Yok onu istemiyorum.cunku yine tenefuslerde yada yolda karsilasacaklar.eniyisi baska okul yeni cevreRehber ogretmenle görüşün olmazsa okul içinde sınıf değişikliği yapmalarını isteyin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok onu istemiyorum.cunku yine tenefuslerde yada yolda karsilasacaklar.eniyisi baska okul yeni cevreRehber ogretmenle görüşün olmazsa okul içinde sınıf değişikliği yapmalarını isteyin.
Ben beş yaşında başladım okula, ikinci sınıftan. Sınıftaki çocuklar benden üç yaş büyüktü. Sinek diye lakap takmıştı melek ırıspısı :) bu yaşımda hala melek ismine takıntım var. Sonra bir de okula geç başlayan hasan vardı. Deli hasan derlerdi o da beş yaş büyüktü benden. Hepsi durmadan benimle uğraşırlardı. O kadar gururlu bir çocuktum ki, anneme "bana böyle yaptılar" diye anlatmazdım. Hiç anlatmadım. Benden epey iri oldukları için gücüm yetmezdi onlara.
Sonra ne mi oldu? Bu deli hasan bir gün benim karnıma yumruk attı. Esasında canım çok acımadı ama bayılma numarası yaptım. Öğretmen müdürü çağırdı. Okul ayağa kalktı. Annemi çağırdılar falan. Hasan hem dayak yedi hem disipline gitti. Müdür sınıfa dönüp "bir daha bu kıza bir şey yapan olursa bana getirin" dedi. Sorun komple çözüldü. Kimse artık beni ezmeye çalışmadı. Bir günlük ev tatili de cabası :)
Bu travmatik okul anılarını niye anlattım. Çünkü ben okuldaki hiçbir mevzuyu anneme anlatmayarak toplumda kendimi nasıl savunacağımı öğrendim. Hayatımın hiçbir döneminde de kendimi ezdirmedim. Evet annesiniz, ben de anneyim anlıyorum endişenizi. Lakin çocuğunuz kendini savunmayı öğrenmeli. Canı yansa da, kırılsa da sesini çıkarmayı öğrenmeli. Ben de çok ağlardım, gizli gizli :) elinizden gelen önlemi alın elbette. Ancak çocuğunuza kendini savunmayı da öğretin. Mümkünse böyle saçma sapan tipler için üzülmemeyi öğrensin. Kesin adı melektir o çocuğun da ahsjsjs.
Hep teselli ediyorum.gecicek diyorum.bugun anne neden arayip annesine soylemiyorsun beni korumuyorsun dedi.anlamayana napayim kizim umursamamaya calis dedim.olay buyusun istemiyorum cocuk bunlar sonucta diyorum.bitarafimda cocugu olegorunce cok kotu oluyorKızınızın okulunu degiştirmek yerine umursamamayı ögretin nasıl yaparsınız bilmiyorum ama.
Bende ilkokuldayken komşu kızıyla sonradan aynı sınıfa düstüm ondan önce iyi kötü anlaşırdık aynı sınıfa gecince rekabetmi oldu ne olduysa resmen düsman olmustuk ve aynı sınıfa düsmeden önce benim en iyi arkadasım onun en iyi onun en iyi arkadası da benim en iyi arkadasım oldu 2 gruba ayrıldık ve yeri geldiginde de satasıyorduk gercekten üzücü oluyor altta kalmak istemiyorsun falan şimdi büyüdük tabi gülüyorum o günlere :)
Benim sınıfımda da bir veli bir gun beni aradi hocam ben falanca ogrencinizin velisiyle kavgaliyim o kiz o sınıftan gitmeli ben dilekce verdim vs diye. Tamam idare ile gorusurum dedim cocugunla da konuşunca büyükler kavga edebilir ama sizin bu duruma dahil olmamanız lazım dedim. Tamam ogretmenim dedi ve hiç sorun çıkmadı.Yok onu istemiyorum.cunku yine tenefuslerde yada yolda karsilasacaklar.eniyisi baska okul yeni cevre
Icinden cikamiyorum nasil yapicam bilmiyorumBenim sınıfımda da bir veli bir gun beni aradi hocam ben falanca ogrencinizin velisiyle kavgaliyim o kiz o sınıftan gitmeli ben dilekce verdim vs diye. Tamam idare ile gorusurum dedim cocugunla da konuşunca büyükler kavga edebilir ama sizin bu duruma dahil olmamanız lazım dedim. Tamam ogretmenim dedi ve hiç sorun çıkmadı.
Baska bir sınıfta ise sizin kizinizla benzer bir durum vardı. Kız careyi baska sınıfa gitmekte buldu. Okul büyükse tenefuslerde karsilasmalari zor.
Bu anlattığım iki olayda 5. Sınıfta oldu bu arada.
Icinden cikamiyorum nasil yapicam bilmiyorum
Olmazsa degıstırın okulu ya ben anneme anlatmazdım cok anlatsamda zaten umursamazdı :)Hep teselli ediyorum.gecicek diyorum.bugun anne neden arayip annesine soylemiyorsun beni korumuyorsun dedi.anlamayana napayim kizim umursamamaya calis dedim.olay buyusun istemiyorum cocuk bunlar sonucta diyorum.bitarafimda cocugu olegorunce cok kotu oluyor
Sagolsun sinif ogretmenimiz cok.ilgilendi.bugun hemen ayirmis yerleriniŞu an çok yeni olduğu için sınıf ogretmeniniz dikkate almamış olabilir. O kadar çok is var ki inanın. Dediğim gibi okulun rehberlik servisinden randevu alın onunla görüşün kızınızla ve o çocukla görüşme yapar gerekirse sınıf değiştirme yapılır.
