Yine bir nişanlım mevzusu...

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
Valla aileleri falan pek bilemedigimiz için o konuda bişey diyemicem ama bence evlenen herkes sadece kendisine güvenmeli bu yaşıma kadar ogrendiklerimden biri de budur. Onlar aldıklarını alsınlar sizde ilerde ihtiyaçlarınızı alırsınız. Kendi bütçenize uygun şeyler bakın derim. Ben kendim öyle yaptım.

Eğer arkadaşın attığı eski konu da anlattıklarınız doğruysa siz boşa kürek çekiyorsunuz, evlenme yolunda olduğu kız arkadaşı varken tüm maaşını ailesine akıtan adamla evlenirseniz ancak sürünürsünüz. Zira adam maaşını ona buna savurmasa siz zaten çok rahat eşyanızı alır evlenirmişsiniz. Bakın bunlar sizi; nasıl olsa ailesinin durumu yok, sesi çıkmaz, bizde üç kuruşa evlendirir, sonrasa oğlanın parasını rahat rahat almaya devam ederiz kafası ile alıyorlar haberiniz olsun. Zira senin ailen biraz dişli olsa zaten böyle saçma sapan tekliflerle gelemezlerdi. Zira kendi evlerinde sana gerkesiz gördükleri bu eşyaların en alası vardır eminim.Nişanlında adam değil kusura bakma adam olsaydı da senin elinden tuttuğunda seninle nasıl evleneceğinin hesabını yapardı, alacağı bir eşya düğün yok birşey yok, bence sen bu evlenme işini bir daha düşün. Bu tür şeyler geleceğin fragmanıdır.

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
11-12 yaşlarında (Ece ve Aslı diyelim) iki kız çocuğu okulda aynı çocuktan (Berke) hoşlanıyorlar.
Berke Ece ile çıkmaya başlayınca Aslı deliriyor. Ece'nin annesine gidip, kızın erkeklerin parasını yiyor diyor. Muhtemelen hamburger vs ısmarlamıştır :) Ece'nin annesi Aslı'ya ağzının payını verip, kızıyla görüşmesini yasaklıyor.

Bir anne böyle küçük görünen bir mevzuda bile had bildirirken, siz ömürlük bir mevzuda hadlerini bildiremiyorsanız çok yazık.

Gercekten konuyu hayretle okudum, 2 kişi diye ne alaka yemek takımı ve bulaşık makinesi alinmamasi. Eski konularimi okuyanlar bilir deyince baktim da baya ibretlik konulariniz da varmış. Aşağıda işaretlediğim şeyleri yapabiliyor ancak bulaşık makinesi ve masa mi almıyorlar.

Merhaba hanımlar
Eski konularımı okuyanlar bilir bir erkek arkadaşım var nisanın sonuna doğru nişan yapılacak aileler tanıştı bir iki sorun vardı onlar aşıldı. Benim maddi durumum yerlerde şu an asgari ücretle ev geçindiriyorum. Erkek arkadaşım ise iyi bir maaş alıyor. Ailesinin durumu da şu şekilde; babası memur, 3 tane evleri var, fıstık arsaları var eminim daha bilmediğim şeyler vardır. Allah daha çok versin tabiki. Bu güne kadar erkek arkadaşıma parasını nasıl harcadığını hiç sormadım beni ilgilendirmezdi çünkü. Nişan olayları ortaya çıkınca nişanda yapmasını istediğim birşeyi ona söylemiştim o da tabiki yaparım demişti. (absürt birşey değil her genç kıza yapılabilen birşey, heleki bizim gibi doğuda yaşayanlar için standart birşey) Neyse geçenlerde konusu açıldı bana yapamayacağını söyledi neden diye sorduğumda kız kardeşi özel üniv'de okuyor ayda en az 3 bini ona yolladığını söyledi. Bu arada aldıkları evin taksidini erkek arkadaşım ödüyor, babasının arabasını yeniledi, eve yüklük yaptırıyormuş. Yani anlayacağınız sadece sigara parası kalıyor cebinde. Evlenince de evlerden birini bize asla vermeyecekler kirada oturacağız bu arada. En azından bir iki yıl toparlanana kadar kira ödemememiz için bu fedakarlığı yapabilirlerdi diyorum. Vermek zorunda tabiki değiller. Kız kardeşi de 3 yıl sınava girmiş 250 puanı geçememiş, şu an istanbulun en lüks semtlerinden birinde tek başına evde kalıyor özel ünivde okuyor. Kendime hiç yakıştıramıyorum ama keşke o şartlar bende olsaydı, kpssye bile hazırlanamadan aileme bakmak durumunda buldum kendimi... Şimdi size sorum biz evlendikten sonra da böyle mi devam eder yoksa evlenince artik kendi ailesinin olduğunun farkına varır mı?

