Yine bir koca mevzusu ve ben :(

Sadece sinav icin mi gidiyor?
Derslere gitmiyor mu? Devam zorunlulugu vs?
Sadece sinav icinse sizde gidin onunla?

Okulu uzattı, derslerden kaldıkları var ..
Bu donar dönemi ikinci 5 gün kalışında gidecektim, ama maddi olarak biraz zorlandığımız İçin gitmedim, kendisi misafir öğrenci olarak yurt gibi bir ortamda kalıyor..
Arada bir de günü birlik felan ya da en fazla 1 gece kalmalı imza atıp geliyor çok sıkışırsa

Düzelmeyecek şeyler değil , gerilmişsiniz çok , birbirinize tahammülünüz kalmamış. Asıl sorunu görmeyip ufak tefek şeylerde birbirinize patlamaya başlamışsınız. Biraz ayrı kalıp sonra birbirinizi yargılamadan suçlamadan oturup konuşabilmeyi başarırsanız çözersiniz gibi...

Ya adam derslere değil, sınavlara gidiyormuş.

Konu sahibinin bir önceki konusuna da baktım. Adam evde, telefonundan sahibinden.com'a bakıyor. Konu sahibi de benimle konuşmuyor diye kalkıp başka odaya geçiyor. Bu esnada adam gel gitme seninle ilgileneyim diyor ama konu sahibi yine triplerde, geçip diğer odaya ağlıyor falan. Adam gece sarılmaya kalkıyor, itiyor adamı.

Vallahi ömür törpüsü, the drama queen

Ben evli bile değilim ama basit bir örnek verecek olursam sevgilimle kavga gürültünün en had safhada yaşandığı zamanlarımızda bile birbirimizi görünce herşey biterdi çünkü özlem o kadar yoğun bir duygu ki herşeyi silip süpürebiliyor. Bence sizin içerlediğinz konu farklı direk o konuyu konusun eşinizle. Yarın birgün sizin bu tavırlarınız adamı sizi aldatmaya iterse dönüp suçu eşiniz de mi aricaksiniz ? Yanlış anlamayın aldatırsa haklı olur falan demiyorm dedigim sey dikkatli olmadıgınz takdirde onun kendinde bu hakki gormesini sağlarsınız.

Allah beterini vermesin..
Dikkat çekmek için de burayı kullanacağım öyle mi .:)
Öyle bir amacım neden olsun ki, çok ütopik bir konu mu açtım, hayatın akışına uygun, günlük hayatta olabilecek bir konu sanırım konum..

Konuları geçiştirmek için değil, kavgayı fitillemek için yapar gibi bu bahsettiğim şeyi, çünkü karşınızda sevimli bir şekilde konuyu ört bas etmeye çalışan bir değil, sizi celallendirecek şekilde el kol hareketleriyle konuşma tarzıyla sinir bozacak tarzda konuşan bir var ..

Bu evliliği aşırı derecede isteyip te, yıllarca uğraşıp, evlenip , benim rızamı almayıp bir okul yazıp, bana ayırabileceği ufak bir tatil, ne bileyim ufak bir gezi için kullanabileceği izni, (benim normal olan bu beklentilerimi ) göz ardı edip, haftanın tatil olan bir günü pazar gününü bile bu izinlerinden dolayı çalışmak üzere geçiriyorsaaaaa......
Ve tutup bir de beni aldatıyorsaaa buyursun yol orda, kapı orda.....
Çıkar gider....

Çok mu zorsunuz ne

Ben size bişey söyleyim mi? Eşinize karşı hiç sevginiz ve saygınız yok sizin. O kadar zaman şehir dışında kalmış ve bundan şikayetçi gibi davranmamışsınız. Adam gelmiş ve siz hala bakkaldan gelmiş gibi yemek yapmaya devam etmişsiniz. Bide sende şunu yap diye adamı kalaylamışsınız. Hapşırdı adam suç oldu size yakın olmak için yanınıza oturdu suç oldu duş suç oldu. Sizin eşinize karşı zerre tahammülünüz kalmamış. Burda bi eş karısına geldin huzurum kalmadı deseydi herkes o adama gömerdi.

Benim eşim biz nişanlıyken yüksek lisans yapıyordu o kadar zor bitirdi ki. Hem hocası hem de benim yüzümden. Ben ilgi istiyordum hocası da daha çok çalışma. Eşim o zaman sabahlara kadar tez yazıp araştırma yapıyordu. Ben de dedim ki doktora asla istemiyorum. Tamam dedi evlendik. Ama adamın içinde var benden habersiz tekrar başladı. Ama bi kere bile beni kandırdı ben böyle istiyorum demedim. Başka şehirlere de gitti yurt dışına da gitti. En çok 6 ay ayrı kaldık. 3 gün 10 gün bunları saymıyorum bile. Hayat bu ya kader ortağıyız biz hayat arkadaşıyız.

