Yine kayınvalidem...

Merhaba arkadaşlar ,
sorun yine kayınvalidem bu kadın beni delirticek
susuyorum susuyorum nereye kadar
sorun şöyleki;
bizim ev telefonu olarak kullandığımız telsizi kızım geçen eline geçirdi ve bozdu
eşim sözde tamir edicek ama nerdeyse 10 gündür yaparım yaparım diyor
neyse kayıvalidem görümcelerimde biliyorlar durumu
dün kayınvalidem aramış e haliyle telefon bozuk olduğu için ben bilemiyorum bunu
sonrada eşimi aramış 2 gündür arıyorum senin ''kıymetli karın'' tenezzül edip telefonlarıma çıkmıyor
tabi numarayı görüyor ve açmıyor demiş sonrada işte açmış ağzını saymış da saymış

eşimde evet eşim çok kıymetli bunu anladığınıza sevindim demiş
sonrasında da kızmış telefonumuzun bozuk olduğunu biliyorsunuz
bildiğiniz halde neden bu şekilde davranıyorsunuz laf sayıyorsun demiş
ayrıca demiş benim eşim kalp hastası insan önce bi sorar acaba bişeymi oldu
fenalaştımı bi sorunmu var diye

e ben merak ettim oğlum demiş
eşimde gerçekten iyi niyetli olsaydın beni cep telefonumdan arayıp şikayet etmek yerine
evden 10 kez aramışsın ya 10 kez arayana kadar 1 kezde angel ı cepten arasaydın gerçekten iyi niyetli olduğuna inanırdım demiş

bu kezde benim eşimi ailesine göndermediğimi söylemiş
eşim dahada kızmış ya mübarek günlerde yapma şöyle siz böyle yaptıkca ben uzaklaşıyorum zaten onun bişey yapmasına gerek yok demiş

bu kadar şeyin sonunda iftara davet etmiş ille iftara gelin demiş
eşimde sert bi şekilde gelemeyiz demiş
ben bu olaydan sonra artık gerçekten gitmek istemiyorum
bayrama kadar gitmek istemiyorum gerçekten bıktım artık

hastayım dayanamıyorum strese, üzüntüye gelemiyorum
ooofff ne olur fikir verin bir yanda bana yapılanları düşünüyorum gitmek istemiyorum
diğer yandan büyükler mübarek günlerde gitsemmi diyorum ama
istemiyorum yaaa

canım annenin susması eşine bağlı bence.benim kaynanam bi başladı aylarca laf söyledi.eşim her defasında ikaz etti etti ama susmadı.görümcelerimin yanında bile ağladım böyle yapıyo diye.neyse en sonunda kapattı çeneyi.eğer eşin annesine gözdağı verirse konuşmaz.doğru dürüst oturup konuşsun.bundan sonra yanına gelmeyiz arayıp sormayız desin.siz alttan aldıkça o devam eder.özellikle sen yokken sana karışmamasını söylemeli.sende git evlerine konuşsun dursun biraz daha dayan.ama eşinle konuş o noktayı koyar ancak.

öncelikle eşinize bi alkış :64:
hazır manayla eşinizde bu durumdan soğuduysa sizde gitmeyiverin.
gidipte ne dıye tekrar tekrar moralınızı bozasınızki.
bayramdann bayramaa....

eşinizi tebrik ederim yerli yerinde cevaplar vermiş.

davetlerini eşiniz kabul etmemiş, nerede nasıl duracağını biliyor belliki.

bence siz gidelim diye kafanızı meşgul etmeyin. eşiniz gitmesi gerçekten gerekli olduğu durumda sizden rica eder, sizde gidersiniz.

daha fazlasına gerek yok bence.

annesinin iyi niyetli olmadığının farkında olan eşin senin için büyük niğmet onun değerini bil. hiç keyfini bozma arkanda eşin var ne güzel. keşke pek çoğumuzun eşide seninki gibi bilinçili olsa. eşin gitmek gerektiğini düşündüğünde gidersin. fazla yüz vermezsin gönülleri olsun işte. ya birde eşinde seni anlamıyor seni savunmuyor olsaydı.