Paranız yoksa evlenmeyin. Bu konu benim için çok net. Nişanlınızın da anladığım kadarıyla parası yok. Şimdi her şeyi o aile aldı varsayalım sanıyor musunuz başınıza kakmayacaklar? Kendi hayatınızı başkalarına güvenerek başkalarının parasıyla kurmayın. Evleneceğim diyorsanız da varsın bulaşık Makinesi eksik olsun, yemek takımı olmasın tekir bekir kullanın, eşyalar ikinci el olsun, eksikleriniz olsun. Zaman içerisinde iki kişi çalışıyorken hepsi halledilir

Kızkardeşinin özel okul ücretini, ev kirasını, babasının borcunu ödeyen nişanlı evine masa, makine alamadığını iddia ediyorsa direkt "yalan söylediğini" düşünürüm.
Parası varken ne yerde yemeyi, ne elde bulaşık yıkamayı kabul etmem şahsen.

Oysa! Öyle miymiş?
Eyvahlar olsun o zaman.

4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
Kasaba minnet edeceğine kolunu kesip yiyeceksin

Gercekten konuyu hayretle okudum, 2 kişi diye ne alaka yemek takımı ve bulaşık makinesi alinmamasi. Eski konularimi okuyanlar bilir deyince baktim da baya ibretlik konulariniz da varmış. Aşağıda işaretlediğim şeyleri yapabiliyor ancak bulaşık makinesi ve masa mi almıyorlar.
Üstelik nişanlısı 3 bin civarı kazandığını söylüyormuş. Adam maaşı konusunda bile yalan söylüyor.

Gerçekten bu nişanlıda ne buluyorsunuz ki?

Hayır gerçekten durumunuz olmasa azar azar evlendikten sonra tamamlardınız derdim.
Koltuk olmadığı için yerde puflara oturup idare eden çift biliyorum şimdi mutlular.

Mesele “size” para olmaması...
Yok baba borcu yok özel okul ücretini nişanlınız ödemeye devam etsin istiyorlar, aile birliğinize saygıları yok.

Çok iyi düşünün...
İlişki bu kadar zor birşey değil kimse size çok çektin diye madalya takmayacak.

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Direk şutla bacım hiç hiç hiç uğraşma bunlar seni var ya peynir ekmek gibi yerler bunlar böyle böyle varlıklanıyo işte hak yiyerek. Bence giderayak yüzlerini göstermişler iyi düşün geri dönülmez yollara sapma.
kuzenimde nişanlıyken k.pederi gelinliğine varana kadar kendi seçmeye kalktı buz dolabı almayalım tv almayalım diye ısrar ettiler nişanlısı ben seni kaldıramam ailem daha kıymetli dedi uyarsan bize olur dedi kuzenim attı nişanı benim sizin gibi cimrilere atacak sümüğüm yok dedi şimdi iyi ki diyor.

Başta bu eşya tam olsun derdi zamanla bunun sadece ayrıntı olduğunu anlayarak geçiyor. Sadece herşey alınan ve yapılan bir olayda bir bulaşık makinesi ve yemek masası alınmasın.... Garip geldi. Küfürlü bağırışlı kavga bide nişanlınız kendi ailesine küfredip kavga ediyorsa sizle kavga ederkenki tepkisi ne olur..... Benim nişanlım ailesini dinleyen biri. Balayına gidersek laf edecekler. Yani siz hep susan taraf olacaksınız hayatınız böyle geçecek bunun farkında olarak yola devam edin. Burda başka konu açmamanızı diliyorum dert manasında. Bunun dışında o aile ne derse o olacak hanımefendi 🙏

Almak zorunda değiller, alınacak diye diretmeyin, şu an kendiniz alamıyorsunuz sanırım. Evlendikten sonra kendiniz alırsınız, ona da karışacak durumda değiller herhalde. Balayını onlar mı karşılayacaktı ?

Böylr bir insanla evlenmek istediğine emin misin önce bunu düşün bi. Yapabileceğini düşünüyorsan sıkıntı yok ama şimdiden alınması gereken şeylere laf eden insanlar her şeye karışırlar.

