Yine gelin görümce olayımız

Ayy bu zamanda çok zor çok aha benimde başımda de çalışmasam napariz özele bile gidemiyorum çoğu zaman de
Olmadı Bileziğini bozdur bence yenge de
Çocuğunu boynu bükük bırakma de

Lafları tatlı tatlı soruşturma içinde kalmasın

Kendi doğacak çocuğum için biriktiriyorum kusura bakma derdim.Çalışmayan kadın gerçekten anlamıyor o para nasıl zorlukla kazanılıyor.Ayıp yani siz hiç cevap vermediniz mi kıskanma sorusuna
Yok canım 3 düşük yaptım ve gerçekten çok hassasım... Aileme karşı hiç belli etmedim üzüntümün boyutunu. Tahmin edersiniz kadın olarak yaşadığım üzüntüyü hayal kırıklığını yıpranmışlığımı... Saatlerce eşim yatıyoken ağlaya ağlaya uyuyakaldım gecelerce.. Herkes üzüntümün farkında zaten belli edip onları daha çok üzmek istemedim. Dışardan hiç umrumda değilmiş gibiyim. Ama kimin aklı alır ki umrumda olmayacağına??
Yani söylediğinde dondum kaldım. Konu açmıştım hatta bunla alakalı da.tam atlattım yeniden deneyeceğiz dediğimde O lafı duydum. Günlerce vicdan azabından ağladım yine ben kıskanıyor muyum yoksa diye.. İşte sağolsun arkadaşlar gözümü açtı o zaman da. kıskananın ben değil vasıfsız yengem olduğunu anladım. Tek lafı orda kalmadı zaten bir kadının elinde her ne olursa olsun önce anne olmak ister her zaman falan gibi laflarla devam etti.
Allah yaşadığım acıları yaşatmasın inşallah.. Ne cesaret bu kadar kalbimi kırdı bilmiyorum....

Kurbanda pay vermedimi size ben kv ye gorumceye veriyordum beğenmiyor lardı az diye
Ya gerçekten etinde değilim 2 kişiyiz zaten 2 kilo et alsak 2 ay gidiyor her gün her gün yemek de yapmıyorum zaten bir yemeği 2 günde bitiremiyoruz bile.
Ama her bayram taşıyıp taşıyıp getirdik onlara.. En azından xpreiaZ biz de kestik ama siz de kesiyosunuz diye ihtiyaç sahibine vermeyi uygun gördük falan deseydi. Ya da biz kestik diye vermediyse (ki nedenin bu olduğunu da bilmiyorum tahmin sadece) onlar da kesmiş ben dünyanın etini koydum onlar kesmiyor diye deseydi madem biz kestik istersen ihtiyaç sahibine götürün sağolun diye. Amannn ne bileyim ya....

Ahahaha canım o konuda da aramızda o kadar komik bir muhabbet geçti ki.. İlk yeğenim sezeryan doğum. Şimdi 2. Doğumla toplamda arada 4 sene oluyor ya ben de 5 sene ara olursa normal doğum yapabiliyor diye duymuştum. Hani kafamdan her anne önce normal doğum ister diye geçiyor. Yengeme dedim ki doktoruna kontrolde bir danışsan belki normal doğum ihtimali vardır? Cevap " ya normal doğumla sezeryan arasında zaten 400 lira var."
Yine ben dondum tabi. Yok ben para için söylemedim sağlık açısından söyledim diye..

boşver sen kendi hayatına bak belliki kıskanıyor.. gelmiş senden para istiyo bide yüzsüz. kendi çalışsın o zaman kolay mı her gün sbahın köründe yollara düşüp milletin ağız kokusunu çekmek. çalışmıyosa kendi bileceği iş. ayda 250 tl veremiyorsa da çocuk yapmasaydı , bence aynen bunu de :)

Kadın resmen binmeye alçak eşşek arıyor canım belli. Iki lafından biri para,muhabbet ne olursa olsun ucu paraya dayanıyor.
Birde kıskanç belliki,bence seni kıskanıyor ki çocuk konusunda kalbinide kırmış,hiç birşeyi haketmeyen bir insan.
Senin yerinde olsam hiç tınlamam,maddi durumu yerinde olmayan insan elinde bebek arabası varken yenisini istermi ? Elindekini değerlendirmeye bakar. Kimseye eyvallah etmez,bu kadın asmış. Sen sponsor ol,annen burs versin ,oda anne olarak sigara içmeye devam. Sigaraya ayırdığı parayla gayette 250lira verebilir kreşe 1 ay içmese.
Hiç üzülme. Sen yiğenini sevindirirsin,ufacık bir hediye alsanda sevinir o,oyun oynasanda. 3 yaşındaymış,ufacık şeylerden mutlu oluyorlar zaten bu yaşlarda. Görmeye de gidersin,hić strese girme. Duymamazlıktan gel olsun bitsin. Yapacak birşey yok. Tek uzüldüğüm yiğenin oldu konunda,biraz kendini bilmeye başlayınca ,annesi sayesinde maddiyatla mutlu olmayı öğrenecek yazık.

