YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Merhaba arkadaslar

Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Kizlar cok sinirliyim sizce??
Bi de kardesinin de yaka silktigini, 'sesinin boguldugunu' soyleyerek gelinin ne kadar illet oldugunu kanitlamaya calismis gibisin.. "Biz zaten uzagiz, Allah sana yardim etsin" filan demen de hic olmamis.. Niyetin iyi olabilir ama olmuyosa olmuyodur, koyarsin mesafeni olur biter..

sevgili ''aptalinsan'' :)) , çok normal görüyorsanız ilerde eşiniz, aranızda yaşanan her şeyi gidip başkalarına anlatsın. arkanızdan sizi kötülesin. siz de bunu duyunca hiç kırılıp gücenmeyin o halde.

kız çocuğunu erkeğe benzetmek hakaret değil zaten, ama içi boş, anlamsız, insanın ''sebebi neydi ki'' diye soracağı, gereksiz bi cümle. hakaret değil ama hoş da değil. ''gelinn'' hanım bunu hoş karşılamak zorunda da değil. hoşlanmadıysa dile getirir çok normal.

ayrıca o kadının bir adı var. sürekli ''gelin'' diyeceğine x diyebilirdi. kadını aileden görmüyor, sürekli ''gelin'' demesinden belli. ay bi de ''gelin 1, gelin 2'' diye numaralandırmış, sanki kargo paketi sayıyor.

kendi adıma çifte standart yapmadığımı söyleyebilirim. ben buraya konu açan bir ''gelin'' e de, zamanında görümcesini savunabilmiş insanım. ne düşünüyorsam o.

ha bu arada, forumda kaç kişi beline kırmızı kuşak bağlattı bana sayı verir misiniz? ve hepsinin düğününde bulundunuz mu kuşak bağlanırken? ne saçma bi itham, ne saçma bi genelleme.

canım burada çocuk ablasına gidip anlatmamış, buna gelin sebep olmuş, eşine her şeyi anlattığı için gidip çocukta ablasını aramış ne oluyor diye. nasıl okuyorsunuz yazılanları anlamıyorum gerçekten. eşim ile abim kavga etse, eşim gelse bana anlatsa, abimi aramayacak mıyım? ne oldu abi demeyecek miyim?

hoş karşılamadığınız her şey için kavga çıkaramazsınız, nasılsa patronunuz hoşunuza gitmeyen bir şey söylediğinde çen çen kavga edemiyorsanız, bu akrabalık ilişkisi yaşadığınız insanlar için de geçerli heleki eşimin ablası espri yapacak, bebeğime takılacak ben oradan kavga çıkaracağım. bu dümdüz problemli insan profili, savunulacak hiçbir yanı yok!

Kardesim dertlesmek icin hep beni arar ve cocugun durumu icler acisi. Evet Allah yardimcisi olsun cunku onla bir omur gecirecek olan ben degilim kardesim. Telefon konusmasinda cocuk cok dertliydi ve artik pes ettim konusmuyorum karsisinda dedi. Ne deseydim? Sen de karsilik ver kavga edin mi?

canım burada çocuk ablasına gidip anlatmamış, buna gelin sebep olmuş, eşine her şeyi anlattığı için gidip çocukta ablasını aramış ne oluyor diye. nasıl okuyorsunuz yazılanları anlamıyorum gerçekten. eşim ile abim kavga etse, eşim gelse bana anlatsa, abimi aramayacak mıyım? ne oldu abi demeyecek miyim?

hoş karşılamadığınız her şey için kavga çıkaramazsınız, nasılsa patronunuz hoşunuza gitmeyen bir şey söylediğinde çen çen kavga edemiyorsanız, bu akrabalık ilişkisi yaşadığınız insanlar için de geçerli heleki eşimin ablası espri yapacak, bebeğime takılacak ben oradan kavga çıkaracağım. bu dümdüz problemli insan profili, savunulacak hiçbir yanı yok!

konu sahibinin alıntıladığım mesajındaki altı çizili cümleye bakarsanız, çocuğun her zaman gidip ablasına eşiyle arasında geçenleri anlattığını anlarsınız. (ben yazılanları gayet iyi okuyorum, siz eksik okudunuz diye bu benim yanlış okuduğum anlamına gelmiyor.)

bi de bakın ''çocuk'' diyorum, ''adam'' demiyorum, çünkü henüz büyüyüp yeterli olgunluğa ulaşmamış bu çocuk. Ulaşmış olsa zaten karısıyla arasındaki problemi karısıyla çözer, ablasına dedikodusunu etmezdi. sözde kadınlar dedikoducu derler ama ben nişanlımla aramda olan bi sorunu çok büyümedikçe, çok gerekmedikçe kız kardeşime bile anlatmam, ki benim en yakınım kız kardeşimdir. nişanlımla aramda çözerim.

burda bu çocuk arayıp arayıp ablasına, eşini çekiştirince ablası da ''gelin'' e cephe almış, birbirlerine gaz veriyorlar resmen abla-kardeş.

konu sahibinin üslubundan ve olayları anlatırken gelinler hakkında söylediği kelimelerden zaten onlara karşı ne kadar kötü kalpli olduğu anlaşılıyor.

ayrıca patron ile ailedeki insanlarla olan ilişkimiz bir değil. anlamsız bi kıyastı.

