Yine gorumcem

Aslinda soylede birsey var esime soylersem hemen gidip onunla konusacak falan ve gorumcem birdaha bana asla guvenmez bir yolunu bulup kacar yine budefada ne gittigi yeri soyler bana ne nasil oldugunu iyice kafayi yeriz cunki oyle bisey yaparsan bana nerde oldugunu soyliyeceksin dedim ve soylerde ama ben abisine desem asla soylemez yinedde yarin daha acik sekilde esimle konusmayi dusunuyorum bakalim ne olacak daha cocugumun yasını yasayamadim mezarina gidemedim diger cocuklarima kardeslerinin oldugunu soyleyemedim simdi birde bu cikti Allah buyuk

O değilde aşka bak... Bu kadar sevmeyeli ne kadar olmuş kimbilir..........
Konu sahibi iyi olur Allah'tan kötü olur sizden bilirler benden demesi siz müdahil olmayın ki ben söylerdim abine söyleyeceğim diye ve söylerdim. Sonuçta kendi kardeşim olsa aynısını yaparım siz de görümcenizi seviyorsunuz belli ki aile yüzüstü bırakılacak bir şey değil bunu bilsin.

Söylemeseniz de kaçacak ama..
En azından abisi belki bir çözüm bulabilir.
Ayrıca ben olsam vicdan yapmamak için bile olsa söylerdim, görümceniz göz göre göre kaçacak yoksa.
Kaçmak çözüm değil bunu birinin görümcenize anlatması lazım.

Eşinize açıkça söylemeyecekseniz hiç bahsetmeseydiniz bari. Çünkü kaçtıklarında sen biliyordun ağzımı aradın bize söylemedin diye ihale size kalacak. Ben olsam açıkça anlatırdım. Durumunuz çok zor resmen arada sıkışıp kalmışsınız. Görümceniz daha çok genç . Bekleyip ailesinin rızasını almaya çalışsın. Aile de haklı endişelenmekte. Ya sadece vatandaşlık içinse, çeker giderse, kızı da alıp sıkıntılı durumdaki ülkesine götürürse gibi gibi pek çok endişeler vardır .

benim türk komşumun kızı da boşnakla evlendi gayet mutlu. türk değil diye illa kötü mü olması lazım.

Söylesem bi dert söylemesem bi dert diyorsun. Haklısın da.

Ama eğer söylemeyeceksen şöyle yap: görümcenin kaçacağı günü bil. Hatta saatine kadar bil. Söylemeyecegine ikna et. Sonra kaçacağı vakit eşine söyle. Yani kısacası görümceni kaçarken yakalat. Böylece görümceni küstürmemiş olursun. Ama doğru olanı da yapmış olursun.

Tabi bu tehlikleri olan bir yol. Abisi yakalayamazsa sana çok ağır bir fatura kesilir.

Benim eşim de Turk degil, Misir'li.. Cok mutluyum inanilmaz iyi bir insan. Suriyeli diye kotu olacak, terk edecek ve kendi ulkesine gidecek diye birsey yok. Bu yanlis bir dusunce. Once esinin ailesinin bu dusunceden arinmasi gerekiyor. Kaldi ki kimin nesi garanti bu dunyada. Yarina cikacagimiz bile mechul. Kayinpederine sor bakalim kizi Turkle evlendikten sonra damadinin ölene kadar kizinin yaninda olacagi ne malum? Allah korusun tabi ama Aldatmasi var, terk etmesi var, ölümü kalimi var. Madem cocuk duzgun bir insan, calisip kazaniyor vs. Ve 4 yildir da gorusuyolarlar. Birilerinin oturup esinin ailesiyle mantikli bir bicimde konusmasi gerek. Goz gore gore kizi kacarak evlenmeye sevk etmesinler. Gorumcen sana soyleyerek seni cok zor bir durumda birakmis. Cunku ne olursa olsun senin bunu esine soylemen gerek. Yarin oburgun ortaya illa ki cikacaktir bu durumda esinle aran bozulacak.

