Yine kalbim paramparça

sen kendini açıklıyorsun çok güzel.

eşinin sözleri; enerjini topla, annem iyi kadın. ayrılmak mı istiyorsun? annem gelmeyecek. derdin ne, annemi arayayım.
on lafının beşi annesi. hala gelin kv çatışmasına indirgiyor sorunları.

Ben hic bu acilardan bakamiyorum siz gercekten cok yonlu goruyorsunuz vallahi takdir ediyorum

Anneni artık konuşmak istemiyorum de bence. Annen boşanmamızı istese ne istemese ne. Sen ve ben ne istiyoruz. Ben artık tükendim ve mücadele etmek istemiyorum. Sen zaten mücadele etmiyorsun. Nereye gidiyor ki bu evlilik.
Ben aynı evde yaşamam. 2-3 ayda misafirlik olmaz, annen bu eve misafir çağıramaz. Bunlar benim için kanun gibi değişmez. Kabul ediyor musun? Etmiyorsan sonumuz belli. Ediyorsan da bir daha şakası bile yapılamaz bu evde. Bazen bir şeyi söylemek önemli değildir. Boşanmamızı istemiyor diye bunu sadece söylemesi de yetmez. Boşanmamızı istemeyip ama aramızın açılmasına sebep olacak her şeyi yapıyorsa ağzından çıkanın benim için değeri en az bayılmalarının gerçekçiliği kadardır. Bana bunlarla gelme.
ben bunu söyledim ona
annem her istediğini yapıyor sonra ben bunu annem neden yapıyor dediğimde kötü oluyorum ama annem mutsuz olacağımızı bile bile bunu yapıyor ama o iyi oluyor haklı oluyor dedim

sen kendini açıklıyorsun çok güzel.

eşinin sözleri; enerjini topla, annem iyi kadın. ayrılmak mı istiyorsun? annem gelmeyecek. derdin ne, annemi arayayım.
on lafının beşi annesi. hala gelin kv çatışmasına indirgiyor sorunları.
o yalnızca problemin annesinin gelmesi zannediyor
üstüne basa basa söylüyorum ben seninle aile değilim aile olmak bu değil diyorum ama anlatamıyorum inanin

üstüne basa basa söylüyorum ben seninle aile değilim aile olmak bu değil diyorum ama anlatamıyorum inanin
anlamak istemiyor demek ki.

Sanırım eşinize hakaret etmiş olmamak için söylemiyorsunuz ancak sizin konumunuzda dayanamazdım sanırım.

"Annen umrumda değil, sen birey olamamışsın. O yuzden evliligini, iki kişinin de bir aile olabilecegini kavrayamıyorsun.
Kendi annenden kendin bile sıkıldıgın halde hakkını savunmaktan acizsin. Sen ailenin yalanları ya da pohpohlamaları ile kandırılıp onların güdümünde bir hayat yaşamayı alışkın olabilirsin ama buna beni de mecbur bırakamazsın.
Senin için değil kendi isteklerim için aileme rest çektim fakat sen hayatında bunu hic yapamamış bir insan oldugun için ne demek oldugunu da anlayamazsın. Bugun de istemedigim bir hayatı yaşamaya kimse beni zorlayamaz.
Dengesizligine, delirip uyguladıgın o şiddete müsamaha gösterdigim için bugun böyle konuşacak yüzü buluyorsun. Ben senin saygısızlıklarını, umursanmamayı ve sevilmeyecek biri oldugumu kabullenmek için evlenmedim. " deyip çoktan o evden çekip gitmiştim. Hakaretse de hakaret.

Gerçi bunlar denilebilecek kişiye tek kelime bile etmeye degmez...

Sizinki bence artık sabır değil.

Ne diyeyim, kolay gelsin.

