Yine kalbim paramparça

Hadi beni değiştirin valla böyle yaşamak çok zor..:)

Ben de katilirim bu degisime:KK31:
öncelikle saf olmakla iyi olmak arasındaki farkı anlamanız ve yaşantınıza uygulamanız gerek.
evet insan merhametli olmalı ama suiistimallere izin vermemeli.
örneğin çocuk dilencilere para vermem, ailesi veya çete sömürdüğü için.
ama mendil satan kişiden lazım değilse bile alırım çünkü çalışıyor ekmeği için.
gibi gibi.

öncelikle saf olmakla iyi olmak arasındaki farkı anlamanız ve yaşantınıza uygulamanız gerek.
gibi gibi.
Hocam :)))) bizim durum pek oyle degil.saf degiliz yani.
Fazla merhamet vicdan diyelim.
Mesela ben cok kirilsam da uzulsemde karsimdakine bisey diyemiyorum.
Aman kavga cikmasin simdi diye terslemeyim kalbini kirmayim.yanlisini yuzune vurmayim kucuk dusmesin vsvs.
Ama uzulen kirilan ben oluyorum.
Kimse benim ne hissettigimi yada ne hissetcemi dusunmuyor.
Ya da karsimdaki kisi ben kadar merhametli davranmiyor.
Bunun gibu seyler:cry:

Aman kavga cikmasin simdi diye terslemeyim kalbini kirmayim.yanlisini yuzune vurmayim kucuk dusmesin vsvs.

Karşınızdaki kişiye cevap vermeyi onu ezmek, öc almak ve bundan zevk alarak rahatlamak olarak mı düşünüyorsunuz?
Hak aramak böyle birşey degil zaten.
Karşınızdaki insanın size veya baska birine yaptıgı seylerin suc oldugunu ve bunun icin bir bedel ödemesi gerektigini düşünün.
İnsanların geri döndürülemez yanlışlarını ödüllendirmemek vicdansızlık degildir. Önce bunu kabul edin.
Mesela bu üzülen kişi cocugunuz olsun, onu üzen kişinin suçunun agırlıgına göre cezalandırmak istersiniz ki o kişi cocugunuza veya baskalarına tekrarlamaya cüret edemesin degil mi? İşte bunu kendiniz için de düşünün. Sizin verdiginiz cevap siz ve sizin gibi haksızlıga ugrayan herkes için oluyor.

ben genelde bana nasıl davranılırsa öyle davranırım.
eğer kısas yapmadıysam onu önemsemem. o yüzden kafaya takıp da canımı sıkmam.
yani karşımdaki beni kırarken ben hala mülayim davranmışsam, bu benim tercihim olduğu için "herkes kendine yakışanı yaptı" der, mevzuyu orada kapatırım. ah vah etmem.
eğer mülayimsen boş vermeyi bilmelisin kendin için.

hanımlar öncelikle hepinizin ellerine ve dillerine sağlık
yaptığınız yorumlar çok doğru ve güzel
ben evlendiğim zaman neye uğradığı mı şaşırdım
ben hep sessiz sakin bir insandım
hani derler ya kafasına vur ekmeğini al tarzı
hep böyleydim lisede de üniversitete de
yani hakkını savunan bilen biri değildim
şuan belki çok yavaş hareket ediyor gibi gelebilirim size ama ben ilkkez tabiri caizse çatır çatır hakkımı savunuyorum
bu zamana kadar nerdeydi bende bu akıl bilmiyorum
sizler için çok basit olabilir ama benim için hiç yapamayacağım şeyleri yapıyorum aileni istemiyorum bana bir daha aynısı yapılırsa onlara kapıyı gösteririm felan
hatta şunu diyeyim sosyal çevremde de artık çok fazla sesi çıkan biriyim
dün mesela kargoya gittim orada ki adam birşeyi eksik yazmışım diye bana bağırıyor
yok şunu açık yazmayı öğretemedim diye
bende neden bağırıyorsunuz bu kadar gergin olmak zorunda değilsiniz insanım ben hata yapabilirim abartacak bir durum yok ortada diye çıkıştım
önceden olsa adam mesela fiziksel engelli diye kalbi kırılmasın derdim
valla dün bayağı aştığımı gördüm o merhamet duygumu
ben çok gariptim eskiden simdileri yeni yeni normal olmaya başladım ..

