• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben yine bakıcı derdim

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.394
Puanlar
63
Benim bakıcılarla imtihanım asla bitmiyor ya.
Şimdiye kadar 3 tane bakıcı değiştirdim. Hepsi ayrı ayrı değişik huylara sahip.

Sonuncusu fena değil ama çok kötü yemek yapıyor ya. Yemekler inanılmaz yağlı ve kötü oluyor. Bunu söylesem darılır veya kırılır mı bilemiyorum. Sürekli yönlendiriyorum tarif atıyorum ama yok yani yenecek gibi değil. Evde iki yetişkin var 3.5 kilo pirzola fırına vermiş geçen gün. Miktar filan hiç gözünde kestiremiyor. Tarif filan atınca anlamadı bu arada açık açık kötü yemek yapıyorsun desek bunun da çözümü yok bence.

Bir de çok dağınık. Tamam biz ev işi yapma diye anlaştık ama çocuğun tabağı kirlisi vs de ortada hep. Oyuncaklar dağınık ben topluyorum. Oyuncaklara kirli elleriyle dokunuyor çocuk ve kadın sileyim bunları demiyor. Çocukla etkinlik yapıyorlar sonra öylece salonda bırakıp çıkıyor.
Çocuğa yemek yedirip tezgaha koyup geçiyor makineye dizmiyor.
Bunu söylemedim henüz çünkü bu anlaşmamıza aykırı bir istek mi emin olamıyorum. Ev işi istemiyoruz sadece çocukla ilgilen demiştik. Anlaşma dışında bir istek mi bu sizce?

Sadece çocuk bakımı + çocuğa yemek şeklinde anlaştık ve ortalamanın üstünde (2 asgariden fazla) maaş veriyorum.

Sadece cocuk bakimi ve cocuga yemekse 3,5 kilo pirzola ne alaka hem kendinize yemek yaptiriyorsunuz hem de sadece cocuga yemek diyorsunuz o kismi anlamadim.
Cocuga yemek+size yemek+ cocuk bakimi+ bulasiklari ve cocugum dagittigini toplamak bunlari bekliyorsunuz ve verdiginiz 70lirayi cok mu bisey saniyorsunuz? 🙄🙄🙄

Sadece cocuk bakimi ve cocuga yemekse 3,5 kilo pirzola ne alaka hem kendinize yemek yaptiriyorsunuz hem de sadece cocuga yemek diyorsunuz o kismi anlamadim.
Cocuga yemek+size yemek+ cocuk bakimi+ bulasiklari ve cocugum dagittigini toplamak bunlari bekliyorsunuz ve verdiginiz 70lirayi cok mu bisey saniyorsunuz? 🙄🙄🙄
Kendimize yemek yaptırmıyorum ya. Eve bi geldim fırında pirzola var ki benim oğlum yemez zaten. Kendince süpriz yapmak istedi sanırım biz de bitiremeyiz evine götür dedim zaten.
Bulaşık dediğiniz de çocuğun bulaşığı hani kahvaltıdan kalan bulaşığı akşam işten gelip ben topluyorum.

Kadinin normali odur biz de cok yagli yemeyiz ama mesela bir arkadadim var lisedeyken bazen evine giderdim yemekleri cok yagli olurdu biz yemegi yağli yiyoruz derdi bana cok ilginc gelirdi.Belki bakici kadinin da normali odur daha yagsiz yapmasini rica edebilirsiniz mesajla atmak yerine aksamdan yapacagi yemegin malzemelerini cikartirsaniz o da ona uyum saglar.Ilk cocugumu 2 yil bakici bakti o yüzden anliyorum ama aktiviteden kalani kaldir kahvaltidan kalani kaldir oyuncak sil falan derken bu sefer cocuga olan ilgisi azalmasın ? Emanet cocuk sonucta göz ayirmaya gelmez.

İyi bir bakıcı bulmak çok zor
6 bakıcıdan sonra 7 den memnun olanı biliyorum
O da çok titizmiş
Bakıcı sabah eve gelince azarlıyormuş
Neden mutfağı dağınık bırakıyorsun diyormuş
Bak giderim ha diyormuş
Memnun olmadığınız her şeyi uygun bir dille söyleyin bence

Sonuncusu fena değil ama çok kötü yemek yapıyor ya. Yemekler inanılmaz yağlı ve kötü oluyor. Bunu söylesem darılır veya kırılır mı bilemiyorum. Sürekli yönlendiriyorum tarif atıyorum ama yok yani yenecek gibi değil. Evde iki yetişkin var 3.5 kilo pirzola fırına vermiş geçen gün. Miktar filan hiç gözünde kestiremiyor. Tarif filan atınca anlamadı bu arada açık açık kötü yemek yapıyorsun desek bunun da çözümü yok bence.