Merhaba arkadaslar

Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Benim kızımada erkeğe benziyor diyorlar gelininiz gibi cevap vermesemde içten içe sinir oluyorum bu lafa. :bicak:

Hep gelinler mi gelecek bırakında 1-2 tane de görümce gelsin.
Valla ben hem gelin hem görümceyim objektif olmaya çalışıyorum ve her iki tarafta haklı yada haksız denecek bir konu değil,karmakarışık:KK12:Ayrıca gelmesin görümceler giremez diye yazdığımı sanmıyorum dediğim gibi bende görümceyim:rapci:

Yani şu bebeklere de erkek dersin aaa kiz gibi derler.. kiz dersin erkege benziyo derler. Sapka takinca kiza benzedin derler. Yapmayin bunu ya. Ayrica kardesinize de bizim aramizda falan deyip konuyu kapasaydiniz keske abla kardes kizin arkasindan bayaa konusmussunuz. Eşi duysa boyle soyledigini uzulmez mi. Veya kendinizi onun yerine koyun. Esiniz gorumcenizle arkanizdan bole konussa hosunuza gidermi

...."Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.

Allah aşkına şu lafta ne var. Bazı kız çocuk annelerinde gereksiz bir hassasiyet var. Bir kız cocugu erkege benzese nolur. Tam tersi de olabilirdi. Bunun peşi erkek, kiz diye yorum yapılır hatta. Ne var ki bunda gelinin tepkisi abartılı ve gereksiz. Buluttan bile nem kapan bir hali olduğu belli.

Merhaba arkadaslar

1.si annesiyle olan sorunlar yüzünden yegeninizle mesafe koymaniz çok yanlış ikincisi uzaktaysaniz hic muhattap olmamayı tercih edebilirdiniz sizin gelinle aranız yok ama en azından kardesimin huzuru bozulmasın diye düşünmeniz gerekirdi bi abla olarak. Allah sana yardım etsin diyerek kardesinizi ne kadar tahrik ettiğinizin farkında mısınız?? Kusura bakmayın ama arkadaşlarinda dediği gibi tam bir görümcesiniz. Ne yapmasını bekliyorsunuz kardeşinizin? Can çıkar huy çıkmaz demişler böyle basit seylerden dolayı illa kavga mı etsin eşiyle? Bence birdaha kardeşizi bukadar tahrik etmeden önce kardeşim benim dolduruşuma gelip karısını boşarsa ne olur diye bir düşünün! Ayrıca herkesin bir ismi var bizim gelin bizim birinci gelin bizim ikinci gelin vs sıfatları çok yanlış...

• Beğen
Reactions: anu
Siz şimdi iyi niyetli misiniz?
Yok kardeşinizin sesi boğuk,yok biz uzaktayız allah yardımcın olsun falan filan.. Bir de sürekli gelin demeniz itici

Surekli bu konuyu takip ediyorum.. Yazdim da bi suru sey.. Bunu da yazmadan edemedim.. Bazilari demis ya " ay ne var bunda, ne alinmasi, alinacak ne var".. Ya olamaz mi, hosuna gitmek zorunda mi, suç mu alindiysa? Tamam tepkisi bize burdan cok gibi de gelebilir ama hoslanmiyomus iste HUYU BELLİ; ustelemekteki amac nedir? Madem gecinemiyor, anlasamiyorsunuz, zorlamayin siz de sınırları.. Alttan alin, kapisinda yatin demiyorum dikkat ederseniz.. Mesafe ve sınırlar..
Hakli cikmak icin, kardesinizin icler acisi (!) durumundan ve caresizligi(!)nden dem vurmayin..
Ve kabullenin artik; esinizin ailesi karisi ve cocugu/cocuklari.. Sizler akrabasisiniz..

Erkek çocuğuna benzetmen çok yanlış,tipik sinsi Kv ler gibi oğlunu doldurup saf ayağına yatanlar gibi ,sende kardeşini alttan alta dolduruyorsun !! yok biz uzağız da filan ....kardeşine acıyormuş sun gibi konuşmuşsun,sanki karısı çok cazgır da kardeşinde ona zorla katlanıyor gibi... bence onların ilişkilerine muhalefet olmayın. Kardeşinizle de karısının dedikodusunu yapmayın..... Erkek ailelerinin hepsi değil ama bir çoğu ,Allah aşkına şu gelinleri kıskanmayı bi bırakın da kendi işinize bakın

erkeğe benzemiş demek nedir ya
amacınız nedir yani öyle saçma bir cümlede onu anlamadım
bir de ne var bu cümlede diyorsunz ben de tersini soruyorum amaç ne bu cümlede....:duduk:

bir de ne var bu cümlede diyorsunz ben de tersini soruyorum amaç ne bu cümlede....:duduk:

Kurdugunuz her cumlede bir amac oldugu iddiasinda misiniz?

Gunluk sohbetlerin neredeyse tamami amacsiz cumlelerden olusur.

Havalar da cok sogudu.

Teyzenin eltisinin kocasi iyilesmis mi?

Pazara gittin mi?

Iyi misin?

Fotograf geldiyse; Suna benzemis, buna benzemis, cok yakismis, su kim? vs gibi.

Yani sozkonusu hanimefendi kim ki onunla konusulur iken illa bir amac gudulerek cumle kurulacak? Konu sahibinden bir ustunlugu mu var? Bir alt ust iliskisi, dilekce konusu mu mevcut?

Huyu belli de o yuzden diyor iseniz, kimin huyu bozuk ise cefasini o cekecek, bu kadar basit.

