- 24 Haziran 2011
- 23.464
- 48.918
- 798
ağlamaklı sesiyle
Bu hatasi ortaya cikan kaynanalarda fix zaten...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ağlamaklı sesiyle
ah söylese zaten eşime, ben arayıp bir söylediğine on cevap veririm. Ama kendisi eşime yetiştirmiyor hiç değişik biValla ne mutlulukla
Ne beklentilerlerle evleniyoruz
Hayaller ne
Hayatlar aha bu işte
Yeminle düğünden ceyizden altından nefret eder olduk
Kim aldıysa aldı yani kv durmuş durmuş bunu mu söylüyor
Cevabını iyi vermişsin ama eşine söyler mi ki
Eğer söyleyen bir tipse sen eşine ondan önce davranıp ağlamaklı ses tonuyla söyle bence
bi de ağlamaklı sese kızım evladım kelimelerini ekliyor hemenBu hatasi ortaya cikan kaynanalarda fix zaten...
tebrik ediyorum sizi gerçekten. Benim ailemde tıpkı sizin gibi yapmak istedi ama ben almadım altınları. Acaba kız aileleri mi bu konuda daha verici ve alçakgönüllü oluyor? İnsanlr bana karşı hep altın para diye geldiği için alın susun dedim kendi kendime o zaman. Ailemden böyle gördm ben.
Esin doğruyu bildikten sonraah söylese zaten eşime, ben arayıp bir söylediğine on cevap veririm. Ama kendisi eşime yetiştirmiyor hiç değişik bi
Şekilde hep ben anlatıyorm. Gelinlerin arasından bi tek ben böyleyim ztn.
Oylede olmasi lazim ama genelde erkek aileleri boyle dusuncelere giriyo sanki kiz tarafi masraf yapmiyo ben ne burada ne cevremde nede kendi ailemde gormedim geri isteyen ben evlenirken ustume ne dusuyosa hepsini yaptim unuttuklarimi annem dugunden sonra aklimiza geldikce aldi getir di . Geri kalan seyleri esim hep maasini evimizin kirasini annesine vererek aldirdi ama gelin gorunki dugunden once 8 bini olan insan bi hfta sonra her gorusmemizde esime param yok diye aglandi acik acik isteyemedi verdirmedim uc senelik evliyim uc ay oncesine kadarda ( en son dayanamadim esime araba aldirdim kurtuldum) sacma sudan sebeplerle istendi altinlar huzursuzluk cikatildi salon parasinda biz odedik esyalari takilari esim yapti yani en fazla arada bi esimin parasi yetmezse kv 've kardesler aralarinda 200/300 tl gibi eksikleri tamamladilar oda herzman olmadiAnne baba neden var peki,evlatları evlenirken elbette yardım edecek ellerinden ne geliyorsa maddi olarak yapacaklar.
Burada şu var evlenecek çiftler ailelerinin maddi olarak zora sokmamak adına kendileri alırlar eşyalarını.
Bizde kızımı evlendirdik elimizden ne geliyorsa bizlere düşen neyse aldık.
Karşı tarafta öyle yaptı,kızım gurbette şimdi alışverişe bile hep beraber çıktık perde alırken bana ait olan neyse aldım.
Ama sonrada biz masraf yaptık geri ödesinler diyede bir düşünceye girmedik hiç.
Vermeye kalksalardı kimse almazdı o parayı..
benim ailemde öyle. Altınları da bankaya yatrmş annem siz ev alırken size vericem deyip duruyor tabiki almayacağım o altınları. Eşimin ailesi çatır çatır harcadı annemlerin de hakkıMihir olarakta 100 gr altın dedi hoca,nişanda çok takılmadı düğün olacağı için,karşı taraf o altınlar senin dediler.
Genelde erkek tarafı yapıyot bunu masrafları karşılamak adına,o zaman düğün yapmayın masrafta olmasın.
Beyaz eşyada bile kendi payımıza ne düştüyse onu aldık.
