• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine kv konusu

Kızlar merhabalarrrr. Dün kayınvalide şahsıyla bi diyalogumuz oldu. Kafama çok takıldı. Eşime söylemedim. Ama çok üzüldüm. Biz düğünde takılan altınları eşimin ailesine, nişanda takılanları benim aileme verdik. Bilezik künye set vs onları kendimize aldık. Dün kvalide cd yi izleyip düğünde takılanları yazdım nişanda da bizim taraftan takanlar olmuştu dedi. Bende annem onları ayırmıştı dedim. Annen bana altın falan vermedi ama diye bi kabardı. Annem altınlarınızı oğlunuza verdi oğlunuz da mobilya alırken peşinat olarak verdi merakta kalmayın rahat uyuyun dedim. Ay kızım ben öyle mi dedim yok kızım kusura bakma yanlış anladın bilmem ne ağlamaklı sesiyle. Konuyu kapattık.
Ama içime dert oldu kızlar. Nasıl ailemin altınların üzerine yattığını düşünür o küçük beyniyle? Bir de kendisi benim düğünümde toplanan altınlarla kaynımı tatile yollamış bi insan. Bi sürü eksisi var bu altın düğün meselesinde. Ben hep kulağımın üstüne yattım. Ama artık iyice sinirleniyorum. Çok mu hassasım? Abartıyor muyum? Ama çok kırıldım.
eşinize söyleyin lütfen.

şimdi bu konuda çeşitli görüşler var burada
bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden altınlar ailelerindir diyor
bir kısım da sizin gibi altınlar gelinle damatındır diyor
karışık
Düğünü bz aldık mesela nişanı aileler ufak masrflar için

Baştan öyle anlaşırsanız sorar tabi. O hakkı veemişsiniz ona baştan. Oda sormuş. Nişanda da nikahta da bizde kaldı almaya kalktılar ama biz o altınlarla masraflarımızı gördük kalanı kârımız oldu. Biton olay yaşandı tabi başta ama kılak arkası ettim

Takınım amacı yeni evlenen çifte yardım etmektir. Kv ve kpler zaten çocuklarının yuvalarını kurmakla mükellef zor bir durum olmadıkça altınları vermek gibi bi durum olmaz. Maddi sıkıntı varsa ayrı ama yoksa böyle br durum söz konusu bile değil. Oğlumuzu kızımızı evlendirdik diyemezler o zaman

Ben olsam ne nısanımı ne dugunumun altınlarını kımseye vermem
kı bzıım aılelerde ıstemez cok acayıp gelıyor bana bu durumlar
aynen çok değişikler benim ailem de şok olmuştu. Hala da kültür şoku yaşadığımz anlar oluyor. Eşim sanki onların çocuğu değil gbi hiç benzemiyor onlara. Onlara da biz acayip geliyoruzdur kesin

Ben böyle ailelere çok kızıyorum, niye gelin ve damadın altınlarına göz dikiyorlar ki
Bu insanlar bi yuva kuruyor, bi hayata başlıyor , ver altınlarını ne yapacaklarsa yapsınlar, bi evladın yahu
Ben valla çocuklarıma verilen bayram harçlığı , Doğumda takılan altınlara bile el sürmüyorum, çocuğumun hakkına el uzatmışım gibi geliyor, çok şükür ,Allah ta ihtiyaç duyurmasın

Nişanda da düğünde de verilmemeli. Sizde kalmalı onlar. Nişanda siz aldıysanız düğünde de onlar alır hem bilmeyebilir kaynananız annenizin onların taktıklarını verip vermediği sormuş yani bu sorunlar olur bunu göze aldıysanız. Yapacak bir şey yok. Hem sizin paranızla kaynını gönderdiğini ne biliyorsunuz. Sizin ailenizde sonuçta nişanda takılanları harcamadı mı?

Niye verdiniz altınları ailesine ve ailenize ne sacma onlar sizin olmaliydi

Kızlar merhabalarrrr. Dün kayınvalide şahsıyla bi diyalogumuz oldu. Kafama çok takıldı. Eşime söylemedim. Ama çok üzüldüm. Biz düğünde takılan altınları eşimin ailesine, nişanda takılanları benim aileme verdik. Bilezik künye set vs onları kendimize aldık. Dün kvalide cd yi izleyip düğünde takılanları yazdım nişanda da bizim taraftan takanlar olmuştu dedi. Bende annem onları ayırmıştı dedim. Annen bana altın falan vermedi ama diye bi kabardı. Annem altınlarınızı oğlunuza verdi oğlunuz da mobilya alırken peşinat olarak verdi merakta kalmayın rahat uyuyun dedim. Ay kızım ben öyle mi dedim yok kızım kusura bakma yanlış anladın bilmem ne ağlamaklı sesiyle. Konuyu kapattık.
Ama içime dert oldu kızlar. Nasıl ailemin altınların üzerine yattığını düşünür o küçük beyniyle? Bir de kendisi benim düğünümde toplanan altınlarla kaynımı tatile yollamış bi insan. Bi sürü eksisi var bu altın düğün meselesinde. Ben hep kulağımın üstüne yattım. Ama artık iyice sinirleniyorum. Çok mu hassasım? Abartıyor muyum? Ama çok kırıldım.
Hamilesiniz, dert etmeyin. Olan olmuş zaten, kv nin cevabını da vermişsiniz. Bebeğinizi sağlıkla büyütün, altını maltını söylenenleri ima edilenleri kafanıza takmayın.

Hamilesiniz, dert etmeyin. Olan olmuş zaten, kv nin cevabını da vermişsiniz. Bebeğinizi sağlıkla büyütün, altını maltını söylenenleri ima edilenleri kafanıza takmayın.
teşekkür ederim. Bu insanlar sayesinde dünyanın en umursamazı olup çıkacağım

Back
X