Yine bir kim haklı konusu

Annelik 24 saattir. Esin calisiyor ola bilir ama gün sonu kafa dinliyor. Bir saat ilgilensede sen bir kahve icsen :) bence sen haklisin...

Peki ben de çalışsaydım gelince çocuğumla ilgilenmeyecek miydim.. ne olacaktı o zaman bu çocuk acaba
Siz de calisin o zaman. Yasayin ve gorun. Calisan anne babalar cocuklariyla birlikte ilgileniyor. Ama evde olan bir taraf varsa diger kisi eve gelince dinlenmeyi seciyor.

Siz esinize doktor tavsiye ettiniz mi? Amac bence oncelikle esinizin sagligi olmaliyken siz cocuk derdinde olmamalisinizsu anda. Belki adamin bir rahatsizligi var? Belki vitamin eksikligi var? Doktora git dediginizde ne diyor esiniz?

Demek ki çok yoruluyor yoksa neden uyumak istesin ki zor kaldırıyorum diyorsunuz her zaman böyle değildir herhalde yoğun bir dönemdir biraz daha anlayış gösterin

Siz de calisin o zaman. Yasayin ve gorun. Calisan anne babalar cocuklariyla birlikte ilgileniyor. Ama evde olan bir taraf varsa diger kisi eve gelince dinlenmeyi seciyor.

Siz esinize doktor tavsiye ettiniz mi? Amac bence oncelikle esinizin sagligi olmaliyken siz cocuk derdinde olmamalisinizsu anda. Belki adamin bir rahatsizligi var? Belki vitamin eksikligi var? Doktora git dediginizde ne diyor esiniz?
Kan testi yaptırdık hiç bir sorunu çıkmadı sadece uykuya düşkün ben günlerce uykusuz kaldım çocuk diş ateş vs böyle sızmadım ama o çok dayanıksız

Siz sürekli evde olduğunuzdan, bütün gün ev işi, çocuğun bakımı yoruluyor ve bunalıyorsunuz. Eşinizin gelişini iple çekiyorsunuz belki de, hem yalnızlıktan kurtulmak adına hem de çocuğun yükünü biraz alsın ilgilensin diye. Ama sabah çok erken gidiyor demek ki uykusunu alamıyor. Siz de haklısınız, ancak eşiniz de haklı. Ama genelde ilgisiz değildir demişsiniz, haftasonları ilgilenir o da. Hiçbir zaman ilgilenmiyor değil ki adam. Başka bir sorununuz yoksa evliliğinizde bende çok da sorun etmeyin. Çocuğunuz büyüdüğünde biraz daha rahatlarsınız.
Aynen öyle gelsin de biraz alsın diye gözünün içine bakıyorum o gelip uyuyor

Bence siz haksizsinz bilgisayar basi bile olsa sabah 7 aksam 7 kolay mi ya, adam siziyor diyorsunjuz sizmak zaten bilincli olmaz yorgunluktan uyiya kalirsin, ben de calisiyorum ve eve gelince bildigin siziyorum yemek falan yaptigm yok ayrica benm calsitigm gin esim izinliyse ben hic bir ise elimi surmem eger o calistigi gun ben izinliysem ona hic birseg yaptirmam cunku anlarim halden...ayrica izinli oldugi gin ilgilensin onu da yapiyormis zaten...

Kan testi yaptırdık hiç bir sorunu çıkmadı sadece uykuya düşkün ben günlerce uykusuz kaldım çocuk diş ateş vs böyle sızmadım ama o çok dayanıksız
Anneler bedensel olarak daha dayanikli oluyor. Dogamiz geregi sanirim bilemiyorum. Ben calisirken de aynen esiniz gibi sizardim resmen. İs,bilgisayar,spot isiklar,ustune sicak,yol uzun vs vs insan aptala donuyor. Esinizhafta sonlari nasil? Yine cocukla evle ve sizinle ilgilenmiyor mu? Yillik izninde nasip davraniyor?

