- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Hah işte evet aynen bu ... Kıramıyorum ama içimde öyle büyüyor ki! Yahu bizim cebimizde para var kimseye ihtiyacım yokken kimseden beklentim yokken ben işten izin alabildiğim müddet devlet hastanesine gidiyorum ancak işten izin alamazsam cumartesi açık olduğundan özele gidiyorum. Yengem ise ille de özel olacak diye diretiyor paramız yok deyip rutin kontrol için 100 lira verip geliyor! Veriyorsa versin en özel hastaneye en özel doktora gitsin! Allah daha çok versin 20 bilezik taksın umrumda değil! Ama bana ajitasyon yapıp sömürmeye kalktıklarında çıldırıyorum işte!
Acaba çata çat bişey istediğinde ağzıma geleni saysam ne olur tepkisi? Şimdi okul başlıyor ya pazartesi ben muhabbetten eminim şimdiden. Bilmemesini alamadık çok pahalıydı diyecek. Bileziğini bozdursaydın o zaman falan desem yada ne desem acaba?
Yok canım 3 düşük yaptım ve gerçekten çok hassasım... Aileme karşı hiç belli etmedim üzüntümün boyutunu. Tahmin edersiniz kadın olarak yaşadığım üzüntüyü hayal kırıklığını yıpranmışlığımı... Saatlerce eşim yatıyoken ağlaya ağlaya uyuyakaldım gecelerce.. Herkes üzüntümün farkında zaten belli edip onları daha çok üzmek istemedim. Dışardan hiç umrumda değilmiş gibiyim. Ama kimin aklı alır ki umrumda olmayacağına??Kendi doğacak çocuğum için biriktiriyorum kusura bakma derdim.Çalışmayan kadın gerçekten anlamıyor o para nasıl zorlukla kazanılıyor.Ayıp yani siz hiç cevap vermediniz mi kıskanma sorusuna
Ya gerçekten etinde değilim 2 kişiyiz zaten 2 kilo et alsak 2 ay gidiyor her gün her gün yemek de yapmıyorum zaten bir yemeği 2 günde bitiremiyoruz bile.Kurbanda pay vermedimi sizeben kv ye gorumceye veriyordum beğenmiyor lardı az diye
Ahahaha canım o konuda da aramızda o kadar komik bir muhabbet geçti ki.. İlk yeğenim sezeryan doğum. Şimdi 2. Doğumla toplamda arada 4 sene oluyor ya ben de 5 sene ara olursa normal doğum yapabiliyor diye duymuştum. Hani kafamdan her anne önce normal doğum ister diye geçiyor. Yengeme dedim ki doktoruna kontrolde bir danışsan belki normal doğum ihtimali vardır? Cevap " ya normal doğumla sezeryan arasında zaten 400 lira var."İkinci çocuğu bekliyorlar daha birinci çocuğun okul masrafına yetemezken hemde. Size mi güvemişler? 250 lirayla bitmeyecekki o çocuğun masrafı,büyüdükçe masrafları katlanarak artacak. Doğacak bebeğin masrafı zaten çok daha fazla olacak. Bezi,anne sütü olmazsa maması,hastane masrafı,ek gıdası vs derken nasıl halledecekler.
merhaba,konu küçük ama içimde çok büyüdü
Ben evlenene kadar kardeşim gibi dediğim gelinimizle olan ilişkime nazar mı değdi ben mi büyütüyorum olayları anlamıyorum.
İyi gelirli bir işim var eşimle maddi durumumuz iyi yani trilyoner falan değiliz ama abimin maaşının 3 katı ediyor eşimle toplam maaşımız. Yengem de ev hanımı çalışmıyor. İstese çalışabilirdi fakat abim " ben bakıcılarda kreşlerde büyüdüm kendi çocuğuma annesi evde olup bakacak ev hanımı olacak" dedi gelinimizde abin istemiyor çalışmamı dedi kenara çıktı. Kendi bilecekleri mesele ikisi de razı beni ilgilendiren bir durum yok.
