• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine kv konusu

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Kızlar merhabalarrrr. Dün kayınvalide şahsıyla bi diyalogumuz oldu. Kafama çok takıldı. Eşime söylemedim. Ama çok üzüldüm. Biz düğünde takılan altınları eşimin ailesine, nişanda takılanları benim aileme verdik. Bilezik künye set vs onları kendimize aldık. Dün kvalide cd yi izleyip düğünde takılanları yazdım nişanda da bizim taraftan takanlar olmuştu dedi. Bende annem onları ayırmıştı dedim. Annen bana altın falan vermedi ama diye bi kabardı. Annem altınlarınızı oğlunuza verdi oğlunuz da mobilya alırken peşinat olarak verdi merakta kalmayın rahat uyuyun dedim. Ay kızım ben öyle mi dedim yok kızım kusura bakma yanlış anladın bilmem ne ağlamaklı sesiyle. Konuyu kapattık.
Ama içime dert oldu kızlar. Nasıl ailemin altınların üzerine yattığını düşünür o küçük beyniyle? Bir de kendisi benim düğünümde toplanan altınlarla kaynımı tatile yollamış bi insan. Bi sürü eksisi var bu altın düğün meselesinde. Ben hep kulağımın üstüne yattım. Ama artık iyice sinirleniyorum. Çok mu hassasım? Abartıyor muyum? Ama çok kırıldım.

siz eşinize söylememişsiniz ama o kendi ağlamaklı sesiyle sizden önce söylemese bari
cevabınızı cok iyi vermişsiniz boşverin
o arayp bunu sorabiliyorsa siz de bu şekilde cevap verebilirsiniz
hiç anlatmayın eşinize ama o anlatırsa aynen boyle oldu dıye soyleyın ne var soru sormus sız de cevap vermişssiniz işte

Altınları vermek zorunda bile değilsiniz, muhtemelen yapılan masraflar için verdiniz iki aileye de, yine de yaranamamışsınız. Hamile hamile dert etmeyin bunu kendinize çünkü cevabınız yerinde olmuş. Ne yaparsak yapalım düşünecekleri varsa değiştiremiyoruz insanları maalesef.

Takılan altınlar neden ailelere verilir?
Sizlerin olan sizde kalır.
şimdi bu konuda çeşitli görüşler var burada
bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden altınlar ailelerindir diyor
bir kısım da sizin gibi altınlar gelinle damatındır diyor
karışık

Abartmıyorsun da keşke kaynını tatile göndermesine izin vermeseydin.
Düğünde altın takan insanlar yeni evliler kendilerine ev kursun diye takıyor, damadın kardeşi tatile gitsin diye değil.

bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden verilmez diyor
karışık

İlk görüşü ilk defa burada duydum. Benim bildiğim de gelin ve damadın yeni yaşamında yardımcı olmak için takılır altın. Evlenen çifte aittir. Sırf gösteriş için altın takıp sonra toplamak da ne kötü iş cidden.

bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden altınlar ailelerindir diyor
karışık

Gelin ve damadın'dır o altınlar,şayet borç filan varsa bozdurulur ödenir.

Takılan altınlar neden ailelere verilir?
Sizlerin olan sizde kalır.
eşyalarımızı ailelerimiz aldı diye vermiştik. Daha doğrusu eşim ailesine vermek istedi mobilyalar halılar perdeler alındı zorlandılar dedi sen veriyosan bende veririm gardaş dedim bende verdim annemler zorla aldı o zaman ama verdim

İlk görüşü ilk defa burada duydum. Benim bildiğim de gelin ve damadın yeni yaşamında yardımcı olmak için takılır altın. Evlenen çifte aittir. Sırf gösteriş için altın takıp sonra toplamak da ne kötü iş cidden.
aynen öyle millet taktığını kendi düğününde geri istediği için....

Abartmıyorsun da keşke kaynını tatile göndermesine izin vermeseydin.
Düğünde altın takan insanlar yeni evliler kendilerine ev kursun diye takıyor, damadın kardeşi tatile gitsin diye değil.
kaynımı tatile de gönderir onun çocuklarına bayramlık da alır yapar da yapar. Biz çift maaşız ya arabamız var birikmişimiz var ya hani. Biz ölelim :)

İyi yapmışsın bi daha ağzını açamaz işte. Altınların anne babaya verilmesi ne demek canım. Benim nişanımda gelenleri kocama verdim eşyamızı almak için kullandık, nikahtakileri de kocam altınlar senin dedi ama saklayacak yer olmadığından sattım e ortak o para gözüyle bakıyorum. Benim kocamın tarafı 2 bin euro verdi evlenirken onu da geri istedi kb sonra benden.