Bir de çok dağınık. Tamam biz ev işi yapma diye anlaştık ama çocuğun tabağı kirlisi vs de ortada hep. Oyuncaklar dağınık ben topluyorum. Oyuncaklara kirli elleriyle dokunuyor çocuk ve kadın sileyim bunları demiyor. Çocukla etkinlik yapıyorlar sonra öylece salonda bırakıp çıkıyor.
Bunu söylemedim henüz çünkü bu anlaşmamıza aykırı bir istek mi emin olamıyorum. Ev işi istemiyoruz sadece çocukla ilgilen demiştik. Anlaşma dışında bir istek mi bu sizce?

Sadece çocuk bakımı + çocuğa yemek şeklinde anlaştık ve ortalamanın üstünde (2 asgariden fazla) maaş veriyorum.
Ben de bunu anlamıyorum çocuk bakıcısı mı aldınız eve hizmetçi mi önce bunun kararını verin. Verdiğiniz maaşı ne için veriyorsanız onu talep edin. Çocuk bakımı ise sadece çocuk bakımı olsun hizmetçilik ise sadece hizmetçilik bekleyin.

2 asgariden fazla alıyorsa çocuğa yaptigi yemegin tabağını en azindan makineye koysun yani. O maaşa sadece ve sadece çocuğun başında mı dursun yani ne istiyor insanlar anlamıyorum. Size de yemek yapmasın. En iyisi isin başında çok da dolmadan konuşun. Biz ekstra bir sey beklemiyoruz, bize yemek yapma ama çocuğa ait işler iş tanımına dahil diyebilmeniz lazım. Oyuncakları temizlemek, sterilize etmek falan sizin haftalik isiniz olsun ama yediği yemegin tabağı, ortada oynadiysa onlari kutusuna almak falan da is tanımında değilse o kadar paraya ne is yapıyor gerçekten?

Cocuga yemek diye anlasmamissiniz ama siz, cocuk bakimi, yemek ve ev isi diye anlasmissiniz. O zaman diyeceksiniz ki cocugun esyalarini, kirlisini, tabagini canagini toplamadan cikma. Bir kere is taniminiz belli degil, bunlari bunlari bu sekilde yapmani istiyorum diyip sinir koyun. Evi aksamdan toplu birakmaya calisin, geldiginizde de toplu bulmak istediginizi soyleyin. Yani kisaca; cocuk bakimi, doyurulmasi, gun icinde cocuk ile ilgilenirken dagilan ve kirlenen seylerin toparlanip temizlenmesi. Bu kadar.

Kadinin normali odur biz de cok yagli yemeyiz ama mesela bir arkadadim var lisedeyken bazen evine giderdim yemekleri cok yagli olurdu biz yemegi yağli yiyoruz derdi bana cok ilginc gelirdi.Belki bakici kadinin da normali odur daha yagsiz yapmasini rica edebilirsiniz mesajla atmak yerine aksamdan yapacagi yemegin malzemelerini cikartirsaniz o da ona uyum saglar.Ilk cocugumu 2 yil bakici bakti o yüzden anliyorum ama aktiviteden kalani kaldir kahvaltidan kalani kaldir oyuncak sil falan derken bu sefer cocuga olan ilgisi azalmasın ? Emanet cocuk sonucta göz ayirmaya gelmez.
3 saat uyuyor oğlum. O arada 10 dk bile sürmez ki yapması.
Ben de bunu anlamıyorum çocuk bakıcısı mı aldınız eve hizmetçi mi önce bunun kararını verin. Verdiğiniz maaşı ne için veriyorsanız onu talep edin. Çocuk bakımı ise sadece çocuk bakımı olsun hizmetçilik ise sadece hizmetçilik bekleyin.
Hizmetçilik mi oluyor cidden pek emin değilim. Çünkü 3 saat öğlen uyuyor benim oğlum. Kadın da uyuyor veya telefon oynuyor filan. Hani 3 saat mola yapmak yerine 2.5 saat yapsa da toplam 3 tabağı (sadece çocuk ve kendisinin bulaşığı) makineye koysa diyorum

2 asgari ücretten fazla maaş var . Az bulanlar çıktı yok kadın hizmetçi mi dendi. Vasıfsız bir eleman kadın. Çocuğa yemek tabiki yapacak çocuğun dağınıklığını toplayacak çocuğun bulaşığını makineye atacak, hatta çocuk uyurken ütü yapanları var çocuğun kıyafetlerini. Az maaş az maaş diye vasıfsız insanları tepemize çıkardınız. Temizliğe kadın 100 metrekare eve 5000 istiyor . Başkası çocuğunu ne zorluklarla üniversite okutuyor, o çocuk ne streslere giriyor, girdiği sınavın yaptığı ödevin haddi hesabı yok öğretmen olsa asgari ücret alıyor avukat olsa avukat yanında 30 bin anca. Mühendis iki asgari ücrete çalışıyor yahu o da tecrübelisi ülkemizde . Muhasebeci 60 bin alıyor kafası şişiyor cumartesi bile çalışıyor . Kim linçlerse linçlesin beni umrum değil. Vasıfsız insan terörü var bu ülkede. Korkuyoruz yahu temizlik yapan kadınlardan , bu ne?

