YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

valla burada kayınvalidesine görümcesine neler yazanları gördü bu gözler ama kimse bir kelimesine takılıpta linç etmedi konu sahiplerini, bence açık açık sanki gelin diye illa mağdur olması gerekiyor diye taraf tutuluyor, benim gördüğüm bu :) her görümce kötü olacak diye bir şey yok her gelin de masum mağdur olacak diye bir şey yok. kendimden küçük birine ben şahsen yenge demem :) abim de eşime enişte demez :) ismi ile hitap eder dışarıda birine bahsederken de damat der :) ne var bunda.
Bence mesele "gelin" demesi degil de, konu sahibinin tavrı tutumu.. Millete o kısım battı sanki; en azindan bana oyle.. Yoksa ister yenge der, ister gelin, ister kız; kendi tercihi..

Isin egzantirik yani kendiside hala bir gun anlattiklarini agzim acik dinledim. Bir yegeni vardi kizi ben de biliyorum 12-13 civarinda bir gun bu daha nisanli iken abisi yengesi gelmis kiz birseye tepki veriyor ve disari bahceye cikiyor ordan da komsu kizina geciyor.
Ana baba dururken bizim gelin bunu buluyor hirpaliyor sen nasil yaparsin vs. Diye. Bir de ben yegenimi doverimde severimde yengem bana karismaz cunku ben hakliyim vs. Diyordu
Allah var o an icimden sunu gecirdim acaba bunlarin cocuklari olursa ayni bakis acisi ile bakacak mi diye.
Birakin yegen dovmeyi ki zaten dovme yanlisi biri degilim. Surdan kalk suraya otur desek savas cikarir kendisi.

HER ZAMAN BENCIL DI VE USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM BUGUNE KADAR ONA SESIMI CIKARMADIGIMA VE HER LAFINI YUTTUGUMA BINLERCD KEZ PISMANIM.

Keske su an da oldugu gibi sert uyarsaydim o zaman kiymetli olurdum
huylu huyundan vazgeçmez canım. belki sert davransan sana çok yüklenmeyecekti ama ev hayatını ne hale getirecekti kimbilir. kardeşin mutsuzlaşacaktı belkide .sert davranmak iperi daha çok kopartacaktır muhakkak.yiğeninizi kardeşinizi dahada uzaklaştırmaz inş.

Burdan butun gorumce adaylarina tavsiyemdir. Eger siz asiri iyi niyet gosterirseniz hakikatli gelin kiymetinizi bilir baci kardes gibi olur.
Ama eger BENCIL VE BEN MERKEZLI bir geline sahipseniz sakin benim gibi sizin caninizi asiri yakacak sekilde konusma ve tutumlarina asla taviz vermeyin.
Bugune kadar abla sunu yap bunu yap diye surekli kullandi. En hasta donemlerimde (losemiye yakalanacaktim) dalgavari konusmalari ile ben de ciddi yaralar acti. Zehir gibi dilini surekli uzerimize akitti
Simdi diyorum ne kadar salak misim? Kendimi nasilda kullandir misim. Nasilda susa susa icime dert etmisim.
Allahtan buraya yazdim ve es zamanli psikolojik destek aldimda uzerimde ki polyannaciliktan siyrildim.
Simdi beni uzeni ben de uzuyorum. Vay ki gecen gunlere..
Yani gercekten hakeden bir gelin varsa ona son derece iyi olun inanin karsilik aliyorsunuz.
Ama karsinizda zehiri ile bekleyen biri varsa sakin ha sakin dustugume dusmeyin. O sizi uzuyor mu siz de uzun!

huylu huyundan vazgeçmez canım. belki sert davransan sana çok yüklenmeyecekti ama ev hayatını ne hale getirecekti kimbilir. kardeşin mutsuzlaşacaktı belkide .sert davranmak iperi daha çok kopartacaktır muhakkak.yiğeninizi kardeşinizi dahada uzaklaştırmaz inş.
Aynen sert olsam boyle olmazdi. Inanin iplerde koparsa kopsun boyle turlu turlu senaryolarla ugrasmaktan iyidir. Kardesiminde kendi tercihi kendisi bilir kor degilse olanlari zaten goruyor

zaten farkina vardiysaniz diger sekilde alttan almayin dedim...o konu ayri bu ayri.kadin istedigi kadar manyak olsun cocugu konusunda ailesine bile karisiyorsa,siz de dikkat edeceksiniz(onun agzina laf vermemek,hakli cikarmamak icin)...onun harici kotu davranislari vardir size karsi,siz haklisinizdir fikrinizi sonuna kadar savunun.

Ay herkes ne kadar fesat ve kötü kalpli..

Erkeği andırmış dedi diye bi taslamadiginiz kaldı.. Ne var erkeğe andırmış dediyse?Hayvana mı benzemiş demiş? Bebek bu..Sevimli gelmiştir o anda öyle demiş.

Yok kulp takmışsın diyenler,yok kıza erkek mi denir diyenler,yok böyle yaparsan gelinin yaptığı hakedersin diyenler bla bla bla..

Sanki kadın yeğenininden değil de düşmanından bahsetmiş gibi lanse ediliyor.. Allah allah ne kadar kötü kalpli insanlar var ya.. Buradaki bazı konular ve insanlar yüzünden paranoyak oldum valla.. Herkes acaba ne kadar içten pazarlıklı diye samimi davranamıyorum artık:KK53:

gelinlerden birine yalaka demişsiniz,hiç hoş olmamış,yakıştıramadım.

