Yine bir nişanlım mevzusu...

Demekki iş olana kadar atıp tutmuşlar ama şimdi yan çiziyorlar. Bence kendinize karıştırmayın. Almıyorlarsa alın diye diretmeyin. Kalan eksıklerinizi dugun takılarınızla alın. Minnetiniz olmaz

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Sen bu adamla evlenmek istediğinden emin misin? Bu lafı söyleten adamla? Ailesinin lafına itaat eden adamla? Bu adamın hiç mi parası yok? Ailesi almıyorsa almasın. Nişanlının ben alıyorum demesi gerekir. Benim gördüğüm sen bu adamla değil ailesiyle evleneceksin. Kendi başınıza karar alamayacaksınız. Kusura bakma ama ailesini bu kadar müdahil eden adam basiretsizdir. Hiçbir zaman sen önceliği olmazsın. Her kararda ailesine danışır sana sormaz bile. Evlenip kapınızı kapatıp kendi hayatınızı yaşayamayacaksınız.

Ben olsam kendi ayaklarım üzerinde duramıyorsam evlenmem. Duruyor olsam bile bana saygı duymayan bir kayınpederin ailesine girmem. Onun lafıyla hareket eden bir adama da güvenip evlenmem.

Bak sen şu gerizekalılara Sabancı’ların veliahtı sanki. Ne demek la sen para yediriyorsun ne demek masa alma şunu bunu alma. Yemin ederim saniye durmaz siktiri çekerdim ben
Aha şuraya yazıyorum. Evlenir konu Sahibi. Önceki konulara baktım da onca olumsuzluğa rağmen seviyorum demiş. Memlekette erkek yok çünkü. Sanki öğrenci evi açıyorlar. Hayret ediyorum böyle konulara. Almayalım diyen adama yüzüğü fırlatacaksın. Gerçi oğlanın maddi gücü yoksa niye evleniyor onu da anlamış değilim de neyse

Biz nisanliyken de bulaşık makinesi ile ilgili birileri eşime boyle dedi, sinir oldum " ona ne parasını o mu verecek, niye karışıyor" dedim. Kendi paranız varsa alın, olmadı senetle satan yerler var. Benim için bulaşık makine önemliydi, en ucuzu aldım ama kendi paramla aldım.

Evine bulaşık makinesi ve masa alacak parası olmayan olsa bile bunları anne babadan izinsiz alamayacak bir adamla evlenmek istiyor musun? Önemli olan bu.

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Kuzenim Ankara'nın zengin bir ailesine gelin gitti. Ama evlenene kadar burnundan getirdiler. Kızın her istediğine gerek yok dediler. Ayrılmadı. Nikah günü kuaför makyöz pahalı dediler diye saç makyaj evde kendi yaptı.
Şimdi ise o zenginliğe rağmen indirim kovalıyor markette, pazarda.

Aha şuraya yazıyorum. Evlenir konu Sahibi. Önceki konulara baktım da onca olumsuzluğa rağmen seviyorum demiş. Memlekette erkek yok çünkü. Sanki öğrenci evi açıyorlar. Hayret ediyorum böyle konulara. Almayalım diyen adama yüzüğü fırlatacaksın. Gerçi oğlanın maddi gücü yoksa niye evleniyor onu da anlamış değilim de neyse
Valla kafam duruyor benim bu kadınları anlayamayacağım. Gerçekten kendi iradesiyle bu evliliği yapacaksa hayırlı olsun. Yer sofrasında yer bulaşıkları da leğende sıcak su döküp yavaş yavaş yıkar. Arada kp gelir söver stres atar kv de gelir lokmalarını sayar gider.

Aile zengin. El kızına para harcamak istemiyorlar. Hizmetçi alıyoruz, masrafsız olsun diye uğraşıyorlar bence.

Valla kafam duruyor benim bu kadınları anlayamayacağım. Gerçekten kendi iradesiyle bu evliliği yapacaksa hayırlı olsun. Yer sofrasında yer bulaşıkları da leğende sıcak su döküp yavaş yavaş yıkar. Arada kp gelir söver stres atar kv de gelir lokmalarını sayar gider.
Böyle hanımlar 5 sene sonra 90 yaşındaki teyze kıvamına geliyorlar. Sonra da çocuk var diye boşanamayıp 3 günlük dünyayı zehir zıkkım yaşıyorlar. Cidden üzülüyorum.