Fakat abimgilin benden ve anne babamdan maddi beklentileri bitmek bilmiyor! Abimle mesafeliyizdir öyle para konuları konuşulmaz aramızda ama yengemin 2 lafından biri durumlarının kötü olduğu vs!
Geçen konumda belirtmiştim 3 düşük yaptım ve yengem hamile şimdi, bana "komşularım görümcen kıskandı mı diye sordular" minvalinde bir laf etmişti ki dumura uğramıştım duyduğumda!
Şimdi son olayımız ise büyük yeğenim 3.5 yaşında ve dini eğitim verilen bir kreşe göndermek istiyorlar. (Güya çocuğa annesi bakacak diye çalışmıyor yengem! Ama yine kendi kararları beni ilgilendirmez.)
Yengem gelip dedi ki "abin diyor ki halası sponsor olsun okul çok pahalı imiş! 250lira aylık Nasıl vericez biz onu hem sadece o olsa iyi boyası defteri kalemi üstü başı.."
Yahu sen daha bir ay önce benim yeğenimi kıskandığımı ima edecek kadar terbiyesizleşmiştin nerden buluyosun bu yüzü ya!!!
nefret ediyorum ya artık gerçekten! Ne yapmalıyım arayı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Nasıl hareket etmeliyim?
Kadın resmen binmeye alçak eşşek arıyor canım belli. Iki lafından biri para,muhabbet ne olursa olsun ucu paraya dayanıyor.Ahahaha canım o konuda da aramızda o kadar komik bir muhabbet geçti ki.. İlk yeğenim sezeryan doğum. Şimdi 2. Doğumla toplamda arada 4 sene oluyor ya ben de 5 sene ara olursa normal doğum yapabiliyor diye duymuştum. Hani kafamdan her anne önce normal doğum ister diye geçiyor. Yengeme dedim ki doktoruna kontrolde bir danışsan belki normal doğum ihtimali vardır? Cevap " ya normal doğumla sezeryan arasında zaten 400 lira var."
Yine ben dondum tabi. Yok ben para için söylemedim sağlık açısından söyledim diye..
Malesef canım şimdiden başlamış bayramda gitti kumbarasını getirdi "halacım bak benim birsürü param oldu " diye nasıl mutlu! Sayıcam paralarımı diye kumbarayı açtı döktü oynamaya başladı paralarla . Annesi de izliyo! Halacım pis onlarla oynanmaz dedim bilyeyle oynanır bu oyuncak değil ki dedim. Yavru kuşum bıraktı koştu hemen hadi bilyeyle oynayalım diye.Kadın resmen binmeye alçak eşşek arıyor canım belli. Iki lafından biri para,muhabbet ne olursa olsun ucu paraya dayanıyor.
Birde kıskanç belliki,bence seni kıskanıyor ki çocuk konusunda kalbinide kırmış,hiç birşeyi haketmeyen bir insan.
Senin yerinde olsam hiç tınlamam,maddi durumu yerinde olmayan insan elinde bebek arabası varken yenisini istermi ? Elindekini değerlendirmeye bakar. Kimseye eyvallah etmez,bu kadın asmış. Sen sponsor ol,annen burs versin ,oda anne olarak sigara içmeye devam. Sigaraya ayırdığı parayla gayette 250lira verebilir kreşe 1 ay içmese.
Hiç üzülme. Sen yiğenini sevindirirsin,ufacık bir hediye alsanda sevinir o,oyun oynasanda. 3 yaşındaymış,ufacık şeylerden mutlu oluyorlar zaten bu yaşlarda. Görmeye de gidersin,hić strese girme. Duymamazlıktan gel olsun bitsin. Yapacak birşey yok. Tek uzüldüğüm yiğenin oldu konunda,biraz kendini bilmeye başlayınca ,annesi sayesinde maddiyatla mutlu olmayı öğrenecek yazık.