Bence mesele "gelin" demesi degil de, konu sahibinin tavrı tutumu.. Millete o kısım battı sanki; en azindan bana oyle.. Yoksa ister yenge der, ister gelin, ister kız; kendi tercihi..

huylu huyundan vazgeçmez canım. belki sert davransan sana çok yüklenmeyecekti ama ev hayatını ne hale getirecekti kimbilir. kardeşin mutsuzlaşacaktı belkide .sert davranmak iperi daha çok kopartacaktır muhakkak.yiğeninizi kardeşinizi dahada uzaklaştırmaz inş.

sonuçta o bir kız çocuğu giydiği bir kıyafetin rengiyle erkeğe benzetmeniz bence çok sevimsiz olmuş

zaten farkina vardiysaniz diger sekilde alttan almayin dedim...o konu ayri bu ayri.kadin istedigi kadar manyak olsun cocugu konusunda ailesine bile karisiyorsa,siz de dikkat edeceksiniz(onun agzina laf vermemek,hakli cikarmamak icin)...onun harici kotu davranislari vardir size karsi,siz haklisinizdir fikrinizi sonuna kadar savunun.

kiz olan cocugu niye erkege benzediyorsunuz. onu anlamadim.

Ben kötü niyetle söylemediğinize ikna oldum. Ama yanlış anlaşılabilir neden, şöyle bu coğrafyada erkek çocuk kıymetlidir bilirsiniz, sanki erkeğe benzemesini över gibi durmuş olabilir karşıdan.

Ayrıca siz de en son çare yeğeninizi büyütmeyiverin gözünüzde bu kadar yavrum canım diye abartmayın olsun bitsin.

Olay sadece sizin anlattiginizdan ibaretse ben sizde bir kusur goremedim. Belki cocugum yok o yuzden bana alinilacak bir laf gibi gelmedi sonucta siz genel bir benzetme yapmiyorsunuz o an ki saci giyinisine yonelik soylemissiniz. Sacini yana taramis gri hirka giymis sizde masallah kuzucuga erkek gibi cikmis demissiniz nolmus ki yani artniyet sezmedim sizde. Kardesinize de bir daha esinle bu şekilde dialoga girmem diyip konuyu uzatmayabilirdiniz. Yengenizle de belli bir mesafede konusur gecinip gidersiniz bundan sonra.

kızımı 1 yaşına kadar erkek zannedenler oldu, ve ben buna çok bozulurdum (belki saçma ama bozuluyordum işte)
hele de kız olduğunu bile bile erkeğe benziyor, bunun arkası erkek diyenlere direk kızıyordum, hiç hoş değil bence bir kızı erkeğe, erkeği kıza benzetmek.

Kız bebeğe erkeği, erkek bebeğe kızı andiriyor denir mi? Böyle görümce düşman başına. Ilk bebeği olmuş hevesli kadın resmen hevesini kursaginda bırakan patavatsiz bir yorum olmuş.
Ayrıca 1. Gelin 2. Ye küsmüş yok biri yalakaymis. Yok mesafe koyacakmis.
Bu anlatış tarzı nedeniyle 2 GELIN de size mesafe koysun bence.

Hayır tersi de sinir bozucu. Erkek çocuğa kız gibi demek mesela ne kadar çirkin ve itici. Her koşulda konu sahibi hatalı.

Size mi düştü kırılmanin tadına vardırmak? Hayırdır siz kendinizi ne veya kim sanıyorsunuz da had bildiriyorsunuz? Ayrıca siz olgun bir insan olsaydınız bu olay bu kadar dallanip budaklanmazdi. Kimse kimseye had bildirecek kadar üstün yeteneklere sahip değildir hanfendi.

Valla sizin gelin ne kadar tuhaf
Bende yeğenimi severken kız güzeli derim (erkek aslında) takılırız ortada abartacak bişey yok
Oğluma da kız gibi derler bende hiç alınmadım arkası kız olacak ondan diye gülüyoruz
Bence iyi yapmışsınız ama arada kardeşiniz kalıyor ya o kötü

Sizin gelinde sorun.
Birde buradaki birçok kadında sorun var.
'Habarahübere habaraa' kabaca ağır yorumlar yapılıyor.
Gelin işte ne diyecek erkek kardeşin eşine gelin denir. İsim verse sanki anlayıp tanıyacaksınız. BEn de gelinim, hepimiz geliniz.

Eften püften şeylere alınan insanlara sinir oluyorum.
Sizde bir sorun göremediim ben. Görümcesiiniz diye bu tavırlar ve buradaki yorumlar görümce olmanızdan.

Konu sahibii.. H Hayat_buysa_35
Gelinler çoğaldı burada koru kendini hepsinin şerrinden:sinirli:

Allah allah senin haddine mi sen kimsin ki erkeğe andırıyo dedin. Bi de eşini(senin de kardeşini) senin üstüne salıp ortalığı karıştıran gelinden gidip hemen özür dilemelisin hatta bebeğe de özür mektubu yazmalısın yıllar sonra okuması için..Yeter ki gelinin gönlü hoş olsun, O istediği gibi herkese sallasın ortalık karıştırsın ama sen haddini bileceksin o kadar ! :KK70:

Dipsiz not :
Ben de bir gelinim
Görümce değilim

Olaya objektif yaklaşıyorum,kötü kalpli olmadığım için de konu sahibi senin kötü niyetli olmadığını görebiliyorum..

Biraz kalbi ve düşünceleri temiz tutmak gerekli karşındakinin niyetinin ne olduğunu görebilmek için..