Bakın yine acımak üzerinden bir baglantı kurup kendinizi ezdirmekten bahsediyorsunuz.
Neyse ki bu sefer yapmamışsınız, gerçekten sevindim.

Karşınızdaki kişi kördür, sizi görmez üzerinize üzerinize yürür carpar, ona kızmazsınız. Ama acıdıgınız için degil, kasıt olmadıgını bildiginiz için.

Fakat karşınızdaki kişinin bir cocugu dövdügünü görürseniz mudahale etmek istersiniz degil mi? Engeliyle kuracagınız bir baglantı yok cunku. İyi niyet icermeyen, cirkin bir davranıs bu, o yüzden hesap sormak gerek.

Kargodaki görevlinin işi sizin paketinizin gönderimi ile ilgilenmek, insanları azarlamak degil. Gün içinde yaşadıgı stresi atmak için sizi kum torbası niyetine kullanamaz. Bu kötü niyetli bir davranıştır, siz ya da herhangi biri bu haksızlıga da izin vermemelidir.
Onun kendi kişisel hayatında yaşadıgı sıkıntıların sorumlusu siz degilsiniz. Yürüyemedigi icin başka sıkıntıları olabilir diyerek daha nezaket iceren cümleler yerine dümdüz konuşmasını tolere edebilirsiniz belki ama hakaretini ya da size çıkışmasını haklı gösterecek hicbir neden yok.

Tüm bunları acıdıgınız ya da merhamet diyerek tepki vermediginiz ya da bedel ödetmekten bile geri durdugunuz, bütün kahrını cektiginiz tüm insanlar icin düşünebilirsiniz.

gibi gibi.

Tamamen katılıyorum. Sadece mendil satanın yaşına bakıyorum.
Evde ders calısması gerekirken sokaktaysa ailesi yaşından ötürü ona acıyacaklarını düşünerek dilencilik yaptıran, cocugu sömüren ailelerden farklı degildir benim için. Ne kadar para kazanırsa o kadar kullanmaya devam edecekler çünkü.

Tamamen katılıyorum. Sadece mendil satanın yaşına bakıyorum.
Evde ders calısması gerekirken sokaktaysa ailesi yaşından ötürü ona acıyacaklarını düşünerek dilencilik yaptıran, cocugu sömüren ailelerden farklı degildir benim için. Ne kadar para kazanırsa o kadar kullanmaya devam edecekler çünkü.
kesinlikle yaş önemli kriter.
onu belirtmeyi unutmuşum.
hatırlatma için teşekkürler.

grill gerçekten helal olsun ;)
hayal ettim ve çok güldüm...

hanımlar yanlış anlaşılma olmasın ben kimseye acımıyorum içimde merhamet duygusu çokça baskın bunu yenmeye çalışıyorum sadece

peki size birşey sormak istiyorum?
ben akademisyenim
nasıl oldun derseniz kpss çalıştım atanamadım özel sektör dersen asgari ücret bile vermiyordu vaktinde kendi yaşadığımız şehirde fabrikada ilan çıkmıştı oraya da hakkımla girmek istedim torpilı olan biri girdi
akademisyenlik zor
babamla ne zaman konuşsak benim en ufak birşey söylememde sen seçtin onu deyip kestirip atıyor
örnek vereyim mesela diyorum kiderq çalışıyorum baba sınavım var eee sen seçtin onu diyor
okulda işler çok yoğun diyorum sen istedin sen seçtin diyor
yani ben ne dersem diyeyim sen istedin sen seçtin deyip konuyu kapatıyor
yani çok iş vardı da ben mi girip çalışmadım
atanamadım işte isim gücüm yoktu bende buna da çalıştım bu oldu
böyle olduğu için ben aileme hiç mi birşey söyleyemeyeceğim
yok kızlar yeminle yok
benim kafam almıyor
en ufak şeyde bile sen seçtin deyip içinden çıkılıyor ben nasıl boşanma isteğimi söyleyeceğim ki bu insanlara

grill gerçekten helal olsun :KK66:
hayal ettim ve çok güldüm...