Malesef canım şimdiden başlamış bayramda gitti kumbarasını getirdi "halacım bak benim birsürü param oldu " diye nasıl mutlu! Sayıcam paralarımı diye kumbarayı açtı döktü oynamaya başladı paralarla . Annesi de izliyo! Halacım pis onlarla oynanmaz dedim bilyeyle oynanır bu oyuncak değil ki dedim. Yavru kuşum bıraktı koştu hemen hadi bilyeyle oynayalım diye.
Bir ara etrafta "biliyo musunuz halamın birsürü parası var! " diye geziyodu! Annem çok sinirlendi ne öğretiyosunuz çocuğa öyle diye " ayy nerden duymuşsa biz hiç demedik öyle bişey demekki halası çok hediye alıyo ya ondan düşündü " dedi. 3 yaşında bacak kadar çocuk nerden bilecek hediyenin para ile alındığını????
Ve ne hikmetse annem kızdıktan sonra unuttu yeğenim o lafı.

yeğen ,,yeğendir tatlımm... ama senden beklentiler içine girmeleri abes olmuşş.. sen zaten hediyelerini alır verirsin ama o parasal konulara girme derimm.. çünkü sonu gelmez o isteklerinin.. ben o durumların içinde bulundumm.. ve zor sıyrıldım canımm aman haa derimmm..

ayyy benimde yiğeninden tatlı olmasın çok tatlı bir kızım var halasıda yok.. bizimde halamız olurmusun..
maşallah yüreğinize.. maşallah sabrınıza.. eşimin kız kardeşi yok iki erkek kardeşler.. abisi bırakın hediyeyi şunu bunu bayramda eşim çocuklarına harçlık vermese öpmez çocuklarımı.. umrumda değil.. bizden bişey beklemesinler yeter.. biz çocuklarımızı parka götürsek onunkileride alırız onlar bizimkinin yüzüne bakmaz.. mesele şuki bi taraf hep kullanılıyor.. şimdi 3. ye hamileyim.. çalışıyorum bir kez olsun kayınvalideme dahi demedim gelip çocuklara bakarmısınız diye.. nasıl bir beklentidir bunlarınki anlamıyorum... kendi anneme bile söyleyemem ben.. geçen kışlık montunu aldı kızımın ve yiğenimin annem.. nasıl mahçup olduk.. istemedik bayramlık alacakmış sonra nasıl olsa ihtiyac bu demiş mont almış.. şimdi sırtına mı binelim.. bilmiyorum siz fazlaca veren taraf olmuşsunuz.. boşverin koyun mesafeyi.. RABBİM yiğeninize uzun ömürler versin ve nankör olmasın size karşı.. yaptıklarınızı bilsin.. ama bi kerede olsa yengenize yapıştırın lafı şakaylada olsa yapın.. bence abiniz arkadan gaz verip kenara çekiliyor.. yazık

işte kötü olan bu.. baştan anne yapıyorsa bizde yaparız diyorlar demekki.. annem hep iki kardeşsiniz birbirinizi siz kollayın der.. bana bir çöp yaptıysa kardeşimede yapar.. şimdi daha iyi anladım neden sürekli bizi uyardığını..

Size çok şey soylerdim de neyse
Sizin gibi halalara inanamıyorum anasını sevmeyince çocuğunu da sevmiyorsunuz nasıl
Bu kadar sevgisiz olabiliyorsunuz küçücük çocuğa anasinin karakterinde demek de cabasi

Onceden verdiysen verdin. Artik evlisin bi ailen var vermek zorunda degilsin. Valla yedirdigin muddetce iyisin bu insanlara. Olmaz olsun oyle iyilik. Bi de pislik hamilelikle mi nispet yapiyo.
Hem bu nasil is durumumuz kotu ama evde oturim. Durmumuz kotu ama cocuk krese gitsin. Durumumuz kotu kurban keselim.
Ayakalrini yorganlarina gore uzatsinlar. Yengen kendi kardeslerinden istesin.
Bildigin pis kotu niyetli bisi. Bana nolduysa sinir oldum :)

Haa o zaman başka
Kesen verilmez zaten
Sizde öncesinde sorun kesmeyenlere verin bence

