- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi Diyetisyenanne
-
10 haftaya kadar isteğe bağlı kürtaj yasaldırYanlış mı biliyorum olağan üstü bir durum olmadıkça kurtaj hukuken yasak.
Henuz organlari var sayilmaz kalbi de 22.gune kadar atmaz. Once bunlari bilelim.Şu anne baba kararı olayına bitiyorum. E o zaman çocuk 40li iken çok ağlıyor bakamıyorum deyip öldürelim. Bu bebek anne karnında beyni var vücudu var kalbi atıyor. Ey parçası değil bunu anlamak çok mu zor. Tecavüz sonucu olur, annenin ölümüne yol açar vs vs olağan üstü haller var o konular ayrı ama evli anne babanin sağlıklı ilişkisi sağlıklı bebeği. Bunu kadın haklarına bağlayıp benim bedenim benim kararım diyenlere üzülüyorum. Çünkü siz kadın olarak hakkınızı savunabiliyorsunuz ama bebeğin haklarını bebekler savunmuyor. Ceza alırsam alayım bu canilik. Bi de aksini düşünenler lütfen senin çocuğun olmuyorla vurmaya çalışmayın daha da acınacak hale düşüyorsunuz.
Bakamadigimiz sokak hayvanlarını da öldürelim bu mantıkla. Tevbe est. Her canlının yaşama hakkı vardır.
Yanlış mı biliyorum olağan üstü bir durum olmadıkça kurtaj hukuken yasak.
Kesinlikle her cocuk rizkiyla gelir.vicdanli yada vicdansiz insanlar vardir...Kardeşim o iki çizgiyi görmek için senelerini veren kadınlar var. Lütfen doğurup onlardan birine ver. Hey allahım ya. Hangi akıllı insan başkalarının çocuğu olmuyor diye bakamayacağı çocuğu doğurur?
Arkadaşım bakamıyorsanız doğurmayın. Çocuk rızkıyla falan gelmiyor. Sokakta bir sürü aç çocuk var. Çocuklar kötü hayatları haketmiyor. Onları siz seçiyorsunuz ve iyi hayat vermeye mecbursunuz.
Hukuken yasak değil, yasa yok. Bazı hastaneler geri çeviriyor sadece.Yanlış mı biliyorum olağan üstü bir durum olmadıkça kurtaj hukuken yasak.
Bebeğin kaç haftalık olduğunu nereden anladınız da kalbi beyni oluşmuş mu diye tahmin ettiniz? O "bebek" alınırsa ruhu bile duymayacak, ne hak savunması yahu ne kadar dramatize ediyorsunuz. Kaldı ki o bebek bile değil embriyo sadece. Yaşayan sokak hayvanları veya bebeklerle anne karnında henüz ağzı burnu bile oluşmamış nefes bile almayan varlıkları aynı kefene koymak da garipŞu anne baba kararı olayına bitiyorum. E o zaman çocuk 40li iken çok ağlıyor bakamıyorum deyip öldürelim. Bu bebek anne karnında beyni var vücudu var kalbi atıyor. Ey parçası değil bunu anlamak çok mu zor. Tecavüz sonucu olur, annenin ölümüne yol açar vs vs olağan üstü haller var o konular ayrı ama evli anne babanin sağlıklı ilişkisi sağlıklı bebeği. Bunu kadın haklarına bağlayıp benim bedenim benim kararım diyenlere üzülüyorum. Çünkü siz kadın olarak hakkınızı savunabiliyorsunuz ama bebeğin haklarını bebekler savunmuyor. Ceza alırsam alayım bu canilik. Bi de aksini düşünenler lütfen senin çocuğun olmuyorla vurmaya çalışmayın daha da acınacak hale düşüyorsunuz.
Bakamadigimiz sokak hayvanlarını da öldürelim bu mantıkla. Tevbe est. Her canlının yaşama hakkı vardır.
Şu anne baba kararı olayına bitiyorum. E o zaman çocuk 40li iken çok ağlıyor bakamıyorum deyip öldürelim. Bu bebek anne karnında beyni var vücudu var kalbi atıyor. Ey parçası değil bunu anlamak çok mu zor. Tecavüz sonucu olur, annenin ölümüne yol açar vs vs olağan üstü haller var o konular ayrı ama evli anne babanin sağlıklı ilişkisi sağlıklı bebeği. Bunu kadın haklarına bağlayıp benim bedenim benim kararım diyenlere üzülüyorum. Çünkü siz kadın olarak hakkınızı savunabiliyorsunuz ama bebeğin haklarını bebekler savunmuyor. Ceza alırsam alayım bu canilik. Bi de aksini düşünenler lütfen senin çocuğun olmuyorla vurmaya çalışmayın daha da acınacak hale düşüyorsunuz.
Ve ayrıca ne büyük ne acı bir durumdur . Bir derdim var kısmına tıkladım alt alta iki konu duruyor şu an .
