• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine mi be baba?

Bu durumda zaten gidip söylemem anneme. Hayırlısıyla şu kemoterapiyi aylatsın kendine gelsin, ablamda biliyor onunla oturup konuşurum ilk önce!

Annemin durumu şu an berbat. Dün ilk kemoterapisi vardı. Psikolojisi alt üst oldu kadın mafoldu. Bu durumda nasıl söylerim ona?
Eminim ki öğrendiği an boşanma davası açar bu sefer affetmez.

Annenize durumu anlatmayın, ağır bir tedavi sürecindeymiş kadıncağız, Allah şifa versin inşaallah, siz babanızın aldattığına iyice emin olunca annenizin duymayacağı biryerde babanızı karşınıza alın ve yüzüne çarpın aldattığını.
Allah yardımcınız olsun.

canım öncelikle geçmiş olsun annene ,umarım tez zamanda sağlığına kavuşur,benim sana önerim sakın annene anlatma ve babanıda bu konuda takip etme ,bu konuyu unut gitsin ,şu an için en önemli şey annenin sağlığı çünkü ,eğer annen bu konuyu öğrenirse stres muhtemelen sağlığına kavuşmasını geciktirebilir ve katlı katlı üzüntüler yaşar,annene olabildiğince yardımcı olabilmelisin ,sevgiler............

Bu yakınlarda bir mesajınızda Erasmus için yeterli puanı alamadığınızı okumuştum diye hatırlıyorum(yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın:26:) O konu için üzüldüm açıkçası hatta annenize söylemeyin diye yazmak geldi içimden ama yazamadım....
Annenizin haberi varsa zaten üzülmüştür yeterince...
Bu konu ile üzüntüsüne üzüntü katmanın hiç gereği yok değilmi :31:

Şu anda kızgınım bir şeyler yapmak istiyorum diyorsanız da ablanız ile konuşun bence
Önceki konunuzda da aynı şeyi söylemiştim ama annenizi de babanızı da sizi de tanıyan ve size yardımcı olabilecek olan tek kişi o bence
Kemoterapi sürecinden sonra ablanız ile birlikte annenize durumu anlatıp onunda tepkilerine göre bir yol çizebilirsiniz
Allah yardımcınız olsun...

Ben yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum. Anneme böyle bir durumda birşey söylemezdim kesinlikle. Çünkü moral düzeyinin çok etkileyeceği bir hastalığı varmış. Ama içimde de tutamazdım gider babamla konuşurdum. Yazık kaç yılın hatrı var, beraber iki çocuk büyütmüşler kocaman. Böyle zor bir gününde hayat arkadaşına vefasızlık yapması çok kötü.

Erasmus olayını paylaştım annemle, hayırlısı olsun kızım, belki ben iyileşince gidersin böyle olması gerekiyor dedi, bu sözü fazlasıyla içimi rahatlattı. Şimdi zaten söylemem paylaşmam annemle daha yolun başında, aşırı etkilenir. Ablamla az önce görüştüm yüz yüze, o da araştır o kadını falan diyor ismini cismini nerden vs. vs.

Babamda bahane çok, bşeyler uydurup sıyrılır, inkar eder böylece annemin kanına girip onu ayakta uyutmayı çok iyi beceren bi insan. O yüzden mesajlarını takip edip bi kenarda bulunduracağım, zamanı gelince de gerekirse anneme gösteririz ablamla. Şimdilik öyle düşündük.

Annen baya rahat biriymiş, adam çocuk peydahlamış zaten, şimdi söylesen muhtemelen alışkındır o yüzden bir şey olmaz.

Annenize acil şifalar diliyorum .

Zorlu ve bir o kadar da morale çok ihtiyacı olan bir dönemde şuan .

Evet, hastalığı olmasa , gözüm kapalı hemen söyle derdim ama şimdi evlilik hesaplaşmalarından çok daha önemli annenin sağlığı .

Sağlığı düzelsin , kemoterapi süreci bitsin , o zaman yeni bir yol haritası için tekrar masaya yatırırsınız bu konuyu .

Ama babamı karşıma alıp konuşurum diyorsan , hiç durma bence .

