Yeğenim her şekilde gidecek kreşe gönderemeyecek durumda değiller zaten amaçları ne koparsak kar.. Yazıldı kreşe yarın başlıyorYorumları okuyamadım ama ilk mesajınıza istinaden yazıyorum yeğeninizin okul masrafları sizin bütçenize dokunmuyorsa bence karşılamalısınız.. İyi bir eğitim veren kreş ise çocuğun geleceğini etkileyecektir sonuçta sizin ofkeniz annesine çocuğa değil.. Onun bir suçu yok ki
Onceden gorumceme. Kardes derdim kiz kardesim yok sensin derdim ama ne hata!! Daha demin onun tuzunden kocamla birbirimize girdik o ailesi oldu ben el kizi..merhaba,konu küçük ama içimde çok büyüdü
Ben evlenene kadar kardeşim gibi dediğim gelinimizle olan ilişkime nazar mı değdi ben mi büyütüyorum olayları anlamıyorum.
İyi gelirli bir işim var eşimle maddi durumumuz iyi yani trilyoner falan değiliz ama abimin maaşının 3 katı ediyor eşimle toplam maaşımız. Yengem de ev hanımı çalışmıyor. İstese çalışabilirdi fakat abim " ben bakıcılarda kreşlerde büyüdüm kendi çocuğuma annesi evde olup bakacak ev hanımı olacak" dedi gelinimizde abin istemiyor çalışmamı dedi kenara çıktı. Kendi bilecekleri mesele ikisi de razı beni ilgilendiren bir durum yok.
Fakat abimgilin benden ve anne babamdan maddi beklentileri bitmek bilmiyor! Abimle mesafeliyizdir öyle para konuları konuşulmaz aramızda ama yengemin 2 lafından biri durumlarının kötü olduğu vs!
Geçen konumda belirtmiştim 3 düşük yaptım ve yengem hamile şimdi, bana "komşularım görümcen kıskandı mı diye sordular" minvalinde bir laf etmişti ki dumura uğramıştım duyduğumda!
Şimdi son olayımız ise büyük yeğenim 3.5 yaşında ve dini eğitim verilen bir kreşe göndermek istiyorlar. (Güya çocuğa annesi bakacak diye çalışmıyor yengem! Ama yine kendi kararları beni ilgilendirmez.)
Yengem gelip dedi ki "abin diyor ki halası sponsor olsun okul çok pahalı imiş! 250lira aylık Nasıl vericez biz onu hem sadece o olsa iyi boyası defteri kalemi üstü başı..).
Yahu sen daha bir ay önce benim yeğenimi kıskandığımı ima edecek kadar terbiyesizleşmiştin nerden buluyosun bu yüzü ya!!!
nefret ediyorum ya artık gerçekten! Ne yapmalıyım arayı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Nasıl hareket etmeliyim?
Ben bütün olaylar abime yansıyıp araları açılmasın benim yüzümden diye üstünü kapatıyorum susuyorum devamlı. Eşinize siz mi görümceniz mi yansıttı meseleyi? Meseleyi de bilmiyorum gerçi ne olmuştu ki?Onceden gorumceme. Kardes derdim kiz kardesim yok sensin derdim ama ne hata!! Daha demin onun tuzunden kocamla birbirimize girdik o ailesi oldu ben el kizi..