Ben kötü niyetle söylemediğinize ikna oldum. Ama yanlış anlaşılabilir neden, şöyle bu coğrafyada erkek çocuk kıymetlidir bilirsiniz, sanki erkeğe benzemesini över gibi durmuş olabilir karşıdan.

Ayrıca siz de en son çare yeğeninizi büyütmeyiverin gözünüzde bu kadar yavrum canım diye abartmayın olsun bitsin.

Olay sadece sizin anlattiginizdan ibaretse ben sizde bir kusur goremedim. Belki cocugum yok o yuzden bana alinilacak bir laf gibi gelmedi sonucta siz genel bir benzetme yapmiyorsunuz o an ki saci giyinisine yonelik soylemissiniz. Sacini yana taramis gri hirka giymis sizde masallah kuzucuga erkek gibi cikmis demissiniz nolmus ki yani artniyet sezmedim sizde. Kardesinize de bir daha esinle bu şekilde dialoga girmem diyip konuyu uzatmayabilirdiniz. Yengenizle de belli bir mesafede konusur gecinip gidersiniz bundan sonra.

kızımı 1 yaşına kadar erkek zannedenler oldu, ve ben buna çok bozulurdum (belki saçma ama bozuluyordum işte)
hele de kız olduğunu bile bile erkeğe benziyor, bunun arkası erkek diyenlere direk kızıyordum, hiç hoş değil bence bir kızı erkeğe, erkeği kıza benzetmek.

Kız bebeğe erkeği, erkek bebeğe kızı andiriyor denir mi? Böyle görümce düşman başına. Ilk bebeği olmuş hevesli kadın resmen hevesini kursaginda bırakan patavatsiz bir yorum olmuş.
Ayrıca 1. Gelin 2. Ye küsmüş yok biri yalakaymis. Yok mesafe koyacakmis.
Bu anlatış tarzı nedeniyle 2 GELIN de size mesafe koysun bence.

kızımı 1 yaşına kadar erkek zannedenler oldu, ve ben buna çok bozulurdum (belki saçma ama bozuluyordum işte)
hele de kız olduğunu bile bile erkeğe benziyor, bunun arkası erkek diyenlere direk kızıyordum, hiç hoş değil bence bir kızı erkeğe, erkeği kıza benzetmek.
Hayır tersi de sinir bozucu. Erkek çocuğa kız gibi demek mesela ne kadar çirkin ve itici. Her koşulda konu sahibi hatalı.

Baska yasanan seyler icin diger konuma ve guncellemeleri ve son yorumlara bakarsaniz anlarsiniz.
Ayrica benim soyledigim seyde hakaret yok bir sey yok tepki verecek ne var bunu anlamadim. Kacirdiginiz nokta yegenimi babasi bile rahat sevemiyor. Kardesim de oyle zorba ya da cahil biri degil ki cocuga zarar vererek sevsin.

Gelinden kasit sahisin kim oldugunu anlatmak. Sadece bu konu degilki istiyor ki ben herkese her lafi diyeyim ama kimsd bana birsey demesin. Yok oyle bir dunya nasil kendi insanlari kirabiliyorsa kirilmanin tadinida bilecek. Son doneme kadar onu hic kirmadim yersiz davranislarini ve patavatsiz sozlerini kardesimin hatrina cektim. Ama yeter artik cek cek bir yere kadar.

Size mi düştü kırılmanin tadına vardırmak? Hayırdır siz kendinizi ne veya kim sanıyorsunuz da had bildiriyorsunuz? Ayrıca siz olgun bir insan olsaydınız bu olay bu kadar dallanip budaklanmazdi. Kimse kimseye had bildirecek kadar üstün yeteneklere sahip değildir hanfendi.

Valla sizin gelin ne kadar tuhaf
Bende yeğenimi severken kız güzeli derim (erkek aslında) takılırız ortada abartacak bişey yok
Oğluma da kız gibi derler bende hiç alınmadım arkası kız olacak ondan diye gülüyoruz
Bence iyi yapmışsınız ama arada kardeşiniz kalıyor ya o kötü

Sizin gelinde sorun.
Birde buradaki birçok kadında sorun var.
'Habarahübere habaraa' kabaca ağır yorumlar yapılıyor.
Gelin işte ne diyecek erkek kardeşin eşine gelin denir. İsim verse sanki anlayıp tanıyacaksınız. BEn de gelinim, hepimiz geliniz.

Eften püften şeylere alınan insanlara sinir oluyorum.
Sizde bir sorun göremediim ben. Görümcesiiniz diye bu tavırlar ve buradaki yorumlar görümce olmanızdan.

Konu sahibii.. H Hayat_buysa_35
Gelinler çoğaldı burada koru kendini hepsinin şerrinden:sinirli:

Allah allah senin haddine mi sen kimsin ki erkeğe andırıyo dedin. Bi de eşini(senin de kardeşini) senin üstüne salıp ortalığı karıştıran gelinden gidip hemen özür dilemelisin hatta bebeğe de özür mektubu yazmalısın yıllar sonra okuması için..Yeter ki gelinin gönlü hoş olsun, O istediği gibi herkese sallasın ortalık karıştırsın ama sen haddini bileceksin o kadar ! :KK70:

Dipsiz not :
Ben de bir gelinim
Görümce değilim

Olaya objektif yaklaşıyorum,kötü kalpli olmadığım için de konu sahibi senin kötü niyetli olmadığını görebiliyorum..

Biraz kalbi ve düşünceleri temiz tutmak gerekli karşındakinin niyetinin ne olduğunu görebilmek için..

Son düzenleme:
Back
X