siz eşinize söylememişsiniz ama o kendi ağlamaklı sesiyle sizden önce söylemese bari
cevabınızı cok iyi vermişsiniz boşverin
o arayp bunu sorabiliyorsa siz de bu şekilde cevap verebilirsiniz
hiç anlatmayın eşinize ama o anlatırsa aynen boyle oldu dıye soyleyın ne var soru sormus sız de cevap vermişssiniz işte
aramadı bi de yüzüme söyledi canım. Eşime bugüne kdr yetiştirmedi hiç. Biraz benden çekiniyor. Sizli konuşuyosam hele o zaman kırmızı alarm. Kendinden çok soğuttu beni. Sanırım hakediyor.

eşyalarımızı ailelerimiz aldı diye vermiştik. Daha doğrusu eşim ailesine vermek istedi mobilyalar halılar perdeler alındı zorlandılar dedi sen veriyosan bende veririm gardaş dedim bende verdim annemler zorla aldı o zaman ama verdim

Anne baba neden var peki,evlatları evlenirken elbette yardım edecek ellerinden ne geliyorsa maddi olarak yapacaklar.
Burada şu var evlenecek çiftler ailelerinin maddi olarak zora sokmamak adına kendileri alırlar eşyalarını.

Bizde kızımı evlendirdik elimizden ne geliyorsa bizlere düşen neyse aldık.
Karşı tarafta öyle yaptı,kızım gurbette şimdi alışverişe bile hep beraber çıktık perde alırken bana ait olan neyse aldım.

Ama sonrada biz masraf yaptık geri ödesinler diyede bir düşünceye girmedik hiç.
Vermeye kalksalardı kimse almazdı o parayı..

İyide canım düğünde kız tarafının taktıklarını senin ailene verdi mi ki ?

Çok açgözlüymüş iyilik yapmkşsın yaranamamkşsın

kaynımı tatile de gönderir onun çocuklarına bayramlık da alır yapar da yapar. Biz çift maaşız ya arabamız var birikmişimiz var ya hani. Biz ölelim :)

Ben bekarım ama her düğünde yediğim içtiğimden kısıp altın takıyorum. Benim bile zoruma gitti durum, seni düşünemiyorum. Bütün olay eşinde bitiyor bence, sen çırpınsan takmaz bu kadın seni.

Valla ne mutlulukla
Ne beklentilerlerle evleniyoruz
Hayaller ne
Hayatlar aha bu işte
Yeminle düğünden ceyizden altından nefret eder olduk
Kim aldıysa aldı yani kv durmuş durmuş bunu mu söylüyor
Cevabını iyi vermişsin ama eşine söyler mi ki
Eğer söyleyen bir tipse sen eşine ondan önce davranıp ağlamaklı ses tonuyla söyle bence

Anne baba neden var peki,evlatları evlenirken elbette yardım edecek ellerinden ne geliyorsa maddi olarak yapacaklar.
Burada şu var evlenecek çiftler ailelerinin maddi olarak zora sokmamak adına kendileri alırlar eşyalarını.

Bizde kızımı evlendirdik elimizden ne geliyorsa bizlere düşen neyse aldık.
Karşı tarafta öyle yaptı,kızım gurbette şimdi alışverişe bile hep beraber çıktık perde alırken bana ait olan neyse aldım.

Ama sonrada biz masraf yaptık geri ödesinler diyede bir düşünceye girmedik hiç.
Vermeye kalksalardı kimse almazdı o parayı..
tebrik ediyorum sizi gerçekten. Benim ailemde tıpkı sizin gibi yapmak istedi ama ben almadım altınları. Acaba kız aileleri mi bu konuda daha verici ve alçakgönüllü oluyor? İnsanlr bana karşı hep altın para diye geldiği için alın susun dedim kendi kendime o zaman. Ailemden böyle gördm ben.

Valla ne mutlulukla
Ne beklentilerlerle evleniyoruz
Hayaller ne
Hayatlar aha bu işte
Yeminle düğünden ceyizden altından nefret eder olduk
Kim aldıysa aldı yani kv durmuş durmuş bunu mu söylüyor
Cevabını iyi vermişsin ama eşine söyler mi ki
Eğer söyleyen bir tipse sen eşine ondan önce davranıp ağlamaklı ses tonuyla söyle bence

Aynen katılıyorum. İnsanlar düğün, nikah videolarını açıp geçiyorlar karşısına "acaba kim ne takmış" diye. Hatta "durdur burayı net göremedim" durumu bile yaşanıyor. Vallahi ne berbat şey şu para pul, mal mülk meseleleri.

Back
X