Allahım aklım gidecek. Babam az önce aşağı sigara içmeye indi, telefonu evde sarjdaydı. Kardeşim telaşlı telaşlı çağırdı bana mesajları göstermek için. Birde be göreyim??? Telefonun kendi örnek mesajlarını okumuş. "Metin şablonlar" olarak kayıtlı olan örnekler. Hani eski telefonlarda oluyo ya "Toplantıdayım" "Gecikeceğim" vs vs tarzında:52::52:

Birde demez mi bana "Ablaa yanlış okumuşum, yazan kişi kadın değil erkekmiş, adı da Metin"
Gülmekten yarıldım yemin ederim :9:
Türkçesi pek içaçıcı olmadığı için bazı kelimelerin anlamını bilmiyor.

Arkadaşların cogu yazmış bende yazayım annen kanser hastası sanırım RABBIM acil şifalar versin ve bu hastalıgın tek ıyılestırıcı noktası kemoterapi degil MORALDIR...
Annen önce tamamen bı atlatsın bu durumu ondan sonra konusursun annenı zaten kotu gunler beklıyor tek ıhtıyaç duydugu sey moral sakın morelını bozma annenın ben senın yerınde olsam babamla konusurdum heralde boyle bır durumda anneme bunu nasıl yaptıgını sorardım ve bundan sonra hersey çok başka olurdu:47:

Annen baya rahat biriymiş, adam çocuk peydahlamış zaten, şimdi söylesen muhtemelen alışkındır o yüzden bir şey olmaz.

Tüm kadınlar rahatlıklarından kocalarına tahammül etmiyorlar, annesinin bu durumu neden kabullendiğini, ne şartlarda yaşadığını ne üzüntüler atlattığını bilemeyiz o yüzden bu rahat yakıştırması yerinde olmamış

O kadın şu anda kanser, o evde o yüreklerde fırtınalar kopuyor, o anne ruhunda neler taşıyor, kanser nasıl yıkıcı bir illettir...

Bununla tanışan evlat neler yaşar, anneciğine kıyabilir mi ....

Konu sahibi arkadaşım, cüretimi mazur gör yerine cevap vermiş gibi oldum ama bu elimde değil. Bu illetle savaşımın tarihi çok eski, ne zaman hasta bir anne duysam içim kanıyor, bir de başka savaşlar vermelerine gönlüm razı olmuyor...

Allah annene acil şifa versin, babanı da ıslah etsin inşallah... Annen önceki hatasını affetmiş olabilir ama hastalık sürecinde böyle bir şey duyarsa çok daha fazla üzülür bence. Hem %100 emin de değilsin anladığım kadarıyla, o yüzden bence şimdi annene hiç söyleme canım, sizin odaklanmanız gereken şey annenin sağlığına kavuşması. Allah'ın izniyle bu hastalığı atlattığınızda gerekeni yaparsınız zaten.

Tüm kadınlar rahatlıklarından kocalarına tahammül etmiyorlar, annesinin bu durumu neden kabullendiğini, ne şartlarda yaşadığını ne üzüntüler atlattığını bilemeyiz o yüzden bu rahat yakıştırması yerinde olmamış

O kadın şu anda kanser, o evde o yüreklerde fırtınalar kopuyor, o anne ruhunda neler taşıyor, kanser nasıl yıkıcı bir illettir...

Bununla tanışan evlat neler yaşar, anneciğine kıyabilir mi ....

Konu sahibi arkadaşım, cüretimi mazur gör yerine cevap vermiş gibi oldum ama bu elimde değil. Bu illetle savaşımın tarihi çok eski, ne zaman hasta bir anne duysam içim kanıyor, bir de başka savaşlar vermelerine gönlüm razı olmuyor...

Kanser dünyadaki en kötü illetlerden biridir, benim demek istediğim, gayri meşru çocuk haberini duyan bir kadın böyle şeye alışkındır zaten.