Konuyla ilgili degil ama yoruluyorum dediniz ya, gidip bi baktırsanız kendinize dahiliyeye belki bir eksiklik vs vardır

Sanırım eşinize hakaret etmiş olmamak için söylemiyorsunuz ancak sizin konumunuzda dayanamazdım sanırım.

"Annen umrumda değil, sen birey olamamışsın. O yuzden evliligini, iki kişinin de bir aile olabilecegini kavrayamıyorsun.
Kendi annenden kendin bile sıkıldıgın halde hakkını savunmaktan acizsin. Sen ailenin yalanları ya da pohpohlamaları ile kandırılıp onların güdümünde bir hayat yaşamayı alışkın olabilirsin ama buna beni de mecbur bırakamazsın.
Senin için değil kendi isteklerim için aileme rest çektim fakat sen hayatında bunu hic yapamamış bir insan oldugun için ne demek oldugunu da anlayamazsın. Bugun de istemedigim bir hayatı yaşamaya kimse beni zorlayamaz.
Dengesizligine, delirip uyguladıgın o şiddete müsamaha gösterdigim için bugun böyle konuşacak yüzü buluyorsun. Ben senin saygısızlıklarını, umursanmamayı ve sevilmeyecek biri oldugumu kabullenmek için evlenmedim. " deyip çoktan o evden çekip gitmiştim. Hakaretse de hakaret.

Gerçi bunlar denilebilecek kişiye tek kelime bile etmeye degmez...

Sizinki bence artık sabır değil.

Ne diyeyim, kolay gelsin.
ben bunların bire bir aynısı olmasa dahi kast eden cümlelerı söyledim
şöyle söyleyeyim size;
evlilik 2 kişiliktir ama 2 yıldır asamadigimiz 3. şahısları aramıza girdiriyorsun
başkası için bu 3 şahıslar başka bir kadın veyahutta erkek olabilir ama bizim için senin ailen
artık senin aileni konuşmaktan kendi sorunlarımızı çözemiyoruz
sorunları geldim geçtim biz ikimize ait hayal bile kuramıyoruz
ne zaman bir hayale başlasak sonu gelmeden 3. şahıslar hayallerimizin en ortasına oturuyor
ben seninle aile olamıyorum çünkü senin ailen bir tane var beni hep yabancıymış gibi görüyorsun
ben senin birincil ailenim artık diğer ailelerimiz ikincil ailelerimiz
sen buna ne kıymet veriyorsun nede değer
madem beni aile olarak kabul edebiliyorsun o zaman nasıl hemen vazgeçebiliyorsun
yada madem kendi ailen kadar değer veriyorsun haydi onlardan da benden geçtiğin gibi kolayca vazgeç
annen sana sen bana yüklüyorsun sorumluluklarını ben bunu yapmak zorunda değilim
annen öncelikle cabalayacak ulaşamadığı yerde de sen yetişeceksin ben değil
herkes kendi ailesinden sorumludur ben senin ailenden sorumlu değilim
bana yüklediğiniz sorumluluklar artık sabrımı taşırdı ben kimsenin sorumluluğunu almıyorum bu saatten sonra
madem ailenle yaşamak istiyorsun kapı orada dedim...
hatta bugün annesinin eski kocası evlenmiş onu söyledi bana
bende herkesin istediği oldu siz ve annen boşanma durumunu istiyordunuz oldu
adamda evlenmek istiyordu oldu eee herkes mutlu olabilir bu saatten sonra hatta bizde bosanacagız ya sende gider aileni bir araya toplar memleketinde yaşarsın dedim. yabancıları içinizden atmış olursunuz dedim.
oda bozuldu tabi ben böyle bir yaşantı istemiyorum geçen günde söyledim dedi
bende yo sen bir hafta öncesinden beri böyle bir yaşantı istiyordun sadece bana kabul ettirmedin dedim sustu

