- 28 Kasım 2010
- 42.520
- 141.227
- 798
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Lalecim valla ben artik ailelere de acimaya basladimHani kimi kadınlar aile desteği yok diyor da onlara cidden çok üzülüyorum.
Kime sığınsınlar,kime güvensinler?
Ama senin arkanda şükürler olsun ailen var.
Evliyken bile en büyük ve tek desteği onlardan alıyorsun,ne mutlu.
O adamın bunu suistimal etmesine izin verme.
tatıl bır sene oncesının degıl gecen bayram gıttık ve nakıt harcamarla bırlıkte 3500-4000 cıvarı para harcandı ....
kredı ev kredısı aylık odemesı 1900 tl..
taksıtler var ufak caplı onlarda zaten 3-5 aya bıtecek ve aylık toplam 500 tl bıle tutmuyor odemesı..
gelırını bılmem gercekten, sormam cunku bız anlastık kredıyı ben odeyecegım, fatura ve esya taksıtlerını o odeyecek tabı market ve pazar alısverısı de onda olacaktı...
kızımın masraflarını da ben ustlendım bu surecte , hastane dogum suankı kıyafet saglık yıyecek gıderlerı hepsı benım butceden cıktı ama sorun degıl gerekırse tum param ona gıtsın o benım canım cunku...
kumar oynamaz sadece s alısverıs merakı var ve marka takıntısı, zaten sıgara masrafı var her ay 400 tl cıvarı ıcmesın demıyorum asla tek zevkı o ıckısı falan yok cunku.... ama gıder gereklı gereksız herseyı alır kıyafet ve ıvır zıvır anlamında, uc kazanırsa bes harcar halıyle borc bıtmez...
Her nasıl kadın kazandığı parayı eşine verdiğinde bunu olumlu karşılamıyorsak, parayı isteyen hemcinsimiz olduğunda da aynı tepkiyi vermeliyiz. Aksi iki yüzlülük olur. Koskoca kadınlar da adamlar da harçlık almasın diyenlerdenim ben.En dogrusunu demissin. En dogrusunu yapmışsın.
Koskoca adam senden haslikmi alacak demisler, maasina goz dikmissin demisler.
Ama koskoca adam gizlice altinlari bozdurmasini biliyor. Koskoca adam parasini nasil harcayacagini bilmiyor.
Biz koskoca kadinlar haslik aliyoruzda...
En dogursu adimi atmissin zaten. Kesinlikle kararindan geri donme.
aıleler destek olmak zorunda degıl ben tek cocugum ve aıle baglarım kuvvetlı aılemınde durumu ıyı ve ben ıstesemde ıstemesemde hep bana destekler her anlamda....Lalecim valla ben artik ailelere de acimaya basladim
Bir koy en az uc al oluyor cunku
Kizini evlendiriyorsun, kocayi cekip geri gelip sana yikiliyor dusunsene, yaninda da bonus olarak minimum bir cocukla
O zaman neden evlendirdim cocugumu? Bir taneye bakmak daha kolaydi uc taneye bakmaktan
Ne guzel, madem ki maddi olarak ailenize ihtiyaciniz yok evinize olan katkilarini kabul etmeyin. Ben de tek cocugum, annemin evime katkida bulunmasini asla kabul etmem, cocuguma bakmasina da ayni sekilde. Cunku cocugum biraz buyuyunce ise geri donecegim ve bakici tutmak mecburiyetindeyim. Anneme alisan cocugu tekrar bakiciya alistirmak zor olacak hem benim icin hem de cocugum icin. Yerinizde olsam evdeki koca kisisini maddi manevi beslemeyi birakir kendi basimin caresine bakardim. Ailenize de yazik hem madden hem de manen somuruluyorlar esiniz sebebiyleaıleler destek olmak zorunda degıl ben tek cocugum ve aıle baglarım kuvvetlı aılemınde durumu ıyı ve ben ıstesemde ıstemesemde hep bana destekler her anlamda....
su da var esımden ayrılsam evım maasım var...
yanı kendımede cocugumada bakabılırım, aılem su an cocuguma bakıyorlar ve evımızede katkıları var (evıde pesınatı aılemden alıp gerısını kredı cekıp aldık) Allah razı olsun ama onlar ısteklıler dıye bende sesımı cıkarmıyorum yoksa nıyetım bakıcı tutmaktı ; bu surecte gecıcı, bu kısı atlatınca zaten krese verecegım cocugumu su an cok kucuk barı yasını doldursun derdındeyım baskada kımsemız yok emanet edecek zaten.... Aılemın de kendı evı baska sehırde oldugundan bızımle kalıyorlar...
Yanı her kosulda kendı adıma aıleme yuk olmak ıstemem , olmam da ama desteklerıyle hep arkamdalardır bunu bılırım ve bu guven duygusu bana hep guc ve soz hakkı verır..
Aaaa yuva yıkmak kolay mı, milletin yuvasında gözün varOlay destek olmak değil ki.