12 saat çalışmak kolay falan mı sanıyorsunuz?
Tabi ki evde bebek bakmakla dışarıda 12 saat çalışmak arasında dağlar kadar fark var. En azından bebeğinize sevgi besliyorsunuz. Dışarıda normalde muhatap bile olmayacağınız insanlarla anlaşmak zorundasınız. Fiziksel güç kullandığı bir işse hele, tahmin edemiyorum.
Ben de biri bana sürekli ısrar etse hatta uykularımdan uyandırsa yapacağım varsa da yapmam.

Anneler bedensel olarak daha dayanikli oluyor. Dogamiz geregi sanirim bilemiyorum. Ben calisirken de aynen esiniz gibi sizardim resmen. İs,bilgisayar,spot isiklar,ustune sicak,yol uzun vs vs insan aptala donuyor. Esinizhafta sonlari nasil? Yine cocukla evle ve sizinle ilgilenmiyor mu? Yillik izninde nasip davraniyor?
İlgileniyor haftasonları zaten genelde dışarı çıkıyoruz tamam ama haftaiçi ben full mesai yapıyorum resmen. Çocukla uğraşmak şok yorucu çünkü tv karşısına koyup yatmıyorım ben sürekli birlikte ve aktifiz. Kendi de kabul ediyor yorucu olduğunu.

12 saat çalışmak kolay falan mı sanıyorsunuz?
Tabi ki evde bebek bakmakla dışarıda 12 saat çalışmak arasında dağlar kadar fark var. En azından bebeğinize sevgi besliyorsunuz. Dışarıda normalde muhatap bile olmayacağınız insanlarla anlaşmak zorundasınız. Fiziksel güç kullandığı bir işse hele, tahmin edemiyorum.
Ben de biri bana sürekli ısrar etse hatta uykularımdan uyandırsa yapacağım varsa da yapmam.
Fiziksel güç değil 7 yi yanlış yazmışım 6da geliyor. Bilgisayar başında işi. Sadece dayanamıyor uykusuzluğa işte

Benim eşimde öyleydi b12 300 un altnda olunca bazı vücutlar kaldiramyr iğneden sonra duzeldi eşim kan testinde referans degernde göstryr ama yeterli olmuyor

İlgileniyor haftasonları zaten genelde dışarı çıkıyoruz tamam ama haftaiçi ben full mesai yapıyorum resmen. Çocukla uğraşmak şok yorucu çünkü tv karşısına koyup yatmıyorım ben sürekli birlikte ve aktifiz. Kendi de kabul ediyor yorucu olduğunu.
Bakin anliyorum sizi ama adam sorumsuz degil,sorumsuz olsa hafta sonu da devrilir yatar. Oglene kadar uyur,disari bile cikmaz vs vs. Yani hafta ici ozellikle gelip uyudugunu sanmiyorum. Demek ki gercekten ihtiyac hissediyor. Ben de evde cocukla ilgileniyorum esim tek calisiyor. O benden daha cok yoruluyordur bundan eminim. Esinizin yorgunluguna care elbet bulunur. Bemce vitamin takviyesi alsin,endokrin bolumune tekrar gitsin derdini anlatsin. İlla ki cozulur.

iyi de siz annesiniz zaten..Annelik bu demek ..ben yogun calisiyorum eve gelip cocuklarla ilgilenip evi temizleyip yatiyorum..
Ev hanımlarına gelince evet işler var ama her gun de buyuk temizlige girismiyorlar ki ...Yemek ortalik toplama vb.zamanlari fazlasiyla kaliyor..Oturdugum sitedekilerden goruyorum kahve seanslari aksam ustu cayları falan :)
Bir cocuk zaten hiç cocuk iki üç cocuga bakanlar var..
Esiniz gelip yemek sonrasi 15 dakika oynatsin sonra uyusun hafta sonu da bakar zaten..

