Yine gelin görümce olayımız

Yeğenim her şekilde gidecek kreşe gönderemeyecek durumda değiller zaten amaçları ne koparsak kar.. Yazıldı kreşe yarın başlıyor

Onceden gorumceme. Kardes derdim kiz kardesim yok sensin derdim ama ne hata!! Daha demin onun tuzunden kocamla birbirimize girdik o ailesi oldu ben el kizi..

Onceden gorumceme. Kardes derdim kiz kardesim yok sensin derdim ama ne hata!! Daha demin onun tuzunden kocamla birbirimize girdik o ailesi oldu ben el kizi..
Ben bütün olaylar abime yansıyıp araları açılmasın benim yüzümden diye üstünü kapatıyorum susuyorum devamlı. Eşinize siz mi görümceniz mi yansıttı meseleyi? Meseleyi de bilmiyorum gerçi ne olmuştu ki?

Al benden de o kadar.
Benim yengem de aynen böyle artık.
Gömlek aldım bana niye almadin ? Çanta aldım bana niye almadin?
Küçük yegenime bayramlık aldım. Büyüğe niye almadin ?
Aradı geçen yemekteydim beni niye cagirmadin ?
Ya hu sen benim neyimsin ? Niye hayatımın her anında seni düşünüp kendime aldiklarimi sana da alayim ?
Kardeslerime hediye aldım birini tayt bluz diğerine kot ve tişört.
E ceylin bana ne aldın dedi. Hiicbir şey dedim aşk olsun ben senin kardeşin değil miyim öyle olsun diye 2 gün trip attı bana resmen.
Sen bana doğum günümde bile hediye almiyorsun.
Biz her bayram çantadan ayakkabı ya gomlekten pantolona herşeyini aliyoruz. Doğum günleri özel günleri saymiyorum bile.
Anneler gününde anneme 5 liralık tepsi almış getirmiş dalga geçer gibi kendi de diyor ki bana niye almadınz siz bir şey .

İşte üniversite olsa neyse diyeceğim ama bu daha kreş yahu... Kreşe veremiyorsan parasını halasından babannesinden isteyecek kadar kötü ise durumları ki değil bahsettim yukarda ikinci neden? Kendi aile meseleleri ben karışmıyorum zaten elbette hakkım yok çocuklarının sayısına karar vermeye. Ama onların da beni sömürmeye hakları yok...

İçimden geçen cümleler bunlar zaten ama kötü görümce kıskanç görümce pinti görümce olmak var işin sonunda. Abimle aramın açılması olası çünkü zaten öyle kuvvetli bir bağımız yok ha belki tam tersi olur yengemle abimin arası açılırsa bu defa asla affedemem kendimi. Sussaydım keşke hiçbişey demeseydim diye kendimi yer bitiririm.
Yemiyo yani açık konuşmak ancak kırıcı olmadan çözmek istiyorum meseleyi

Şu an bal kaymak görümce misin, ya da abinle can ciğer misiniz,hayır, Sal suyu gitsin

Sen ne yapıyorsun peki? Ne cevap veriyorsun? Gerçi sen de benim gibi sessiz kalmasan devamı gelmezdi. Sen de cevap veremeyenlerdensin sanırım

senden direk istediklerinde cevabını ozaman vermeye çalış , sonra biz senden bişey mi istedik felan derler de.
Of sorma işte hazırcevap değilim hep sonradan aklıma geliyor.. Keşke şöyle deseydim falan diye.. Mesela az önce yengem teyzemle geçen muhabbetlerini anlattı. Bayram için aramışlar teyzem de " iyi cesaret etmişsiniz daha ilki küçücüktü neyse ben gözünü korkutmayayım şimdi sen hele bir doğur görürsün zaten kendin " demiş yengem de zaten yapacaktık ikinciyi beklemenin anlamı yok diye düşündük demiş teyzem de "2. Yi de doğur o zaman 3. Yü de 4-5-6 takım kurarsınız hahaha" demiş. Teyzemi bana şikayet ediyor yengem neden öyle bişey söyledi anlamadım dedi. Ben de bilmiyorum ki sen konuşmuşsun nasıldı tavrı ben duymadım ki yorum yapayım dedim. Ama eve gelince keşke" siz milletin çocuk sayınıza karışmasına fırsat veriyorsunuz durumumuz kötü paraya ihtiyacımız var diye bu kadar söylemeseniz kimse de çocuk sayınıza karışacak cesareti bulamazdı " deseydim dedim