İyi ki görümcem yok.

alttan alttan zemini hazirlayip sonra kenara cekilip a aa ben ne yaptim ki ayol diyen gorumce... sana aynalar melek mi gorunuyor sahi? :KK70:

Acaba o gelini buluttan nem kapar hale nasil getirdiniz?? Görsen benim görümcelerimde pek sevinlidir etrafa.aramizda bisey gecmedi benim hosgorumle.ama bi gün patlasam garipserler.saniyorlarki ben biseyin farkinda degilim; ugrasmamak adina he he hallerinde idare ediyorum.sizde boylesiniz demiyorum ama gelininiz durduk yere böyle parlamaz diye dusunuyorum

Sen zaten 1numarını seçmişsin canım

Eski konunuzu da okumuştum. Helal olsun sizin 'geline' sizi de kardesinizi de nasıl geriyor. Ders alsam biraz su gelinden, görümce eve geliyor her işi ona yaptırıyor. Bir laf ısıtıyor bin laf diyor,idol olacak kadın . Erkeğe benzemiş sözü hos olmamış,belki şaka yapmak istediniz ama siz zaten eskiden beri samimi olamamışsınizki keşke böyle bir şey söylemeseydiniz. Gelin,görümce çekişmesi hep bilinir ya o da kötü niyetle söylediniz sanıp eşini aramış hemen.
Aynı benim yengem, benimki daha beter tabii,kimse de sevmez zaten ,istenmeyen gelin gibi bir şey.

Gelini kendisine rakip gören klasik görümce modeli.. :işsiz:

Kusura bakmayın hanımefendi normalde yazmam inanın,Ama tuhafıma gitti... benimde iki abim ve yengem var gelinler ama hiç gelin demem bacı derim bu bir. sizin konuşma tarzınız pek hoş degil karşıdaki insana ve kardeşinize Karşı bunu hiç iyi bulmadım. eger gerçekten kardeşinizi sevseniz agzınızı siler otururdunuz. Adam evde belliki sıkıntısı var birde siz açmazdınız,Resmen arada kalmış ve kafayı yedirceksiniz,Bu hiç dogru degil yengelerimden duydugum hakareti lafı kimseden duymadım,Ses etmedim sustum abim gil üzülür diye dilim yokmuydu elbet benimde kıracak bir dilim vardı ama cigerim daha agır bastı hırsımdan,Sustum sustum ve şimdi bende gelin oldum... İnan eltilerimde var hepsi konuşarak kaybettiyse ben şimdi görümcelerimin gözünde gelin degil bacı olma sıfatına erdim... onlarda benim gözümde öyle en kötü görümcem bana hakaretler sayan bile şuan benimle iyi anlaşır nedenmi arada kardeşi var en basitinden biraz kardeşini düşün,Gelini silebilirsin ama kötüleyemezsin mesafe koyabilirsin ama kardeşinle aranı açıp aile içi huzuru bozamazsın ben seni haksız buldum hırsına yenik düşmüşsün. Belki benden küçük belki benden çokça büyüksün,Fakat akıl yaşta degil başta sana kötülük yapana gül ver ki yarın bir gün sanada gül verilsin... Ayrıca benimde Allah nasip ederse bir evladım olcak kız,Ve ona böyle birşey dense bende sinirlenirdim,Belki özel günündeydi kafası attı belki yoruluyor evde hiç düşündünmü Ama yok hemen digerini öv bunu yargıla dogru bişey degil hataları görmezden gel ki Yarın bir gün hatan olursa senide görmezden gelsinler

Daha ilk sizi kullanmaya başladığıni hissettiğinizde bir dur deseydiniz kalbinizi kirdigin da siz de yutmayip cevap verseydiniz bu kadarını yapamazdı
Yılların doluluğu çıkıyor sizden ama bence en başta bunlara izin vermeseydiniz bu kadar dolnazdiniz

Sorunlu ve kompleksli kadınların kaprisinin, huyları bilindiği için çekilmesi gerektiğini düşünen üyeler, asıl siz ''gelin'' olmaya ayrı ve ulu bir anlam yüklüyorsunuz.

Kadını erkeğe, erkeği kadına benzetmek hakaret değildir. Bu örnekteki gibi ise hiç değildir.

Hiç kimse, eşinizin annesi, babası, kardeşi, apartman görevliniz, kendi anneniz, babanız, hatta inanmayacaksınız ama kendi eşiniz dahi, yanlış hareketleri yalnızca aşina olduğu için hoş görmek sorumluluğunda değildir.

Herhangi bir birey, özel hayatı ile ilgili problemlerini istediği kişiye anlatır. İsterse en yakın arkadaşına anlatır, isterse en yakın arkadaşı kardeşidir ona anlatır, isterse patronudur ona da anlatır. Hatta iş arkadaşlarına özel hayat anlatma oranı iddia ediyorum en yükseğidir mesela.

Burada kendi standartlarınıza göre tutup da sana nasıl eşini kötüler? diye içi boş bir soru sormak çok anlamsız. Ortada gerçek olmayan bir anlatı varsa bu eleştirilebilir. Gerisi tarafların inisiyatifindedir.

Bu kadar çifte standart ise gerçekten bu forumu anlamlı bir fikir alışverişi ortamı olmaktan çıkarıyor. Gelin demiş imiş. Yahu bunu burada beline kırmızı kuşak bağlatan kadınlar mı söylüyor?

Sürekli "gelin, gelin" diye bahsederek zaten çok aileden görmediğinizi belli ediyorsunuz. Gelin 1, Gelin 2 falan diye numaralandırarak kıyaslamalar falan, yani nasıl desem bir tür ters giden kaynana izlenimi uyandırdınız bende.

