Yine kayınvalidem...

bize ne mi oluyor ??? ben açtığınız konuyu okudum hanfendi yorum yapmakta hakkım dayağı kabullendiyseniz bunuda asarsınız zaten merak etmeyin ...yazık hastasınız diye yaptım bu yorumu hoş sağlıklı olsanızda dayak kimseye atılmamalı... hastasınız diye eşiniz size bunu neden anttı deim strese üzütüye gelimiyorum diyende sizdiniz ? gercekten bazen kadınları anlamıyorum

Son düzenleme:
canım anneye tabiki hatası varsa söylenmeli ama herşeyde bir söyleme adabı olmalı değilmi? oğlu annesini çekmeli kenara ve anne "bak eşim rahatsız biliyosun tabiki kıymetli benim için sende o kadar kıymetlisin ama yanlış düşünüyosun,telefonun bozuk olduğunu belki unutmuşsundur ama keşke bi deonun cebinden arasaydın" tarzı bişeyler söyleseydi,iftar teklifinide tamam anne geliriz falan deseydi.sonuçta kayınvalide de durup dururken sinirlenmemiştir değilmi.sen bilirsin diyince kavga edilmezmiş.onlar büyükler,yaşlandıkça huysuzlaşıyorlar,alttan almak bizim görevimiz.bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.keşke sedanın eşi hasta olduğunu,kalbinin stresten etkilenebileceğini düşünerek hiç anlatmasaydı.
eşi anlattıkça iyice kinlenirki insan zaten.neyse angelseda allah şifalar versin sana canım.

annesi bu güne kadar ne zaman kenara çekmişki biz sustukca onlar üstümüze gelmeye başladı
yani durup duruken bi patlama değil
ben tüm yaşadıklarımızı burda yazarak anlatamam tabi ama bu raddeye gelene kadar çok olaylar oldu
durup dururken sinirlenmemiştir derken ? onu da anlamadım ...
şifa dileklerin için teşekkür ederim Allah razı olsun canım...

bize ne mi olur ??? ben açtığınız konuyu okudum hanfendi yorum yapmakta hakkım dayağı kabullendiyseniz bunuda asarsınız zaten merak etmeyin ...yazık hastasınız diye yaptım bu yorumu hoş sağlıklı olsanızda dayak kimseye atılmamalı... hastasınız diye eşiniz size bunu neden anttı deim strese üzütüye gelimiyorum diyende sizdiniz ? gercekten bazen kadınları anlamıyorum

ben siz derken sadece sizi kastediyorum
yani sizi... sen dememek için...
konumu tamamını okumamışsınız orda ben kalma sebeplerimi açıkca belirttim
ve iyi ki de affetmişim
eşim daha anlayışlı daha iyi oldu artık
o tokat bizim tek kötü anımız
öncesinde olmadı
sonrasında da olmaz inşallah
şu anda öyle bi durum yok
nasıl pişman olduğunu ben biliyorum

evet bugün çok fazla sinirliyim herkeze boşan ayrıl diyebilirim sizede denk geldi kusura bakmayın konunun devamını okumadım evet siz affettiyseniz haklı sebepleriniz vardır geçmiş olsun iyi akşamlar...

evet bugün çok fazla sinirliyim herkeze boşan ayrıl diyebilirim sizede denk geldi kusura bakmayın konunun devamını okumadım evet siz affettiyseniz haklı sebepleriniz vardır geçmiş olsun iyi akşamlar...