Oylede olmasi lazim ama genelde erkek aileleri boyle dusuncelere giriyo sanki kiz tarafi masraf yapmiyo ben ne burada ne cevremde nede kendi ailemde gormedim geri isteyen ben evlenirken ustume ne dusuyosa hepsini yaptim unuttuklarimi annem dugunden sonra aklimiza geldikce aldi getir di . Geri kalan seyleri esim hep maasini evimizin kirasini annesine vererek aldirdi ama gelin gorunki dugunden once 8 bini olan insan bi hfta sonra her gorusmemizde esime param yok diye aglandi acik acik isteyemedi verdirmedim uc senelik evliyim uc ay oncesine kadarda ( en son dayanamadim esime araba aldirdim kurtuldum) sacma sudan sebeplerle istendi altinlar huzursuzluk cikatildi salon parasinda biz odedik esyalari takilari esim yapti yani en fazla arada bi esimin parasi yetmezse kv 've kardesler aralarinda 200/300 tl gibi eksikleri tamamladilar oda herzman olmadi
benim ailemde öyle. Altınları da bankaya yatrmş annem siz ev alırken size vericem deyip duruyor tabiki almayacağım o altınları. Eşimin ailesi çatır çatır harcadı annemlerin de hakkı
Bizim buranın adetin de nişanda kızın ailesi dışında hiç kimse birşey takmaz eşimin adetin de ise nisanda geline altın takılırmış ve o altında kızın ailesine kalırmışMihir olarakta 100 gr altın dedi hoca,nişanda çok takılmadı düğün olacağı için,karşı taraf o altınlar senin dediler.
Genelde erkek tarafı yapıyot bunu masrafları karşılamak adına,o zaman düğün yapmayın masrafta olmasın.
Beyaz eşyada bile kendi payımıza ne düştüyse onu aldık.
Valla oyle annem dugunden sonra biri 20 tl getirmis hemen bana Verdi. Ama bikere kv dugunlerle ilgili konusurken hani o geldi bu gelmedi gibi bizim c.ertesi gunduz olmustu cogu kisi gelemdi dediki gelemeyenlerde paralarini verdi dedi ama bana kimse bisey vermedi esime verilmis olsa o onda olani kurusu kurusuna hesap verir. Bide kv benim almam gereken utu masasiyla viledayi almisti alcam dedigi gun and yanimda param yoktu yarina alcam Sen karisma dedim ertesi gun erkenden gidip almis eve getirmis koymus sonrasinda ev yerlestirirkende onlarida ben aldim diye kardeslerine soylerken duydum dedim sana alma ben alcam demistim dedim kaldi oyle kardeslerinin kizlarina gelincede a dan z ye erkek tarafi yapsin istiyo ne altin istesinler nede kizlarin evlerine gelsinler istemiyo kizlar erkek tarafiyla gorusmiyolar diye oh oh cekiyo ama soylediklerinin tam tersini banana bread uygulamaya calisiyoKız çeyizi öyle kolay birşey değil,en ufak bir şey bile ihtiyaç artık..
Bizimde unuttuğumuz atladığımız şeyler oldu,sonradan alıp hallettik herşeyi.
Bana göre altınlar kadın ve erkeğindir,kimse sulanmasın bunlara yok masraf ettik karşılayın derlerse orada sesler yükselmeli.
Takılan altinlar gelin ve damadın kimseye verilmez.Amaa sizde adet heralde.Benim altinlarim olmadiki vereyimKızlar merhabalarrrr. Dün kayınvalide şahsıyla bi diyalogumuz oldu. Kafama çok takıldı. Eşime söylemedim. Ama çok üzüldüm. Biz düğünde takılan altınları eşimin ailesine, nişanda takılanları benim aileme verdik. Bilezik künye set vs onları kendimize aldık. Dün kvalide cd yi izleyip düğünde takılanları yazdım nişanda da bizim taraftan takanlar olmuştu dedi. Bende annem onları ayırmıştı dedim. Annen bana altın falan vermedi ama diye bi kabardı. Annem altınlarınızı oğlunuza verdi oğlunuz da mobilya alırken peşinat olarak verdi merakta kalmayın rahat uyuyun dedim. Ay kızım ben öyle mi dedim yok kızım kusura bakma yanlış anladın bilmem ne ağlamaklı sesiyle. Konuyu kapattık.