yeğen ,,yeğendir tatlımm... ama senden beklentiler içine girmeleri abes olmuşş.. sen zaten hediyelerini alır verirsin ama o parasal konulara girme derimm.. çünkü sonu gelmez o isteklerinin.. ben o durumların içinde bulundumm.. ve zor sıyrıldım canımm aman haa derimmm..Malesef canım şimdiden başlamış bayramda gitti kumbarasını getirdi "halacım bak benim birsürü param oldu " diye nasıl mutlu! Sayıcam paralarımı diye kumbarayı açtı döktü oynamaya başladı paralarla . Annesi de izliyo! Halacım pis onlarla oynanmaz dedim bilyeyle oynanır bu oyuncak değil ki dedim. Yavru kuşum bıraktı koştu hemen hadi bilyeyle oynayalım diye.
Bir ara etrafta "biliyo musunuz halamın birsürü parası var! " diye geziyodu! Annem çok sinirlendi ne öğretiyosunuz çocuğa öyle diye " ayy nerden duymuşsa biz hiç demedik öyle bişey demekki halası çok hediye alıyo ya ondan düşündü " dedi. 3 yaşında bacak kadar çocuk nerden bilecek hediyenin para ile alındığını????
Ve ne hikmetse annem kızdıktan sonra unuttu yeğenim o lafı.
Ya maddi durumları berbat değil. Çok iyi de değil ama borçları hiç bitmedi. Çözüm yoluna da gitmiyolar hiç. Kredi kartına batmışlar kırın atın diyorum başka türlü bitmez diyorum he deyip geçiyorlar. Hazır para bekliyorlar devamlı. Durumu kötü olsa zaten öz abim kıyar mıyım o yokluk çeksin ben bollukta yüzeyim. Durumları berbat olmamasına rağmen ben her zaman içimden gelen yardımı yaptım bekardım zaten yeğenim doğduğunda 2000 tl kordon kanı parasını verdim. Yarım altınımı taktım zıbınlar şunlar bunlar poşet poşet taşıdım mama Sandalyesi ıvır zıvırı bir sürü şeyi zaten kendim içimden gelerek aldım.
Ama böyle emrivaki olayı beni ifrit etti. Yapmak zorunda havası vermeleri sinirlendirdi. Gücü yetmiyorsa göndermesin gönderiyorsa sussun!
ayyy benimde yiğeninden tatlı olmasın çok tatlı bir kızım var halasıda yok.. bizimde halamız olurmusun..İlk doğum gününde altın küpe 2. De Altın bilezik aldım canım hepsi içimden gelerek. 3. De ise eksiklerini saymaya başladı yengem odasının perdesi kötüymüş resimli perdelere çok hevesleniyormuş falan sinir oldum ve yeğenimi alıp çocuk mağazasına götürdüm beğendiği elbise çorap çanta tokayı aldım. Her bayram fix 50 lira verirdim geçen bayram abim kızım o paraları biriktir motor alıcaz senle demi deyince harçlık vermekten vazgeçtim ve doktor seti oyuncak aldım. Bu bayram verdim yine harçlık okula gideceksin bu paralarla sulu boya alırsınız demi halacım diyerek.
işte kötü olan bu.. baştan anne yapıyorsa bizde yaparız diyorlar demekki.. annem hep iki kardeşsiniz birbirinizi siz kollayın der.. bana bir çöp yaptıysa kardeşimede yapar.. şimdi daha iyi anladım neden sürekli bizi uyardığını..Annem çocukluğumdan beri hep evlat ayrımı yapmış bir anne malesef.. O konu benim için hala derin bir yara.. Halen daha anneme başkalarının kızları güzel akıllı alımlı bakımlı zeki çevik ahlaklı gelirben okullarımı derece ile bitirdim (üniversite hariç) ama annemi hiçbir zaman memnun edemedim. Ne beni ne eşimi beğenmez , hatta bu sabah eşimle konuştum bu konuyu annemin elinden psikolojim bu kadar az etkilenerek çok iyi çıktım diye..