rica ederim ben sizi kırdıysam siz kusura bakmayın iyi akşamlar

kayınvalideniz de durduk yere tepki koymamıştır dedim,yanlış anlaşıldıysam üzgünüm.belki sizden sevgi ilgi bekliyor.belki gerçekten siz on adım gelseniz bir adım da o gelecek...biliyorsunuzdur hayat döngüsü bu insan muhtaç doğuyor bebek olarak herşeye muhtaç, yemeğe suya ilgiye sevgiye muhtaç,huysuz, bebek olarak doğuyor;yaşlanınca da yine aynı şekle dönüyor ilgiye muhtaç genelde huysuz,işlerinin görülmesine muhtaç falan filan;yani diyorumki kayınvalideniz de belki yaşlanmanın verdiği huysuzluk vardır.belki çocuklarından ya da gelinlerinden damatlarından çekmiştir bir zaman da;sizden çıkartıyordur biraz. tabiiki hakkı yok ama bence siz onunla fazla ilgilenin iftara da gidin gerçekten kayınvalide değil de anne olarak görün bir kere de.unutmayın eşinizi doğuran beleyen büyüten siz çocuğunuzu nasıl seviyorsanız o da sizin eşinizi öyle seviyor. şu mübarek ayda bir kalp kazanın;bakarsınız allah da karşılık olarak kalp hastalığınıza şifa verir.iyi akşamlar..

Şu aziz mübarek günde iyi niyet besleyeceğine kaynananın yaptıklarına bak !

kayınvalideniz de durduk yere tepki koymamıştır dedim,yanlış anlaşıldıysam üzgünüm.belki sizden sevgi ilgi bekliyor.belki gerçekten siz on adım gelseniz bir adım da o gelecek...biliyorsunuzdur hayat döngüsü bu insan muhtaç doğuyor bebek olarak herşeye muhtaç, yemeğe suya ilgiye sevgiye muhtaç,huysuz, bebek olarak doğuyor;yaşlanınca da yine aynı şekle dönüyor ilgiye muhtaç genelde huysuz,işlerinin görülmesine muhtaç falan filan;yani diyorumki kayınvalideniz de belki yaşlanmanın verdiği huysuzluk vardır.belki çocuklarından ya da gelinlerinden damatlarından çekmiştir bir zaman da;sizden çıkartıyordur biraz. tabiiki hakkı yok ama bence siz onunla fazla ilgilenin iftara da gidin gerçekten kayınvalide değil de anne olarak görün bir kere de.unutmayın eşinizi doğuran beleyen büyüten siz çocuğunuzu nasıl seviyorsanız o da sizin eşinizi öyle seviyor. şu mübarek ayda bir kalp kazanın;bakarsınız allah da karşılık olarak kalp hastalığınıza şifa verir.iyi akşamlar..

yok canım yanlış anlamadım
çünkü o kısımda ne demek istediğini hiç anlamadım :)
ama keşke aramız iyi olsa ama artık çok zor o kadar çok şeyler yaptılar ki bana
unutmam mümkün değil ama yinede ben ufak bi ihtiyacında maddi manevi koşarım
eşime duyduğu sevgi konusuda eşimi diğer oğulları kadar sevmediğini kendisi açıkca belirtmişti zamanında
ama ben yinede saygımı korurum elimden geleni yaparım iyi akşamlar

Sevinin, şanslısınız, çok anlayışlı bir eşiniz var..

Gitmek istemesenizde bence eşiniz için (tabi eşiniz gitmek ister ise)gidin davet ederlerse..

Eşiniz size laf söyletmez ezdirmez sizi..

Böyle eşler görünce seviniyorum demekki herkez aynı değiL..

Geçmiş olsun canım
Valla çok şanslısın eşin çok güzel cevaplar vermiş zaten
Seni savunmayı bilen,gözünü arkanda bırakmayacak bir tip
Sende sükunetini koru canım ve eşine her konuda destek çık
Gidip gitmemen sana kalmış mesafe koyman yararına

Canım, öncelikle rahatsızlığın için acil şifalar diliyorum. Kendine dikkat et lütfen, olur olmaz kişiler için yıpratma tatlı canını.
Konuna gelince..
Olaya dışarıdan bakıldığında tek kelimeyle mükemmel bir konumdasın.
Senin bişey yapmana gerek kalmadan eşin herşeyin farkında ve farkında olmakla kalmıyor, ailesine usulünce tepki de veriyor. Seni arada bırakmıyor, ailesi ile karşı karşıya da getirmiyor. Çoğu erkeğin malesef ki yapamadığı bişey bu, eşin genel erkek ortalamasının çok üzerinde bir sosyal zekaya sahip bence.

