Yine bir nişanlım mevzusu...

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Kime yedirirse mutlu olurmus baba?
Kasabin ustasina mi yedirsin,marketin ciragina mi? Evleniyor adam elbet karisina yedirecek,karisi da kendisine yedirecek,hesaplar musterek evlilik bu.
Lakin nisanliniz ailesinin agzina bakip da ona gore karar veriyorsa vazgecin bu isten hic olmasin. Mesele bulasik makinesi yemek masasi degil,aileye gore davranmak. Nisanlinizin parasi yoksa,sizin de yok oldugundan bu isi askiya alin. Ne zaman tam anlamiyla hazir olursunuz o zaman evlenirsiniz

Ayy ayrılık konuşması yaparken meselenin bulaşık makinesi onu bunu alıp almamak değilde kp dediği paranı yediriyorsun lafı olduğunu bastıra bastıra söyleseydin. "Ben oğlunuzla hayatı paylaşmak istiyordum siz parasını yiyor olarak gördünüz ben bunu kabul edemem deyip ayrılsaydın fiyakalı olurdu :D

Pazar günü akşam bize geldiler. Tabi herkesin suratı 5 karış. Kaynanam olacak insan kıyafetime kadar laf söyledi, bayramda bize geldiklerinde elbise giymiştim boyu dizimin altında bu arada :KK70: Abim de evdeydi, babası biz karışırız falan diye konuşunca abim kimse kimseye karışamaz diye girişti. Öyle gergin bir ortam oldu. Nişanlım geldi sonra ilk defa ailesine karşı benim arkamda durdu. Ama her neyse verildi yüzükler bitti öylece. Çok kötü günler geçiriyorum çok.
Sen fark etmiyorsun ama cok buyuk bir beladan kurtuldun. Hayatini huzursuzluklar, tartismalar, haksizliklar icinde gecirecektin.. Suan Uzulmen normal. Bir sure sonra uzuntun gecip gidecek ve sen ayrildigin icin sukredeceksin.. Bu pasiflikle ailesinin sozunden cikip aramaz ama bir mucize olur da nisanlin ararsa asla geri adim atma asssslaaa.

Bu devirde bulaşık makinesi almamak nedir hem onlara ne?
Yapacağın şey belli ayrılmak ama yapar mısın muamma.

Senin pişman olmanı
Kizlar berbat bı durumdayım gözyaşlarım durmuyor onun ailesinden ne arayıp ne soran olmadı nasıl alışacağım bu duruma işten izin aldım bugün çok kötü bir haldeyim
Bekliyorlar sen hiç üzülme tamda bu sebepten aramıyirlar sen kendini kötü hisset diye

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?

Yazık size gerçekten!! Ailesinin ağzına bakacak biri size eş olamaz. Evlenmeden bitir ve bir daha dönüp bakma. Şimdiden sana böyle değersiz davranan kişiler iyi niyetli değildir. Zaman harcama. Çok daha iyileri çıkar karşına.

Yazık size gerçekten!! Ailesinin ağzına bakacak biri size eş olamaz. Evlenmeden bitir ve bir daha dönüp bakma. Şimdiden sana böyle değersiz davranan kişiler iyi niyetli değildir. Zaman harcama. Çok daha iyileri çıkar karşına.
Ne yaptın bir haber var mı umarım rahatsız etmiyorlardır

Gercekten konuyu hayretle okudum, 2 kişi diye ne alaka yemek takımı ve bulaşık makinesi alinmamasi. Eski konularimi okuyanlar bilir deyince baktim da baya ibretlik konulariniz da varmış. Aşağıda işaretlediğim şeyleri yapabiliyor ancak bulaşık makinesi ve masa mi almıyorlar.
Konu sahibi nişanlısının iki yüzlü be karakter yoksunu olduğunu hala algılamamış. Sanırım kulağına acılı Emrah edebiyatı yaparak, usul usul üflemiş, fare gibi kemirmiş. Oysa evlenince burnundan getireceklerini ve düğünü de boş beleşe getirmeye çalıştıklarını, evlenince parasına bile bunların çökeceğini hayal edemiyor. Bir yandan da gariban ana var, her şeye yetmeye çalışan. Yazık, günah anneye. Sen yetiştir, elinde ve avucunda ne varsa sonra biri gelsin kızına bok gibi davransın, köle etsin. Fıstıkçı bahçeleri, üç evleri vs vs.

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
Keşke bulaşık makinası ve yemek takımı yok diye nisan atmasaydınız... evlenince taksitle veya altınlarınızdan bozdurarak onlara inat siz alabilirdiniz iki eşyayı...

Konunuza ilk yorumu yapan marygold çok begeni alan bir tavsiyede bulunmuş size zaten ama olan olmuş artık..

Hanımlar hepinize değerli fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim. İyiki varsınız
Sizin çok büyük bir hata yaptığınızı düşünüyorum. Nişanınızın ailesinin ekmeklerine yağ sürmüşsünüz resmen. Önceki yazılarınızı okumuş olanlar, nisanlınızın ailesini ciddi anlamda finanse ettiğini göreceklerdir. Sizinle evlenmesi durumunda para kaynağı gidecek onlar için. Bence sizi yıldırmak icin yemek masasi almayalim vs demisler. Sizin olay cikarmaniz icin. Siz de oyunlarına gelmişsiniz. Halbuki nisan atmam yerine, nişanlınızı hic karşınıza almadan "bunlar elzem, alır almaz nikâhı kıyarız, ona gore bir zaman planı yapalım" deseydiniz çok akıllıca olurdu.

Nişanlına hiçbisey deme haklısın hayatım de, ondan sonra kaynanayla kayınbaba ile aşırı ilgili ol kendını cok sevdır sonra evlenınce neler neler alıyolar eskı kayınvalıdesı asırı gecımsız Ve hicbir gelınını sevmeyen sureklı ıs yaptıran onlara ama benim kahvaltımı odama getıren herseyımi evlendıkten sonra alan kısı yazıyor bunları . Çok anlamsız cumle oldu ama anladın sen onu. Annecım cok yoruluyorum makınem yok ama esımı de sıkmak ıstemıyorum aksam oturmak ıstıyo yanına gıdemiyorum dersin bi de tatlı sohbetlı ol surat asma en alasını alırlar

Aaaa ne ara ayrıldınız? Bu kadar hızlı mı? Bi oturup dusunup karar verseydinız beraber

Evinizi sizin geçindirdiğinizi söylemişsiniz evlenince annenize ve kız kardeşiniz nasıl geçinecekler bunu merak ettim

Back
X