Iste bende ondan korkuyorum.cocugun bakislari bile degisti.okul kitaplarini getirdi alipta cantasina bile koymuyorOlmazsa degıstırın okulu ya ben anneme anlatmazdım cok anlatsamda zaten umursamazdı :)
Benım orta okuldu yalnız buyuktuk bıraz ondan belkide,
Ama ilkokuldada lakap takan bırı olmuştu buda benı özgüvenimi etkılemıstı bayagı.
Özgüven falan hep böyle temelden başlıyor sanırım.
Iste bende ondan korkuyorum.cocugun bakislari bile degisti.okul kitaplarini getirdi alipta cantasina bile koymuyor
Yalnız velideki özgüven neymiş öyle. Benim kızımı alın da demiyor diğer çocuk gidecek yani . Böyle anne babalardan sağlıklı çocuklar bekleyemiyorum . Geleceğin egoistleri yetişiyor isteBenim sınıfımda da bir veli bir gun beni aradi hocam ben falanca ogrencinizin velisiyle kavgaliyim o kiz o sınıftan gitmeli ben dilekce verdim vs diye. Tamam idare ile gorusurum dedim cocugunla da konuşunca büyükler kavga edebilir ama sizin bu duruma dahil olmamanız lazım dedim. Tamam ogretmenim dedi ve hiç sorun çıkmadı.
Baska bir sınıfta ise sizin kizinizla benzer bir durum vardı. Kız careyi baska sınıfa gitmekte buldu. Okul büyükse tenefuslerde karsilasmalari zor.
Bu anlattığım iki olayda 5. Sınıfta oldu bu arada.
Yalnız velideki özgüven neymiş öyle. Benim kızımı alın da demiyor diğer çocuk gidecek yani . Böyle anne babalardan sağlıklı çocuklar bekleyemiyorum . Geleceğin egoistleri yetişiyor iste
Annesiyle bu tarz konulara hic girmek istemiyorum.cunku anlayacak tipte degil.sadece kendi cocugu kiymetli.bugun gidip sinif ogretmeniyle konustum.siralarini ayirmasini soyledim.gozlemlemesini rica ettim oda anlayisli karsiladi
Napacagimi sasirdim.esjmle kinusma annesiylr diyor.diger okul olmazsa dahada azitirlar diyor.isin icinden cikamadjm nasil yapayim bilmiyorhmSiz daha kendiniz diğer anneyle konusmamak icin kacma taktiği uygularken cocugunuza öz güven konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz ki? Konusma istedigim gibi gitmeyebilir, hic konusmiyim. Cocuklar istedigim gibi hareket etmeyebilir en iyisi okul degistiriyim. Bu mu yani. Bence siz adımlarımızı çok dikkatli seçmeniz lazım. Hatta bence sizin yerinize babası konuşsun kızınızla
Azonce babasi goturdu okula.istemeyerek gitti.insallah okuldan sogumadan cozeriz bu isi.uzmandan yardim almayi dusunuyorumKıyamam hasta olmuş resmen stresten. Değiştirin bence okulunu. Yaşı mücadele etmeye uygun değil daha. Çocuk ve ergen psikiyatristinden de destek alabilrsiniz en iyi onlar yönlendirir değiştirin derse hiç durmayın değiştirin. Çocuk sonuçta hemen alışır yeni ortama.
cok üzüldüm benimde benzer yaslarda iki çocugum var sizi o kadar iyi anliyorumki insan bazen ne yapacagini bilemez oluyor sahiden,bazı çocuklar çok acımasızlar size tavsiyem hemen cocuklar iyice alisip ,dersler başlamadan ya sinif yada okul degistirin. bu konuda yönetime baskı yapın ve ısrarcı olun cocugun durumunu anlatin sitresten kusmaya falan başlamıs durumunuzu iyi anlatırsanız yardımcı olurlar yeni bir sinif yada okulda iyi bir başlangic yapınAzonce babasi goturdu okula.istemeyerek gitti.insallah okuldan sogumadan cozeriz bu isi.uzmandan yardim almayi dusunuyorum
Kizimin yakin arkaxasini bu kizlar wcye cekip birdaha kizimla arkadaslik etmemesini soylemisler.yalniz kalacak diyorlarmis.bendr bunu arkadasinin annesinden duyunca busefer mudur yardimcisina soylrdim.bakalim neler olacak.bu kizlar bana oyle sert bakiyorlarki sanki dovecekler beniİnşallah yaa ! Bence idareye şikayet et ilk olarak ..ben bu kadar uzayacagini düşünmemiştim. Çocuğunu korumalisin
5. sınıf olduğuna emin misiniz? Liseliler falan olmalı, ne saçma sapan şeyler ya bunlar. İşte büyünce ruh hastası olacak insanların çocuklukları da bu demek.Kizimin yakin arkaxasini bu kizlar wcye cekip birdaha kizimla arkadaslik etmemesini soylemisler.yalniz kalacak diyorlarmis.bendr bunu arkadasinin annesinden duyunca busefer mudur yardimcisina soylrdim.bakalim neler olacak.bu kizlar bana oyle sert bakiyorlarki sanki dovecekler beni