Hamile olup olmama konusunda da kararsızım biraz daha sabret diyor işte eşimde evleneli zaten 2 yıl oldu bende istiyorumki çocuğum olsun hazır ben çalışmıyorken kendim bakayım biraz büyüyüncede işe girer çalışırım diyorum ama bu huzursuz evde huzurlu bebek olmaz heraldeO zaman kocaniza birakin bu karari. Hamile olmayin bence o evden cikmadan. Söleyinde bunu esinize. Ama güzellikle mesela söyle: Kocacim hamileysem ne güzel olur hemen cocuk odasini hazirlariz. Annenede aha su yan eve tutariz... gezmeye gittigimizde ne güzel annen bakar :)))))))))
övdüğü akraba kimin akrabası peki sizin mi, eşinizin mi?şaka yapmış olsa sadece beni söylerdi ama o benimle beraber ablamıda katmış işin içine senin kızların böyle yapamaz demiş yani anneme
umarım benimki gibi bi kayınvalideye rastlamazsınya pardon da 'annenin diline eşek arısı soksun' lafının cevabı 'allah senin belanı versin'' midir? her ne olursa olsun karşındaki bir büyük ve eşinin annesi. kusura bakma sana hiç hak veremedim. kayınvaliden belki de misafirin gönlü olsun onu yüceltsin diye öyle söyledi yada espri yaptı. anneciğinin çok zoruna gittiyse sana laf taşıyıp ortalığı karıştıracağına cevabını verseymiş kayınvalidene. hadi o yaptı bi cahillik, sen surat asıp küseceğine anne böyle demişsin üzüldüm deyip derdini söyleyebilirdin. aynı evde yaşadığınıza göre bu kadarını yapabilirsin sanırım. Eşinin böyle bir durumda senin yanında olması da ayrı bir ilginçlik.
ilk defa bir kayınvalideye acıdım
eşimin akrabası ve eminimki o akrabayı benden çok seviyordurövdüğü akraba kimin akrabası peki sizin mi, eşinizin mi?
yok eger sizin ise bunda gene bence fena bişey yok
annenizde orada yerinde sizi karıştırmadan ve doldurmadan bu meseleyi halledebilirdi
kolaylıklar diliyorum hepinize
yani anladım o zaman keşke anneniz bu duruma sizi karıştırmadan halletseydı meseleyi diyorumeşimin akrabası ve eminimki o akrabayı benden çok seviyordur
sizin yorumunuzu okuyunca hak vermekle birlikte bir yakınım geldi gözümün önüne.ya pardon da 'annenin diline eşek arısı soksun' lafının cevabı 'allah senin belanı versin'' midir? her ne olursa olsun karşındaki bir büyük ve eşinin annesi. kusura bakma sana hiç hak veremedim. kayınvaliden belki de misafirin gönlü olsun onu yüceltsin diye öyle söyledi yada espri yaptı. anneciğinin çok zoruna gittiyse sana laf taşıyıp ortalığı karıştıracağına cevabını verseymiş kayınvalidene. hadi o yaptı bi cahillik, sen surat asıp küseceğine anne böyle demişsin üzüldüm deyip derdini söyleyebilirdin. aynı evde yaşadığınıza göre bu kadarını yapabilirsin sanırım. Eşinin böyle bir durumda senin yanında olması da ayrı bir ilginçlik.
ilk defa bir kayınvalideye acıdım
evler ayrılmalı zaten hiç anlamıyorum bu kv lerın oğluşlarının yanında ısrarla kalma dertlerini , yahu biz evlenioruz da hep gebe mi kalmak zorundayız offf sinir bozucu eşinle konuş en kötüsü size yakın biyerde ayrı ev tutulsun .mrb arkadaşlar derdimi kısaca özetleyeyim
Eşimin babası yok ve tek çocuk olduğu için kayınvalide ile beraber yaşıyoruz. yeni ev aldık. Akrabalar annem k.v filan temizlik yaparken k.v bir akrabanın yaptığı işi kastederek benim gelin böyle temizleyemezdi burayı demiş anneme ve anneminde ağırına gitmiş öyle söylemesi annemde bana söyledi. Sonra birkaç akşam geçtikten sonra k.v yanıma geldi konuşalım dedi ama kavga etmeye gelmiş ne derdin var senin neden surat yapıyosun filan dedi. Bende bağırmaya başlayınca herşey ortaya döküldü işte orda annemin söylediğinide söyledim ona. Senin annenin dilini eşek arıları soksunda bidaha konuşamasın dedi kv. Bende seninde Allah belanı versin dedim.
