Yine bir nişanlım mevzusu...

Kizilgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
150
168
33
31
Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?

Alsınlar diye diretmeyin. Evlendikten sonra tatlı tatlı davranarak aldırırsınız eşinize. Şimdi tutturursanız nişanlınızın gözünden düşersiniz. Önemli olan çul çaput değil hayatı birlikte göğüsleyecek hayat arkadaşı bulmak. Bulduğunuzu düşünüyorsanız boşverin. Her şey alınır zamanla.

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?

evlenme,
aileci bir erkekle asla evlenme,
paran yoksa evlenme

Alsınlar diye diretmeyin. Evlendikten sonra tatlı tatlı davranarak aldırırsınız eşinize. Şimdi tutturursanız nişanlınızın gözünden düşersiniz. Önemli olan çul çaput değil hayatı birlikte göğüsleyecek hayat arkadaşı bulmak. Bulduğunuzu düşünüyorsanız boşverin. Her şey alınır zamanla.
Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti

yahu erkeklere kiran mi girdi, hemen evlenmeyeni dövüyorlar mi, bu acele niye.
erkek tarafi demismis ki siz almayin biz aliriz.
kardesim; calis parani kazan kendi ayaklarin üzerinde dur, sak diye caninin istedigini alabilecek durumda ol, bak bakim o erkek aileside erkekde ne gerek var diyebiliyormu. anan seni ezsinler diye mi büyüttü?

bu aile sen evlenince sana huzur vermicek biliyosun dimi, oglumun evi oglumun parasi oglumun bilmem nesi diye hayatinin orta yerine dikilecekler

Açıkçası evlenirseniz sizi zor günler bekliyor mevzu masa,makine mevzusu değil aslında seni istemeyen kişi bunları yapan kişi kayınvalide kayınpederi bir güzel doldurmuş adamı salmış üstünüze yok kizilgonca çok para yediyorsun falan bunlar bir kadının sözleri ve onları dinleyen bir nişanlı iyi düşünün ayrıca evlendikten sonra o insanlar kesinlikle ailenize maddi yardım yaptirmazlar diz çalışıp verseniz bile.

salon takımı içinde onlar oluyor zaten yemek masası .
buzdolabında almayın kış geldi zaten balkonda durur.
bulaşık takınası çalışan bırı için nimet.
bana uyar sırayla bulaşık yıkarız dersin kv-kp yanında. oğullarına kıyamayıp alırlar.
senin işin ya hani mutfak sana kıyarlar.

Ah be canım aynıları yaşadım evlenme diyecem yine evleneceksin benim ailem herşeyimi eksiksiz yaptı yatak odam hatta babam evdeki dolap vestiyer falan düşün yaptıklarımı, sonra ben bi buzdolabı beğendim dükkandan çıktılar kimin gelininin evinde varmış diye babası kavga etti benimle eşim sustu tamam ben alırım eksik kalsın dedim aldılar yine kavga kıyamet lafını yapa yapa sonra ne mi oldu 8 yıldır herşeyimin içindeler herşeyim olaylı doğumum düğünüm kınam ben eşim için vazgeçmedim şimdiki aklım olsa zerre evlenmezdim ne şanslısın ayrılmak ihtimalin var ama düşün taşın şimdi resti çek madem alacqk gücümüz yok bi sene bekleyelim de

evlenme,
aileci bir erkekle asla evlenme,
paran yoksa evlenme
Aynı fikirdeyim.
Eğer herşey dört dörtlük olsun isteniyorsa parasız olmaz.
Biriktirin paranızı evlenin.
Yok ben idare ederim diyorsan evlenebilirsiniz.
Bu memlekette parasız bir yudum su bile yok.

Babası Rahmi Koç mu? Para yediriyor derken -yemek masası alamayan adam-
sizi pırlantalara, elmaslara mı boğuyor?

Sizin evinizin düzeni size değil kp bağlıysa evlenmeyin. Her şey alınsın öyle evlenin. Yoksa evliliğinize karışmaya devam eder, evlendiğinize pişman olursunuz.

Şimdi almazlarsa sonradan hic almazlar canim cok zor hi ihtimal..
Balayi falan karistirmayin ihtiyaçlarınızı alin bence zaten kis geldi.. ileriki zamanda düzelince keyfinizce tadini cikartirsiniz

Nişanlı çok mu önemli? O kim de konu Sahibi gözünden düşüyor. Bulaşığı kadıncağız yıkayacak, tabi almayalım der adam. Hayatı birlikte göğüsleyecek hayat arkadaşı bulamamış ki. Bulaşık makinesi bile almayalım diyor. Evlendikten sonra hiç almazlar. Biraz kadını düşünerek yorumlasanız keşke.

Merhaba hanımlar
Eski konularımı okuyanlar bilir bir erkek arkadaşım var nisanın sonuna doğru nişan yapılacak aileler tanıştı bir iki sorun vardı onlar aşıldı. Benim maddi durumum yerlerde şu an asgari ücretle ev geçindiriyorum. Erkek arkadaşım ise iyi bir maaş alıyor. Ailesinin durumu da şu şekilde; babası memur, 3 tane evleri var, fıstık arsaları var eminim daha bilmediğim şeyler vardır. Allah daha çok versin tabiki. Bu güne kadar erkek arkadaşıma parasını nasıl harcadığını hiç sormadım beni ilgilendirmezdi çünkü. Nişan olayları ortaya çıkınca nişanda yapmasını istediğim birşeyi ona söylemiştim o da tabiki yaparım demişti. (absürt birşey değil her genç kıza yapılabilen birşey, heleki bizim gibi doğuda yaşayanlar için standart birşey) Neyse geçenlerde konusu açıldı bana yapamayacağını söyledi neden diye sorduğumda kız kardeşi özel üniv'de okuyor ayda en az 3 bini ona yolladığını söyledi. Bu arada aldıkları evin taksidini erkek arkadaşım ödüyor, babasının arabasını yeniledi, eve yüklük yaptırıyormuş. Yani anlayacağınız sadece sigara parası kalıyor cebinde. Evlenince de evlerden birini bize asla vermeyecekler kirada oturacağız bu arada. En azından bir iki yıl toparlanana kadar kira ödemememiz için bu fedakarlığı yapabilirlerdi diyorum. Vermek zorunda tabiki değiller. Kız kardeşi de 3 yıl sınava girmiş 250 puanı geçememiş, şu an istanbulun en lüks semtlerinden birinde tek başına evde kalıyor özel ünivde okuyor. Kendime hiç yakıştıramıyorum ama keşke o şartlar bende olsaydı, kpssye bile hazırlanamadan aileme bakmak durumunda buldum kendimi... Şimdi size sorum biz evlendikten sonra da böyle mi devam eder yoksa evlenince artik kendi ailesinin olduğunun farkına varır mı?
Ailesine gelince yağmur olup yağan, size gelince harcadığı 3 kuruşa acıyan adam, değişse Mart ayından bu yana değişirdi.
Siz bu adamla evlenirseniz çok mutsuz olacaksınız. Bile bile lades demeyin.

Ne nişanlınız, ne ailesi sizi sevmiyor. Nişan atsanız bayram ederler.

Back
X