Annem sürekli abimi acındırır bana, yazık üzülüyorum vs.. Keşke imkanım olsa yardım etsem falan.. Ama zaten kira senelerdir abimde. Ben ünide okurken bile değişmedi durum. Başkalarının annesi koli yapar sarma dolma gönderirdi ben gider kola fanta alırdım mahçup olmamak için. Abim evlenirken de yanındaydı maddi olarak sıkıştığında da hep yanında oldu. Benim nişanlandığım dönemde ise sıkışıksan ertele düğünü dedi yardım etmek yerine..
Neyse anne öyle bir anne. Babacığım ise çok sever beni ama kimseyi de kırmak istemez. Bu durumdan bahsettim ona ben ne kızımı ne oğlumu kaybetmek istemiyorum sen istediğin tepkiyi koy haksızsın demem ama benim tepkim değişmez dedi. Zaten ben de onun tepki vermesini istemem. Genel olarak da konuşmaktansa anlamamazlığa verip idare etmeni öneririm dedi. Ama bana yapılan haksızlığın farkında.
Yok canım yok sen kim ne derse desin kendini ezdirme,benim oğlumuda babaannesi yolladı kreşe sağolsun ama biz böle bişey istemedik kendi istedi biz sadece imkanımız olmadığı için o dönem çok ses edemedik gitsin diye çocuk ama şimdi ikinci yıl anasınıfına gidecek babası yolluyor elbet imkanımız var çok şükür Rabb'ime içinizden geliyorsa eğer yeğeninize yardım edin ama inanın bi süre sonra yiğeminizden soğutuyorlar bizi ben Abi'm olmasa arada hiç gözüm Görmüyor malesefaynı kızıda anasının karakterinde çünkü
Ya gerçekten etinde değilim 2 kişiyiz zaten 2 kilo et alsak 2 ay gidiyor her gün her gün yemek de yapmıyorum zaten bir yemeği 2 günde bitiremiyoruz bile.
Ama her bayram taşıyıp taşıyıp getirdik onlara.. En azından xpreiaZ biz de kestik ama siz de kesiyosunuz diye ihtiyaç sahibine vermeyi uygun gördük falan deseydi. Ya da biz kestik diye vermediyse (ki nedenin bu olduğunu da bilmiyorum tahmin sadece) onlar da kesmiş ben dünyanın etini koydum onlar kesmiyor diye deseydi madem biz kestik istersen ihtiyaç sahibine götürün sağolun diye. Amannn ne bileyim ya....
İnanmıyorum ya ,yazık çocuğa. Halamın bir sürü parası var ne demek yahu. Evde konuşlmasa nereden bilecekde söyleyecek? Annesi/babası halanın parası çok diyorlarsa çocukta öğrenmiş.Malesef canım şimdiden başlamış bayramda gitti kumbarasını getirdi "halacım bak benim birsürü param oldu " diye nasıl mutlu! Sayıcam paralarımı diye kumbarayı açtı döktü oynamaya başladı paralarla . Annesi de izliyo! Halacım pis onlarla oynanmaz dedim bilyeyle oynanır bu oyuncak değil ki dedim. Yavru kuşum bıraktı koştu hemen hadi bilyeyle oynayalım diye.
Bir ara etrafta "biliyo musunuz halamın birsürü parası var! " diye geziyodu! Annem çok sinirlendi ne öğretiyosunuz çocuğa öyle diye " ayy nerden duymuşsa biz hiç demedik öyle bişey demekki halası çok hediye alıyo ya ondan düşündü " dedi. 3 yaşında bacak kadar çocuk nerden bilecek hediyenin para ile alındığını????
Ve ne hikmetse annem kızdıktan sonra unuttu yeğenim o lafı.
