Yine bir nişanlım mevzusu...

Merhaba hanımlar hepinize günaydın, konuma geçiyorum.
4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?

Herkesin evlilikten beklentisi farkli olabilir ama benim fikrim ; evine alacağı yemek masasinin bile hesabini ailesine veriyorsa ben böyle bir adamla evlenmem. Daha simdiden baslamişsın balayina gitsekte laf ederler diye düsünmeye. Erkegin kökü mü kurudu böyle bir aile ile ömür geçmez. Sinir hastası olursun. Yazık etme kendine.

Nişanlım yıllarca çalışıp ailesine ve kız kardeşine gönderdi bir tl biriktiremedi. Babası söz vermişti çünkü sen evlendiğinde her şeyini ben yapacağım diye. Onun parasını almasalar çok rahat yapabilirdik biz de hreşeyimizi. Onlara güvendik. Aradım annesi ve ablası ile konuştum artık istemediğimi belirttim nişan atılıyor. Bu saatten sonra psikolojim nasıl kaldırır bilmiyorum bana dua edin.

Verilmis sadakan varmiş. Rabbim daha hayirlı insanlarla karsılastirsin. sakın geri adım atma

...sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti

Konunun kilit noktası bu cümle, sen onların gözünde hep oğlunun parasını yiyen kadın olarak kalacaksın eşi olarak değil.
Çok iyi yapmışsın nişan atmakla şimdi yesinler oğullarının çuvallar dolusu(!) parasını.

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti
Felaket bir tavir, çok igrenc. Kendinizi azicik seviyorsanız atın nişanı.

En büyuk hataniz annenizin temiz bir kalple durumumuz yok ceyiz yapamam deyisi olmus.bakin dedigi halde yine bircok sey almis..erkek tarafina acik vermeyeceksin.yoksada var diyeceksin..alamadigini taksitle alip dugunde birikinlerle oderdin mesela..onlari car car konusturacak malzeme vermeyin..biz sunu sunu yapariz sizde bunu bunu alirsiniz diyebilirdiniz.ama biz bunu alamayiz paramiz yok derseniz malum bilirsinizki garibana herkes tekme atmak ister.dişli olacaksiniz az biraz

Suan alınmıyorsa sonrada alınmaz. Aılecı bır nısanlın carsa hep bu sorunlar cıkacaktı karar senın ya bu deveyi gudecekdın yada yol yakınken doneceksın

4 aylık nişanlıyım eski konularımı okuyanlar bilir şimdi başka bir derdimle başınızı ağrıtmaya geldim. 31 ekimde nikahım var düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceğiz. Şimdi şöyle benim ailemin durumu yok zaten ben annem ve kız kardeşim yaşıyoruz ben asgari ücretle onlara bakıyorum. Karşı taraf beni istemeye geldiğinde benim annem bekleyelim hem kovid azalır belki hemde ben kızımın çeyizini yetiştiremem bu kadar sürede durumumuz yok falan dedi onlar da siz hiçbirşeyi düşünmeyin herşeyi biz yaparız dediler. Annem sağolsun kenarda duran iki kuruş birikmişiyle herşeyimi dört dörtlük hazırladı. Şimdi demişler ki yemek masası takımı falan almayın gereksiz, bulaşık makinesi almayın zaten iki ikişisiniz ne gerek var falan. Anlamadığım benim hiç mi misafirim gelmeyecek onlara yer sofrası mı kurucam, işten yorgun argın gelince bulaşık mı yıkamam lazım... Ha alamayacak durumları olsa amenna ama zaten varlıklılar. Dün nişanlımla babası telefonda kavga etmişler ve bayağı küfürlü bağırış çağırışmalı. Benim nişanlım zaten ailesini dinleyen birisi, şimdi de diyor ki almayalım evlendikten bir ay sonra alırız, balayına gidersek yine laf edecekler falan. Ben ne yapmalıyım sizce?
Ailesine düşkün bir erkekten size iyi bir eş olamaz. O aile çamaşır makinesi almayın dese, onu da mı alamayacaksınız?
Ayrıca sizin maddi durumunuz da kısıtlı. Evlenmek istediğiniz insan size destek olmayı ister mi? Ben varlıklı ailelerden daha çok şüphelenirim. Size maddi yönden destek olurlar olurlar, sonra başınıza kakarlar o üstünlük kompleksiyle.
Evlenmeyin o kişiyle. Diken üstünde kalırsınız.