İşte üniversite olsa neyse diyeceğim ama bu daha kreş yahu... Kreşe veremiyorsan parasını halasından babannesinden isteyecek kadar kötü ise durumları ki değil bahsettim yukarda ikinci neden? Kendi aile meseleleri ben karışmıyorum zaten elbette hakkım yok çocuklarının sayısına karar vermeye. Ama onların da beni sömürmeye hakları yok...Annemle halamin arasi hic iyi değildir ama halam beni uni sinavina hazirlanirken 2 sene dershaneye gönderdi, cebime harcligimi koydu. Benim icin yapti annem icin degil. Bu sene istedigim departmanda brni ise soktular daha ikinci sinifim kimse beni ise almaz, para vermez normalde maasima kadar verdiler. Annesyle olan problemini yegenine yansıtma
İçimden geçen cümleler bunlar zaten ama kötü görümce kıskanç görümce pinti görümce olmak var işin sonunda. Abimle aramın açılması olası çünkü zaten öyle kuvvetli bir bağımız yok ha belki tam tersi olur yengemle abimin arası açılırsa bu defa asla affedemem kendimi. Sussaydım keşke hiçbişey demeseydim diye kendimi yer bitiririm.Durumunuz yoksa gönderme krese zaten ev hanımısın ayrıca 2.yi de yapmasaydınız derdim ben olsam bu cümlelere öldürücü bir bakışta eşlik ederdi, ondan sonra değil beni tek yakalamaya çalışmak yalnız kalıcaz diye korkardı
İçimden geçen cümleler bunlar zaten ama kötü görümce kıskanç görümce pinti görümce olmak var işin sonunda. Abimle aramın açılması olası çünkü zaten öyle kuvvetli bir bağımız yok ha belki tam tersi olur yengemle abimin arası açılırsa bu defa asla affedemem kendimi. Sussaydım keşke hiçbişey demeseydim diye kendimi yer bitiririm.
Yemiyo yani açık konuşmakancak kırıcı olmadan çözmek istiyorum meseleyi
Sen ne yapıyorsun peki? Ne cevap veriyorsun? Gerçi sen de benim gibi sessiz kalmasan devamı gelmezdi. Sen de cevap veremeyenlerdensin sanırımAl benden de o kadar.
Benim yengem de aynen böyle artık.
Gömlek aldım bana niye almadin ? Çanta aldım bana niye almadin?
Küçük yegenime bayramlık aldım. Büyüğe niye almadin ?
Aradı geçen yemekteydim beni niye cagirmadin ?
Ya hu sen benim neyimsin ? Niye hayatımın her anında seni düşünüp kendime aldiklarimi sana da alayim ?
Kardeslerime hediye aldım birini tayt bluz diğerine kot ve tişört.
E ceylin bana ne aldın dedi. Hiicbir şey dedim aşk olsun ben senin kardeşin değil miyim öyle olsun diye 2 gün trip attı bana resmen.
Sen bana doğum günümde bile hediye almiyorsun.
Biz her bayram çantadan ayakkabı ya gomlekten pantolona herşeyini aliyoruz. Doğum günleri özel günleri saymiyorum bile.
Anneler gününde anneme 5 liralık tepsi almış getirmiş dalga geçer gibi kendi de diyor ki bana niye almadınz siz bir şey .
Of sorma işte hazırcevap değilim hep sonradan aklıma geliyor.. Keşke şöyle deseydim falan diye.. Mesela az önce yengem teyzemle geçen muhabbetlerini anlattı. Bayram için aramışlar teyzem de " iyi cesaret etmişsiniz daha ilki küçücüktü neyse ben gözünü korkutmayayım şimdi sen hele bir doğur görürsün zaten kendin " demiş yengem de zaten yapacaktık ikinciyi beklemenin anlamı yok diye düşündük demiş teyzem de "2. Yi de doğur o zaman 3. Yü de 4-5-6 takım kurarsınız hahaha" demiş. Teyzemi bana şikayet ediyor yengem neden öyle bişey söyledi anlamadım dedi. Ben de bilmiyorum ki sen konuşmuşsun nasıldı tavrı ben duymadım ki yorum yapayım dedim. Ama eve gelince keşke" siz milletin çocuk sayınıza karışmasına fırsat veriyorsunuz durumumuz kötü paraya ihtiyacımız var diye bu kadar söylemeseniz kimse de çocuk sayınıza karışacak cesareti bulamazdı " deseydim dedimsenden direk istediklerinde cevabını ozaman vermeye çalış , sonra biz senden bişey mi istedik felan derler de.