Aha şuraya yazıyorum. Evlenir konu Sahibi. Önceki konulara baktım da onca olumsuzluğa rağmen seviyorum demiş. Memlekette erkek yok çünkü. Sanki öğrenci evi açıyorlar. Hayret ediyorum böyle konulara. Almayalım diyen adama yüzüğü fırlatacaksın. Gerçi oğlanın maddi gücü yoksa niye evleniyor onu da anlamış değilim de neyse

Bir de benim en tuhaf bulduğum şey evlenirler sonra da evlenemeden önce böyle değildi derler. Biz buradan manyak olduğunu anladık ama kadınlar anlamıyor herhalde. Kesinlikle evlenecekler mutsuz olunca da yok ya böyle değildi diyecek konu sahibi :olamaz:

Eger biraz sagduyunuz varsa bu evliligi ertelersiniz. Daha 4 aylik nisanlisiniz kaldi ki. Bakin ailesi basta siz dusunmeyin herseyi biz hallederiz deyip simdi nasil carkediyor. Sizin evdeki masaya kadar karisma hakkini nerden aliyolar? Cunku para onlardan cikacak. Bu insanlar yarin bigun yeri geldikce basiniza kakacak, laf sokacak, her seye karismaya ddvam edecekler. Kimseye minnetiniz olmasin. Bi sene daha bekleyin,makinanizi da masanizi da kendiniz alin. Ama iste beni dusunduren bir de nisanliniz var. Bu kadar pasif ve ailece bir adamla da cok sorun yasarsiniz ilerde. Cok iyi dusunun.

Abooo. Bunu da okuyunca anladım artık. Bazıları kocam olsun yeter diyor. Evlenir konu sahibi. Çamaşırı bile elinde yıkar. Maaş kartını da adama verir. Konu sahibi eşine, eşi de eve giren tüm para ile kendi ailesine bakar.

Eş ailesi çirkefse senaryo hep aynı. En yakın arkadaşımı istemeye geldiklerinde erkenden düğünü yapalım iş uzamasın biz her şeyi hallederiz diye coşuldu. Kız tarafı biz bekleyelim,kendi üstümüze düşeni toparlanıp yapacağız acelemiz yok dese de dinleyen olmadı. Bir hengâme ile söz nişan oldu düğün tarihi alındı hooop kv kişisi tarih alındıktan sonra vay efendim şu borcumuz var bu var yeni iş kurduk o toparlanmadan biz çöp bile alamayız dedi bir anda.

Bunu duyunca dedim arkadaşım ya erteler ya nişan atar siz şaka mısınız diye. Ama sonuç kız tarafı yüklü bir masrafla baştan sona evi düzdü kınasını kendi yaptı,gelinlik kınalık aldı,borca girdi mis gibi oğlanı aldı.

Şimdi de işte tek pazar tatillerinde her hafta kv tarafındalar,kız isyan edip gitmezse oğlan tek gidiyor,benim annem babam ne olacak onlara neden aynı şevkle gitmiyorsun bizim için onca masraf yaptı deyince ama senin baban beni en başta istemedi bana onu dedi bunu dedi deyip anında eleştiri,tamam kimseye gitmeyelim bi pazar da bizim olsun deyince 6 gün beraberiz ya hem annem üzülür cevabı. Anlayacağınız mis gibi düzenekle her işi kız tarafına atıp oğlunu da dibinden ayırmayan KV.

Konunuzdaki ana tema kesinlikle eşya vs olmamalı. Çünkü evlenen evi kuran sizseniz paranız varsa alır evinizi düzer evlenirsiniz. Anne baba dahi olsa kimse her şeyi yapmak zorunda değil. Desteklerler ne alâ. Ama asıl konu kabak gibi ortada olan tavır. Siz para yiyici(onlara göre),onlar oğlunun ve kendinin parasını gereksiz(?) eşyalar için harcatmamaya çalışan taraf. Ben her şeyi hallederim yeterki ailem laf etmesin diyen bir eş! Peki ne olacak böyle? Evlenince eşiniz nede olsa aynı evde beraber olduğunuz için bir anda evlilik sorumluluğunu alacak,ailesini asla evliliğine karıştırmayacak mı? Şimdiden sizin eviniz için ona ne gerek buna ne gerek diyen,eşinizin bile balayına laf edeceklerine çekindiği aile bir anda herkesin kendi evi kendi geçimi mi diyecek? İyi düşünün hele bi evlenelim de diye başlayan cümleler ben onca şeyi nasıl görmedim ile bitiyor. Örnek benim arkadaşım. Onca masraf,illa bu çocukla evleneceğim dedikten sonra babama nasıl boşanayım derim düşüncesi ile günü geçiyor. Aynı eve girmek onca fedakarlıkla hemde hiç bir şeyi kurtarmadı. Umarım bazı şeyleri iyice oturtur evlenecekseniz de soru işaretiniz olmadan evlenirsiniz.

Back
X