Ben bu konunun gelin kısmında yer alıyorum malesef. Açtığım konular da var burda ama bi çözüm yolu bulamadık. Benim görümcem bekar ve parasını kullanarak üzerimizde söz sahibi olmaya çalışıyor. Eşim de buna izin veriyor. Buna bir de kv kp diğer görümce falan eklenince hayatı zindan ettiler bize. Ben onun tek kuruşunu dahi istemiyorum yeter ki gölgesini üzerimizden çeksin. Kusura bakmayın çok doluyum bu konuda ama birbirimizin derdine çare olabiliriz diye düşündüm başkası pek çare olmuyor çünkü

bu tip insanlara safa yatmaktan başka çare yok. bebek arabası mı dedi, aaa evet ben de görmüştüm inşallah alabilirsin de ve geç. kıyafet mi dedi, ufak ufak almaya başla anca tamamlarsın de ve geç. benim bir dayımla yengem böyle. sürekli anneannemin ve teyzemin tepesindeler ve para para para başlarının etlerini yiyorlar. hatta utanmadan bana bile bulaştılar. neymiş işe girince kuzenlerime aylık bağlasaymışım ahahahah diye güldüm ve geçtim. alıştırma, alıştırdıysan da usul usul kurtulmaya bak. herkes kendi ailesinden sorumlu.

Çok akıllı yengeniz ..
Sende duymazdan gel ..

Ben olsaydim ödemezdim. Gercekten ihtiyaci olan insan zaten isteyemez. Bu sadece yuzsuzluk. Universite olur, dersane olur vs... siz zaten yardimci olursunuz. Ama siz de bir ev gecindiriyrsunuz. Geliriniz abinize gore fazla olsa da sınırsız degil sonuc da. Benim de abim var ve yigenimi de cok severim. Bize gore gelirleri masallah.hic gozum yok. Allah bereket versin. Ama halaaaaa abimin esi yetinemez. Hala borc harc. Sanirim evlerine aylik toplam 12 bin tl filan giriyr. Yengeye altin verirsen senden iyisi yok, ama baska hediye alirsan mutlaka degistirtir. Guya para istemez ama annemleri abim vasitasiyla para diye bunaltir. Ben de işten ayrildim bebegim icin. Tek maasla zor ama 1 kez bile anneme bile para diye gitmedim. Kimseden 5kurus almadan, esimin aldigiyla dönduruyrm cok sukur. Ayagimi yorganima gore uzatiyrm. Buna ragmen yenge bana "ben senin gibi ev de oturamam. Parasiz yapamam, senin gibi degilim" dedi. Tabiki de abime bisi demedim. Baya seyler yasandi. Biz de hep sustuk. Evlerine asla davetsiz gitmedik. Sanirim en son nisan ayinda filan gittik. Sonuc ne yazik ki iyi degil bosaniyrlar cunku abim artik yestisemiyr.

Guzel fikir veren arkadaslar olmus. Siz de topu esinize atin en guzeli. Para biriktirin kendiniz icin. Yarin birgun bebeginiz gelince cokkkk lazim olur.