Burada bizim dikkatimizi çekmeye çalıştığınızı ima etmedim zaten. Kocanızla olan ilişkinizden bahsettim.

Ben İstanbul’da yaşıyorum. Eşimin kendi işi. 4 yıldır evliyim. Ve eşim 7/24/365 çalışır. Bayramlar dışında hep iştedir. İlk evlendiğimiz zamanlar gece 11 de gelirdi eve. İstanbul’da eşim dışında hiç kimsem yok. Bu sebeplerden dolayı yüksek lisans yapmaya karar verdim evliliğimin ilk yılında. Çünkü ne ona çalışma bnmle gez diyebilirdim, ne de tek başıma bilmediğim bi şehir de deli divane gibi gezebilirdim. Eskişehir de yüksek lisans yaptım. 2 yıl gittim geldim. Bu sayede eşime sarmayı, kafamda olayları kurup büyütmeyi bıraktım.
Bence hapşırınca ağzını kapatmamakmış, geçmemekmiş bunlar evliliği bu seviyeye getirmek için mantıklı sebepler değil.

Siz kendinize bi meşgale bulun. Ne güzel dgs ye hazırlanıyormuşsunuz. Bütün yoğunluğunuzu ona verin. Adama da bi huzur verin. Sizi sevmese evlenmez okulu bahane ederdi. Demek ki seviyor. Siz de bir güzel konuştum 10 defa acısını çıkarmam lazım tavrınızdan vazgeçin. Yoksa sonunuz boşanmak. Derseniz ki evet öyle. O zaman hiç boşa ne kendi ömrünüzü ne de eşinizin ömrünü yemeyin. Ayrılın. Bari ikinizde istediğiniz hayatları yaşarsınız o zaman

• Ben sizi haklı buldum nedense. Esimde bana evlenemden once bir cok konuda hicbir sey soylememisti evlendikten sonra cikti.

Bak ben seni yadirgamiyorm haksizsin da demiyorum. Sadece bu meseleyi direk kocanla konus baska sekilde cikarma adamdan. Seni anlayabiliyorm bende de ayni huy mevcut biseyin hirsini baska konulardan cikarabiliyorum. Çıkar gider yada sen çıkar gidersin orasi en basiti ama evlilik o kadar mi basit

Konuşmadığını mı sanıyorsun...
Söyledim böyle böyle açıkça yaa, birlikte ufak bir gezinti vs için geçirebileceğimiz izni okulun İçin kullanıyorsun, üstelik 1 pazar gününü bile bana ayırmıyorsun diyee.. daha açık nasıl konuşulabilir?
Bunlar İçin hiç mi üzülmüyorsun, ben erkek olsam ve eşime vakit ayıramasam çok üzülürdüm dedim... dediği tek şey üzülmediğimi nerden biliyon oldu..
Yani ben aynı konuyu yüzlerce defa konuşup iyice saygı çizgisini aşmak istemiyorum..
Bana vakit ayırmadığının, benim isteklerimin 2. Planda olduğunun farkında ve bunlara rağmen yaa sen haklısın, ben seni çok ihmal ettim.. deyip bir gönül alma, ne bileyim bir şey yok ya..
Daha fazla konuşup ta yüz göz olmak istemiyorum..
Kendi içime atıyorum sadece, ve o böyle davrandığı müddetçe hiçbir şey iyi olmayacak..
Daha kötüye gidecek..

Adamı o kadar sevmiyorsunuz ki konuşmasıyla bile alay eder olmuşsunuz. Önceki yazılarınızda da var sen İstanbul'u şundan istion di mi diye. İkinci kısımda da "beni anlamıyor, anlamadığı için de ben de itici davranışlarıma devam edeceğim herşey kötüye gidecek", bu sizin tercihiniz o hayatı yaşayan sizsiniz. Siz adamı yönetebilmek istemiyorsanız ağlamaya devam edersiniz, sadece kocanızı cezalandırmıyorsunuz kendi zamanınızı da berbat ediyorsunuz

