yine kocam yine deli olan ben, sanırım bu işin sonu mahkemede biter...

Lalecim valla ben artik ailelere de acimaya basladim
Bir koy en az uc al oluyor cunku
Kizini evlendiriyorsun, kocayi cekip geri gelip sana yikiliyor dusunsene, yaninda da bonus olarak minimum bir cocukla
O zaman neden evlendirdim cocugumu? Bir taneye bakmak daha kolaydi uc taneye bakmaktan

Koca adam harçlık mı alacak diyenlere boşver ..En doğrusunu düşünmüşsün ..Evet para idaresi yapamıyorsa karısından harçlık alacak .
Benim eşim de savurgan ,para hesabı bilmeyen bir adam .3 yıldır evliyiz maaşını aldığı gibi hesabıma havale yapar çünkü baştan böyle anlaştık .Evin mali tüm idaresi ben de .
Altınlarının manevi kısmına özellikle anneannenden kalan bileziğin satılmasına çok üzüldüm.Onu nasıl geriye koyacak ?

Seni tekrar kazanması için çok uğraşmalı eşin .

Her nasıl kadın kazandığı parayı eşine verdiğinde bunu olumlu karşılamıyorsak, parayı isteyen hemcinsimiz olduğunda da aynı tepkiyi vermeliyiz. Aksi iki yüzlülük olur. Koskoca kadınlar da adamlar da harçlık almasın diyenlerdenim ben.

Son cumlenize kadar çok hakliydiniz ama son cumleniz beni çok şaşırttı. Maaşını niye versin. Altını yerine koycaksin şartı için sizi tebrik ediyorum ama maaş çok saçma geldi. Onun dışında haklisiniz. Bende olsam cildirmistim ne munasebet benden habersiz benim cocugumun altinlarini bozdurcak. Ve geri koycam da hep yalan kim şimdiye kadar borç aldığı altını karısına vermiş? En azından ben görmedim

aıleler destek olmak zorunda degıl ben tek cocugum ve aıle baglarım kuvvetlı aılemınde durumu ıyı ve ben ıstesemde ıstemesemde hep bana destekler her anlamda....

su da var esımden ayrılsam evım maasım var...

yanı kendımede cocugumada bakabılırım, aılem su an cocuguma bakıyorlar ve evımızede katkıları var (evıde pesınatı aılemden alıp gerısını kredı cekıp aldık) Allah razı olsun ama onlar ısteklıler dıye bende sesımı cıkarmıyorum yoksa nıyetım bakıcı tutmaktı ; bu surecte gecıcı, bu kısı atlatınca zaten krese verecegım cocugumu su an cok kucuk barı yasını doldursun derdındeyım baskada kımsemız yok emanet edecek zaten.... Aılemın de kendı evı baska sehırde oldugundan bızımle kalıyorlar...

Yanı her kosulda kendı adıma aıleme yuk olmak ıstemem , olmam da ama desteklerıyle hep arkamdalardır bunu bılırım ve bu guven duygusu bana hep guc ve soz hakkı verır..

Ne guzel, madem ki maddi olarak ailenize ihtiyaciniz yok evinize olan katkilarini kabul etmeyin. Ben de tek cocugum, annemin evime katkida bulunmasini asla kabul etmem, cocuguma bakmasina da ayni sekilde. Cunku cocugum biraz buyuyunce ise geri donecegim ve bakici tutmak mecburiyetindeyim. Anneme alisan cocugu tekrar bakiciya alistirmak zor olacak hem benim icin hem de cocugum icin. Yerinizde olsam evdeki koca kisisini maddi manevi beslemeyi birakir kendi basimin caresine bakardim. Ailenize de yazik hem madden hem de manen somuruluyorlar esiniz sebebiyle

Çok doğru kararlar vermişsiniz. Kararlı olun ve geri adım atmayın. Sizi kararlı görünce etekleri tutuşacaktır zaten. Eşler birbirinden gizli niye iş çevirir anlamış değilim. İlerde eşim böyle bir şey yapsa güvenim çok kırılır herhalde

Olay destek olmak değil ki.
Her aile kimi büyük kimi küçük kendi çapında destek olur.
Yeter ki karşısındaki insan olsun.
Ama evdeki bir günlük lohusa kadının önüne ekmeği adam koyamıyorsa, üç günlük bebenin altınlarını habersiz alıyorsa o adamı bir dakika bile tutmamalı.
Cidden çok sinirlendim.
Madem eşine,bebene bakamayacaksın,serseri hayatı seviyorsun,git,defol,nerede istersen yaşa.
O kadının da bebenin de günahına girme.

Aaaa yuva yıkmak kolay mı, milletin yuvasında gözün var
cık cık cık cık

Kocanizin yaptigi cok buyuk yanlis ve ayip daha dogrusu hirsizlik..huylu huyumdan vazgecmeyecek gibi..

Bence bu kocaya yapılabilecek en iyi şeyi yapıyosun. Evlisiniz siz paralar nereye gidiyosa ikinizinde bilmesi gerek. Adama bak bilezikleri satıyor bi yerlere ödüyor kadının haberi yok çüş!