Sonra annemle eşimde geldi eve büyük kavga flan çıktı işte kv anneme düş artık bunların yakalarından filan dedi eşimle beni kastederek ama ne eşim ne ben annemden şikayetçi değiliz. Annemin yüzünede söyledi senin dilini eşek arıları soksun diye. Sen herşeyi annene soruyosun bana hiçbişey danışmıyosun dedi bana. Anne diyemiyorum ben k.vye onu söyledi anne demek zorundaymışım ona. O geceden beri konuşmuyoruz hep birbirimize surat yapıyoruz aynı evin içinde karşılaşmamaya çalışıyoruz. Eşimde beni haklı buluyo ama çok huzursuzuz.
Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım yardımcı olun bana lütfen bana yaptıklarını yine unutmaya çalışıyorum ama anneme söylediğini unutamıyorum hep aklımda bide annem k.v evdeyken bana gelmemeye başladı böyle olunca çok üzülüyorum ve istemeden eşimide üzüyorum hakkınızı helal edin ve yardımcı olun lütfen
canım her zaman kv. ler gelinle oturmak istediği için oturulmuyor. bazen gençlerde ekonomik özgürlüğü olmadığı halde evlenmek için acele ediyorlar. ev geçindiremiyekceleri için anneleriyle oturmak istiyorlar. bazı gelinlerde kv. nin evini, parasını istiyor ama varlığına tahammül edemiyorlar. yorumlarımızı yaparken öbjektif olmalıyız diye düşünüyorum. evet gelinler bir bayan ama o kaka dediğimiz kv. lerde bir bayan ve bir zamanlar onlarda gelindi. şimdi yana yakıla kv. den dert yanan gelinlerde bir güğn kv. olacalar. nedense kv. ler hep kötü kadın. kız anneleri bir melekevler ayrılmalı zaten hiç anlamıyorum bu kv lerın oğluşlarının yanında ısrarla kalma dertlerini , yahu biz evlenioruz da hep gebe mi kalmak zorundayız offf sinir bozucu eşinle konuş en kötüsü size yakın biyerde ayrı ev tutulsun .
mrb arkadaşlar derdimi kısaca özetleyeyim
Eşimin babası yok ve tek çocuk olduğu için kayınvalide ile beraber yaşıyoruz. yeni ev aldık. Akrabalar annem k.v filan temizlik yaparken k.v bir akrabanın yaptığı işi kastederek benim gelin böyle temizleyemezdi burayı demiş anneme ve anneminde ağırına gitmiş öyle söylemesi annemde bana söyledi. Sonra birkaç akşam geçtikten sonra k.v yanıma geldi konuşalım dedi ama kavga etmeye gelmiş ne derdin var senin neden surat yapıyosun filan dedi. Bende bağırmaya başlayınca herşey ortaya döküldü işte orda annemin söylediğinide söyledim ona. Senin annenin dilini eşek arıları soksunda bidaha konuşamasın dedi kv. Bende seninde Allah belanı versin dedim.
Sonra annemle eşimde geldi eve büyük kavga flan çıktı işte kv anneme düş artık bunların yakalarından filan dedi eşimle beni kastederek ama ne eşim ne ben annemden şikayetçi değiliz. Annemin yüzünede söyledi senin dilini eşek arıları soksun diye. Sen herşeyi annene soruyosun bana hiçbişey danışmıyosun dedi bana. Anne diyemiyorum ben k.vye onu söyledi anne demek zorundaymışım ona. O geceden beri konuşmuyoruz hep birbirimize surat yapıyoruz aynı evin içinde karşılaşmamaya çalışıyoruz. Eşimde beni haklı buluyo ama çok huzursuzuz.
Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım yardımcı olun bana lütfen bana yaptıklarını yine unutmaya çalışıyorum ama anneme söylediğini unutamıyorum hep aklımda bide annem k.v evdeyken bana gelmemeye başladı böyle olunca çok üzülüyorum ve istemeden eşimide üzüyorum hakkınızı helal edin ve yardımcı olun lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?