• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine sorun hep şanssızlık :(

bence erken bi adım atmışsınız. biraz para biriktirip zamana bırakmalıydınız. sizin durumunuz şansızlık değil iş bilemzlik bana göre. aile istediği diye düğün yapmak bilmemne. saçma bunlar. ben üç aldım o iki aldı olayları anca sizi yıpratır. imkanınız yoksa minimumda yaşamayı öğrenmeniz lazım.

Ben 25 yaşındayım o 27.
2000 tl maaş alıyor
Valla berki ufak katkıları olabilir

Küçük yaşta değilim bende artık bekleyeyim 2/3 sene:KK43:
ee peki hiç birikimi yok ise nasıl kalkışacaksınız ki bu düğün işerine.
kredi çekeceksiniz o zmaan.
ama o da çok yıpratır sizi.
düğün yerine nikah yapın.
gereksiz masraflardan kaçının.
annen de yorgunu yokuşa sürmeyecek artık.
karşı tarafın durumunu da göz önünde bulunduracaksınız.

Ben zaten para biriktiriyorum sorun bende değil ki :KK43: Ben çamaşır mak.bulaşık mak ve yemek takımı mı vs aldım.
Ama benim erkek arkadaşım daha yeni birikime başladı..

evlenmeye aceleniz varsa dugun yapmayin ozaman,nikah yeter.
evlenince herseyin tam takim olsun istiyorsan indirimleri takip et.
kirada oturmayi goze al,zamanla evde alirsiniz.
ben dusunuyorum da ne kadar karambole evlenmisim ama Allaha hamdolsun zamanla calisarak herseyimizi yaptik esimle.

27 yaşında adam, yüzük, çikolata ve çiçek almak için maaş almayı mı bekliyor?
Bir yerde birikmiş hiç mi parası yok bunları almak için?

Ailesinin de mi yok? Bu yaşa kadar gelmiş erkek çocuklarının bir gün evlenmek isteyeceğini ve bu tür masrafları olacağını bilmiyorlar mıymış?

Sevgiliniz kaç senedir çalışıyor da hiç biriktirememiş?

Ailesinin borçları mı var?

İstemeye gelirken hepsine ayrı kıyafeti/ayakkabıyı/çantayı/ev ayakkabısını sevgiliniz mi alacak?

Şanssızlık değil sorumsuzluk gibi sanki.

Ben zaten para biriktiriyorum sorun bende değil ki :KK43: Ben çamaşır mak.bulaşık mak ve yemek takımı mı vs aldım.
Ama benim erkek arkadaşım daha yeni birikime başladı..
Alt tarafı tanışma yani ne parası gider de bir çicek bir tatlı.

Ben de herşeyin az masrafla olmasını istiyorum. Mesela nişan olmasın yada en kötü nikah olsun bu arada devreye benim ailem giriyor kesinlikle kabul etmiyor. He aileni dinleme diyeceksiniz berki ama biz annemle çok zor şartlarda bu zamana geldik birbirimize çok tutunduk ondan sebep onu kıramıyorum:KK43:
iyi de düğün sadece maddiyatla alakalı değil kişinin isteğine de bakıyor
ben şahsen minimum tantanayla evlenmek isterim ama ailem istesem en lüks yerde de yapar bu maddiyatla alakalı değil benim isteğimle alakalı ve ailem de saygı duyar
önemli olan senin ne istediğin

Daha önceki konularımda da bahsetmiştim yakında isteme durumum olacak. Babama da söyledik artık.
Erkek arkadaşım ailesinin tanışmaya geleceğini söylemişti fakat dün konuştuk gelecektiniz ne zaman geleceksiniz diye bana dediği para biriktiriyorum biraz zaman sonra geleceğiz. İyi de altı üstü tanışma neyin parası? Annesi tanışma söz için hazırlık yap maaşını al öyle gidelim demiş, bu yola giriyorsun ama kendine güvenin var mı maddi anlamda biz çok yardımcı olamayız.İyi de biz bu kadar yükün altından nasıl tek başımıza kalkarız desteksiz.Bu sefer erkek arkadaşıma nasıl yapacağız deyince işte ben yetersizim yapamıyorum diyor :KK43:
Benim dünden beri beynim durdu. Kimseye güvenerek çıkmıyoruz tabi bu yola ama benim ailem bu kadar destek olmaya çalışırken insanların kendi başının çaresine bak demesini ben anlamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Bu şekilde evlenenler var mı? Kafam durdu resmen.
Elini taşın altına sokmadan olmaz. Erkek arkadaşının herhangi bir borcu yok ise, kredi çekip borçlanarak düğünü yapacak. Öyle para biriktireyim de evleneyim moduna girerse o düğünün yapılması belki 5 belki 10 seneyi bile bulabilir.

