Yine hamileyim :(

Korunduğu halde hamile kalan herkes bunda da bir hayır vardır diye düşünmeli, ben oğlum okula başlayınca düşünüyordum ikinciyi, çok zor günler geçirdim çünkü doğum lohusalık ve sonrasında ve ilk çocuk gerçekten hepimiz için zor oluyor tecrübesizlikten, çok şükür şuan 3 yaşında ama hala küçük ve istediklerini ağlayarak yaptıran bir çocuk. Tualet eğitimi veremiyorum inatçı istemediğini yapmaz. Yaş farkından çok çocuğun karakteri önemli diye düşünüyorum, bebeğiniz uysal ve usluysa belki de çok iyi anlaşıp beraber büyüyecekler kıskançlık sorununu da büyüğü ihmal etmemeye çalışarak aşabilirsiniz. Biz anne babalar küçüklere zarar gelmesin derken büyükleri ezebiliyoruz, tavırlarımız daha doğru olursa bu kıskançlık sorunu da krize dönüşmez belki. İlerde kardeşi olsun dediğinizde belki olmayacak, ben o yönden düşündüm; belki ilerde istesem de olmayacak dedim ve oğlum adına sevindim kardeşi olacağı için. Yoksa hem çalışmayı düşündüğüm bir dönemde yeniden evde oturmaya karar vermek zorunda hissettim, hem de maddi sıkıntılarımız var ama biliyorum ki Rabbim büyük, Rabbimin bize hediyesi bence bu yavrular ve eminim iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz, aralarında yaklaşık 13,14 ay olacak, benim kardeşimle aramda 11 ay vardı erken doğduğu için, beraber büyüdük küçülenleri giydiği için çok masrafı olmazdı, okula beraber gider gelirdik, yalnız kalmazdık annem babam biryere gitse de sıkılmazdık. Tek çocuk özellikle oyun ve okul çağı gelince devamlı arkadaş ortamında olmazsa çok sıkılır diye düşünüyorum, şuan oğlum evde çok sıkılıyor, telefondan ayıramıyoruz.

Tabiki zor özellikle anne için ama ilerde pişman olmamak keşke dememek için bence aldırmayın. Çünkü çocuğunu aldıran annelerin hiç iyi ki dediğini duymadım, hep keşke dediklerini duydum. Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin iki yavrunuzu da, maddi sorunu olmayan insan yok inanın bizim hiç çocuğumuz yokken de sıkıntılarımız oluyordu şimdi de var, iki çocuk olunca da olacak. İnşallah ikinciyi de biraz büyütünce işe girersiniz tam okul döneminde ihtiyaçları artacağı için daha rahat edersiniz.

Bende 3uncuye cok kararsiz oldugumdan dolayi, söyle korunurken hamile kalsam diye cok dusunuyorum .. Ama senin durumun cok farkli, insallah dusundugunuz gibi zorlanmasiniz veya testiniz yanlış cıkar.

Neden karissin ki kötü bir şey mi söyledim. Koşa koşa bebeğimi aldırmaya gitmeyeceğim zaten oldukça zor ve üzücü bir karar benim için...
Tabi ki kötü bir şey söylediniz. Bebeğinizi aldırmayı düşünüyorsunuz, kötü bir şey değil mi?
Ben böyle şeyleri yargılayan biri değilim ama hem lohusalık hem hamilelik, düşünmenizi engelliyor olabilir
Belki iki bebeğinizin birlikte büyümesinin iyi olacağını düşüneceksiniz, ileride pişman olacaksınız.

İlk gebeliğin ikiz olsa tekini sonlandırarak mıydın canım? Farz et ki ikiz bebeğin var...
Hakkınizda hayırlısı olsun. İnşallah bari kendi düşer hiç değilse...

Bende ilk bebeğim 8 aylıkken plansız bir şekilde hamile kaldım ama hiç aldırmayı düşünmedim benim ailemde uzaktaydı yakında eş dost akraba da yoktu ama hiç olumsuz düşünmedim yaparım dedim ve hiçte zorlanmadım. Olumsuz düşünürseniz olumsuz olur her şey olaya iyi tarafından bakın iyi olsun.

