uliyetini sırtlamak kolay iş değildir..
Canınızın istediği olmadı diye başkalarının canını acıtmaya uğraşmayın, kaybeden siz olursunuz.

Son düzenleme:

Evet o bayan bendim..

Öncelikle çok yıpratıcı eleştiri yapmamanızı rica ediyorum, ben burada doğrusuyla yanlışıyla yaşadıklarımı anlatıyorum.

Dün akşam eşimin yanına gittim sarıldım öptüm öyle kaldım, eşim tepkisiz, karşılık vermiyor ama itmiyor da. Ağladım sarıldım seni çok seviyorum ben seni nasıl bırakabilirim dedim ağladım, eşim bana baktı ağladı sarıldı öptü aynı şekilde. Uzunca bir zaman öyle kaldık.
Ben hatamı biliyorum, evlilik farklı ben bazen işin dozunu kaçırıyorum farkındayım ama eşime çok sinirleniyorum o anda ağzımdan neler çıktığını bilmiyorum. Eşimi korkunç derece de seviyorum. O bana hep der ki ben seni daha çok seviyorum bu belki doğrudur ama ben eşimi çok seviyorum.
Evliliğin ilk yılında bunlar olabilir yorumlarını çok ukudum kk da. Belki biraz zaman sonra bunlar bizde de bitecektir.

ikinizinde o tip ortamlara gitmeyi sanırım kaldıramıyorsunuz. eşin seni, sen eşini kıskanmışsın. aslında eşin "kendimi garson gibi hisediyorum" derken sizden ilgi beklemiş (erkekler bazen gel benimle ilgilen demezler, çocuk gibi mızıldanırlar). azıcık pohpohlasaydın o an daha farklı biterdi...

eğer ben eşinin durumunda olsaydım. k.valideler ve diğerleri benimle ilgilenmeseydi. birde eşimde ilgilenmeseydi, bende o tip cümleler kullanırdım gibime geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…