Allah bağışlasın yavrularını canım 3. yü de sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Allah. Hamile iken bana da dua et canım inşallah hamilenin duası kabul olurmuş.ayyy benimde yiğeninden tatlı olmasın çok tatlı bir kızım var halasıda yok.. bizimde halamız olurmusun..
maşallah yüreğinize.. maşallah sabrınıza.. eşimin kız kardeşi yok iki erkek kardeşler.. abisi bırakın hediyeyi şunu bunu bayramda eşim çocuklarına harçlık vermese öpmez çocuklarımı.. umrumda değil.. bizden bişey beklemesinler yeter.. biz çocuklarımızı parka götürsek onunkileride alırız onlar bizimkinin yüzüne bakmaz.. mesele şuki bi taraf hep kullanılıyor.. şimdi 3. ye hamileyim.. çalışıyorum bir kez olsun kayınvalideme dahi demedim gelip çocuklara bakarmısınız diye.. nasıl bir beklentidir bunlarınki anlamıyorum... kendi anneme bile söyleyemem ben.. geçen kışlık montunu aldı kızımın ve yiğenimin annem.. nasıl mahçup olduk.. istemedik bayramlık alacakmış sonra nasıl olsa ihtiyac bu demiş mont almış.. şimdi sırtına mı binelim.. bilmiyorum siz fazlaca veren taraf olmuşsunuz.. boşverin koyun mesafeyi.. RABBİM yiğeninize uzun ömürler versin ve nankör olmasın size karşı.. yaptıklarınızı bilsin.. ama bi kerede olsa yengenize yapıştırın lafı şakaylada olsa yapın.. bence abiniz arkadan gaz verip kenara çekiliyor.. yazık
işte kötü olan bu.. baştan anne yapıyorsa bizde yaparız diyorlar demekki.. annem hep iki kardeşsiniz birbirinizi siz kollayın der.. bana bir çöp yaptıysa kardeşimede yapar.. şimdi daha iyi anladım neden sürekli bizi uyardığını..
Sizi hiç ilgilendirmezSize çok şey soylerdim de neyse
Sizin gibi halalara inanamıyorum anasını sevmeyince çocuğunu da sevmiyorsunuz nasıl
Bu kadar sevgisiz olabiliyorsunuz küçücük çocuğa anasinin karakterinde demek de cabasi
dünden beri duamdasın... insanoğlu garip.. çocuğun yanında senin paranın hesabını yapacak kadar garip.. diyorum ya inşallah annesine benzemesin.. sadece bişeyler beklemekle olmaz.. bir duaylada olsun karşılık vermek lazım.. ALLAH RAZI OLSUN ne güzel cümledir.. bu bile doyurur gönülleri..Allah bağışlasın yavrularını canım 3. yü de sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Allah. Hamile iken bana da dua et canım inşallah hamilenin duası kabul olurmuş.
Nasıl tatlı olmasınlar ya soyut hiçbişeyden Haberleri yok herşeyi kafalarında oturtma çabası bişeyleri anlamaya çalışmaları ya otur saatlerce izle yani :))
Parkta bir çocuğun dondurma yediğini gördü. "halacım paylaşmak çok güzel demi" dedi evet halacım çok güzel neden ki dedim koştu çocuğun elindeki dondurmaya doğru "paylaşmak çok güzel hadi paylaşalım " diye.. Ayy gülmekten zor durdurup dondurmacıya götürdüm.
Yengemi duymamaya çalışıyorum zaten hatta bazen söylüyor bişey cevap bulamayıp anlamsızca yüzüne bakakalıyorum gülümseyip önüme dönüyorum. Haaa bu arada kendisi de hala. Çok ilginçtir yani benden beklediğinin yüzde birini yeğenine yaptığını görmedim!
Bunu da sana yazarken şu anda farkettim. Halası sen sponsor ol dediğinde yeğenine sen mi sponsorsun ki canım? deseydim.işte hep sonradan aklıma geliyor!
Sizi hiç ilgilendirmeziçimden geleni yazdım rol yapamıyorum maalesef,siz böle atar yapınca rahatlıyorsanız devam edin farkındaysanız konu sahibiyle dertleşiyorum mesajlarda ama pardon siz çok iyisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?