şöyle söyleyeyim size;
evlilik 2 kişiliktir ama 2 yıldır asamadigimiz 3. şahısları aramıza girdiriyorsun
başkası için bu 3 şahıslar başka bir kadın veyahutta erkek olabilir ama bizim için senin ailen
ne zaman bir hayale başlasak sonu gelmeden 3. şahıslar hayallerimizin en ortasına oturuyor
ben seninle aile olamıyorum çünkü senin ailen bir tane var beni hep yabancıymış gibi görüyorsun
madem beni aile olarak kabul edebiliyorsun o zaman nasıl hemen vazgeçebiliyorsun
yada madem kendi ailen kadar değer veriyorsun haydi onlardan da benden geçtiğin gibi kolayca vazgeç
annen sana sen bana yüklüyorsun sorumluluklarını ben bunu yapmak zorunda değilim
bana yüklediğiniz sorumluluklar artık sabrımı taşırdı ben kimsenin sorumluluğunu almıyorum bu saatten sonra
adamda evlenmek istiyordu oldu eee herkes mutlu olabilir bu saatten sonra hatta bizde bosanacagız ya sende gider aileni bir araya toplar memleketinde yaşarsın dedim. yabancıları içinizden atmış olursunuz dedim.
bende yo sen bir hafta öncesinden beri böyle bir yaşantı istiyordun sadece bana kabul ettirmedin dedim sustu
yani eşinin derdi hala ailesi diyebiliriz.
sükut ikrardandır, derler.

şöyle söyleyeyim size;

Bunlar sayfalarca konuştugumuz şeyler. Sonunda eşinizle böyle bir yüzleşmeyi daha fazla geciktirmemeniz sizin de tüm gemileri yakmaya hazır oldugunuzu gösterir bence.

Eşiniz boşansak da boşanmasak da farketmez diyordu simdi sizin blöf olarak degil gercekten boşanmaktan bahsettiginizi görünce geri adım atıyor.
Fakat hala size haksızlık yaptıgını ve dolayısıyla suçlu oldugunu kabul etme noktasına gelmemiş olacak ki suskunlugu tercih etmiş.

Karar sizin tabii ama diyeceginizi demişsiniz artık söz ve davranışlarla kendisini ispatlayacak kişi o bence.
Gerci özür dilemeyi, karşısındaki insanı normal olmayan şartlarda memnun etmeyi yine ütü ve yemekle saglamayı düşünüyorsa daha çoook işiniz var.

Alttan alır gibi gözüken ama aslında ne dediginizi anladıgından bile emin olmadıgınız bu son durum devam ederse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben eşiniz için oldukça olumsuz düşüncelere sahibim. Üstelik olanaklarınıza ragmen mutsuzlugu secmenize ve geçmişte yaşadıgınız şeylere sinirleniyorum. O nedenle artık siz bunları söylüyor, problemin odagını anneden ilişkinizi eşinizin kayıtsızlıgına getirmişken karışmak da istemiyorum açıkçası.

Bunlar sayfalarca konuştugumuz şeyler. Sonunda eşinizle böyle bir yüzleşmeyi daha fazla geciktirmemeniz sizin de tüm gemileri yakmaya hazır oldugunuzu gösterir bence.

Eşiniz boşansak da boşanmasak da farketmez diyordu simdi sizin blöf olarak degil gercekten boşanmaktan bahsettiginizi görünce geri adım atıyor.
Fakat hala size haksızlık yaptıgını ve dolayısıyla suçlu oldugunu kabul etme noktasına gelmemiş olacak ki suskunlugu tercih etmiş.

Karar sizin tabii ama diyeceginizi demişsiniz artık söz ve davranışlarla kendisini ispatlayacak kişi o bence.
Gerci özür dilemeyi, karşısındaki insanı normal olmayan şartlarda memnun etmeyi yine ütü ve yemekle saglamayı düşünüyorsa daha çoook işiniz var.