bence gitmesinki karşı tarafta yaptığı hatayı anlasın ve böle devam ederse kendi çocuğunun bile ondan uzaklaşacağı fikrini kafasına soksun..yapılan karşısında bi tavır gösterilmediği sürece bu tür insanlar kendi yanlışlarını farketmez...sorsan şimdi ona ben ne dedimki ben ne yaptımki ben telefonun bozulduğunu ne bileyim yaşlı kadınım unuttum sayarda sayar..........
işte birde o yönü düşünüyorum şimdi ben kendim gidersem nasıl olsa sesini çıkarmıyor biz böyle devam edelim diyip bildiği gibi yapmaya devam edicek
birde garip olan unuttum falan dememiş başlamış gülmeye amaaannn ne olucak ne kızıyorsun ilaçlarını içsin bişey olmaz ona demiş

bence eşin gitsek mi filan derse güzel bi şekilde "gidelim tabi. ne olursa olsun senin annen baban" de ve git. ama o demezse hiç gidelim deme boşver.

eşim gidelim derse giderim o beni savunurken ben sorun çıkarmam ona karşı

sen eşine hiiiç kötü bişey deme onlar hakkında eleştirme eşin zaten anlamış farkında şimdi sende şöyleler böyleler dersen eşin yön değiştirebilir bırak magdur tarafı oyna ses çıkarma bence daha el üstünde olursun

sağol canım benim zaten ailesini eleştirme huyum pek olmadığı için eşimin objektif bakabilme fırsatı oldu ben onları kötülesem benim yanımda olmazdı bencede

şanslısın ki eşin herşeyin farkında
o yüzden eğer davet ederlerse , davete icabet edin
politik olun , ne böyle gereksiz çıkışlara izin verin yüz göz olun , ne de onlardan uzaklaşın
bir süre gitmemek tavır koymak yerinde ama ,
eşiniz ailesinin farkında olduğuna göre büyütmeyin olayı :34:

eşim ailesinin farkında ama benim zaten tavır koymak istediğim eşim değil ki ailesi o yüzden gitmek istemiyorum
ama eşim gidelim derse ikiletmem tabi...

eşin gelip bu şekilde sana anlattıysa çok hatalı.tamam seni savunmuş olarak sevinebilirsin.:50:ama emin olki başka birgünde eşin annesine gidip seninle arasında olan bir şeyi aynı şekilde anlatabilir.:34:zaten gelin-kaynana sorunlarının bu kadar olmasının sebebi dengeyi kuramayan erkeklerden kaynaklanmaktadır:51:

daha önceden çok olaylar yaşadığımız kayınvalide görümce taraflarından
ilk başlarda anlatmıyordu ama çooookkk olaylar oldu
artık anlatıyor bana
ve ben eşimin dengeyi kurduğuna inanıyorum
beni savunuyor evet ama yeri geldiğinde annesinide savunur eminim
sadece eşinin yanında olan bir erkek değil haklının yanında olan birisi

en azından bende saf gibi benim yüzüme güldüklerinde iyi niyetli sanmıyorum onları arkamdan konuştuklarını biliyorum tanıyorum hiç olmazsa

eşini tebrik ediyorum.. karısını kollamış sahip çıkmış.. inan her erkek bunu yapmaz. senin evin barkın ayrı üzülme boşver, kafaya taktıkça her yaptığı dahada batar kayınvlidenin dahada sinir olursun ki haklısında.. ama eşinin annesi sonuçta atsn atılmaz , satsan satılmaz..

Benim eşimde bu konularda objektiftir sağolsun. İşte bu yüzden kim ne yaprsa yapsın kim ne derse desin takmıyorum. O benim arkamda ya, annemden babamdan daha öte oldu benim için.

canım bişey diycem,şimdi eşin seni savunmuş iyi hoş ama,onun bir erkek;ve kayınvalidenin oğlu olarak annesine böyle "ağzının payını verdiğini" bu şekilde anlatması doğrumu sence.sonuçta onun annesi,seni sevebilir,savunabilir,ama sanki düşmana gerken yanıtı vermiş gibi davranması çok kötü sanki.ne de olsa annesi.eşinin sanki dedikodu falan tarzı yönleri de var gibi geldi bana;ki çok acaip böyle olması.bence sen ne olursa olsun git iftara,güleryüzünü iyiniyetini göster.sen annesiyle oğlunun güzel geçinmesine vesile ol,inşallah herşey düzelir.