Ben senin yerinde olsam giderdim iftara. Eşin zaten farkında herşeyin. Hep seni korumuş. Kararı eşin versin bu konuda. Gitmek isterse kalk git. Zaten sataşırsa eşin seni koruyacak. K.validen çok zekice sataşmıyor zaten anlaşılan, bozuk telefon için laf sayıp kendini komik duruma sokuyor. Çok da iyi ediyor. Senin eşine kendini anlatmana,savunmana lüzum bile bırakmıyor bu fevri tavırlarıyla.

Eşin gitmek istemiyorsa "sen bilirsin canım, önemli olan senin kararın, ailene kırgın olsam da ben sana uyarım." de bence. Hem eşinin hoşuna gider, hem kötü niyet taşımadığını bir daha göstermiş olursun.

Git, ye, iç gel.. Fazla muhabbete girmeden, eşinin dibinden ayrılmadan zamanı doldur.
Benim k.validem de aramaz, sormaz. Sonra eşimin yanında "İpek senin telefon hep kapalı, ulaşamıyorum" der yalandan. Bir de hesap sorar, hem suçlu hem güçlü. Ama şanslıyız, ikimizin k.validesi de çok zeki değil ve oğullarına dert anlatmamız gerekmiyor böylece:-)

Senin için önemli olan eşin sana bakış açısı, k.validenin ne düşündüğü önemli değil.
K.valideme tepki vermeliyim diye kasma kendini. Eşin gerekeni söylemiş, onlara yeter, sen rahat ol.
Senin güvenini kaybetmemen gereken kişi eşin, tek parametre bu.

eşin gelip bu şekilde sana anlattıysa çok hatalı.tamam seni savunmuş olarak sevinebilirsin.:50:ama emin olki başka birgünde eşin annesine gidip seninle arasında olan bir şeyi aynı şekilde anlatabilir.:34:zaten gelin-kaynana sorunlarının bu kadar olmasının sebebi dengeyi kuramayan erkeklerden kaynaklanmaktadır:51:

Bende seninle aynı fikirdeyim, benim de eşim ilk zamanlarda aynı şekilde davranıyordu ve benimde gözümle gördüğüm çirkinliklerin yanında eşiminde benle

aynı fikirde olması bir taraftan beni rahatlatırken bir taraftanda eşimin ailesine karşı olan nefretimi artırıyordu...Ama yıllar sonra roller değişti, şimdi ben

sen zamanında şu olay karşısında böyle davranmıştın,şunu şunu söylemiştin dediğimde inkar etmeye başladı :(((( Bu işler böyle anlaşılan bana zamanında

annem çok söyledi de aldırış etmedim, ama şimdi tüm gerçekliğiyle hayatımı felç etmiş durumdayım...

Benim sana tavsiyem ailesiyle ilgili sakın eşine yorum yapma ve sakın eşinide ailesine yalnız gönderme, ben bu hatayı yaptım ve şimdi herşey benim

aleyhime gerçekleşiyor...Şimdi gitmek istememeni anlarım, hastalığının da etkisiyle sinirin geçen kadar görüşme derim ama en azından bayramdan

bayrama görüş ve sakın eşine ailesini sürekli anlatma....Allah kolaylık versin ne diyim, en iyi yaşayan bilir bunu....

Kaynananı da kıskandım eşinide kıskandım doğrusu... Demekki bi politik davranan bi benim kaynanam var. Eşim yokken söylemediği laf yok o varken öz kızından ayırmıyor ve hatta eşime beni çok sevdiğini falan söylüyor ee haliyle bende annen bana kötü davranıyo deyince inanmıyor:52: çok akıllı hatun yaaa :DD Senin dert edineceğin bişey yok canım herkes herşeyin farkında gerisini boşver..

bir kac konunu daha hatirliyorum...
esinin sana tokat attigi konu mesela...mesele de kayinvaliden gorumcen falandi...
bu insanlardan sana zarar var, insanliktan anlamaz bunlar...
o yuzden onlarla olan iliskini kesmelisin huzur bulmak icin...
ayrica esin de annesinin bu cirkin yuzunu gorup annesinden sogursa senin icin cok iyi olur, biraz daha uzaklasir sirret kayinvalide sizden...
iftara miftara gitmeyin onlara...hatta sadece bayramdan bayrama gidin...
sizin kotulugunuzu dusunen insanlarla gorustukce huzur yuzu goremezsiniz hep boyle esinizle huzursuzluk icinde yasarsiniz...