Alttan alır gibi gözüken ama aslında ne dediginizi anladıgından bile emin olmadıgınız bu son durum devam ederse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben eşiniz için oldukça olumsuz düşüncelere sahibim. Üstelik olanaklarınıza ragmen mutsuzlugu secmenize ve geçmişte yaşadıgınız şeylere sinirleniyorum. O nedenle artık siz bunları söylüyor, problemin odagını anneden ilişkinizi eşinizin kayıtsızlıgına getirmişken karışmak da istemiyorum açıkçası.
söylediğim gibi bir kaç ay eşimi görmemezlikten geleceğim
o istediğini yapabilir
dün gece ben ders çalışıyordum oda yanımda kitap okuyordu
bana bilgisayarı alıp film izleyeyim mi dedi bende izle bunu neden bana soruyorsun ki dedim
oda bozuldu yok yanımda otur dememi bekliyormuş
işte yanımda huzur buluyormuş
mutlu olmak istiyormuş ama ben mutsuzlukla besleniyormuşum felan filan
bazen öyle bir konuşuyor ki ben kendimi sorgular duruma geçiyorum
huzursuzum ve ben bu yüzden mutsuzum çok mu anormal dedim

Onun sizin yaninizda huzur bulmasi, sizin iyi bir insan olup onunun huzurunu mutlulugunu emen davranislarda bulunmamanizdan. Sizin onun yaninda mutlu olamamanizin sebebi de ortada. nasil kendinizi sorguluyorsunuz anlamiyorum? Cat cat verin cevabini. Ah bi benim.elime dusecek o gorur huzuru mutlulugu.

Onun sizin yaninizda huzur bulmasi, sizin iyi bir insan olup onunun huzurunu mutlulugunu emen davranislarda bulunmamanizdan. Sizin onun yaninda mutlu olamamanizin sebebi de ortada. nasil kendinizi sorguluyorsunuz anlamiyorum? Cat cat verin cevabini. Ah bi benim.elime dusecek o gorur huzuru mutlulugu.
aslında veriyorum ama anlamıyor
bazen o kadar çok şey konuşuyor ki kafamda karışıyor
benim mutsuzluğumun tek sebebi sensin
eve gelince bu yüzden mutsuzum
çünkü sana güvenmiyorum acaba bugün nerden vuracaksın diye düşünüyorum
sence bu durumda mutsuz olmam çok mu anormal
ha bide üstüne daha ön gün öncesinde bosaniyorduk ailenle yaşıyordum yada
bu keskin kararlar nasıl oldu da bu kadar çabuk değişti
bugün sana güvenmemi istiyorsun neden her kavgada boşanmak istediğin için mi dedim

söylediğim gibi bir kaç ay eşimi görmemezlikten geleceğim
o istediğini yapabilir
dün gece ben ders çalışıyordum oda yanımda kitap okuyordu
bana bilgisayarı alıp film izleyeyim mi dedi bende izle bunu neden bana soruyorsun ki dedim
oda bozuldu yok yanımda otur dememi bekliyormuş
bazen öyle bir konuşuyor ki ben kendimi sorgular duruma geçiyorum
huzursuzum ve ben bu yüzden mutsuzum çok mu anormal dedim
adama mutsuzluğumun sebebi sensin diyorsun, o sana drama çevirme diyor.

kocan hala ortada ciddi bir sorun olmadığını, senin kapris yaptığını düşünüyor.

hala senden adımlar bekliyor.

gerçekten kocana "pesss" diyorum.

seni anlamaktan bu kadar uzak olması. çok ilginç ya.

ona
adama mutsuzluğumun sebebi sensin diyorsun, o sana drama çevirme diyor.

kocan hala ortada ciddi bir sorun olmadığını, senin kapris yaptığını düşünüyor.

hala senden adımlar bekliyor.

gerçekten kocana "pesss" diyorum.