hanımlar yanlış anlaşılma olmasın ben kimseye acımıyorum içimde merhamet duygusu çokça baskın bunu yenmeye çalışıyorum sadece

peki size birşey sormak istiyorum?
ben akademisyenim
nasıl oldun derseniz kpss çalıştım atanamadım özel sektör dersen asgari ücret bile vermiyordu vaktinde kendi yaşadığımız şehirde fabrikada ilan çıkmıştı oraya da hakkımla girmek istedim torpilı olan biri girdi
akademisyenlik zor
babamla ne zaman konuşsak benim en ufak birşey söylememde sen seçtin onu deyip kestirip atıyor
örnek vereyim mesela diyorum kiderq çalışıyorum baba sınavım var eee sen seçtin onu diyor
okulda işler çok yoğun diyorum sen istedin sen seçtin diyor
yani ben ne dersem diyeyim sen istedin sen seçtin deyip konuyu kapatıyor
yani çok iş vardı da ben mi girip çalışmadım
atanamadım işte isim gücüm yoktu bende buna da çalıştım bu oldu
böyle olduğu için ben aileme hiç mi birşey söyleyemeyeceğim
yok kızlar yeminle yok
benim kafam almıyor
en ufak şeyde bile sen seçtin deyip içinden çıkılıyor ben nasıl boşanma isteğimi söyleyeceğim ki bu insanlara
bende boşanmak istediğimi aileme söylediğimde sen istedin diyorlar aklından çıkar diyorlar
ayrılsanız eve mi almazlar, kovarlar mı, küfür mü ederler, döverler mi?
cevap hayırsa ailenizi seçin.
kocalarınız hepsini yaptı ama hala seviyorsunuz veya katlanıyorsunuz.
aileniz konu olunca sürekli bahane değil çözüm arayın.

ailenizi siz seçmediniz. onlar sizi getirdi bu dünyaya, karakterinizi onlar oluşturdu. kendi kabahatlerini size yıkmasınlar.
aile olmak zor günde kenetlenmektir.
açık açık söyleyin anne babanıza. bu zor günümde destek olmazsanız, hastalığınızda, yaşlandığınızda veya muhtaç duruma düşerseniz lütfen beni aramayın.
açık olmaktan çekinmeyin.

eve kabul ederler ama hayatıda zindan ederler kolay olmuyor.o dediklerinizi desem ailem beni siler peşimi bırakmaz devamlı rahatsız eder kimsem kalmaz etrafımda mesela.yalnız kalırım

ayrılsanız eve mi almazlar, kovarlar mı, küfür mü ederler, döverler mi?
cevap hayırsa ailenizi seçin.
kocalarınız hepsini yaptı ama hala seviyorsunuz veya katlanıyorsunuz.
aileniz konu olunca sürekli bahane değil çözüm arayın.

ailenizi siz seçmediniz. onlar sizi getirdi bu dünyaya, karakterinizi onlar oluşturdu. kendi kabahatlerini size yıkmasınlar.
aile olmak zor günde kenetlenmektir.
açık açık söyleyin anne babanıza. bu zor günümde destek olmazsanız, hastalığınızda, yaşlandığınızda veya muhtaç duruma düşerseniz lütfen beni aramayın.
açık olmaktan çekinmeyin.
Kolay olmuyor ya yani kolayca yazdiginiz kadar kolay olmuyor.
Ailesinden sidddet gorende oluyor.kufuru yiyen de kadin olmadin bi kocasini idare edemedin.
Ozmn ailenin yaptigi daha agir geliyor.
Cocugun varsa ayri itilip kakiliyor.yedigi ictigi yattigi kalktigi .simardi yaramazlik yapti vsvsvs.
En iyisi kendi duzenini kurmak calismak ona da aileler izin vermiyo adimimizi cikarcan bize lafmi getircen gibi gibi.
Tabi her kadin icin her aile icin gecerli degil dediklerim.