İkinci olarak ben kimsenin eşler arasına girmesini doğru bulmuyorum, kardeşinize "Biz hadi uzağız Allah yardımcın olsun" falan demeniz gayet kardeşinizi kendi eşine karşı doldurabilecek bir cümle ve çok da çirkin bir söylem. Hoşlanmamış olabilir erkeğe benzetmenizden bunu kardeşinize yanlı olarak anlatmanız yanlış. Ben sizin hareketlerinizi doğru bulmadım, bu kadar işin içinde olmayın. Hele gelinleri hiç kıyaslamayın size iyi davranıp davranmamalarına göre. Saygı göstermemeleri başka bir şey ancak sizi sevmek zorunda değiller.

kardeşinizin, eşiyle bi sorunu varsa bunu eşiyle kendisi arasında çözmelidir. sizi arayıpta, sizin deyiminizle dertleşmesi, benim deyimimle ''gelin''in dedikodusunu yapması hiç hoş da değil doğru da değil.

karı koca arasındaki durumlar sizi alakadar etmez. bebeği babasına sevdirmiyormuş, vs sizi ilgilendirmez.

kardeşinizin arayıp herşeyi size anlatması hiç olgun bi adam olmadığını gösterir.

bi de kardeşiniz bıraksın bu ''ne yapayım, ne edeyim'' diye sindirilmiş ayaklarını. demekki eşini seviyor, arası bozulsun istemiyor ki alttan alıyor böyle şeylerde. durumu hiçte içler acısı değil.

size de bi iki dedikodusunu edip ağzınıza bir parmak bal çalıyor işte.

benim dayım böyledir, nefret ederim bu huyundan, anasına gider yengemi çekiştirir, ''çok çekiyorum bu kadından'' tarzı konuşur. eve gidince de bal börekler, karısının ağzının içine bakar. sizinki de kesin öyledir.

yani kardeşiniz halinden memnun, memnun olmasa bırakırdı, çekmezdi tasalanmayın siz.

yengenize söylediğiniz cümle de hiç hoş değil. tamam hakaret vs değil de ne anlamsız bir cümledir o? amaç ne?

ayrıca o kadının bi adı var yahu. ''gelin'' diyip durmayın ne iticisiniz. ''kardeşimin eşinin adı x olsun'' dersiniz, konuyu anlatırken de x diye bahsedersiniz.

karı kocayı biraz rahat bırakın, çok sevgili iyi niyetli görümce!

Ne acayip bi tartışma gözünün üzerinde kaşın var gibi bir mesele olmuş. Yahu gelin sana fok balığı demiş ağzını açmamışsın sen minicik bebe sonuçta erkek desen ne olur demesen ne alınacak darılacak ne varmış ki? Burda dibine kadar haklısınız. Bence cidden birbirinizden uzak durun belli ki karşılıklı bi negatiflik var aranızda. Birde kardeşine kötülemeyin evlilik sonuçta birde yavru var ortada gelin zaten takıntılı. Öyle böyle idare etsinler bir birlerini. Allah yardımcın olsun işin zor demekle kardeşinizi evliliğinden evinden soğutursunuz. Benim de erkek kardeşim var kız arkadaşıyla olan problemini dinlerim politik cevaplar veririm genelde kız haksız da olsa çünkü alacakları bir ayrılık kararında toz zerresi kadar benim fikrim dahil olsun istemem vebalini alamam. Burda da bir abla olarak sizin yanlış yaptığınızı düşündüm.

Benim abim 13 senelik evli hemde bakın abim diyorum benden kaç yaş buyuk benim yengem cok kırıcı sert bi insandır hepimize karşı böyle anneme de abime de
Benim abimde hep beni arar drtlenirdi ben artık pes etim karşısında demisti oda sizin gibi iyice koruklemek yerine her seferinde o senin karın kapılar kapanınca siz ikiniz kalicaksiniz her gün o kapıların ardında eşinin dedikodusunu yapma kardeşin bile olsa eşinin açığını kapat hadi bu aksam çiçek al eve git. Hadi çikolatalı pasta çok sever hiç bişey yokken sebepsizce süpriz yap vs diye çok yönlendirdim o ne zaman eşinin kötü tarafından bahsetse tersledim çok yanlış yapiyosun sende şu konuda hatalısın diyerek torpuledim hep
Şimdi hic kimseye anlatmaz aksine bir savunur ki herkese karşı. Eğer bende ona Allah yardım etsin evet esin çok kötü bi insan deseydim onu mutsuzluga suruklerdim ben bunü yengem için değil abimi çok sevdiğim için o mutlu olsun diye yaptım
Son cümlemizde ne diyeyim kavga edinmi deseydim demissimiz ya tek çare o değil ama eski konulardan da hatırlıyorum sizi tam bir gorumcesiniz. Bana da demislerdi kızın erkek cocuguna benziyor diye çok sinir olmuştum. Kadın konusunda da haklı ayrıca.

Benimde kızımı hep erkeğe benzetirler, alinmam mi gerekiyor acaba ?

