Yine ben yine boşanma davam

YazYagmuru1

...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2018
623
776
103
Merhabalar herkese, boşanma davam çekişmeli olarak devam ediyor. Davayı açarken de araç için tedbir kararı istedim ama hakim reddetti. Şimdi araç satılığa çıkmış ve sinirim bozuldu. Hukukî olarak hakkımı kaybediyor olabilir miyim 😣😒

Evlilik döneminde alındı araç. Avukat memur olduğu için sonradan alınabilir gözüyle bakıyorlar dedi ama aklım almadı 😒

Hakimin bağlı olduğu bir mevzuat var ve eğer orada aranan şartlar sağlanmıyorsa benim bunu gözüm tutmadı diyerek milletin malına ihtiyati haciz/tedbir koyamaz.

Kolay kolay reddetmez hakim bu durumda tedbir talebini . Demekki vermemesi gereken birsey görmüş olmalı. Red kararını üst mahkemeye götürün süre geçmediyse .

Kadınların çok yanlış bildiği bir yanlış var kanun gereği evlilik içinde edinilen mallar ortak değil . Evlilik içinde mal kime aitse tasarruf yetkisi ona ait. Bunun tek istisnası şerh verilmiş aile konutu. Uygulanan mal rejimi sadece evlilik içinde çalışma karşılığı olan bedellerle alınan malın fiyatının yarısı kadar bedeline ilişkin diğer tarafa verilen alacak yani para hakkıdır sadece. Yani dava sonunda haklı çıkarsanız mahkeme şartları varsa sadece o aracın bedelinin yarısı kadar bir alacak bedeline hükmeder. Evin ya da arabanın yarısını sizin üstünüze geçirmez. Tedbir ve satış kısıtlaması ise sadece dava konusu şey üzerine verilir yani mesela, tapu iptal tescil davasında dava konusu olan taşınmaz gibi. Burada sizin davanızın konusu olan şey araba değil arabanın yarısı olanında olan bedel olduğu için hakim kanuna göre doğru karar vermiş, yerleşik yargıtay uygulamasıda bu yönde. Sonuçta hakimlerde kadı değil kanunu uygulamak zorunda. Uzun lafın kısası hakime boşa kızmayın sadece kanunu uygulamış.

Benim ayrı bir dava açmak gerekiyormuş. Boşanma davası konusu değilmiş edinilmiş mallar. Teşekkür ederim yorumlarınız için

Back
X