Kusura bakmayın bende seni haksız buldum.madem adamı o kadar düşünüyorsun adam gelmeden o çorbayı ayranı bilmemneyi hazırla.ne zamandır zaten görüşmüyomuşsunuz.güzelce giyin süslen.adam beni özlemedin mi dediğinde çorba karıştırmakta ne allah aşkına.böyle bi bahane olur mu.sonra eşini ayağımı uzatacam ben diye öbür koltuğa yollamışsın. Buda olmamış.biz eşimle sırf yan yana oturalım diye köşe takımı aldık oda yetmez gibi tek tarafında yan yana uzanalım diye resmen üst üste yatıyoruz tv ye bakarken bazen uyuyup kalıyoruz bi uyanıyorum yemin ederim felç olmuş gibiyim her yerim tutulmuş ama yine de o şekilde yatıyoruz hep.ben olsam bende çok kırılırdım.ayrıca adam eve geldiğine geleceğine pişman olmuş resmen.yok yıkan yok hapşururken ağzını kapat siz onun eşisiniz annesi değil.eşinizi seviyomusunuz gerçekten yada başka sorunların patlamasını mı yaşıyorsunuz anlamadım.

Nasıl yönetebilmek??
Adam beni takmamış ki beni erteleyip, önceliklerine başka şeyleri alabiliyor..
Ya çok mu şey istiyorum , tek başıma takılmaktan, evliliği tek başıma yaşamaktan sıkıldım..
Beni anlayıp merhametli bir şekilde , ben seni ihmal ettim, haklısın, sana daha fazla zaman ayıracağım, diye düşünmek bu kadar mı zor..
Bana olan sevgisini, bana olan hislerini unuttu sanırım..
Yatlar, katlar, paralar, pullar beklemiyorum ya..
Beni anlayan bir çift göz, ve merhametli , şefkatli bir yaklaşım..

Önceki konunda da var bu konunda da var adam sırnaşıyor sen itiyorsun. Genel olarak adamı sevmediğini bu nedenle sürekli sorun yarattığını düşünüyorum.

Pardon ama sizin uslup biraz agir geldi yani bize agir gelirken esine daha da agir gelmistir.bi de bunu. Siz anlattiniz sizin dilinizden bile dinlerken agir gelmisse esinizden dinlersek ne olur bilemem.
Yazik adama yaa sizin iletisimde bi sıkıntiniz var amac sizi kotulemek degil yanlis anlamayin siz dertlesip soruyorsunuz arkadaslar yaziyor objektif sekilde ama siz hemen bi kendinizi savunmalar esinizi haksizlamalar.yatdim istiyorsaniz okuyup hemen cvb yazmak yerine bi basinizi ellerinizin arasina alin ve dusunun acaba deyin bence...
"Ders çalışıyorum, akşamları onun geliş saatinde de kendimi odaya kapayıp devam edip,münaseneti tamamen mi keseyim, ne yapayım sizce lütfen bana bir akıl verin .."
Bi de boyle mi yapayim diyorsunuz pes yani
Akil verin demissiniz ya o yuzden soyledim varsa biz de de bir kusur affalo ne diyeyim yani

Önceki konularınızı bilmiyorum, sadece bu konunuza istinaden yazacağım.

Ben sizin ne hissettiğinizi, neden bu şekilde davrandığınızı gayet iyi anladım.

Evlenmeden önce hiç gündemde yokken bir anda eşim üniversite okumaya karar verse;
Bu konuda benim fikrimi almayı bırakın, çocuk gibi beni kandırsa ve
bu okul yüzünden beni çokça ihmal etse,
daha yeni evliyken yapacağımız ufak kaçamakları, tatilleri ve hatta en sıradan pazar günü izinlerini bile elimizden almış olsa ona bolca öfke duyardım. Her geçen gün iyice biriken öfkemle de ona yumuşak ve toleranslı davranmakta zorlanırdım.
Bana göre sadece onun yüzünden kaynaklanan bu 5 günlük 10 günlük ayrılıkların sonrasında da ona karşı iyimser olamazdım, hep bir beklenti içinde olurdum.

Bir çok arkadaş üslubunuzu sert, tavırlarınızı yanlış bulmuş ancak (belki zamanlaması yanlıştı) hapşırırken ağzını kapatmadığı zaman ben de eşimi uyarırım ve hatta kızarım neticede kocaman adam, benim uyarıma ihtiyacı olmadan dikkatli olması gerekir.

Önerime gelecek olursak, diğer arkadaşlara katılıyorum. Siz tavrınızı değiştirmediğiniz sürece eşiniz değişmeyecek emin olun. Benim eşim de aynı model. Bu tavırda olduğum sürece anlamak istemez. İllaki durumu kabullenerek hareket edeceksiniz, neden rahatsızlık duyduğunuzu anlayabilmesi için.
Ya da ayrılacaksınız.
Ancak hayatta önümüze ne gelirse gelsin durumu kabullenerek yaşamak her zaman çok daha kolay olmuştur.

Şuna karar verin.
Önemli olan haklı mı olmak, MUTLU mu olmak?

Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…