Durumları yok diye anladım. Kız tarafı olarak çok absürt şeyler istemiyorsanız basit bir cüzi masrafla, krediyle bu düğün işi hallolur. Ha dersin ki, adettir, trabzon seti isterim, koynumboynum dolacak, adamda derki trabzon seti için para biriktireyim.. Unut sen bu işi...

Yahu altı üstü tanışma bir Çiçek çikolata alınır, ne kadar tutabilir ki ? işi yokuşa sürmek istiyor gibi

evli ve herşeylerini tek başlarına yapmış biri olarak yazıyorum sana dikkate al.
ikinizin de işi gücü varsa ve borcunuz harcınız yoksa bu işe girişin derim ben.
zira ikizinde çalışırken, çok da maddi şeylere önem vermezseniz altından kalkılır.
atıyorum 2 bilezik yerine 1 tane yaparsanız, 5 programlı bulaşık makinesi yerine 3 programlı alırsanız, yemekli düğün yerine içecekli yaparsanız, 500 kişi yerine 200 kişi davet ederseniz hallolur.
bir de sen çok beklentiye girme. nişan bohçası, hediyesi, pırlantası demezsen gayet olur. yoksa birden bire bu işe girişirseniz iki ailede sorun çıkarır olan size olur.

Tanışma değil mi bu ne yüzüğü? İsteme değil, söz değil, nisan değil. Adı üstünde tanışma. Erkek tarafı tatlı alır gelir kız tarafı yemeğe ya da çaya alır, oturulur, konuşulur, tanışılır. İsteme gününe ya da söze nişana karar verilir. Ben mi yanlış biliyorum?

Evlenme yaşına geldiyseniz, evlenmeye karar verebiliyorsaniz kimseden yardım beklemeyeceksiniz. Bi zahmet kendi yuvanızı kendiniz kuracaksınız. Gücünüz neye yetiyorsa o kadarını yapacaksınız. Koskoca iki insan evlenmeyi becerebiliyorsa masraflarını da kendi karşılamalı.

Ben 25 yaşındayım o 27.
2000 tl maaş alıyor
Valla berki ufak katkıları olabilir

Küçük yaşta değilim bende artık bekleyeyim 2/3 sene:KK43:
Adamın parası yokmuş.
2,3 sene beklemek istemiyorsun.
Ne yapacaksınız peki?
Milli piyango?
Sayısal?
Kazı kazan?

27 yaşında adam, yüzük, çikolata ve çiçek almak için maaş almayı mı bekliyor?
Bir yerde birikmiş hiç mi parası yok bunları almak için?

Ailesinin de mi yok? Bu yaşa kadar gelmiş erkek çocuklarının bir gün evlenmek isteyeceğini ve bu tür masrafları olacağını bilmiyorlar mıymış?

Sevgiliniz kaç senedir çalışıyor da hiç biriktirememiş?

Ailesinin borçları mı var?

İstemeye gelirken hepsine ayrı kıyafeti/ayakkabıyı/çantayı/ev ayakkabısını sevgiliniz mi alacak?

Şanssızlık değil sorumsuzluk gibi sanki.

Bende sorumsuzluk olarak düşünüyorum. Biz 1 bucuk yıldır beraberız 6 ay askere gitti, işe başlayalı 2 ay oldu

Elini taşın altına sokmadan olmaz. Erkek arkadaşının herhangi bir borcu yok ise, kredi çekip borçlanarak düğünü yapacak. Öyle para biriktireyim de evleneyim moduna girerse o düğünün yapılması belki 5 belki 10 seneyi bile bulabilir.

Durumları yok diye anladım. Kız tarafı olarak çok absürt şeyler istemiyorsanız basit bir cüzi masrafla, krediyle bu düğün işi hallolur. Ha dersin ki, adettir, trabzon seti isterim, koynumboynum dolacak, adamda derki trabzon seti için para biriktireyim.. Unut sen bu işi...