Ayrica 2 bebek kaybetmis biri olarak o konuda da cok hassasim ve sizi kalpten anliyrm. Insanlar ne yazik ki adinizi kiskanca cikarir. Oysa sizin iciniz paramparcadir bu sozlerden dolayi. Ifade etmeye calissaniz, iyice ezik durumuna dusersiniz filan. Uzmemeye calisin kendinizi. Bebeginiz sadece vaktini bekliyrdur. Cok sukur benim yavrum geldi. Darisi size olsun.

sen alıştırmışsın ve yengende nası bi yüzse bu resmen istemeye vurmuş artık yigendir sonucda bişiler yaparsın elbet ama istersen yaparsın duyma boşver yada iyce üstelerlersede eşim izin vermez canım okadarınada bizimde kendimize göre harcamalarımız var de geç allah kardeşi kardeş yaratmış rızkını ayrı yaratmış okadarda degil artık bu konuda yüz verme fazla iyi ya sen resmen işine gelince onun bunun ustunden laf sok işine gelmeyincede aman yardım et çok kızdım şuan...

Aynısından bi degısıgı bende var eşimin abisi istedi bizden de hem de 2bin lira benim iyi niyetli koca verdi tabi ki bizim de durumumuz normal yani çalışmıyrm tek maaşlıyız yeni 2 bucuk aylık bebegım var bide dogumda kimse biseye ihtiyac var mı diye sormadı eşim tarafından annem bebek arabasına yataga yardm etti kvden kp daha torunlarını görmedıler bile lohusalıgmda yoktu ev taşıdık yok ev düzdük yok neyse ben de dertliymişim baya konuyu saptırdım galiba resmen sömürüyolar insanı ama yardıma gelince yoklar maddi manevi

Söyleyin kurtulun. Aslında çok paraya ihtiyacınız var. Tüp bebek gerçekten maddi anlamda yorucu. Yada madem halinizden anlamıyorlar 1+1 eve girin ödemeleriniz bittiğinde peşinat olsun diye satarsınız. Yaşadığınız şehirde 1+1 ev yoksa başka bir yerden alabilirsiniz. Nasıl olsa oturmayacaksınız. Yeğen andır. Yengeye rağmen herşey yapılır ama sizin ki farklı; Yengeye hiçbirşey koklatmayın. Birisi yazmıştı lunaparka götürün diye. Öyle şeyler yapın. Yengeye yaramasın. Kötülük değil bu : iadei davranış.

Aynen öyle ..
Valla bende ona yaptim birkaç kere.
Ceket almış ayy be güzel bana niye almadin dedim. Şaşırdı tabi arada giyersin canım dedi.
Bir ruj almış rengi güzel bile değildi bana da alsaydin çok güzel dedim
Gulumsedi geçti
Sen ne yapıyorsun peki? Ne cevap veriyorsun? Gerçi sen de benim gibi sessiz kalmasan devamı gelmezdi. Sen de cevap veremeyenlerdensin sanırım

Para ve iş kısmını bi kenara koyuyorum.. Yengeniz 2 kere düşük yaptıgınızı bile bile nasıl hamileliğini kıskandıgınızı ima eder? Cok acımasızca, cok zalimce

Evli insandan beklenmez yani kocasyla arası bozulur filan demeliler... kırtasiyaye yardım ederim deseydin... kocana çaktırmadan ufaktan hediye ederdin..sorun cıkmazdı arada...

Kendimi hiçbir zaman görümce olarak düşünmedim. Abim dolayısıyla edindiğim bir arkadaş olarak gördüm. Ortak noktamız yok denecek kadar az eğitim farkı var oldukça. Hiçbir zaman bunları gündeme getirecek en ufak bir imam dahi olmadı. Abimle ufak tefek tartışmalarında elimden geldiğince tarafsız olmaya çalıştım.taraf tutmam gerektiğinde hep yengemin tarafında oldum. Bana bir konuda fikrimi sorduklarında dahi siz hangisini istiyorsanız onu yapın ben olsam şöyle yapardım diyerek söyledim fikrimi. Zaten kendisi de hep der görümce değilsin sen diye. Bende benden bişey istemesinler de napıyolarsa yapsınlar derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…