- 25 Ağustos 2014
- 21.184
- 50.742
- 798
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
Konu sahibi, su anlattiklariniz gelininizin ne kadar cirkef, gecimsiz, huysuz olduguna kanit mi simdi? Ya mesele bu degil ki.. Zaten kimse size burda "gelininiz bir melek, harika bi insan" demedi.. Kadin huysuz, kavgaci vs olabilir, siz cookk iyi niyetli de olabilirsiniz.. O zaman koyun mesafenizi, kardesinizi de (bilerek veya bilmeyerek) iyice gazlamayin.. Sonucta ortada bi evlilik var, dahasi bi cocuk var..Arkadaslar kusura bakmayin oglum rahatsiz oldugu icin toplu cevap verecegim.
Ben bu kk anlamadim gitti kisa yazarsiniz ve olani biteni yorumlara serpistirirsiniz aciklasaydin olur. Acik acik yazarsiniz offf cok uzun okuyan ozetlesin olur....
Bazi seyleri yazacagim isteyen okusun istemeyen okumasin ama kimin ne oldugunj okuyan anlar en azindan.. En basa donelim.
Benim durumum yok ailemin durumuda normal evlenirken100 gr nisanda 300 gr dugunde sadece bizden altin istediler. Gelenlerde 300 gr. Kadar tamamlayacakmis. Babam gece gunduz calisti (66 yasinda) birseylerini satti yine de tam tamamlayamadi kardesim de ona keza. Buyuk kardesim kredi cekti (babam oduyor halen) kiz tarafindan hic birsey alinmadi hepsini biz yaptik. Kardesimin tercihiydi bizim durumu karsi taraf anlamadi biz de o mutlu olsun diye kendimizi zora soktuk. Karsinin ailesine dedik ki durumumuz yettigince yapalim ama kabul etmediler. Zoraki katlandik cunku kardesim istedi o kizi. Ailecek seferber olduk benim esimin bana taktigi 41 gr bilezik vardi (ben bedavaya gitmisim) dugunde takacak durumumuz yoktu esimde karsinin tutumunu gorunce o bilezigi bozdur yeni bilezik yap onu takalim istersen dedi. (Esim ailemi cok sever sayar) bozdurduk yeni bilezik taktik kizin ailesi gorumce olarak bunu mu layik gordu demis babama. Adamcagiz benim giden bilezigemi uzulsun bir de begenmeyislerine mi? Donumuza kadar aldilar kardesim sevdi diye katlandik.
Dugunde gelin kendi misafirlerine (dostlari) hosgeldin demeye gecmis onlar uzakta olunca bizi bilmiyorlardi arkadasinin biri beni gosterip eltin bu mu? Demis o da yok o gorumcem demis. (Obur gelin kendinden kucuk) Arkadasida gorumcen en buyukleri degil miydi? Senden daha kucuk duruyor demis (dostunu soyle sana kim oldugunu soyleyim) gulmus. Baktim bu gelin masasinda surat bes karis oturuyor yanina gittim ablacim bir sorun mi var dedim. Bana boyle boyle oldu dedi ben de ya bugun en mutlu gununuz ve bir kere evleniyorsunuz mutlu olmana bak asma suratini vs. Diyerek moralini duzelttim.
Evlendikten sonra kendisi yemege cagirdi firina yemek koymus bana sordu abla ben tam bilmiyorum olmus mu eksigi gedigi var mi? Dedi Baktim patatesler falah halen cig "canim az daha pisirelim patatesler iyice pissin" dedim. Bana " E tabi senin yemekler iyi ondan begenmedin" dedi ben de" Canim ben yemegine laf soylemedim daha yemek pisme asamasinda tadina bakmadim sordun soyledim hem hep yemek ogrener mi dogduk zamanla sen de ogrenirsin takma kafana dedim. Abla digerlerini sen yap dedi o gun bugundur mutfagi ustume yikti. (Yemek pisti gercekten lezzetsizsi ama bilmiyor ve cok normaldi ben de ilk zamanlar bilmezdim iyi yapsin diye bir beklentimde yoktu zaten ellerine saglik canim cok guzel olmus dedim)
Cocuklarim ameliyat oldu arayip bir gecmis olsun demedi. Sonra kendisi soyledi " Abla ben niye aramadim biliyor musun? Grip oldugumda acilde 1 gece kaldim sen aramadin" dedi. Benim haberim bile yoktu nerden bileyim duymadigim seyi yoksa niye aramayayim dedim.
Ben agir hastalik gecirdim losemi olmamak icin ve o sira da gecirdigim ameliyatta dalagim yaralanmis pankreas, akciger su toplamis, gecici kalp yetmezligi olmus,yurume yetimi yitirmis, emboli riski ile yogun bakimda yatiyordum. Doktorlar y.bakimdan en iyi ihtimalle felc cikar emboli yuzunden ani olume de hazirlikli olun demis dr.lar aileme. Cok zorlu bir asamadan sonra cok sukur cigerimde hortum ve karnimda batinla da olsa servise alinmis Aylar gecen tedavi sonrasi yuruyerek hastaneden cikmistim. Annemlere goturduler hanimefendi de guyya ziyarete gelmis annem dr.larin uyarisi uzerine maske takmasini istemis o da " Vebali miyiz hasta olan kendisi biz neden ondan bize gecer diye korkmuyoruz (bulasici bir hastalik degil o donem mikrop almamam gerekti) demis takmayinca annem sokmamis yanima. Bana odanin kapisindan " Abla aci patlicani kiragi calmazmis felc olur diye bekliyorduk sapasaglam geldin masallah" dedi. Ben felc riskimi o gun ogrendim ve cok uzulmustum.
Tedavi surerken 50 kg. Dan 75 e ciktim bana "abla fok baligi gibi oldun diyete ne zaman basliyorsun" dedi. Su an da kendisi dogumdan sonra 90 kg. Civari! Ama ne hikmetse zaten denmezde ben diyemiyorum kendine oyle birsey.
Inanin bu insanin yaptiklarinin hepsini anlatsam sayfalar yetmez. Bunlara maruz kaldigim halde sustum sustukca zehrini hep akitti.
Su dizilerde olur ya kotu kadin karakteri izledigimde yok artik derdim ama, basimiza gelince anladim.
Coguna bakiyorum anneymiste hassasmista huyuymusta bilmem ne... Ya ben olum dosegindeydim resmen ve benden hassas miydi???? Anne olmak can ile cebellesmekten daha mi agir???
Zaten bir o hassas bir o huylu... Peki biz neyiz? Su anlattiklarimi bir gelin acmis olsa gorumceyi resmen cani gorurdunuz.
Ben de gelinim ayni zaman da ama boyle densizlikler hic yapmadim sinirlarimi her zaman bildim. Ben bu sekilde gorumcelerime davransaydim afaroz ederlerdi beni.
Benim yegenime soyledigim sey e hic bir art niyetim yoktu. Ama kendisi hep fesat ve art niyetliydi ben anlayamadim simdi kafa dank diyor.
O kadar fesat ki... Diger yegenimi severken abla artik hangi yegenin daha kiymetli gibi salakca bir mukayeseye giriyor. Ya hi hangisi mi var? Ikiside yegen kendinin cocugu oldu diye digerini cope mi atayim?
Eger siz boyle biri ile 1 gun gecinin alninizdan operim sizi.
Yaniyorum da gecen gunlere yaniyorum. Ne kadar pasif kalmisimda bu insan bu kadar hadsizlesmis. Bundan sonra eskisi gibi mi koca bir hayir. Ne ekiyorsa onu bicecek.