Valla ben de bir halayim ve gelinimiz 5 yildir rutin olarak hemen hergun fotograf gonderir.Demek benim sevmekten yaptigim yorumlari gelininiz duysa kardesinizle sizin baginizi koparir.Ne tahammulsuz insanlar var.Tamam gelinsin de adabini bil derim.Yegenim fazla haraketli yeri gelir kuduz bile derim,serseri derim,kiz guzeli derim..Derim de derim..Su kendini fazla gelin moduna kaptiranlara acayip kuruluyorum.Bi sen gelinsin.

bide abla kardeş gibi olduk sanıyorsunuz, size karşı adeta bir melek gibi davranıyor, ama meğer abinize en küçük ksuurunuzu gidip gidip anlatıyormuş. abi de size hep uzak mesafeli, sizde diyorsunuz ki ya elin kızı ne güzel öz ablam gibi, birde abime bak diye abiye kızıyorsunuz. bizzat senelerce yaşadım ve abimin aileye olan uzak tavırlarını hiç anlamadık, ama yengem bizden çıkmaz, gülmeler eğlenmeler. gel gör ki 15 sene sonra öğreniyoruz ki evde konuşulan her şey abimin kulağında, meğer her hareketimiz kusur olmuş, gidilip gidilip abime anlatılmış :) buna rağmen asla tartışmadık, sorun yaşamadık, yüzyüze bakacağız diye konuyu kapattık duyduklarımıza rağmen.

burada kızlar sanıyor ki, tüm erkek aileleri yuva bozmak için uğraşıyor, gelinler melek. öyle değil maalesef.

Kız bebekler genelde erkege benzer.
benimde kızımı ilk zamanlar benzetirlerdi.
ama size özenerek foto yollamış niye moralini bozuyosunuz ki

+1000
Bir de çok çok ilginç biri gelip buraya konu açsa ki örnekleri var
gorumcem böyle böyle yaptı dese ona kimse demez bilmem ne abla desene sen onu aileden saymıyor musun gibi bir cümle kullanmaz
Kadın durumunu açıklamak icin gelin Diyor kendinden yaşça küçük kadına yenge de demişler yahu
Kendinizi yada annenizi düşünebiliyor musunuz 50 yaşındasınız 30 yaşında ki kardeşinizin eşine yenge diyorsunuz

Bir de konu vayy erkek çocuğuna benzemis cümlesi
Çok hoşlanmıyorsa abla ben böyle söylemenden hoşlanmıyorum deme kızıma böyle dese konu biter ama kavgayı uzatmak gidip ese ablasını şikayet etmek cok uc
Sonra kadin kardeşiyle konusunca suçlu oluyor dikkat kardeşi arayıp karın bana böyle böyle yapti dememis konu sahibi es kocasına şikayet etmis kadini

Ha bence kardeş de suçlu ikisi arasında denge kuramıyor karin söylediyse söyledi sen niye ablana bunu anlatiyorsun ki
Eşlerine karşı sesi çıkmayan ama içten ice ona kinlenen adami da anlayamıyorum

Bilmiyorum ama benim görümcem kızıma "Erkeğe benzemiş" dese ben de hafif de olsa bir tepki gösterirdim. Kusura bakma ben bu konuda sizi haksız buldum.

Kız da sana ne güzel foto yollamış, belli ki tatlı bir laf duymak istiyor, cevabınız hoş olmamış.

Bi de kardesinin de yaka silktigini, 'sesinin boguldugunu' soyleyerek gelinin ne kadar illet oldugunu kanitlamaya calismis gibisin.. "Biz zaten uzagiz, Allah sana yardim etsin" filan demen de hic olmamis.. Niyetin iyi olabilir ama olmuyosa olmuyodur, koyarsin mesafeni olur biter..

Bize karşı yalakaydı ne demek ya. İlgilenmez hayırsız olur ilgilenir yalaka olur.

Yani şu bebeklere de erkek dersin aaa kiz gibi derler.. kiz dersin erkege benziyo derler. Sapka takinca kiza benzedin derler. Yapmayin bunu ya. Ayrica kardesinize de bizim aramizda falan deyip konuyu kapasaydiniz keske abla kardes kizin arkasindan bayaa konusmussunuz. Eşi duysa boyle soyledigini uzulmez mi. Veya kendinizi onun yerine koyun. Esiniz gorumcenizle arkanizdan bole konussa hosunuza gidermi

...."Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.

Allah aşkına şu lafta ne var. Bazı kız çocuk annelerinde gereksiz bir hassasiyet var. Bir kız cocugu erkege benzese nolur. Tam tersi de olabilirdi. Bunun peşi erkek, kiz diye yorum yapılır hatta. Ne var ki bunda gelinin tepkisi abartılı ve gereksiz. Buluttan bile nem kapan bir hali olduğu belli.

yahu rahat bırakın şu gelinleri Allah aşkına..

1.si annesiyle olan sorunlar yüzünden yegeninizle mesafe koymaniz çok yanlış ikincisi uzaktaysaniz hic muhattap olmamayı tercih edebilirdiniz sizin gelinle aranız yok ama en azından kardesimin huzuru bozulmasın diye düşünmeniz gerekirdi bi abla olarak. Allah sana yardım etsin diyerek kardesinizi ne kadar tahrik ettiğinizin farkında mısınız?? Kusura bakmayın ama arkadaşlarinda dediği gibi tam bir görümcesiniz. Ne yapmasını bekliyorsunuz kardeşinizin? Can çıkar huy çıkmaz demişler böyle basit seylerden dolayı illa kavga mı etsin eşiyle? Bence birdaha kardeşizi bukadar tahrik etmeden önce kardeşim benim dolduruşuma gelip karısını boşarsa ne olur diye bir düşünün! Ayrıca herkesin bir ismi var bizim gelin bizim birinci gelin bizim ikinci gelin vs sıfatları çok yanlış...