Böyle hanımlar 5 sene sonra 90 yaşındaki teyze kıvamına geliyorlar. Sonra da çocuk var diye boşanamayıp 3 günlük dünyayı zehir zıkkım yaşıyorlar. Cidden üzülüyorum.
Yav allah sinyali şimdiden çakmış bak diyor gör diyor mal diyor bunlardan bir halt olmaz diyor da kime diyor acaba. Ben de çok üzülüyorum zaten sinirlenmem bundan 3 yıl sonra evde huzurla bir lokma ekmeği yiyemiyorum konularını okumak istemiyorum ya.

Kayınailenizle evlenmek istediğinize emin misiniz? Çünkü yatak odası hariç her şeye karışacak gibi duruyorlar. Ona da karışabilenleri gördüm burada gerçi.
Bakın hepimiz anne babamızı seviyoruz ama bu tip şeyler çok fazla. Göbek bağını kesememiş biriyle evlenilmez. Çok pişman olursunuz. Yarın öbür gün kayınaileye sormadan eve ekmek alamaz hale gelirsiniz. Yapmayın bunu kendinize. Hayata bir kere geliniyor. Erkek mi kalmadı dünyada allasen? Adam baya kendini evlilik öncesi belli etmiş, şansınıza şükredip kendi yolunuza bakın bence.
Ha bu arada maddi gücünüz doğrultusunda evlenmek daha mantıklı. Kimsenin ağzına bakmadan, kimsenin lafını yemeden kendiniz yapmak harika bir şey. Evet ailelerin destek olması falan güzel bir şey ama öncelik evlenecek kişilerin kendi standartlarını karşılayabilecek durumda olması.
Bulaşık makinesi dediğin eşya, illaki alınır. Maksat gönüller bir olsun. Ama sizin nişanlınızla çok zor bir hayatınız olur.
Biz evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. Oturma odamı 1 senelik evliyken aldım. Perdelerimin çoğu 4-5 aylık evliyken yapıldı. Keza halıların da öyle. Ne oldu? Neyim eksildi? Çok da kafam rahat valla. Kayınaile kaldırıp da bir şey diyemiyor, diyebilecek potansiyel var çünkü.

Kendi karısına para vermiyor mu acaba bu adam. Sizi oğlunun karısı ve artık en yakını olacağınızı daha idrak edememiş.
Canınızı sıkmayın evlenince yavaş yavaş siz alırsınız. Hem ilerde her şeyini yaptık dediklerinde bunları hatırlatırsınız.

Bence suç sizde. Paranız yoksa evlenmeyin. Anne babadan beklerseniz onların keyfine kalır balayınız, masanız, bilmem neyiniz.. Yetişkin 2 insan gibi davranamıyorsunuz ki. Sanki evlenmeyene silah dayıyorlar.

Adam aileci demişsiniz bu direkt - 10 puan ama anlamadığım aileciyse nasıl küfürlü konuşuyor? Böyle bir şey için ailesine küfür eden insanla da zor baştan söyleyeyim. İlk kavgada siz de nasibinizi alırsınız.

1 ay sonra alırız vs. demesi de bana garip gelmedi. Biz de maddi gücümüz yoktu halıyı, TVyi evlendikten sonra aldık. Öyle oldu diye de ölmedim. Çalışıp evinizin eksiğini kendiniz alabilirsiniz. Yine sizdeki sorun 'Acaba alacak mı' cümleniz. Bu kadar ezik, pasif olmayın. Ortak kararla hareket edeceksiniz adamın ağzına bakmayın ne alınacak hesabı yapılırken.

Siz bu hayatta da evlilikte de çok tekmelenen olursunuz çizdiğiniz yolda. İşiniz zor.

Valla yer sofrasından yenilir.
Elde bulaşık yıkanır.
Mesele bunlar değil.

Ama çirkef insanlarla huzurlu yaşanmaz.
Bu konuyu tak, takıl.
Çok iyi düşün.
Kızkardeşinin özel okul ücretini, ev kirasını, babasının borcunu ödeyen nişanlı evine masa, makine alamadığını iddia ediyorsa direkt "yalan söylediğini" düşünürüm.
Parası varken ne yerde yemeyi, ne elde bulaşık yıkamayı kabul etmem şahsen.

Back
X