Ben zamanında dedim ki gel beraber kredi çekip kenara koyalım o zaman bana demişti ki iş ciddiye binsin falan demişti.
Gerçekten herşeyi ben düşünmekten yıprandım

evli ve herşeylerini tek başlarına yapmış biri olarak yazıyorum sana dikkate al.
ikinizin de işi gücü varsa ve borcunuz harcınız yoksa bu işe girişin derim ben.
zira ikizinde çalışırken, çok da maddi şeylere önem vermezseniz altından kalkılır.
atıyorum 2 bilezik yerine 1 tane yaparsanız, 5 programlı bulaşık makinesi yerine 3 programlı alırsanız, yemekli düğün yerine içecekli yaparsanız, 500 kişi yerine 200 kişi davet ederseniz hallolur.
bir de sen çok beklentiye girme. nişan bohçası, hediyesi, pırlantası demezsen gayet olur. yoksa birden bire bu işe girişirseniz iki ailede sorun çıkarır olan size olur.

Nasıl yaptınız kredi çekip beraber mi ödediniz?

Ben zamanında dedim ki gel beraber kredi çekip kenara koyalım o zaman bana demişti ki iş ciddiye binsin falan demişti.
Gerçekten herşeyi ben düşünmekten yıprandım
E o zaman o ciddi düşünmüyor. Belkide oyalıyor seni. Bana iç açıcı gelmedi. Ben 81 günde evlenmiştim ki, kız tarafı olarak ben seneye yaza kalsın demiştim. Eşimde ne gerek var deyip ekim ayına sıkıştırmıştı. Bilemedim yani şimdi. Para birikmez, yarın bir gün elektrik çok gelir ödenir, kart çok gelir ödenir para biter gider.

Biz eşimle kuş kadar maaşlarımızla kimseden fayda görmeden evlendiysek herkes evlenir. Aileler olmazsa evlenemeyiz durumu varsa ne derlerse uymak zorundasınız.

Bende sorumsuzluk olarak düşünüyorum. Biz 1 bucuk yıldır beraberız 6 ay askere gitti, işe başlayalı 2 ay oldu
1.5 yıldır berabersiniz 6 ayı askerlikle geçmiş işe başlayalı 2 ay olmuş 1.5 yıl önceside ögrenci olduğunu varsayalım 4 yıllık okul mezunu olsun 6 ay askerlik yaptığına göre yani sorumsuzluk göremedim ben henüz işe gireli 2 ay olmuş.

Daha önceki konularımda da bahsetmiştim yakında isteme durumum olacak. Babama da söyledik artık.
Erkek arkadaşım ailesinin tanışmaya geleceğini söylemişti fakat dün konuştuk gelecektiniz ne zaman geleceksiniz diye bana dediği para biriktiriyorum biraz zaman sonra geleceğiz. İyi de altı üstü tanışma neyin parası? Annesi tanışma söz için hazırlık yap maaşını al öyle gidelim demiş, bu yola giriyorsun ama kendine güvenin var mı maddi anlamda biz çok yardımcı olamayız.İyi de biz bu kadar yükün altından nasıl tek başımıza kalkarız desteksiz.Bu sefer erkek arkadaşıma nasıl yapacağız deyince işte ben yetersizim yapamıyorum diyor :KK43:
Benim dünden beri beynim durdu. Kimseye güvenerek çıkmıyoruz tabi bu yola ama benim ailem bu kadar destek olmaya çalışırken insanların kendi başının çaresine bak demesini ben anlamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Bu şekilde evlenenler var mı? Kafam durdu resmen.
ya ben de başkalarına guvenip de evlenmeye kalkanları hiç ama hiç anlamıyorum
kimse kusura bakmasın
kendi başınıza halledebilcekseniz evlenin kimse sizi evlendirmek orunda değil
evlenebilcek erişkinliğe eriştiginize göre masrafları da basşkalarına odetmıcek erişkinliğe erişin

Ben de herşeyin az masrafla olmasını istiyorum. Mesela nişan olmasın yada en kötü nikah olsun bu arada devreye benim ailem giriyor kesinlikle kabul etmiyor. He aileni dinleme diyeceksiniz berki ama biz annemle çok zor şartlarda bu zamana geldik birbirimize çok tutunduk ondan sebep onu kıramıyorum:KK43:
e kıramıosan anneni çalışın dugun yapacak parayı kazanın o zaman evlenin

Back
X