Ama içime dert oldu kızlar. Nasıl ailemin altınların üzerine yattığını düşünür o küçük beyniyle? Bir de kendisi benim düğünümde toplanan altınlarla kaynımı tatile yollamış bi insan. Bi sürü eksisi var bu altın düğün meselesinde. Ben hep kulağımın üstüne yattım. Ama artık iyice sinirleniyorum. Çok mu hassasım? Abartıyor muyum? Ama çok kırıldım.
Bizim buranın adetin de nişanda kızın ailesi dışında hiç kimse birşey takmaz eşimin adetin de ise nisanda geline altın takılırmış ve o altında kızın ailesine kalırmış
Babam kabul etmemişti bana takılan altınları
Bilezik yaptırmıştı
Tekrardan bana takmıştı
Valla oyle annem dugunden sonra biri 20 tl getirmis hemen bana Verdi. Ama bikere kv dugunlerle ilgili konusurken hani o geldi bu gelmedi gibi bizim c.ertesi gunduz olmustu cogu kisi gelemdi dediki gelemeyenlerde paralarini verdi dedi ama bana kimse bisey vermedi esime verilmis olsa o onda olani kurusu kurusuna hesap verir. Bide kv benim almam gereken utu masasiyla viledayi almisti alcam dedigi gun and yanimda param yoktu yarina alcam Sen karisma dedim ertesi gun erkenden gidip almis eve getirmis koymus sonrasinda ev yerlestirirkende onlarida ben aldim diye kardeslerine soylerken duydum dedim sana alma ben alcam demistim dedim kaldi oyle kardeslerinin kizlarina gelincede a dan z ye erkek tarafi yapsin istiyo ne altin istesinler nede kizlarin evlerine gelsinler istemiyo kizlar erkek tarafiyla gorusmiyolar diye oh oh cekiyo ama soylediklerinin tam tersini banana bread uygulamaya calisiyo
Valla oyle soyledu oglumun mevlutu icinde aynisini soyledi yinede gunahini almak istemiyorum onda kalsin gunahlari biseyde diyemedim muhabbetin gazina gelip soyledi hemen konuyu degistirdi zatenBiz nişanda takmadık düğünde yaptık takımızı,karşı tarafta sadece set takmıştı..
Yengeler filan bilezik taktı..
Her yerin düşünceleri farklı işte..
Sıkıntılı işler bunlar..
Demekki gelen parayı kendine almış k.validede,eşinize verse size derdi..
Valla oyle soyledu oglumun mevlutu icinde aynisini soyledi yinede gunahini almak istemiyorum onda kalsin gunahlari biseyde diyemedim muhabbetin gazina gelip soyledi hemen konuyu degistirdi zaten
Valla hicte ustune dusmedim ugrasamam dugun de takilanlari zor kurtardim ama akillilik ettim isteyecegini alacagini tahmin ettim dugunun ertesi gunu balayina gidicektik bileziklerimi setimi anneme biraktim oda kendi annesine gitti ceyrekleri birakti balayindan dondugumuz aksam liste yapmis verdi esime imali imali sonra biz zaten bunlari bozdurup borclari kapatcaz bilezikleri saklicaz dedik ertesi gun Hemen yemege cagirdi oglum gel oturup konusalim senin ne borcun varsa biz oderiz dedi (odemedi) zaten musaade etmedim ona soylemeden bozdurduk borclari odedik onun amaci benim kalan borclarimi odetmemekti ki o altinlarin cogu benim tarafimdan geldi onlar bize niye takildi borclarimiz odensin diye brnim odenmicekse benim tarafim neden gelip takti senin 've diger ogullarinin borclari odensin diyemiMadem söylüyor para nerede peki,kendi günahlarında yaşar bunu.