Yine bununki biliniyormuş kocan biliyormuş
Benim kocamı essek yerine koyan bir anne ve o annenin 30 senelik dostu...
O dostunun oğluna,kizini yapmak istiyorlarmis ama benim görümce pek oralı olmuyormus
Oğlanda esimin cocukluk arkadaşı..
Yaziklar olsun....
Esim duysa keşke de kiyamet kopsa şöyle en güzelinden
Ben söyleyip sebep olmam o kadar pislikler ki kaynanam bunu anneme anlatmış bizim düğünde
Ne hikmetse o kadinda simdi buraya gelecek :)
Benim kocam da o kadını falan cok sever teyzem teyzem diye bir de bilse bunları acaba annesine ne der :) :) :)

Resman başını yakmışsınız zavallı kızcağızın ! Tanıştıracak daha doğru düzgün birini bulamadınız mı? Neden Suriyeli biri? Bana kızacaklar şimdi ayrımcılık yapıyorum diye ama Suriyeli'lere karşı evet yapıyorum kardeşim , şuana kadar bir tek iyi haber duymadım onlar hakkında !

Turkiye'de de hirsiz, cocuk tecavuzcusu, kadina , hayvana siddet uygulayan vs. Vs. bir suru mahlukat var. O halde esimiz babamiz kardesimiz dahil tum Turk erkekleri kotudur diyebiliriz. Sizin mantiginiza gore bu sonuc cikiyor. Icine girmeden onlarin kulturunde, ulkesinde yasamadan duydugunuz bir kac sey ile tum bir ulke insanini kotulemek, hepsi aynidir demek hic adil degil. Ben de -misirli yani arap kokenli bir insanla evli olsam da- suriyelilerin ulkemdeki varligindan hosnut degilim. Ancak bu durum oldukca farkli. Cocuk isinde gucunde calisiyor kizi da seviyor anladigim kadariyla.

Benim geçenlerde bir akrabagim öldü.kizi kaçtı. Baba kızi ile kaçtıktan sonra bir daha konuşmamış. Küs ölüp gitti. Bir erkek için değer mi? Bence değmez. Bir insan bir kızı gerçekten seviyorsa ailenin kapısının önünde yatar yine ikna eder. Kızı kaçırmaz böyle. Görümceniz "evlensek kabul etmek zorunda kalırlar" diye düşünüyordur ama ben şimdiye kadar kacanlarin sonrandan aile ilişkileri tam düzeltebildigine rastlamadim.ben eşimi kardeşini koruması için görüşmeye ikna ederdim. Kabul etme umudu olsa kizda kacmaktan vazgecer belki

Bir erkek için nasıl ailesinden yeğenlerinden vazgeçiyor. Ben seslerini duymasam uyuyamıyorum. Ahh ah çok pişman olur ama iş işten geçer. Olan yine kıza olur. Ona dedin mi yarın bi gün seni terslese zoruna gitmeyecek mi aileni onun için terketmen.

Şunu da anlatın, daha çok yıllar önce henüz savaş yokken bir arkadaşım öğrenciyken Suriyeli bir öğrenciyle evlenmek için okulunu bırakmış. Sonra çocuk Suriye'ye dönmek istemiş ve kız onunla gitmemiş. Kocası kızı bırakıp dönmüş ülkesine. Kızı babasıyla barıştırmaya çalışmışlar, tek şartla affederim dönüp okulunu bitirsin demiş. Kız okuluna dönmüş, bitirmiş, iş hayatına başlanmış, babasının rızası olan biriyle yeniden evlenmiş ve şuan bir çocukları var, mutlular.

Canım bu görümden senin başını yakacak sonunda, sen herkesle kötü olacaksın bu kız yüzünden. Kaçtığı zaman herkes seni suçlayacak. Ben olsam eşime açık açık söylerdim . Ailesı ne gerekiyorsa onu yapsınlar, yarın başına bi iş gelince sen yaptın sen el kızısın, kıskandın diyecekler.

Yanlis anlamissiniz olayi bana cocugu soyleyen gorumcem zaten o dedi boyle biri var konusuyorum diye ben abisine soyledim gorumcemin istegi uzerine cocukla bir tanis diye yani arayi yapan ben degilim

eşiniz şu an çok büyük konuşuyor ancak en ufak bir şeyde kardeşine koşacak yine.insan kanından vazgeçebilir mi? ama siz gerçekten çok arada kaldınız off benim içim daraldı vallahi.

Görümcenizi seviyor musunuz gerçekten? Daha önce çok basit bir olay yaşadık. Görümcemin sevgilisiyle fotoğrafını atmışlardı bana. Bende silip eşime anlatmıştım. “Kardeşine şantaj mı yapsınlar yoksa arkasında durmayı mı tercih edeceksin?” dedim. Şuan olay çok ciddi. Ne gururu, ne resti, ne özel hayatı önemseyebilirsiniz. Siz söyleyeceksiniz, oda adam olup kardeşine çemkirmeden yanında duracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…