Allah'ın bir bildiği var mı bilmiyorum ama bir kul olarak benim bildiğim maddi ve manevi olarak doyuramayacağınız bir çocuğu dünyaya getirmenin çocuğa haksızlık olduğu. Rızkıyla doğar diyorlar ama o rızkı kazanması gereken sizsiniz. Kendinizi manevi olarak ikinci bebeğe hazır hissetmiyorsanız, yetemeyeceğinize inanıyorsanız, iki çocuğa birden iyi okullar okuyup mutlu bireyler olacakları, isteklerini karşılayabilecekleri bir gelecek hazırlayamacaksanız, yani işin özü sefillik olacaksa sonu insan yaşasa ne yaşamasa ne. Bebek sizin içinizde, son karar sizin. Bunlar sadece kişisel fikirler. Önünüzde iki yol var. Ya bebeği doğurup ona hakkıyla bakabilmek için kendi hayatınızda gerekli iyileştirmeleri yapacaksınız, ya da doğurmayacaksınız. Saldım çayıra mevlam kayıra olunca mutsuz insanlar yetişiyor.

Bebeklerin 40günlükken ruhuna kavuştuğunu bilmiyorsanız ben söyleyeyim..Onun atan minicik kalbini durdurmakla diğer cocugunuzunkini durdurmak arasında fark yok bence..lütfen aldırma ..bu vicdan azabini çektirme kendine..

Merhaba , bende spiralle hamile kaldım evet bebeğiniz küçük ama birlikte büyüyecrkler buda çok güzel değilmi?
Karar tabiki szin , ama emin olun ha evinizdeki yavrucak ha karnınızdaki aynı şey...
Benimde üçüncü gebeliğim bu , oğlum sizin bebek kadar küçük değil 3 yaşa yakın olacak araları.
Allah yardımcımz olsun...
Üstelik spiralimde hiç kayma yok her kontrole gittim oynamamış bile yerinden , buna rağmen Rabbim verdi mucizemizi...

Evet ilk bebeğimi ben de çok istemiştim 1 yıldan fazla olmadı. Allah aramasın çok zor bir durum henüz karar vermedim yani kafam o kadar karışık ki ne yapacağımı bilmiyorum eşim de çok istekli değil. Anneme falan kimseye de söylemedim henüz randevu aldık yarın Dr a gideceğiz şu şoku atlatıp mantıklı düşünmek istiyorum.
2. Yi sartlatim duzelirse düşünüyordum 4-5 sene sonra ama şartlar düzelmezse düşünmüyordum. Beni korkutan yorulmak falan da değil açıkçası onlara güzel bir gelecek sağlayabilir miyim ? Karnımdaki doğunca kızım 1 yaşında olacak ikisine yetebilir miyim bundan korkuyorum

Bakın şu an gercekten oldukça zor bir durumdayim. Aklıma gelen veya dusunduklerim için beni suclayamazsinjz. Lohusa değilim ayrıca. Birlikte büyüdüklerinde iyi olacağını biliyorum ama bu durumu kendi sartlarim doğrultusunda daha ayrıntılı değerlendirmem gerekiyor. Nne olmaya henüz alıştım ve başka problemlerimiz de var. Her şeyi değerlendirmek zorundayım.

İlk gebeliğin ikiz olsa tekini sonlandırarak mıydın canım? Farz et ki ikiz bebeğin var...
Hakkınizda hayırlısı olsun. İnşallah bari kendi düşer hiç değilse...
Hayır tabiki ikiz olsa o şekilde kabullenecektim. Henüz karar vermiş değilim ve emin olun içim acıyor ...

yapmayin lütfen kiymayin, biz bebek için tedavi görüyoruz öyle zor birşey ki... Allah in takdiri onu size önlem aldığiniz halde yollamış, keşke bir tane de bize yollasa

Emin olun ben de bunu yapmak zorunda kalmayı asla istemiyorum oldukça karışık bir durumdayim. İnşaallah en kısa sürede bebeğinize kavuşursunuz.

Ben mi sizi yargıladım??????
Tamam naparsanız yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…