Biri sizin konunuz : yine hamileyim
Biri de başkasının : biz hiç evlat sahibi olamayacak miyiz
Cok hassas bir konu,
Evlat sahibi olmak isteyenlerin o hassas naif yurekleri bu tarz konulari okumasa gormese keske
Evet çok katılıyorum. Çocuk dünyaya getirmek veya getirmemek konusunda internette tanımadığı insanların fikrine neden ihtiyaç duyar insan? Çocuk isteyenleri de üzüyor gereksiz yere.sanki bu konunun yeri burası. bıktım şu bilinçsiz kadınlardan yahu. bize ne sen aldıracak mısın doğuracak mısın? zaten çocuk gibi bir konuda buradakilerin lafına göre hareket ediyorsanız yandık. konuyu burada milleti birbirine katmak için açmışsınız bu çok belli. bakın insanlar sizin yüzünüzden tartışıyorlar, belki birileri ban yiyecek. sizin gibi bilinçsiz tipler yüzünden neyi tartışıyorlarsa... ben böyle konu açanların bdv'yi tamamen kötü amaçla kullandıklarını düşünüyorum. üstelik burada çocuğu olmayan onlarca kadın olduğunu da biliyorsunuz. çocuğu olmayan kadınların ne kadar üzüldüklerini çok iyi bilerek buraya gelip insanları sırf sinir etmek için ay hamileyim ama bakamayacağız, aldırsam mı???? diye konu açmanın başka bir niyeti olamaz. git kocanla konuş, aile bireylerine danış, en yakın dostuna danış. bundan bize ne?
MİLLET BİRBİRİNE GİRSİN başka bir amaç yok bence bu konuda.
Daha geçen ay hamileyim diye havalara zıplarken cuma günü dış gebelik oldugunu ve iç kanama başladıgını ögrendim amaliyat oldum ölümlerden döndüm senin şikayet ettiğin başkalarının hayali lütfen böyle düşünme Rabbim kucagina almayı nasip etsin evlat hasretiyle kimseyi imtihan etmesinBebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe
Aynı benim gibi ya benimde geçen ay ara bi kanama geldi bende koşa koşa Dr a gittim (ve adetimde gecikti o kanamadan sonra ) dr endişelenme olur spiralde ara kanama spiral yerinde bi sorun yok dedi. Bende eşimde geri çekiliyor vs dedim saçmalama spiral neden var ozaman bu kadar sıkıntı yapma dedi. Bu ay yine ara bi kanama oldu hatta böyle bariz pıhtı pıhtı geldi. Ve spiralden sonra ilk kez eşimle Kendini çekmeden birlikte olduk. Çok pişman oldum doktorun gazına geldim ama olacağa çare olmıyor. Benimde eşimle çok sıkıntılarım var. O yüzden manevi olarak çok zorlanırız. aldırma derim bakarsın bu bebek Uğur getirir size evet zor olur ama can sonuçta.Gittim zaten ben doğumdan sonra üç ay regl olmadım olur olmaz da spiral takıldı kontrole de gittim. Hatta da bir hafta önce saçma bir kanama başladı adet gibi değil kahverengi iki gün sürdü implatasyon kanaması falan mı diye pimpirikli bir yapım olduğu için hemen Dr a kostum. Dr yok artık falan dedi hatta tahlil de istedi rahat edeyim diye. Beta sıfır çıktı . Rahatladım.iki gün önce eşimle ufak bir tartışma yaşadık ve ben eşime acayip öfkelendim yani adam o kadar sinirime gitti ki iki gündür ben bu adamdan soğudum heralde falan diye düşünüyorum. Bugün aşırı bir de yorgunluk eklenince olaya bir test yapayım dedim ve ikinci çizgi aşırı net bir şekilde karşımda. Test yapmasam daha uzun süre ogrenmeyecektim sanırım
Bu mantıkla bakarsak bütün konulardan bize ne bütün sorunlar eşe aile bireylerine danışılsın.sanki bu konunun yeri burası. bıktım şu bilinçsiz kadınlardan yahu. bize ne sen aldıracak mısın doğuracak mısın? zaten çocuk gibi bir konuda buradakilerin lafına göre hareket ediyorsanız yandık. konuyu burada milleti birbirine katmak için açmışsınız bu çok belli. bakın insanlar sizin yüzünüzden tartışıyorlar, belki birileri ban yiyecek. sizin gibi bilinçsiz tipler yüzünden neyi tartışıyorlarsa... ben böyle konu açanların bdv'yi tamamen kötü amaçla kullandıklarını düşünüyorum. üstelik burada çocuğu olmayan onlarca kadın olduğunu da biliyorsunuz. çocuğu olmayan kadınların ne kadar üzüldüklerini çok iyi bilerek buraya gelip insanları sırf sinir etmek için ay hamileyim ama bakamayacağız, aldırsam mı???? diye konu açmanın başka bir niyeti olamaz. git kocanla konuş, aile bireylerine danış, en yakın dostuna danış. bundan bize ne?
MİLLET BİRBİRİNE GİRSİN başka bir amaç yok bence bu konuda.
Kuzenimin ve eşinin başına geldi aynısı şuan iki bebişleride çok sağlıklı tabii anne biraz yıprandı ama akrabalar çok yardımcı oldu şuan herşey yolunda. Bence Allah onu size bahşettiyse vardır bır hayır derim. Allah yardımcınız olsunBebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?