şimdi bu konuda çeşitli görüşler var buradaTakılan altınlar neden ailelere verilir?
Sizlerin olan sizde kalır.
şimdi bu konuda çeşitli görüşler var burada
bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden verilmez diyor
bir kısım da sizin gibi altınlar gelinle damatındır diyor
karışık
şimdi bu konuda çeşitli görüşler var burada
bir kısım , düğünde takınlan altınlar daha önce annelerimizin babalarımızn etrafa taktıgı altınların geri dönüşüdür o yüzden altınlar ailelerindir diyor
bir kısım da sizin gibi altınlar gelinle damatındır diyor
karışık
eşyalarımızı ailelerimiz aldı diye vermiştik. Daha doğrusu eşim ailesine vermek istedi mobilyalar halılar perdeler alındı zorlandılar dedi sen veriyosan bende veririm gardaş dedim bende verdim annemler zorla aldı o zaman ama verdimTakılan altınlar neden ailelere verilir?
Sizlerin olan sizde kalır.
aynen öyle millet taktığını kendi düğününde geri istediği için....İlk görüşü ilk defa burada duydum. Benim bildiğim de gelin ve damadın yeni yaşamında yardımcı olmak için takılır altın. Evlenen çifte aittir. Sırf gösteriş için altın takıp sonra toplamak da ne kötü iş cidden.
kaynımı tatile de gönderir onun çocuklarına bayramlık da alır yapar da yapar. Biz çift maaşız ya arabamız var birikmişimiz var ya hani. Biz ölelim :)Abartmıyorsun da keşke kaynını tatile göndermesine izin vermeseydin.
Düğünde altın takan insanlar yeni evliler kendilerine ev kursun diye takıyor, damadın kardeşi tatile gitsin diye değil.
aramadı bi de yüzüme söyledi canım. Eşime bugüne kdr yetiştirmedi hiç. Biraz benden çekiniyor. Sizli konuşuyosam hele o zaman kırmızı alarm. Kendinden çok soğuttu beni. Sanırım hakediyor.siz eşinize söylememişsiniz ama o kendi ağlamaklı sesiyle sizden önce söylemese bari
cevabınızı cok iyi vermişsiniz boşverin
o arayp bunu sorabiliyorsa siz de bu şekilde cevap verebilirsiniz
hiç anlatmayın eşinize ama o anlatırsa aynen boyle oldu dıye soyleyın ne var soru sormus sız de cevap vermişssiniz işte
eşyalarımızı ailelerimiz aldı diye vermiştik. Daha doğrusu eşim ailesine vermek istedi mobilyalar halılar perdeler alındı zorlandılar dedi sen veriyosan bende veririm gardaş dedim bende verdim annemler zorla aldı o zaman ama verdim
kaynımı tatile de gönderir onun çocuklarına bayramlık da alır yapar da yapar. Biz çift maaşız ya arabamız var birikmişimiz var ya hani. Biz ölelim :)
tebrik ediyorum sizi gerçekten. Benim ailemde tıpkı sizin gibi yapmak istedi ama ben almadım altınları. Acaba kız aileleri mi bu konuda daha verici ve alçakgönüllü oluyor? İnsanlr bana karşı hep altın para diye geldiği için alın susun dedim kendi kendime o zaman. Ailemden böyle gördm ben.Anne baba neden var peki,evlatları evlenirken elbette yardım edecek ellerinden ne geliyorsa maddi olarak yapacaklar.
Burada şu var evlenecek çiftler ailelerinin maddi olarak zora sokmamak adına kendileri alırlar eşyalarını.
Bizde kızımı evlendirdik elimizden ne geliyorsa bizlere düşen neyse aldık.
Karşı tarafta öyle yaptı,kızım gurbette şimdi alışverişe bile hep beraber çıktık perde alırken bana ait olan neyse aldım.
Ama sonrada biz masraf yaptık geri ödesinler diyede bir düşünceye girmedik hiç.
Vermeye kalksalardı kimse almazdı o parayı..
Valla ne mutlulukla
Ne beklentilerlerle evleniyoruz
Hayaller ne
Hayatlar aha bu işte
Yeminle düğünden ceyizden altından nefret eder olduk
Kim aldıysa aldı yani kv durmuş durmuş bunu mu söylüyor
Cevabını iyi vermişsin ama eşine söyler mi ki
Eğer söyleyen bir tipse sen eşine ondan önce davranıp ağlamaklı ses tonuyla söyle bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?