İnanmıyorum ya ,yazık çocuğa. Halamın bir sürü parası var ne demek yahu. Evde konuşlmasa nereden bilecekde söyleyecek? Annesi/babası halanın parası çok diyorlarsa çocukta öğrenmiş.
Benim kızımında kumbarası var 3 yaşında,bozuk paraları veriyorum kumbarasına atıyoruz,bayramda annemler,eşim,akrabalar kağıt para verdiler harçlık olarak ,sevinmedi bile kuzum demir para istiyor,ben bunu beğenmedim diyor düşün yani bilmez anlamazki 3 yaşında çocuk. Şimdiden çocuğa bunu mu öğretiyorlar yazık canım ya. Kıyamam.

Canım benimde abim hala bende para bekleme peşinde bekarken heray maaşımdan belli miktar para verirdim ellerine. Evlendim uzakta bir şehirdeyim. eşimle beni Hiç aramaz halimizi hatrımızi sormaz işi düştüğünde arar. paraya sıkışmış para istiyor benden. Abi bekarken verdim sürekli ama şimdi evliyim eşime abim para istiyor vercem diyemem ben dedim. Haa bu arada gelin hanım benim ve ailemin yüzüne bile bakmıyor yine sizinki konuşuyormuş

Allah bağışlasın yavrularını canım 3. yü de sağlıkla kucağına almayi nasip etsin Allah. Hamile iken bana da dua et canım inşallah hamilenin duası kabul olurmuş.
Nasıl tatlı olmasınlar ya soyut hiçbişeyden Haberleri yok herşeyi kafalarında oturtma çabası bişeyleri anlamaya çalışmaları ya otur saatlerce izle yani :))
Parkta bir çocuğun dondurma yediğini gördü. "halacım paylaşmak çok güzel demi" dedi evet halacım çok güzel neden ki dedim koştu çocuğun elindeki dondurmaya doğru "paylaşmak çok güzel hadi paylaşalım " diye.. Ayy gülmekten zor durdurup dondurmacıya götürdüm.
Yengemi duymamaya çalışıyorum zaten hatta bazen söylüyor bişey cevap bulamayıp anlamsızca yüzüne bakakalıyorum gülümseyip önüme dönüyorum. Haaa bu arada kendisi de hala. Çok ilginçtir yani benden beklediğinin yüzde birini yeğenine yaptığını görmedim!
Bunu da sana yazarken şu anda farkettim. Halası sen sponsor ol dediğinde yeğenine sen mi sponsorsun ki canım? deseydim.işte hep sonradan aklıma geliyor!

ben olsam o laftan sonra çöp bile koklatmam.sizi kıracağını bile bile söylemiş, için için zevk almış resmen. madem çalışmıyor çocuğu da kreşe gitmeyiversin, kendi baksın. hanımefendi evde yaylanacak, çocuğunu kreşe yollayacak, siz de çalışıp onun çocuğunun kreş masrafını ödeyeceksiniz öyle mi? oh ne ala memleket.

allah size de sağlıklı bir evlat nasip etsin.

Size çok şey soylerdim de neyse
Sizin gibi halalara inanamıyorum anasını sevmeyince çocuğunu da sevmiyorsunuz nasıl
Bu kadar sevgisiz olabiliyorsunuz küçücük çocuğa anasinin karakterinde demek de cabasi
Sizi hiç ilgilendirmez içimden geleni yazdım rol yapamıyorum maalesef,siz böle atar yapınca rahatlıyorsanız devam edin farkındaysanız konu sahibiyle dertleşiyorum mesajlarda ama pardon siz çok iyisiniz

dünden beri duamdasın... insanoğlu garip.. çocuğun yanında senin paranın hesabını yapacak kadar garip.. diyorum ya inşallah annesine benzemesin.. sadece bişeyler beklemekle olmaz.. bir duaylada olsun karşılık vermek lazım.. ALLAH RAZI OLSUN ne güzel cümledir.. bu bile doyurur gönülleri..
sende bol bol RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİN de.. (saffat suresi 100. ayet) rabbim salihlerden bir evlat versin sana inşallah

Sizi hiç ilgilendirmez içimden geleni yazdım rol yapamıyorum maalesef,siz böle atar yapınca rahatlıyorsanız devam edin farkındaysanız konu sahibiyle dertleşiyorum mesajlarda ama pardon siz çok iyisiniz

Bende içimden geleni yazdım
Keşke sizde birazcik iyi niyetli olabilseydiniz

Dipnot.sizinle polemige girmek maksatinda değilim lütfen cvp yazmayın zira ne yazarsaniz yazın cvp yazmayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…