isten gelince ben de bayilip kaliyodum esim uyandiramiyodu gozumu acamiyodum ben sabaha kadar uyuyodum,
ama bi arkadasim hergun aynı saatlerde uyuyodu esiniz gibi asagi yukarı, bi iki saat sonra tekrar uyanip geceye kadar oturuyodu

simdi bebek var sekiz aydir tek bi gece üç saatten fazla uyumadim anliyorum sizi, ozellikle yalniz bakinca insan bi saatte olsa kafa dinlemek istiyo,
esinizdeki aliskanlik olabilir, bi hafta o sekilde sekerleme yapsa alışıyo bunye zaten
havalar iyiyken aksam yemeginden sonra uyumaya firsat vermeden hep birlikte cikip bi saat dolasin o da uyumamaya alışır belki sonra iki gun cikarsiniz bi gun bebekle oynar, oyle oyle bi duzene girer

Aynen öyle yiyip yatmak istiyor direkt sızıyor resmen öyle inşaat işçisi gibi zor yorucu bi işi de yok yani bilgisayar başında

bilgisayar başında da insan yorulabilir ki eşiniz yoruluyomuş. hangi iş yorucu hangisi değil bunu evde oturan siz mi değerlendiriyosunuz. ki yanlış anlamayın ama işin için bünye meselesi de giriyor. Adam demek ki yoruluyomuş. yalan mı söylüyo sanki.

Önce eşinizle konuşup neden bu kadar yorulduğunu sorun. Belki doktora fln gitmeli.
Sonra çocuk konusunu halledersiniz.

eşimle bu aralar sürekli tartışma halindeyiz

sabah 7 de kalkıyor akşam 7 de geliyor eve.yarım saat yol sürüyor servisle.

Ben evdeyim çalışmıyorum gelir gelmez 2 saat uyumak istiyor ki ben uyandırıyorum onda da.

Oğlum var 2 yaşında. Ben akşama kadar ilgilendiğim için akşam da babasıyle zaman geçirsin isyorum eşim de sürekli yorgunum gerçekten halsizim diyor bugün uyuma diye başında carladım resmen
Tartıştık baya em sonunda aldım çocupu aşağı indim

Tamam halsiz olabilir ama bu çocukla ne zaman ilgilenecek uyanıp kendine gelesiye bi saat sonra yatırıyorum zaten

Normalde çok ilgisiz bi baba diyip hakkını yiyemem wma ben mi anlayışsızım bilmiyorum ki yemekten sonra sızıyor resmen

Maalesef her çalışanın çalışma koşulları bir değil, eşiniz belkide hem fiziksel hem de ruhsal olarak fazla yoruluyor. Size önerim izin günlerinde belli saat aralığında evladı ile ilgilenmesi konusunda güzellkle bir anlaşma yapıp, iş günlerinde onu kemdi haline bırakmanız ya da akşamları yemeğini yiyip biraz kestirmesine müsade edip uyumadan evvel evladı ile kaliteli bir 30 dk. geçirmesine teşvik etmeniz.

Bir de uygun bir zamanda bir doktora gitmesini sağlayın, uyku apnesi olabilir, evde ya da iş yerindeki bir sorun yüzünden gece bilinci tam anlamıyla kapanıp derin bir uyku çekemiyor olabilir ya da bazı vitamin eksikliklerinden sürekli bitkin yorgundur, depresyondadır, ben muhakkak bir sağlık sorunu olduğunu düşünüyorum.

E ben ne olacağım diyebilirsiniz, yıl 2018 yazın 4 ay çalışıp 8 ay evde yatan eşler tarihe karışalı çok oldu, inanın kadın ya da erkek çalışan eşler birbirlerine ancak yemek ve çay faslında zaman ayırıp biraz halleşebiliyorlar, kafa bir milyon, borç, kira, taksitler, faturalar, mutfak masrafı vb.. giderlerden millet aynada kendini göremiyor ki eşini görsün, üstelik tek maaşla..

El işi gerçekten zordur, en kolay iş bile hasta ruhlu bir yönetici veya mesai arkadaşı sebebiyle kabus gibi geçebilir, 17 yıldır çalışan bir bayan olarak size yazıyorum, çalışan bir anneydim şimdi büyüdü kızım bence halinize şükredin, yoruldum ya da başım dişim ağrıdı deyip gün içinde bir koltuğa uzanıp 5 dk kestirmek bile büyük bir nimettir, başlıktaki konuda olmasa da başka konularda şanslı olduğunuzu düşünüyorum.

Back
X