• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine sorun hep şanssızlık :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Daha önceki konularımda da bahsetmiştim yakında isteme durumum olacak. Babama da söyledik artık.
Erkek arkadaşım ailesinin tanışmaya geleceğini söylemişti fakat dün konuştuk gelecektiniz ne zaman geleceksiniz diye bana dediği para biriktiriyorum biraz zaman sonra geleceğiz. İyi de altı üstü tanışma neyin parası? Annesi tanışma söz için hazırlık yap maaşını al öyle gidelim demiş, bu yola giriyorsun ama kendine güvenin var mı maddi anlamda biz çok yardımcı olamayız.İyi de biz bu kadar yükün altından nasıl tek başımıza kalkarız desteksiz.Bu sefer erkek arkadaşıma nasıl yapacağız deyince işte ben yetersizim yapamıyorum diyor :(
Benim dünden beri beynim durdu. Kimseye güvenerek çıkmıyoruz tabi bu yola ama benim ailem bu kadar destek olmaya çalışırken insanların kendi başının çaresine bak demesini ben anlamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Bu şekilde evlenenler var mı? Kafam durdu resmen.

Ben bir sorun görmedim açıkçası, 18ini doldurup reşit olan bir insan kendi sorumluluğunu alabilir. Düğün yapmazsın nikahla evlenirsin, en lüksünden almazsın eşyalarını daha orta halli bir şey alırsın gibi. Evlenmek o kadar zor değil, zor olan bu devirde her şeyin 4-4lük olmasını isteyip fuzuli masraf yapmayı düşünmekte aslında.

Daha önceki konularımda da bahsetmiştim yakında isteme durumum olacak. Babama da söyledik artık.
Erkek arkadaşım ailesinin tanışmaya geleceğini söylemişti fakat dün konuştuk gelecektiniz ne zaman geleceksiniz diye bana dediği para biriktiriyorum biraz zaman sonra geleceğiz. İyi de altı üstü tanışma neyin parası? Annesi tanışma söz için hazırlık yap maaşını al öyle gidelim demiş, bu yola giriyorsun ama kendine güvenin var mı maddi anlamda biz çok yardımcı olamayız.İyi de biz bu kadar yükün altından nasıl tek başımıza kalkarız desteksiz.Bu sefer erkek arkadaşıma nasıl yapacağız deyince işte ben yetersizim yapamıyorum diyor :KK43:
Benim dünden beri beynim durdu. Kimseye güvenerek çıkmıyoruz tabi bu yola ama benim ailem bu kadar destek olmaya çalışırken insanların kendi başının çaresine bak demesini ben anlamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Bu şekilde evlenenler var mı? Kafam durdu resmen.
Günaydın.
Aileler destek olmayacaksa,ikinizin de biraz daha birikim yapmanız gerekmez mi?
Allah aşkına ne bu acele?
Tanışma denilen işi çok basit sanıyorsun galiba?

Bı tanışma olayını siz babanıza aksetmeden evvel ailesiyle konuşmuş olması gerekmezmiydi nedem sizi babanıza karşı mahçup ediyor ? Size baştan söyleseydi ailesiyle komuşup sizde babanıza daha geç haber verirdiniz tamışmaya geleceklerini

Erkek arkadaşım ailesinin tanışmaya geleceğini söylemişti fakat dün konuştuk gelecektiniz ne zaman geleceksiniz diye bana dediği para biriktiriyorum biraz zaman sonra geleceğiz. İyi de altı üstü tanışma neyin parası? Annesi tanışma söz için hazırlık yap maaşını al öyle gidelim demiş, bu yola giriyorsun ama kendine güvenin var mı maddi anlamda biz çok yardımcı olamayız.İyi de biz bu kadar yükün altından nasıl tek başımıza kalkarız desteksiz.Bu sefer erkek arkadaşıma nasıl yapacağız deyince işte ben yetersizim yapamıyorum diyor :KK43:
Sanırım ailesi aynı anda tanışma ve söz mü istiyor.Tanışma için ne kadar masraf gider ki bir çicek-bir tatlı yada çikolata alacak başka birşeye gerek yok.Aradan bir süre geçer siz de onlara gidersiniz ziyaret için sonra isteme günü belirlenir yüzükler takılır bunların hepsi aynı süreçte olacak değil sonuçta belirli süresi olur o zamana kadar da para birikir biraz.

Başta yapılacak şeyler sona bırakılmış, madem böyle düşünüyorlardı ne diye senin ailene haber verdirttiler? Önce parasal durum ayarlanıp sonra senin ailene haber vermen gerekirdi. Şimdi ailenle aranda sorun yaşanacak.

Ayrıca para olmayınca saadet de olmuyor ne yazık ki. Maddi durumları ayarlamadan sakın evlenmeyin

Bi çiçek bir çikolata,bir yüzük bunlarida alip gelemiyirmu?

