yine kayınvalide...

Hamile olup olmama konusunda da kararsızım biraz daha sabret diyor işte eşimde evleneli zaten 2 yıl oldu bende istiyorumki çocuğum olsun hazır ben çalışmıyorken kendim bakayım biraz büyüyüncede işe girer çalışırım diyorum ama bu huzursuz evde huzurlu bebek olmaz heralde

ya pardon da 'annenin diline eşek arısı soksun' lafının cevabı 'allah senin belanı versin'' midir? her ne olursa olsun karşındaki bir büyük ve eşinin annesi. kusura bakma sana hiç hak veremedim. kayınvaliden belki de misafirin gönlü olsun onu yüceltsin diye öyle söyledi yada espri yaptı. anneciğinin çok zoruna gittiyse sana laf taşıyıp ortalığı karıştıracağına cevabını verseymiş kayınvalidene. hadi o yaptı bi cahillik, sen surat asıp küseceğine anne böyle demişsin üzüldüm deyip derdini söyleyebilirdin. aynı evde yaşadığınıza göre bu kadarını yapabilirsin sanırım. Eşinin böyle bir durumda senin yanında olması da ayrı bir ilginçlik.

ilk defa bir kayınvalideye acıdım

şaka yapmış olsa sadece beni söylerdi ama o benimle beraber ablamıda katmış işin içine senin kızların böyle yapamaz demiş yani anneme
övdüğü akraba kimin akrabası peki sizin mi, eşinizin mi?
yok eger sizin ise bunda gene bence fena bişey yok
annenizde orada yerinde sizi karıştırmadan ve doldurmadan bu meseleyi halledebilirdi
kolaylıklar diliyorum hepinize

umarım benimki gibi bi kayınvalideye rastlamazsın

eşimin akrabası ve eminimki o akrabayı benden çok seviyordur

Kaynananiz kadar annenizde suclu değilmi???
K.v soylememesi gerekiyordu.ama annenizinde size yetistirmemesi gerekiyordu...biraz ortaligi karistirmis...
anneniz direk gereken cevabi vermis olsaydi konu orda kapanir boylede gerginlik olmicakti...

sizin yorumunuzu okuyunca hak vermekle birlikte bir yakınım geldi gözümün önüne.
küçük yaşından beri çocuğunu tek başına büyütüp gece gündüz çalışıp oğluna düğün yaptı, evini aldı, eşyasını aldı, hafta sonu bile sürekli mesai yaptı, hiç tatil yapmadı. gelin evde bütün gün internet başında , kadın çalışıyor yine. eve geldiğinde bir hoş geldin yok, önüne yemek koymak yok,anne de demiyor. ve gelinin annesi ve akrabaları kadını kendi evinde istemiyor sürekli dedikodusunu yapıyor, kızlarını kv. ye karşı dolduruyorlar. kadın 12 saat çalışıyor ve hak etmediği muameleyi görüyor. günde 1 saat kv. yi görmeye tahammülü yok gelin hanımın.
Allah şerli kv. lerden ve şerli gelinlerden ve herşeye karışan kız annelerinden muhafaza etsin.

evler ayrılmalı zaten hiç anlamıyorum bu kv lerın oğluşlarının yanında ısrarla kalma dertlerini , yahu biz evlenioruz da hep gebe mi kalmak zorundayız offf sinir bozucu eşinle konuş en kötüsü size yakın biyerde ayrı ev tutulsun .

canım her zaman kv. ler gelinle oturmak istediği için oturulmuyor. bazen gençlerde ekonomik özgürlüğü olmadığı halde evlenmek için acele ediyorlar. ev geçindiremiyekceleri için anneleriyle oturmak istiyorlar. bazı gelinlerde kv. nin evini, parasını istiyor ama varlığına tahammül edemiyorlar. yorumlarımızı yaparken öbjektif olmalıyız diye düşünüyorum. evet gelinler bir bayan ama o kaka dediğimiz kv. lerde bir bayan ve bir zamanlar onlarda gelindi. şimdi yana yakıla kv. den dert yanan gelinlerde bir güğn kv. olacalar. nedense kv. ler hep kötü kadın. kız anneleri bir melek