eşin söylenmesi gerekecek herşeyi söylemiş.. gelen teklifide reddetmiş..belli ki topu sana da atmıyor, o yüzden eşin nerde duracağını biliyor demek ki.. kayınvaliden de hatasını anlamıştır o lafların üstüne.. eşinden ''gidelim '' diye bir teklif gelirse ona uyum sağla derim ben :34:

merhaba...
eşiniz hasta olduğunu bile bile üzüldüğünüzü strese gelemeyen bir hastalığınız olduğunu üstelik bunları bile bile gereken cevabı vermişken birde bunları size niye anlatmışki .... annen sana saydırdıda saydırdı kıymetli karın vs diye :19:

canım bişey diycem,şimdi eşin seni savunmuş iyi hoş ama,onun bir erkek;ve kayınvalidenin oğlu olarak annesine böyle "ağzının payını verdiğini" bu şekilde anlatması doğrumu sence.sonuçta onun annesi,seni sevebilir,savunabilir,ama sanki düşmana gerken yanıtı vermiş gibi davranması çok kötü sanki.ne de olsa annesi.eşinin sanki dedikodu falan tarzı yönleri de var gibi geldi bana;ki çok acaip böyle olması.bence sen ne olursa olsun git iftara,güleryüzünü iyiniyetini göster.sen annesiyle oğlunun güzel geçinmesine vesile ol,inşallah herşey düzelir.

işte aynen böyle

önceki cevabımda da yazdım canım başka olaylar oldu anlatmasını gerektiren ve ben artık benim hakkımda ne düşündüklerini arkamdan ne konuştuklarını bilmek istediğim için anlatıyor
ve onun annesi benim hastalığımda , çocuğumuzun ameliyatında, eşimin hastalığında bize düşman gibi davrandı
her anne gerçek anne olamıyor malesef ve asla eşimin dedikoducu yönü yoktur beni ilgilendirmeyen hiçbir şeyi bana anlatmaz

merhaba...
eşiniz hasta olduğunu bile bile üzüldüğünüzü strese gelemeyen bir hastalığınız olduğunu üstelik bunları bile bile gereken cevabı vermişken birde bunları size niye anlatmışki .... annen sana saydırdıda saydırdı kıymetli karın vs diye :19:

merhaba

daha önce ki bi kaç olayda ben bundan sonra bana anlatmasını istemiştim bi kaç aydır anlatmaya başladı zaten eşim

bende bunu anlıyamıyorum işte annede olsa hataları söylenmeli insanların. yeri geldiğinde anneye babaya doğruyu gösteren biz olmalıyız. insan ne ekerse onu biçer. eğer oğluna annesi güzellikle davransaydı oda annesine tepkili olmazdı.

eşin seni savunduğu için davete gitsende sorun olmaz bence
senin canını sıkacaklarını hiç sanmıyorum:31:

hem hastayım strese gelemiyorum diyorsunuz hemde kötü konuştuğunu bildiği halde bilmek istiyorsunuz? eşiniz çok düşünceli bir adam masallah hasta karısına neler yaptığını diğer konunuzdan biliyoruz neyse umarım sorun çözülür

bende bunu anlıyamıyorum işte annede olsa hataları söylenmeli insanların. yeri geldiğinde anneye babaya doğruyu gösteren biz olmalıyız. insan ne ekerse onu biçer. eğer oğluna annesi güzellikle davransaydı oda annesine tepkili olmazdı.

canım anneye tabiki hatası varsa söylenmeli ama herşeyde bir söyleme adabı olmalı değilmi? oğlu annesini çekmeli kenara ve anne "bak eşim rahatsız biliyosun tabiki kıymetli benim için sende o kadar kıymetlisin ama yanlış düşünüyosun,telefonun bozuk olduğunu belki unutmuşsundur ama keşke bi deonun cebinden arasaydın" tarzı bişeyler söyleseydi,iftar teklifinide tamam anne geliriz falan deseydi.sonuçta kayınvalide de durup dururken sinirlenmemiştir değilmi.sen bilirsin diyince kavga edilmezmiş.onlar büyükler,yaşlandıkça huysuzlaşıyorlar,alttan almak bizim görevimiz.bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.keşke sedanın eşi hasta olduğunu,kalbinin stresten etkilenebileceğini düşünerek hiç anlatmasaydı.
eşi anlattıkça iyice kinlenirki insan zaten.neyse angelseda allah şifalar versin sana canım.

hem hastayım strese gelemiyorum diyorsunuz hemde kötü konuştuğunu bildiği halde bilmek istiyorsunuz? eşiniz çok düşünceli bir adam masallah hasta karısına neler yaptığını diğer konunuzdan biliyoruz neyse umarım sorun çözülür

pardon ama o konu beni ilgilendiriyor sizi değil hanımefendi insanlrı geçmişteki hataları yüzünden hemde çok pişmanken yargılamak doru bişey mi
hemde ben affetmişken size ne oluyor?

Back
X