Yine bir sorun ve yine ben :( bi bakın lütfen

Çok zor canım
Dua edin de bulaşmadan önlemini alabileyim.
Ya tek derdim anne olmama engel olmasın yeter

Geçen sene bende de genital bölgemde ufacık bir siğil gördüm ama hiç aklıma doktora gitmek yada bu nedir diye sormak gelmedi 2-3 gün içerisinde de baktığımda geçmişti, internete baktım şimdi cinsel yolla demişler genel de bulaşması ama ben o zamanlar vajinismustum yani ilişkiye giremiyordum bile benimki neydi ki o zaman

Canım temas yolu ile bile bulaşabilirmiş.
Mesela sürtünmede falan.

HPV olmayabilir
2 3 gün içinde geçmis

Bunu size söylemiy ne kadar güzel ya söylemeseydi? Bu tür hastalıkları saklayan o kadar çok insan var ki... Şimdiden tedavinizi oludunuzda Allah'ın izniyle birşey olmaz. Nişanlınız çok sağ duyulu

Bu siğillere sebep olan HPV virüsünün onlarca tipi vardır. Bir kısmı sadece siğil olarak kalır. Bir kısmı serviks kanserine kadar ilerler. Ama vardı geçti diyorsun. Kansere yol açan tipler asla kendiliğinden geçmezler. İlerler, çoğalırlar. İçiniz rahat olsun. Korkulacak bir şey yok gibi görünüyor. Yine de doktora gidin elbet.

Önemli not: Bu hastalık cinsel yolla geçer ama klozetlerden, hamamlardan geçebildiği de yazılıyor. Lütfen dikkatli olun.

Bunu size söylemiy ne kadar güzel ya söylemeseydi? Bu tür hastalıkları saklayan o kadar çok insan var ki... Şimdiden tedavinizi oludunuzda Allah'ın izniyle birşey olmaz. Nişanlınız çok sağ duyulu
Teşekkür ederim canım, evet teyzemin arkadaşının eşi söylememişti ve kız yıllarca çok zor dönemlerden geçti.
İyi ki söyledi en azından önlemini alacağım amaa yinede çıkabiliyormuş sanırım.

Evet canım onlarıda okudum sadece cinsel yolla geçmiyormuş.
Nişanlım ilaç kullanmış geçmiş.
Bide kasıklarında varmış sadece.
İnşallah korkacağım şeyler olmaz
Yorumun için çok teşekkür ederim canım.
dÜN BAYA NİŞANLIMA SOĞUK DAVRANDIM RAHİM AĞZI KANSERİNE YOL AÇABİLİRMİŞ LÜTFEN DOKTORA GİDELİM DİYİNCE DONDUM KALDIM.
Anne olmak hayatta en çok istediğim şey allahım bana nasip etsin, tattırsın o duyguyu inşallah çok korkuyorum

Artık tıp çok ilerledi tek doktorlada kalmıcaksın zaten.
Allah şifa versin. Duamdasın.

[QUOzgee_34, post: 36893656, member: 481701"]Aşı engelliyormuymuş o virüsün bulaşmasını canım?
Bide ismini biliyor musun aşının?[/QUOTE]
HPV aşısı diye biliyorum ben. Yurtdışında yaşıyorum ben burda cinsel hayata atilmamis her genc kiza yapiliyor. 3 defa aşı oluyorlar belirli aralıklarla.

Çok haklısın dikkat etmek gerek çok hassas bir bölge her yerden kapabiliriz, bu konuyu okuyunca gerçekten korktum kanser felan denilince daha geçen aya kadar ben vajinismusu yenememiştim ilişkiye bile giremiyordum bu siğil çok minicikti geçen sene gördüm hiç dikkate almadım kafama hiç takılmadı bile bir baktım 2-3 gün sonra gitmiş bir daha da hiç olmadı aman olmasın kimseye böyle şeyler nasip etmesin rabbim bu arada teşekkür ederim ilginiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…