Bu olaylar yaşanmadan önce yazsaydın daha farklı şeyler yazardım bunların yahşanmaması için daha farklı bir yol önerirdim canım. Ama artık sizde durum bayağı bir ilerlemiş bu noktadan sonra daha fazla yüz göz olup seviyenin iyice düşmemesi için ben de bir an evvel evi ayırmanızı öneririm. Ben ce kayınvalideniz siz ve eşiniz oturun bir masaya. Ona deyin ki
Benim niyetim tekrar kavga etmek değil. Yaşananlar hoş değildi. Ben özür diliyorum. Evet ne olursa olsun size sesimi yükseltmemeliydim. Siz de benim bir annemsiniz. Size de "anne" dememi istemenizi anlıyorum. Demek için gerçekten çaba harcıycam ve Allah2ın izniyle diycem de . Fakat bizim karşılıklı saygı ve sevgimizi koruyabilmemiz için ve ilerde doğacak cocuklarımın sizin de torunlarınızın iyiliği için evleri ayırmamız gerekiyor. diye söyleyin. Böyle suçları kabul ederseniz önce yelkenleri suya indirme ihtimali daha yüksek Allah yardımcınız olsun.

hala aynı yaşamanız çok zor canım...bence eşinle konuşun ve ayrı eve çıkın..
annenin yerinde kim olsa gitmez..tavrından vazgeçme şimdilik..

Canım sen yine kaynananla fazla kötü olma birazdaha sık dişini evini ayırana kadar sabret bence sonunda kazanan sen olursun evin ayrılıncada aranı bozma zaten fazla görüşmezsiniZ

ahhh şu kayınvalideler ahhh şimdi erkek çocuk sahibi olan annelere hep diyorum sizlere yapılmamasını istemediğizi gelinlerine sakın yapmayın diyorum...

Aslında sorun iletişimsizlik. Çok basit şekilde halledilebilirdi konu. Şöyle ki ; annen cvp vermiyorsa Sessiz bir kadınsa, sen öğrenince kayınvalidenin yanına gidip güzelce konuyu açabilirdin. Yine tartışma çıkacaksa da sen şansını denedikten sonra çıksaydı. Bide ağır bir beddua etmişsin, oda ağır konuşmuş bence ; birbirinizi affedip seviyeli bir biçimde ilerleyin

keşke annen ağzının payını verip konuyu sana taşımasaydı, ha belki kV altta kalmaz ikisi kavga ederdi gene işler b.ka sarardı ama böylesi daha bi kötü olmuş sanki, esin günler geçtikçe lafı Özür dileye getirir

Çoook haklısın canım, ama keşke onun seviyesine düşmeseydin. Hiç ilgilenme yokmuş gibi davran, eşinle eskisinden dahada iyi olmaya özen göster ama kesinlikle birdaha onun tavırlarına karşılık verme.

Kv en baştan laf soylemese hiç sorun çıkmazdı. Annenize kızmiyorum, kv kendine ya da ogluna laf söylense o da gider hemen söylerdi ogluna.annen o an cevap verse iyidi ama herkes bir degil cevap verememis olabilir. kv dilinu tutmayi ogrensin biraz bu olay ders olsun ona. Nedense bizim ulkede gelinlerin anasi babasi yok gibi davraniliyor. Kv ler hanimağa gelinin herseyi onlardan sorulur. Ister karışır ister annesine laf atar. Herseye haklari var. Yabancı ülkelerde dugun günü gelinsin sadece onun dışında bizim ulkedeki gibi saçma sapan bi gelin kavrami yok.ne güzel.ayrica anne demek zorunda da değilsin.

aynı evde yaşamak böyle çok zor olur iyide
aynı binada bi ev tutun onada
annenizde size gelir gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…