Siz şimdi iyi niyetli misiniz?
Yok kardeşinizin sesi boğuk,yok biz uzaktayız allah yardımcın olsun falan filan.. Bir de sürekli gelin demeniz itici

Surekli bu konuyu takip ediyorum.. Yazdim da bi suru sey.. Bunu da yazmadan edemedim.. Bazilari demis ya " ay ne var bunda, ne alinmasi, alinacak ne var".. Ya olamaz mi, hosuna gitmek zorunda mi, suç mu alindiysa? Tamam tepkisi bize burdan cok gibi de gelebilir ama hoslanmiyomus iste HUYU BELLİ; ustelemekteki amac nedir? Madem gecinemiyor, anlasamiyorsunuz, zorlamayin siz de sınırları.. Alttan alin, kapisinda yatin demiyorum dikkat ederseniz.. Mesafe ve sınırlar..
Hakli cikmak icin, kardesinizin icler acisi (!) durumundan ve caresizligi(!)nden dem vurmayin..
Ve kabullenin artik; esinizin ailesi karisi ve cocugu/cocuklari.. Sizler akrabasisiniz..

Erkek çocuğuna benzetmen çok yanlış,tipik sinsi Kv ler gibi oğlunu doldurup saf ayağına yatanlar gibi ,sende kardeşini alttan alta dolduruyorsun !! yok biz uzağız da filan ....kardeşine acıyormuş sun gibi konuşmuşsun,sanki karısı çok cazgır da kardeşinde ona zorla katlanıyor gibi... bence onların ilişkilerine muhalefet olmayın. Kardeşinizle de karısının dedikodusunu yapmayın..... Erkek ailelerinin hepsi değil ama bir çoğu ,Allah aşkına şu gelinleri kıskanmayı bi bırakın da kendi işinize bakın

Kurdugunuz her cumlede bir amac oldugu iddiasinda misiniz?

Gunluk sohbetlerin neredeyse tamami amacsiz cumlelerden olusur.

Havalar da cok sogudu.

Teyzenin eltisinin kocasi iyilesmis mi?

Pazara gittin mi?

Iyi misin?

Fotograf geldiyse; Suna benzemis, buna benzemis, cok yakismis, su kim? vs gibi.

Yani sozkonusu hanimefendi kim ki onunla konusulur iken illa bir amac gudulerek cumle kurulacak? Konu sahibinden bir ustunlugu mu var? Bir alt ust iliskisi, dilekce konusu mu mevcut?

Huyu belli de o yuzden diyor iseniz, kimin huyu bozuk ise cefasini o cekecek, bu kadar basit.
Arkadaslar kusura bakmayin oglum rahatsiz oldugu icin toplu cevap verecegim.
Ben bu kk anlamadim gitti kisa yazarsiniz ve olani biteni yorumlara serpistirirsiniz aciklasaydin olur. Acik acik yazarsiniz offf cok uzun okuyan ozetlesin olur....

Bazi seyleri yazacagim isteyen okusun istemeyen okumasin ama kimin ne oldugunj okuyan anlar en azindan.. En basa donelim.

Benim durumum yok ailemin durumuda normal evlenirken100 gr nisanda 300 gr dugunde sadece bizden altin istediler. Gelenlerde 300 gr. Kadar tamamlayacakmis. Babam gece gunduz calisti (66 yasinda) birseylerini satti yine de tam tamamlayamadi kardesim de ona keza. Buyuk kardesim kredi cekti (babam oduyor halen) kiz tarafindan hic birsey alinmadi hepsini biz yaptik. Kardesimin tercihiydi bizim durumu karsi taraf anlamadi biz de o mutlu olsun diye kendimizi zora soktuk. Karsinin ailesine dedik ki durumumuz yettigince yapalim ama kabul etmediler. Zoraki katlandik cunku kardesim istedi o kizi. Ailecek seferber olduk benim esimin bana taktigi 41 gr bilezik vardi (ben bedavaya gitmisim) dugunde takacak durumumuz yoktu esimde karsinin tutumunu gorunce o bilezigi bozdur yeni bilezik yap onu takalim istersen dedi. (Esim ailemi cok sever sayar) bozdurduk yeni bilezik taktik kizin ailesi gorumce olarak bunu mu layik gordu demis babama. Adamcagiz benim giden bilezigemi uzulsun bir de begenmeyislerine mi? Donumuza kadar aldilar kardesim sevdi diye katlandik.
Dugunde gelin kendi misafirlerine (dostlari) hosgeldin demeye gecmis onlar uzakta olunca bizi bilmiyorlardi arkadasinin biri beni gosterip eltin bu mu? Demis o da yok o gorumcem demis. (Obur gelin kendinden kucuk) Arkadasida gorumcen en buyukleri degil miydi? Senden daha kucuk duruyor demis (dostunu soyle sana kim oldugunu soyleyim) gulmus. Baktim bu gelin masasinda surat bes karis oturuyor yanina gittim ablacim bir sorun mi var dedim. Bana boyle boyle oldu dedi ben de ya bugun en mutlu gununuz ve bir kere evleniyorsunuz mutlu olmana bak asma suratini vs. Diyerek moralini duzelttim.
Evlendikten sonra kendisi yemege cagirdi firina yemek koymus bana sordu abla ben tam bilmiyorum olmus mu eksigi gedigi var mi? Dedi Baktim patatesler falah halen cig "canim az daha pisirelim patatesler iyice pissin" dedim. Bana " E tabi senin yemekler iyi ondan begenmedin" dedi ben de" Canim ben yemegine laf soylemedim daha yemek pisme asamasinda tadina bakmadim sordun soyledim hem hep yemek ogrener mi dogduk zamanla sen de ogrenirsin takma kafana dedim. Abla digerlerini sen yap dedi o gun bugundur mutfagi ustume yikti. (Yemek pisti gercekten lezzetsizsi ama bilmiyor ve cok normaldi ben de ilk zamanlar bilmezdim iyi yapsin diye bir beklentimde yoktu zaten ellerine saglik canim cok guzel olmus dedim)
Cocuklarim ameliyat oldu arayip bir gecmis olsun demedi. Sonra kendisi soyledi " Abla ben niye aramadim biliyor musun? Grip oldugumda acilde 1 gece kaldim sen aramadin" dedi. Benim haberim bile yoktu nerden bileyim duymadigim seyi yoksa niye aramayayim dedim.
Ben agir hastalik gecirdim losemi olmamak icin ve o sira da gecirdigim ameliyatta dalagim yaralanmis pankreas, akciger su toplamis, gecici kalp yetmezligi olmus,yurume yetimi yitirmis, emboli riski ile yogun bakimda yatiyordum. Doktorlar y.bakimdan en iyi ihtimalle felc cikar emboli yuzunden ani olume de hazirlikli olun demis dr.lar aileme. Cok zorlu bir asamadan sonra cok sukur cigerimde hortum ve karnimda batinla da olsa servise alinmis Aylar gecen tedavi sonrasi yuruyerek hastaneden cikmistim. Annemlere goturduler hanimefendi de guyya ziyarete gelmis annem dr.larin uyarisi uzerine maske takmasini istemis o da " Vebali miyiz hasta olan kendisi biz neden ondan bize gecer diye korkmuyoruz (bulasici bir hastalik degil o donem mikrop almamam gerekti) demis takmayinca annem sokmamis yanima. Bana odanin kapisindan " Abla aci patlicani kiragi calmazmis felc olur diye bekliyorduk sapasaglam geldin masallah" dedi. Ben felc riskimi o gun ogrendim ve cok uzulmustum.
Tedavi surerken 50 kg. Dan 75 e ciktim bana "abla fok baligi gibi oldun diyete ne zaman basliyorsun" dedi. Su an da kendisi dogumdan sonra 90 kg. Civari! Ama ne hikmetse zaten denmezde ben diyemiyorum kendine oyle birsey.
Inanin bu insanin yaptiklarinin hepsini anlatsam sayfalar yetmez. Bunlara maruz kaldigim halde sustum sustukca zehrini hep akitti.
Su dizilerde olur ya kotu kadin karakteri izledigimde yok artik derdim ama, basimiza gelince anladim.