Annen iyi niyetli söylemiş ama onlar bunu kullanıyorlar. Çok ayıp. Alsalar bile kullanışlı bir şey almazlar. Eğer ki nişanlınla çok iyi iseniz, hiç minnet etme kendin al. Ya da taviz tavizi mi doğurur bilemedim. :(

Yok artık ya. Nişanlın ne dıyor. Bulasık makınesı olur mu

Erteleyin çok net. Ben başta demiştim geç evlenelim eşyalarımı ancak hazırlarım demiştim. Siz hallederiz dediniz diye kabul etmiştim. Eğer yapmıyorsanız 1sene geciktirelim diyin. Kizmadan yapin bunu da dersini alan alir

Yani bir yemek odası nedir ki ? Ben gerçekten anlam veremiyorum.Madem siz merak etmeyin herşeyi hallederiz dediler neden böyle davrandılar ? Baktılar tabi masraf olucak vazgeçtiler tabi .Balayına neden laf ediyorlar ? Sizin durumunuz yok diye hakkınız yok mu bunlara ? Tamam dünya malı önemli değil ama burada önemli olan davranış şekli yoksa kim eşyaya önem veriyor.

Şimdiden kumaşlarını belli etmişler. İleride daha ne sorunlar çıkabilir. Kimsenin eline bakmayacak, nazını çekmeyecek, gerektiğinde resti çekecek olduğunuz zaman düşünün evliliği. Ama bu aile ve ona bağımlı olan bu damat adayı ile değil. İleride mutsuz olursunuz gibime geldi

Alsınlar diye diretmeyin. Evlendikten sonra tatlı tatlı davranarak aldırırsınız eşinize. Şimdi tutturursanız nişanlınızın gözünden düşersiniz. Önemli olan çul çaput değil hayatı birlikte göğüsleyecek hayat arkadaşı bulmak. Bulduğunuzu düşünüyorsanız boşverin. Her şey alınır zamanla.
Birşeyi yaptırmak için de bu yol bence pek iyi bi yol değil. Herhangi bi tartışmada" önceden kabul ettin bile isteye tamam dedin"lere uzanıyor mevzu

Hemeen o insandan kac burada az önce birini okudum gebe hali Ile esinin ailesi yuzunden kala kaldi. Nişanlın hala ergenlikteki gibi soz dinlerse isin zor. Sen arkadaşınla bi yere gitmek isticeksin ailem ne der, ailende kalcaksin misal ailem ne der bir sure sonra bikicaksin bu cümlelerden kavga kiyamet. Bir kizin evi eksiksiz olmalı yapariz ederiz dedilerse sozdrn dönmesinler donuyolarsa sen degersizsin demekki gözünde nisanlin deger vermezse ailesi mi vericek acilen boz kuzum bu isi bence ben sana olurunu söylüyorum. Nisanlinin maaasiyla almaya gücünüz yetiyorsa alin nisanlin tamamen ailesinden yana ise gerçekten dunyada 7 milyar erkek var değer mi 1 i icin gencligini heba etmeye aileni uzmeye?

Sen Anne olsan evladin senin gibi olsa napmasini isterdin oyle dusun karar ver..

Allah yüzüne baksin arkadaşım...🤕

Evlendikten sonra da alacağının bir garantisi yok. Babası demiş ki sen nişanlandıktan sonra çok değiştin paranı kızılgoncaya yediriyorsun... Çok zoruma gitti

Kendim çalışır alırım, kimseden istemem ama alma kararıma da karıştırmam, o makina artık ihtiyaç çalışan kadın için
Nişanlının sana bu konuşmaları aksettirmesi hepten yanlış, aile sorunlu gibi duruyor, vazgeçme durumun yoksa dişini göstermen lazım, nasıl alışırlarsa öyle gider, ev benim almak istedim aldım bu kadar

Back
X