- 25 Ağustos 2014
- 21.182
- 50.739
- 798
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
- #201
Bi de kardesinin de yaka silktigini, 'sesinin boguldugunu' soyleyerek gelinin ne kadar illet oldugunu kanitlamaya calismis gibisin.. "Biz zaten uzagiz, Allah sana yardim etsin" filan demen de hic olmamis.. Niyetin iyi olabilir ama olmuyosa olmuyodur, koyarsin mesafeni olur biter..Merhaba arkadaslar
Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.
Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.
O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"
Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.
2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)
Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.
Kizlar cok sinirliyim sizce??