Kolay olmuyor ya yani kolayca yazdiginiz kadar kolay olmuyor.
Ailesinden sidddet gorende oluyor.kufuru yiyen de kadin olmadin bi kocasini idare edemedin.
Ozmn ailenin yaptigi daha agir geliyor.
Cocugun varsa ayri itilip kakiliyor.yedigi ictigi yattigi kalktigi .simardi yaramazlik yapti vsvsvs.
En iyisi kendi duzenini kurmak calismak ona da aileler izin vermiyo adimimizi cikarcan bize lafmi getircen gibi gibi.
Tabi her kadin icin her aile icin gecerli degil dediklerim.
tabi ki.
eğer cevaplar hayır ise aileye dönün diyorum.
kocadan farksızsa şartlar olgunlaşınca ayrılmak en doğrusu

eve kabul ederler ama hayatıda zindan ederler kolay olmuyor.o dediklerinizi desem ailem beni siler peşimi bırakmaz devamlı rahatsız eder kimsem kalmaz etrafımda mesela.yalnız kalırım
şu an kiminiz var?
her türlü hayat zindansa en az işkence çekileni mi tercih etmeli yoksa herkesi silip sıfır bir hayat mı kurmalı.
zor evet.

hani herkese anlatıyorum diye bir konum vardı ya bu aralar açtığım
ben insanlara anlattıkça onlarıda dinleme vaktim oldu
çok kötü şeyler duydum kendı halime sukrettirecek
yeni evli oğluna kız arayan kv ve KB
ayarlamak istedikleri kızı evlerine getiren kv ve KB
yok çeyizine kılın tüyün üstünde durduğu tuvalet paspası yollayan kv
kendi ihtiyacı olmadığı halde birşeyler alıp borcunu oğluna ödeten kv gibi
ogluna kredi cektirip borcunun bitecegi zaman kizina devredecegini soyleyen kv gibi birçok örnek duydum
ben kendimi öyle güçsüz hissediyorum ya bu insanlar yani hepsi benim gibi hatta mesleki açıdan bir çok tecrübeleri var yurt dışında eğitim almışlar veyahutta okulda derece yapmış insanlar
neden benim etrafımda sizler kadar güçlü insanlar yok
yani herkes alışmış bu tür olaylara mutlu mesut yaşıyor
ya bende bir tuhaflık var ya onlarda
bende böyle yaşasam böle mutsuzum nihayetinde en azından bir tepkim var

"İstersen boşanalım, istersen boşanmayalım" diyormuş ya??? O cümleye karşılık dedim "Boşansın da, görsün bi dünyanın kaç bucak olduğunu??"

Çünkü tekrar evlenecek olsa "GELEN, GİDENİ ARATIR" hesabı, o seni çooook arar ondan sonra :₺
anlamadım ne demek istediğinizi

"İstersen boşanalım, istersen boşanmayalım" diyormuş ya??? O cümleye karşılık dedim "Boşansın da, görsün bi dünyanın kaç bucak olduğunu??"

Çünkü tekrar evlenecek olsa "GELEN, GİDENİ ARATIR" hesabı, o seni çooook arar ondan sonra :₺
ben artık takılmıyorum o cümleye
ben artık mutlu olayımda
o başkasıyla mi evlenir annesiyle kucak kucağa mi yatar beni ilgilendirecegini düşünmüyorum
bazen her ne kadar ondan ayrıldığımı düşündüğümde başkası ile olma ihtimali beni çok üzsede ben evliliği mi devam ettirmek için cabalamiyorum

Back
X