Evinize gerçek tende ihtiyaciniz olani alırsıniz nisanliyken,altini 10 degilde 2 yapar, zaman la hersey olur

E normal degil mi? Evlenmeyi bilen insanlar herseyini de kendisi yapabilecek yeterlilikte olmali. Yoksa da evlenmemeli. Evlilik bir gun,hadi birileri destek oldu dugunu dernegi yaptiniz, sonrasi nolacak? Omur boyu birilerinden destek gelmeyecek. Kendi evliligini kendi yapamayanin gecinmeye de mecali olmaz. Ben esimle kimseden destek kabul etmeden evlendim. Gayet de guzel oldu.

Demek ki aile oğlunun huyunu biliyor o yüzden bize güvenme diyorlar. Valla evlenme yaşına geldiyse istiyorsa kendi durumunu ona göre ayarlayacak imkanları doğrultusunda yapabileceklerini ayarlaması Lazım. Benim ailem sunu yaptı onu ailesi bunu yapmadı işine girersen hiç bi zaman mutlu olamazsın benden tavsiye durumları olduğu gibi kabullenmeyi öğrenmelisin. Madem kesin bi karara bağlamadınız niye babana söyledin ki Can'ım keşke söylemeseydin

Ben bir sorun görmedim açıkçası, 18ini doldurup reşit olan bir insan kendi sorumluluğunu alabilir. Düğün yapmazsın nikahla evlenirsin, en lüksünden almazsın eşyalarını daha orta halli bir şey alırsın gibi. Evlenmek o kadar zor değil, zor olan bu devirde her şeyin 4-4lük olmasını isteyip fuzuli masraf yapmayı düşünmekte aslında.

Ben de herşeyin az masrafla olmasını istiyorum. Mesela nişan olmasın yada en kötü nikah olsun bu arada devreye benim ailem giriyor kesinlikle kabul etmiyor. He aileni dinleme diyeceksiniz berki ama biz annemle çok zor şartlarda bu zamana geldik birbirimize çok tutunduk ondan sebep onu kıramıyorum:(

Bı tanışma olayını siz babanıza aksetmeden evvel ailesiyle konuşmuş olması gerekmezmiydi nedem sizi babanıza karşı mahçup ediyor ? Size baştan söyleseydi ailesiyle komuşup sizde babanıza daha geç haber verirdiniz tamışmaya geleceklerini

Ailesi zaten bizi biliyorlar. Ayrıca kendisi demişti aileler tanışsın diye bizde ona istinaden babama söyledik zaten.

Sanırım ailesi aynı anda tanışma ve söz mü istiyor.Tanışma için ne kadar masraf gider ki bir çicek-bir tatlı yada çikolata alacak başka birşeye gerek yok.Aradan bir süre geçer siz de onlara gidersiniz ziyaret için sonra isteme günü belirlenir yüzükler takılır bunların hepsi aynı süreçte olacak değil sonuçta belirli süresi olur o zamana kadar da para birikir biraz.

Ben zaten para biriktiriyorum sorun bende değil ki :( Ben çamaşır mak.bulaşık mak ve yemek takımı mı vs aldım.
Ama benim erkek arkadaşım daha yeni birikime başladı..

Ailesi zaten bizi biliyorlar. Ayrıca kendisi demişti aileler tanışsın diye bizde ona istinaden babama söyledik zaten.
sen çalışıyormusun?
sevgilinin aylık kazancı ne?
kaç yaşındasınız?
biraz birikim yapıp evlenmeniz en doğrusu.
ailesinin hiç mi maddi gücü yok.
en ufak bir katkıları olmayacak mı?
siz daha tanışma aşamasındasınız.
iki yüzük lazım şu an size:))

Başta yapılacak şeyler sona bırakılmış, madem böyle düşünüyorlardı ne diye senin ailene haber verdirttiler? Önce parasal durum ayarlanıp sonra senin ailene haber vermen gerekirdi. Şimdi ailenle aranda sorun yaşanacak.

Ayrıca para olmayınca saadet de olmuyor ne yazık ki. Maddi durumları ayarlamadan sakın evlenmeyin

Zaten annem başladı hani geleceklerdi vs vs :(

sen çalışıyormusun?
sevgilinin aylık kazancı ne?
kaç yaşındasınız?
biraz birikim yapıp evlenmeniz en doğrusu.
ailesinin hiç mi maddi gücü yok.
en ufak bir katkıları olmayacak mı?
siz daha tanışma aşamasındasınız.
iki yüzük lazım şu an size:))

Ben 25 yaşındayım o 27.
2000 tl maaş alıyor
Valla berki ufak katkıları olabilir

Küçük yaşta değilim bende artık bekleyeyim 2/3 sene:KK43:

Back
X