Her aile kimi büyük kimi küçük kendi çapında destek olur.
Yeter ki karşısındaki insan olsun.
Ama evdeki bir günlük lohusa kadının önüne ekmeği adam koyamıyorsa, üç günlük bebenin altınlarını habersiz alıyorsa o adamı bir dakika bile tutmamalı.
Cidden çok sinirlendim.
Madem eşine,bebene bakamayacaksın,serseri hayatı seviyorsun,git,defol,nerede istersen yaşa.
O kadının da bebenin de günahına girme.
Kocanizin yaptigi cok buyuk yanlis ve ayip daha dogrusu hirsizlik..huylu huyumdan vazgecmeyecek gibi..eşim benden habersiz kızıma doğumunda takılan altınların hepsını bozdurmus, bırde bana takılan bır adet bılezıgı, zaten ev alırken tamamını bozdurmustuk gerıye setler ve bılezıkler kalmıstı onlarında bende maddı degerınden cok manevı degerı oldugundan asla bunlara dokunulmayacak dıye konusmustuk..
helekı kızıma aıt olanlar onun gelecegı ıcın saklanacaktı ve bu konuda cok hassasım...
ama sevgılı kocam borcunu odemek ıcın bana soylemeden danısmadan alıp bozdurmus hepsını harcamıs ben tamamen tesaduf sonucu ogrendım ve cok kızdım...
yerıne koyacagım dıyor ama koymayacak bılıyorum, ayrıca bozdurdugu bılezıkte anneannemden hatıra kadın su an yogun bakımda canıyla mucadele edıyor gerısı neysede bunu hıc affedemıyorum....
su an ıs ıcın sehır dısında, aılem bızımle kalıyor kızıma bakmak ıcın, o nedenle dallanıp budaklansın ıstemıyorum bu mevzu kımseye hıssettırmeden kısa yoldan cozmek nıyetım...
dun arkamdan ıs cevıren benı ve cocugunu dusunmeyen adamla evlı olmamın anlamı yok bosanma dılekcesını verıyorum dedım, tutustu bır yerlerı kac kez aradı sayamadım, tek bır sartım var ya herseyı alıp yerıne koyar ve bundan sonra bana maasını verır... benden harclık alır....
ya da bu ıs bıter...
cunku para konusunda cok sorumsuz, ve onun sorumsuzlugu bana ve aılemıze yansıyor..
cok kırgın ve cook kızgınım...!!!!
Kadinin calistigi kadinadir. Kadin ev gecindirmekle sorumlu degil. Ama eve katkida bulunmasi vicdani ve insani durumuna kalmis birsey. Bana gore yardimci olmali.Her nasıl kadın kazandığı parayı eşine verdiğinde bunu olumlu karşılamıyorsak, parayı isteyen hemcinsimiz olduğunda da aynı tepkiyi vermeliyiz. Aksi iki yüzlülük olur. Koskoca kadınlar da adamlar da harçlık almasın diyenlerdenim ben.
Adamın yaptıkları için yorum bile yapmıyorum ben. Konu sahibi o konuda tamamen haklı zaten. Benim eleştirdiğim harçlık mevzusu. Ayrıca kadının da erkek kadar evi geçindirmekle yükümlü olduğunu düşünenlerdenim. Iki kişi de çalışıyorsa masraflardan iki taraf da eşit sorumludur bence. Aile dışından herhangi birisinin eve maddi katkı sağlaması da kabul edilebilir bir şey değildir.Kadinin calistigi kadinadir. Kadin ev gecindirmekle sorumlu degil. Ama eve katkida bulunmasi vicdani ve insani durumuna kalmis birsey. Bana gore yardimci olmali.
Erkek ise evine bakmakla hukumlu. O onun sorumlulugi zaten yaptıkları tek sey var oda evi gecindirmek onuda yapamiyorlarsa hic bir vasiflari kalmamis demektir.
Kadinin altini ni aliyor cocugun altinininhic sormadan aliyor. Usteklik sacma sapan borclar yapıyor, ustelik kiz zaten sevgili iken birsuru kredisini odemis. Kendisi kredi cekmis
Eeee?? Bence adam parasinin hesabini bilmiyorsa yapilabilir.
Kadinda hesabini bilmiyorsa adam hasligini azaltabilir.
Aile disindaki kisilerin aile gecimine katkida bulunmasina bende karsiyim ama iste adam elindeki parayi harcamasini bilmiyor. Yaoacak birsey kalmiyor. Yada borclari dağ gibi buyuycek. O olgunluga ulasamamis. Caresi kalmamis ki artik.A
Adamın yaptıkları için yorum bile yapmıyorum ben. Konu sahibi o konuda tamamen haklı zaten. Benim eleştirdiğim harçlık mevzusu. Ayrıca kadının da erkek kadar evi geçindirmekle yükümlü olduğunu düşünenlerdenim. Iki kişi de çalışıyorsa masraflardan iki taraf da eşit sorumludur bence. Aile dışından herhangi birisinin eve maddi katkı sağlaması da kabul edilebilir bir şey değildir.