seni anlamaktan bu kadar uzak olması. çok ilginç ya.
ama ona göre mutsuz olacak bir durum yokki ortada ailesi ile yaşasamda hiç problem değil onun için bu mutsuzluk sebebi değil
dün bana artık ailemi çıkar seni bu kadar mutsuz ediyorsa diyor
dedim ki ben çıkardım zaten getirip ortaya atan sensin ben değil dedim
sen çıkar artık benim evliliğimin içinden
ara söyle yada ben söyleyeyim bir daha seni aramasınlar evine gelmesinler hayatından çıksınlar diyor
ama halen benim kendiyle değilde onlarla problemim olduğunu düşünüyor
anlamıyor kızlar anlamıyor adam

Bence tam tersi sürekli suratı beş karış asık, mutsuz ,huzursuz ,soğuk, donuk ,sevgisiz hatta eşinden nefret eden biri var karşısında..İnsanın enerjisini tüketen cinsten.O seviyorum diyor ama söyledikleri yaptıkları bende bu hissi uyandırdı

Adam tamam hatalar yaptı ama birşeyleride toparlamaya çalışıyor.Sürekli onu git diye kovalamak ne kadar doğru.Böyle yaşamaktansa inceldiği yerden kopması daha iyi.

Pinkin konuşma tarzına rağmen adamın hale onun etrafında dolanması bile ne kadar sabırlı olduğunu gösteriyor.

Fazla sürmedimi bu tatsızlık

Baktın bu yöntemle olmuyor birde farklı yöntemler denemeli insan..Ama Pinkin içi geçmiş.Buz gibi.Depresyonda gibi.Eşine olan bu derece soğukluğu bana normal gelmiyor.

Adam ağzıyla kuş tutsada bir şey değişmeyecek.

Herşeyi düzeltmek yine ikisinin elinde.Tek taraflı olmaz hiçbirşey.Pinkinde yardımcı olması lazım.

Adam istediğini söylesin Pink müsaade etmedikten sonra hiçbirşey yapamaz.

Son düzenleme:
Bence tam tersi sürekli suratı beş karış asık, mutsuz ,huzursuz ,soğuk, donuk ,sevgisiz hatta eşinden nefret eden biri var karşısında..İnsanın enerjisini tüketen cinsten.O seviyorum diyor ama söyledikleri yaptıkları bende bu hissi uyandırdı

Adam tamam hatalar yaptı ama birşeyleride toparlamaya çalışıyor.Sürekli onu git diye kovalamak ne kadar doğru.Böyle yaşamaktansa inceldiği yerden kopması daha iyi.

Pinkin konuşma tarzına rağmen adamın hale onun etrafında dolanması bile ne kadar sabırlı olduğunu gösteriyor.

Fazla sürmedimi bu tatsızlık

Baktın bu yöntemle olmuyor birde farklı yöntemler denemeli insan..Ama Pinkin içi geçmiş.Buz gibi.Depresyonda gibi.Eşine olan bu derece soğukluğu bana normal gelmiyor.

Adam ağzıyla kuş tutsada bir şey değişmeyecek.

Bu evliliklerinde bir ilk olsaydı ve Pink uzatsaydı haklısınız. Ama sürekli aynı tartışmanın içinde bulmak kendini insanın umutlarını tüketiyor. Pink uatmıyor ki. Pink bir taktik de yapmıyor. Pinkin artık içinden gelmiyor bir şeyler. Aralıkta sınavı var. O zamana kadar duruma bakıyor ve içinden gelmeyen hiç bir şeyi de yapmıyor.
Dediğim gibi ilk olsa ve eşi pişman olsa ben de affet artık derdim. Ama sürekli pişman olan eşin pişmalığı da inandırıcı gelmez bir noktadan sonra. Hem adam bundan sonraki ilk aile konulu tartışmada da aynı şeyi yapacak. Gene ailem gelse 2 ay kalsa ya da temelli gelse ne olacak diyecek. Bu adam mı sabırlı ve pişman Allah aşkına?

• Beğen
Reactions: anu
Back
X