• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine sorun hep şanssızlık :(

Yetersiz biriyle sakın evlenme. Tek bildiğim bu. Ailesi yardım etmek zorunda değil ama evlenecek insanın masrafa gireceği için parası olması gerek. Ne kadrini bilir şunları yaptı diye ne de fedakarlıklarıni görür. Bizzat yaşadım bunu.
aynen katılıyorum senin ailen isterse erkek tarafına hiçbirşey aldırmasın yine onlar iyidir doğrudur seni düşünmez.acele etme boşver bekarlığın tadını çıkar

ailene söylemeden önce sorman gerekirdi
masraflar falan nasıl olacak birikim yapıyor musun diye sonuçta adamla evlenmeye karar vermişsiniz
ki ailesi köstek olmasın da boşver gerisini
amaaaaaa
ailesine düşkün, anacıysa şutla gitsin

çocuk yapmayı, büyütmeyi biliyorlar ama durum evlenmeye gelince bize güvenme diyorlar. Ne onlar o zaman? Anne baba değil mi? Ne demek bize güvenme. Tamam çok lüks olmasa da az ya da çok yapmak zorunda ailesi.

Nasıl yaptınız kredi çekip beraber mi ödediniz?

nişanı bahçemizde yaptık yaz günüydü. sıradan bir elbise alıp sıradan bir saç yaptırdım. yani nişan başı falan demedim. birer yüzük ve tek taş takıldı. sonra 1 yıl boyunca ben ufak ufak çeyizlerimi aldım. eşimde beyaz eşyaları aldı.
ondan sonra perdelerimizi falan netten uyguna aldık. kredi çekip altınları da aldı bu 1 yıl içerisinde eşim.
mobilyalarımızı en uygun mobilya firmasından aldık borca. düğünden sonra hemen eşimin taktığı altınları satıp ödedik.
kınalık ve gelinliğimi kiraladım. benim yanımda para vardı ben hallettim.
eşim de damatlığını halletti.
düğün salonumuzu da eşim ailesinden para alıp ödedi . 3 bin lira falandı. tabi eşim bekarlığında ailesine araba almış, hayvancılıkla uğraşırken ay da 1000 lira falan yem parası veteriner parası falan yollamış olmasına rağmen 3 bin lira ancak alabildik.
sonra çektiğimiz altın kredisi bitti, maaşlarımıza zam geldi arabamızı falan da aldık. bu arada düğünümüz de takısız olmuştu. o ayrı bir olaydı :D

Biz esimle herseyi birlikte yaptk kv sadece bi bilezik takti kp yok vefat etti bu durumda bize kaldi hersey
Ama esim maasini biriktirdi hic yetmiyor demedi
Onemli olan elinden geleni yapmasi dugune yakin kredi cektik dugun salonu gelinlik taki vs. Aldik dugunde toplananlarlada mobilyalari odedim ve evlenince bende calismama devam edip kredimizi bitirdim
Birlikten kuvvet dogar madem ailesi yardimxi olamicak siz yapin birlikte
Sevdikten ve istedikten sonra hersey olur

nişanı bahçemizde yaptık yaz günüydü. sıradan bir elbise alıp sıradan bir saç yaptırdım. yani nişan başı falan demedim. birer yüzük ve tek taş takıldı. sonra 1 yıl boyunca ben ufak ufak çeyizlerimi aldım. eşimde beyaz eşyaları aldı.
ondan sonra perdelerimizi falan netten uyguna aldık. kredi çekip altınları da aldı bu 1 yıl içerisinde eşim.
mobilyalarımızı en uygun mobilya firmasından aldık borca. düğünden sonra hemen eşimin taktığı altınları satıp ödedik.
kınalık ve gelinliğimi kiraladım. benim yanımda para vardı ben hallettim.
eşim de damatlığını halletti.
düğün salonumuzu da eşim ailesinden para alıp ödedi . 3 bin lira falandı. tabi eşim bekarlığında ailesine araba almış, hayvancılıkla uğraşırken ay da 1000 lira falan yem parası veteriner parası falan yollamış olmasına rağmen 3 bin lira ancak alabildik.
sonra çektiğimiz altın kredisi bitti, maaşlarımıza zam geldi arabamızı falan da aldık. bu arada düğünümüz de takısız olmuştu. o ayrı bir olaydı :KK70:

Şuan ne durumdasınız peki? Çok iyi olmuş ne güzel birbirinize kenetlenmişsiniz :)

Şuan ne durumdasınız peki? Çok iyi olmuş ne güzel birbirinize kenetlenmişsiniz :)

şu an kurduğumuz bir çiftliğimiz var, 80 bin liralık bir arabamız var. tabi biraz da araba borcumuz var ve kurduğumuz çiftliğin arsa borcu var küçük bir meblağ kaldı ödemesi. maddi olarak böyle. manevi olarak da çok şükür, pişmanlığımız yok.

Back
X