Elim ayağım titriyor hâlâ. Küçük kardeşim dün babamın telefonundan arkadaşına mesaj atmak isterken mesajlarını okumuş. "Bende seni","orda buluşalım","şurda buluşalım" tarzında mesajlar vardı. Ne yapacağını, nasıl davranacağımı bilmiyorum :50:
Annem bu haldeyken nasıl yapar bunu? Kadın hastalığına karşı mücadele ederken nasıl karı kız peşine düşer? Aklım almıyor ya almıyor. Anneme nasıl söylerim bunu, daha kötüsü nasıl saklarım bunu ondan?

Bir süre babamı takip etmeyi düşünüyorum, gerekirse mesajlarını bile kontrol etmeyi.
Zamanında da yaptı böyle bir hata, sonuç 8 yaşında bir çocuk var ortada. Buna rağmen annem affetti hep içine attı yıllarca, ondan hasta oldu canım annem :43:

Sizce ne yapayım bundan sonra? Tam emin olmadan babama bu konuyu açmak istemiyorum. Kendi gözlerimle görmem lazım önce.

Annemin durumu şu an berbat. Dün ilk kemoterapisi vardı. Psikolojisi alt üst oldu kadın mafoldu. Bu durumda nasıl söylerim ona?
Eminim ki öğrendiği an boşanma davası açar bu sefer affetmez.

Canım annen icin en önemli şey moral , sakin anlatma
Babanı da bosver , takip etsen yakalasan ne olacak annen ayrilamadiktan sonra yuzgöz oldugunla kalacaksın , aynı evin icinde yüzyuze bakacaksınız sonunda , babana tepki koyabilirsin sadece
Bizim durum farklı , babam annemi yıllardır aldatır , artık yeni bir kadın oldugunda şaşırmam , malesef hic ispatlanmadı , o da sonuna kadar inkar eder , ama ne yapayım annemde is yok , bi kere sağlam durup ayrılacam dese hem boyle yapamaz hemde bizde söylenmesi gerekenleri söyleriz , ama canım cicim hicbisey olmamış gibi yasayinca onlar , afedersin bize .. Yemek düşüyor
Senin durumun farklı , annenin hic üzülmemesi gerek , sen hic ispatlamak icin uğraşma , babanı da Allah'a havale et , Allah ıslah etsin
İlk baslarda bende senin gibiydim , cok üzülüyordum filan ama artık bosverdim çünkü annemden destek alamadım

annene sakın söyleme ve belli etme moralini bozacak hiçbirşey yapma
ama babanla yüzleş bence dışarda bi yerde en azından hissettiklerini söyle
çok üzüldüm gerçekten

Öncelikle annene allah acil şifalar versin.annenee söyleme canım. Gizlemen cok zor yerinde duramiyosndur ama zaten hasta uzme annecigini :(

Allah annene acil şifalar versin canım..annene hiçbir şey söyleme çünkü yine üzülecek tedavileri bir şeye yaramaz..babana gelince Allah onu onu ıslah etsin..çeker bunları emin ol..babana olan öfkeni de yüzüne söyle bildiğini bilsin..ama sadece senin bildiğini bilsin bence..

Allah yardımcın olsun canım zor bi durumdasın güçlü olman lazım en saglıklı kararı sen verirsin ama annenin hastalığı nedir acaba? Ona göre söyle ya da söyleme bence

Annem göğüs kanserine yakalandı..ameliyat oldu bile şu an kemoterapi görüyor

Allahım aklım gidecek. Babam az önce aşağı sigara içmeye indi, telefonu evde sarjdaydı. Kardeşim telaşlı telaşlı çağırdı bana mesajları göstermek için. Birde be göreyim??? Telefonun kendi örnek mesajlarını okumuş. "Metin şablonlar" olarak kayıtlı olan örnekler. Hani eski telefonlarda oluyo ya "Toplantıdayım" "Gecikeceğim" vs vs tarzında:52::52:

Birde demez mi bana "Ablaa yanlış okumuşum, yazan kişi kadın değil erkekmiş, adı da Metin"
Gülmekten yarıldım yemin ederim :9:
Türkçesi pek içaçıcı olmadığı için bazı kelimelerin anlamını bilmiyor.

hahay okadar sevindim ki kardeşinizi gıdıklamak istiyorum :52:

Bu arada çok geçmiş olsun ,Rabbim annenize şifalık versin

Back
X