Son düzenleme:
70 bin tl az mı ? Batıda asker polis o maaşa çalışıyor .

Yani 70 bin mi veriyorsunuz ? Çocuğa bakması için . Günde 3 saat boş geriye 5 saat kalıyor çok fazla buldum ben cidden çok fazla

Görev tanımını tam anlamı ile yapmamışsınız maalesef hatalı sizsiniz . Yemek yapmasın ama çocuğun kirlisini kaldırsın bir zahmet .

Eşim en meşhur müh üniversitelerinden birinden mezun. Emekliliği geldi eş yardımı çocuk yardımı dahil 96 bin alıyor mesai dışında da çalışıyor bazen devlet de. Vasıfsız temizlik yapan kadına , çocuk bakana 100 bin mi vereceğiz ben anlamadım kuzum?

Bence beklentilerinizi açık bir şekilde söyleyin. Birde evi düzenli bırakırsanız döndüğümde evi böyle görmek istiyorum diyin. Yemek konusunda bebekler için tarif kitapları oluyor onlardan alın ve bunun içerisinden yemek yapmani istiyorum diyin sorun kalmaz. Verdiğiniz maaşa göre bunları beklemek hakkınız

Ben de anlamadim 2 seneden fazla oldu Turkiyeden gittim maaslar az mi cok mu anlamadim gitti baska bi konuda ulkenin yarisi asgari ucrete calisiyor diyorum baska bi uye cikip yok Turkiyede maaslarin cok arttigini milletin asgari ucret almadigini muhendislerin hepsinin de 200-300 bin maasi oldugunu filan yazdi. :))) Burda da 70bin çok oldu. Anlamadim yani. Bence yine de cok degil digerlerinin maaslari dusuk o ayri

Bence biraz bastirin ya, simdi 3 saat uyudugunu okuyunca cocugun duruma biraz sinir oldum. Sikistirin kadini bence biraz. Kim para kazanirken 3 saat telefonuyla ugrasiyor ya da uyuyor? 2 bucuk yil evde ogluma baktim, ev isi yapmadan sadece cocuga bakmak yorucu bir sey degil veya tam zamanini alan bir sey degil. Bu kadin gece cocugun pesinde uykusuz da kalmiyor. Yaptigi ya simariklik ya da tembel bir insan. Ustune bastir bastira bu isleri yapmani istiyorum senden diyin.

Ben de anlamadim 2 sene Turkiyeden gittim maaslar az mi cok mu anlamadim gitti baska bi konuda ulkenin yarisi asgari ucrete calisiyor diyorum baska bi uye cikip yok Turkiyede maaslarin cok arttigini milletin asgari ucret almadigini muhendislerin hepsinin de 200-300 bin maasi oldugunu filan yazdi. :))) Burda da 70bin çok oldu. Anlamadim yani. Bence yine de cok degil digerlerinin maaslari dusuk o ayri
memur maası gibi bakıcının aldığı
5 saat çalışıyor - 3 saat mola veriyor

Ben de anlamadim 2 seneden fazla oldu Turkiyeden gittim maaslar az mi cok mu anlamadim gitti baska bi konuda ulkenin yarisi asgari ucrete calisiyor diyorum baska bi uye cikip yok Turkiyede maaslarin cok arttigini milletin asgari ucret almadigini muhendislerin hepsinin de 200-300 bin maasi oldugunu filan yazdi. :))) Burda da 70bin çok oldu. Anlamadim yani. Bence yine de cok degil digerlerinin maaslari dusuk o ayri
Benim kardeşim mühendis 40 bin zor alıyor . Batıda bir asker 80 bin bile almıyor . Ev kiraları 30 üstü şuan. Türkiye de 200-300 alan mühendis ben hiç duymadım. Türkiye’de herşey şuan uçuk maaşlar da bir o kadar az . Konu sahibi bana 70 bin versin çocuğu uzaya uçururum o derece . Çocuk 3 saat uyuyormuş ben şok 🫢

Back
X