Son düzenleme:
dün akşam beni aradılar cep telefonumdan
ev telefonunu niye açmıyorsun dedi yine
bende bozuk olduğunu tekrar belirttim
hmm öyle mi diyor
sanki haberi yokmuş gibi

sonra niye hiç iftara gelmiyorsunuz dedi
bende henüz ramazanın 3. günü dedim
inşallah kısmet olur geliriz bir gün dedim
hem ben yeni taşındığım için evimi görmeye gelmek isteyenler var
onların çoğunu iftara davet ettim hem ev görmesi olur hemde iftara almış olurum aradan çıkar dedim
bu aralar yoğunum ama inşallah kısmet olursa bi gün geliriz dedim
hmm tabi tabi gelirsiniz diyor hala

aradığında saat 20.00 falandı
neyse dedim ezan saati yaklaşıyor
daha sonra konuşsak olur mu dedim
zaten sen kapatmasan ben kapatıcaktım işim gücüm var uğraşamam dedi kapattı
kim kiminle uğraşıyor anlamadım :1:

hmm öyle mi diyor
sanki haberi yokmuş gibi

onların çoğunu iftara davet ettim hem ev görmesi olur hemde iftara almış olurum aradan çıkar dedim

hay allahım şaka gibi ya nasıl belli ediyo kıskandığını çocuk gibilerrrr ama eşine maşallah kıymetini bil :nazar:

hmm öyle mi diyor
sanki haberi yokmuş gibi

hay allahım ya nasıl belli ediyo kıkandığını bide eşinde çıkışmış ya canım iyice kıl olmuştur sana :1: kıymetini bil eşinin :nazar:

Kaynananı da kıskandım eşinide kıskandım doğrusu... Demekki bi politik davranan bi benim kaynanam var. Eşim yokken söylemediği laf yok o varken öz kızından ayırmıyor ve hatta eşime beni çok sevdiğini falan söylüyor ee haliyle bende annen bana kötü davranıyo deyince inanmıyor:52: çok akıllı hatun yaaa :DD Senin dert edineceğin bişey yok canım herkes herşeyin farkında gerisini boşver..

aynı benimkine benziyor kayınvaliden. ben çözümü yalnız kalmamakta buldum. tlf konuşurken bile eşime dinletiyorum. tlf la aramadan önce felak nas okuyorum vesvese varsa gitsin iyi geçinelim diye. onlara gittiğimizde eşime tembih ediyorum. bizi yalnız bırakma mutfakta bile olsak yanımıza gel hem annenle vakit geçirmiş olursun diyorum. o da anladı artık halimi ama yıllar sürdü eşimin beni anlaması. ooooooooooof off gelinler bir ahhh dese karşıki dağlar yıkılır ne bu çekememezlik bilmem.
hmm öyle mi diyor
sanki haberi yokmuş gibi

gülermisin ağlarmısın. normalde gülüp geçilecek bişey ama insan sinir olmaktan kendini alamıyor.

öncelikle rabbim şifalar versin...

eşin ve kızınla sağlıklı uzun bir ömür diliyorum...

benden sana bir tavsiye...

eşinle ailesi hakkında asla konuşma...

kararları ona bırak...

kayınvaliden çok politik davranmadığı ve yapmacık olduğu için eşin anlayacaktır...

ki zaten anlamış görünüyor...

ama seninde onları şikayet etmen memnuniyetsizliğini sürekli dile getirmen...

seni de onlarla aynı duruma düşürecektir...

eşin gitmek istediği zaman gidersin...

güzelce oturup fazla muhabbete girmeden gelirsin evine...

allah yardımcın olsun...

hayırlı ramazanlar...

Back
X