Aile disindaki kisilerin aile gecimine katkida bulunmasina bende karsiyim ama iste adam elindeki parayi harcamasini bilmiyor. Yaoacak birsey kalmiyor. Yada borclari dağ gibi buyuycek. O olgunluga ulasamamis. Caresi kalmamis ki artik.
gözünzüzü karartmışsınız siz.. hayrlısı olsun hakkınızdazaten utansa kendısıne laf soyletmez , ben dogum yaptıgımda geldı ılk aılem destek ıcın ınan evde bır ekmek bıle yoktu herseyı onlar aldı ben malum logusalık evden cıkamıyorum zaten o zamanlar, bır gun bır mevzudan tartısma cıktı aılemde karıstı her ne kadar karısmalarını ıstemesemde olay buyudu onlarda rahatsızlıklarını dıle getırdı o zaman...
hala da annem takık bu adam eve bırsey almıyor, ekmegıne varana kadar bız alıyoz vs vs ama ben kocamdır aman huzursuzluk cıkmasın dıye hep aılemı susturuyom , eksık gordugum bırsey varsa kendım almaya calısıyom ınsanlar masrafa gırmesın dıye ama esımın umrunda degıl ....her seferınde de ben soylemek ıstemıyorum su eksık bu eksık dıye cunku kendı zevkı ıcın ıster gıyecek ıster yıyecek hep para bulur ve alır... ama kendı ılgı alanına gırmeyen seye karısmaz..
aılemde karsılık beklemıyor ama haklı olarak tepkılıler cunku bız varken ben ve esım varken alacak durumumuz varken onların degıl bızım dusunmemız lazım bazı seylerı....
valla ne olur bılmem ama ıkı secenek var ya ayrılacagız herkes kendı yoluna bakacak..
ya da paranın kontrolu bende olacak gerekırse cocuk gıbı harclık alacak..
yoksa bu adam duzelmez, bende sınır sınır nereye kadar sonu yok yanı bu ısın....
canım benımde borcum var ( kredı kartı) ve artı hesap bakıyemde su an eksılerdeyım bugune kadar kocamdan bır kurus ıstemedım ver borcumu kapatcam dıye kendı yagımda kavruldum ustune ustuk her ay kredıyı ben oduyorum kızımın masraflarını ben ustlenıyorum kendı yemek ve yol paramı ve tum sahsı ıhtıyaclarımı kendım karsılıyorum evınde eksıklıklerını elımden geldıgınce karsılamakla kalmayıp esıme de destek oluyorum...evet bi arkadaşın dediği gibi maaşa göz dikilmiş :=) eşinin yaptıgı gercekten çok gıcık
borcu var dıyorsun, neden borcunuz var. o altınları bozdurup ödeseydınız ya? eşin de biliyordu vermeyecegını bozdurdu senden habersiz. evlılıkler de bir tarafın borcu varsa ve dıger taraf bişi yapmıyorsa samimi bulmuyorum o tarz evlılıklerı.
eşim benden habersiz kızıma doğumunda takılan altınların hepsını bozdurmus, bırde bana takılan bır adet bılezıgı, zaten ev alırken tamamını bozdurmustuk gerıye setler ve bılezıkler kalmıstı onlarında bende maddı degerınden cok manevı degerı oldugundan asla bunlara dokunulmayacak dıye konusmustuk..
helekı kızıma aıt olanlar onun gelecegı ıcın saklanacaktı ve bu konuda cok hassasım...
ama sevgılı kocam borcunu odemek ıcın bana soylemeden danısmadan alıp bozdurmus hepsını harcamıs ben tamamen tesaduf sonucu ogrendım ve cok kızdım...
yerıne koyacagım dıyor ama koymayacak bılıyorum, ayrıca bozdurdugu bılezıkte anneannemden hatıra kadın su an yogun bakımda canıyla mucadele edıyor gerısı neysede bunu hıc affedemıyorum....
su an ıs ıcın sehır dısında, aılem bızımle kalıyor kızıma bakmak ıcın, o nedenle dallanıp budaklansın ıstemıyorum bu mevzu kımseye hıssettırmeden kısa yoldan cozmek nıyetım...
dun arkamdan ıs cevıren benı ve cocugunu dusunmeyen adamla evlı olmamın anlamı yok bosanma dılekcesını verıyorum dedım, tutustu bır yerlerı kac kez aradı sayamadım, tek bır sartım var ya herseyı alıp yerıne koyar ve bundan sonra bana maasını verır... benden harclık alır....
ya da bu ıs bıter...
cunku para konusunda cok sorumsuz, ve onun sorumsuzlugu bana ve aılemıze yansıyor..
cok kırgın ve cook kızgınım...!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?