Kadinin calistigi kadinadir. Kadin ev gecindirmekle sorumlu degil. Ama eve katkida bulunmasi vicdani ve insani durumuna kalmis birsey. Bana gore yardimci olmali.
Erkek ise evine bakmakla hukumlu. O onun sorumlulugi zaten yaptıkları tek sey var oda evi gecindirmek onuda yapamiyorlarsa hic bir vasiflari kalmamis demektir.
Kadinin altini ni aliyor cocugun altinininhic sormadan aliyor. Usteklik sacma sapan borclar yapıyor, ustelik kiz zaten sevgili iken birsuru kredisini odemis. Kendisi kredi cekmis

Eeee?? Bence adam parasinin hesabini bilmiyorsa yapilabilir.
Kadinda hesabini bilmiyorsa adam hasligini azaltabilir.

A
Adamın yaptıkları için yorum bile yapmıyorum ben. Konu sahibi o konuda tamamen haklı zaten. Benim eleştirdiğim harçlık mevzusu. Ayrıca kadının da erkek kadar evi geçindirmekle yükümlü olduğunu düşünenlerdenim. Iki kişi de çalışıyorsa masraflardan iki taraf da eşit sorumludur bence. Aile dışından herhangi birisinin eve maddi katkı sağlaması da kabul edilebilir bir şey değildir.

Aile disindaki kisilerin aile gecimine katkida bulunmasina bende karsiyim ama iste adam elindeki parayi harcamasini bilmiyor. Yaoacak birsey kalmiyor. Yada borclari dağ gibi buyuycek. O olgunluga ulasamamis. Caresi kalmamis ki artik.

Aile disindaki kisilerin aile gecimine katkida bulunmasina bende karsiyim ama iste adam elindeki parayi harcamasini bilmiyor. Yaoacak birsey kalmiyor. Yada borclari dağ gibi buyuycek. O olgunluga ulasamamis. Caresi kalmamis ki artik.

canan hanım çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum. çalışmıyorum. eşimde çalışırsan da ben o paraya dokundurmam biriktirirsin ilerde istersen birikimizle yatırım yaparız istemezsen ne istersen onu yaparsın. evimi ben geçindiririm sana da bakarım diyor bence adam gibi adam da böyle olmalı. karısının çalıştığında gözü olan adama ben adam demem. hee adamla kadının çalıştığı geçimi anca sağlar bu ayrı bir konu o durumda erkek de kadın da eşitlenir. ama adamın kazandığı evi geçindiriyorsa kadının çalıştığını istememeli.

gözünzüzü karartmışsınız siz.. hayrlısı olsun hakkınızda

evet bi arkadaşın dediği gibi maaşa göz dikilmiş :=) eşinin yaptıgı gercekten çok gıcık
borcu var dıyorsun, neden borcunuz var. o altınları bozdurup ödeseydınız ya? eşin de biliyordu vermeyecegını bozdurdu senden habersiz. evlılıkler de bir tarafın borcu varsa ve dıger taraf bişi yapmıyorsa samimi bulmuyorum o tarz evlılıklerı.

canım benımde borcum var ( kredı kartı) ve artı hesap bakıyemde su an eksılerdeyım bugune kadar kocamdan bır kurus ıstemedım ver borcumu kapatcam dıye kendı yagımda kavruldum ustune ustuk her ay kredıyı ben oduyorum kızımın masraflarını ben ustlenıyorum kendı yemek ve yol paramı ve tum sahsı ıhtıyaclarımı kendım karsılıyorum evınde eksıklıklerını elımden geldıgınce karsılamakla kalmayıp esıme de destek oluyorum...
kazandıgım 2800, giden 1900 kredi-400 cocugun bezı maması saglık ve kıyafet gıderlerı- 200 yol yemek param, kalanı da kredı kartına yatırıyorum sence daha ne yapmalıyım ???
esımın kazancı yaklasık 3500 , giderini söyleyim evın esya taksıtlerı 500 tl, marketı cogunlukla ben alıyorum pazar su sıralar annemler karsılıyor, 500 ılk evlılıgınden oglu var onun aylık gıderlerı, 500 de fatura olsun kı o kadar olmuyor en azından yazın faturalar azalıyor kalıyor mu sana 2000 lıra para bu parayla sıgarasını da alır, kart borcunuda kapar bırıkım bıle yapabılır ama esım ne yapıyor hemen kıyafet alır, gereksız seylerı alır eve toplar, yetmez sırketın parasını kullanır borclanır...
burda kım samımı kım degıl sızce?

Nasıl sizden habersiz bozdurabilir sizden hicmi korkusu yok bu adamın? ?

Bence çok haklısın da şöyle yap örneğin 300 tl kendine ayirsin gerisini sen giderlere paylastir
Yalniiiz o işte ömür torpusu hicbir türlü yetiremiyorum

Düzenleme. Sizin gelir yüksekmis cnm sen tek elde topla birikim bile yaparsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…