Duymamazlığa verdim araya laf karıştırdım. Ama anlayamıyorum bir türlü... Abim ben ünide okuyoken aynı şehirde çalşıyodu ve yemin ederim bir kere 5 lira olsun koymadı cebime harçlık! Çalışmaya başlayınca kin tutmadım hiç hep verdim istemelerine fırsat bile kalmadı.. Ama benim evlenirken maddi zorlukta olduğum zaman abime borcum vardı arabasını satın almıştım bir taksidini de geç ver sıkışıksın bile demedi!
Kurban kesmişler kurbandan pay bile düşünmemiş kardeşine! Etinde değilim ama neden hep ver hep ver hep ver...
Söyleyin kurtulun. Aslında çok paraya ihtiyacınız var. Tüp bebek gerçekten maddi anlamda yorucu. Yada madem halinizden anlamıyorlar 1+1 eve girin ödemeleriniz bittiğinde peşinat olsun diye satarsınız. Yaşadığınız şehirde 1+1 ev yoksa başka bir yerden alabilirsiniz. Nasıl olsa oturmayacaksınız. Yeğen andır. Yengeye rağmen herşey yapılır ama sizin ki farklı; Yengeye hiçbirşey koklatmayın. Birisi yazmıştı lunaparka götürün diye. Öyle şeyler yapın. Yengeye yaramasın. Kötülük değil bu : iadei davranış.Ev almayı düşünüyoruz aslında ama sıkıştırmayalım kendimizi çok fazla biraz peşinat biriktirelim diye ve gerçekten marta kadar sağlıklı bir hamilelik olmazsa pgt tüp bebek olayına yönlenmeyi düşündüğümüzden ve oldukça maliyetli tedaviler olduğundan 1 sene erteledik. Diyorum ki ev alıcaz peşinat yetmiyor biraz yardım eden olsa peşinat için kolları sıvayacağız ama... Desem diyorum düşünürken bile yüzüm kızarıyo hani amacım onlardan para almak değil veremeyeceğiz desinler ve istemeye yüzleri olmasın bir daha diye. Öğrenci iken bile grurum elvermedi abi 10 lira versene demeye şimdi ise asla isteyemem. Bişey de söyleyemedim zaten az önce de.. Boşuna onca cümle kurdum kafamda.
Sen ne yapıyorsun peki? Ne cevap veriyorsun? Gerçi sen de benim gibi sessiz kalmasan devamı gelmezdi. Sen de cevap veremeyenlerdensin sanırım
Kendimi hiçbir zaman görümce olarak düşünmedim. Abim dolayısıyla edindiğim bir arkadaş olarak gördüm. Ortak noktamız yok denecek kadar az eğitim farkı var oldukça. Hiçbir zaman bunları gündeme getirecek en ufak bir imam dahi olmadı. Abimle ufak tefek tartışmalarında elimden geldiğince tarafsız olmaya çalıştım.taraf tutmam gerektiğinde hep yengemin tarafında oldum. Bana bir konuda fikrimi sorduklarında dahi siz hangisini istiyorsanız onu yapın ben olsam şöyle yapardım diyerek söyledim fikrimi. Zaten kendisi de hep der görümce değilsin sen diye. Bende benden bişey istemesinler de napıyolarsa yapsınlar derdindeyimBen bu konunun gelin kısmında yer alıyorum malesef. Açtığım konular da var burda ama bi çözüm yolu bulamadık. Benim görümcem bekar ve parasını kullanarak üzerimizde söz sahibi olmaya çalışıyor. Eşim de buna izin veriyor. Buna bir de kv kp diğer görümce falan eklenince hayatı zindan ettiler bize. Ben onun tek kuruşunu dahi istemiyorum yeter ki gölgesini üzerimizden çeksin. Kusura bakmayın çok doluyum bu konuda ama birbirimizin derdine çare olabiliriz diye düşündüm başkası pek çare olmuyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?