Coguna bakiyorum anneymiste hassasmista huyuymusta bilmem ne... Ya ben olum dosegindeydim resmen ve benden hassas miydi???? Anne olmak can ile cebellesmekten daha mi agir???

Zaten bir o hassas bir o huylu... Peki biz neyiz? Su anlattiklarimi bir gelin acmis olsa gorumceyi resmen cani gorurdunuz.

Ben de gelinim ayni zaman da ama boyle densizlikler hic yapmadim sinirlarimi her zaman bildim. Ben bu sekilde gorumcelerime davransaydim afaroz ederlerdi beni.

Benim yegenime soyledigim sey e hic bir art niyetim yoktu. Ama kendisi hep fesat ve art niyetliydi ben anlayamadim simdi kafa dank diyor.

O kadar fesat ki... Diger yegenimi severken abla artik hangi yegenin daha kiymetli gibi salakca bir mukayeseye giriyor. Ya hi hangisi mi var? Ikiside yegen kendinin cocugu oldu diye digerini cope mi atayim?

Eger siz boyle biri ile 1 gun gecinin alninizdan operim sizi.

Yaniyorum da gecen gunlere yaniyorum. Ne kadar pasif kalmisimda bu insan bu kadar hadsizlesmis. Bundan sonra eskisi gibi mi koca bir hayir. Ne ekiyorsa onu bicecek.

Çok geçmiş olsun.
Şımarık, kendini bir halt sanan gelin. İnsanlığınıza yazık olmuş. Nankör.
Tam bir abla olarak yaklaşmışsınız hep.
Allah yardımcısı olsun kardeşinizin.

Evet bu kk kadınlarını bende anlamıyorum.
Okuduklarını anlamadan hemen topa tutuyorlar.
Onlarda yorumlarda rahatlıyor:)
Eltimle ilgili konu açıyorum yorumlar sallamasyon :) eltiyi kıskanıyorsun sen fesatsın vsvs.
Gerçek hayatta tanısalar benim gibi senin gibi düşünürler.
Tiye almamak lazım kk kadınların bazılarını.
Sinirlerini konu sahiplerinden çıkarıyorlar:)

Geline de yeter fazla taviz vermeyin kendi adınıza.
Yemin ederim ilk okudugumda da sinir olmuştum. Detaylı yazmışsınız dahada sinir oldum gelinden....

Burda kimseye bu kadar destan yazmaniz gerek yoktu. Bi ton densizligi olmus.
Suc sizin kusura bakmayin. E kizin huyu boyleymis. Masallah yigenime der gecerdim ben o fotografa. Arti bisey mi zerre dusunmezdim. Hatta cevap bile vermezdim.
Tepenize cikartmissiniz iyice.

Ha bu arada brnim kizima da erkege benzemis deseler bende sinir olurum. Halasi olabilirisniz ama o da annesi. Sizden daha cok hakki var vocuk uzerinde. Sinir oluyosa boyle seylere soylemeyeceksiniz.

Back
X