Yine üvey anne dehşeti

MorSeker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
596
571
103
Şimdi haberlerde izledim 9 yaşında kız çocuğuna üvey anne şiddet uygulayıp hastanelik etmiş. Babam üvey annemi savunurdu hep diyo kız konuşurken yanında bi kadın öz annesiymiş oda orada öyle duruyo. Anlamıyorum kınamak değil sen öz evladını neden bırakıyorsun yada o hale gelene kadar nerdeydin kimse bunu sormuyor. Evladını bırakıp giden anneye anne denmemeli o da suçlu

Kınamak değil de, doğru olanı yapmayan sorumluluğunu taşımayan insanlar hakkındaki olumsuz düşüncelerimiz diyelim.
Bir anne ne olursa olsun çocuğunu asla bırakmamalı, maddi durumu olmasa bile yasalar anneyi koruyor zaten. Tabi bunun psikolojik tarafına bakıldığında uygun olan tarafta bırakılmalı, ama eğer çocuk bir şeylerden huzursuz ve mutsuzsa onu izlemek gerekli. Çocuğuna inanmayan ebeveynlerden nefret ediyorum bu net...

Sokakta milletin ortasında kaç kere denk geldim çocuğunu kollarını çeke çeke döve döve bir yere sürükleyeni... Ve evet, müdahil olup karışıyorum da...

Cocukların o aciz halleri hoşlarınamı gidiyor anlamıyorum ki. Hepsi hastalıklı sorunlu bence. olan sadece masum yavrucaklara oluyor :KK61:

O yaratigi elime vermeleri lazim baska turlu kendimi ifade edemem sonra anneyide versinler oda suclu ondan sonrasini gorsunler :KK62:

bütün üvey anneleri kastederek söylemiyorum ama bu gibi olaylarda erkeklerin biraz ''hıı bak böylesi de var'' demesi gerekiyor. Şöyle ki, boşanırken kadına inat olsun, ona acı versin diye çocuğun velayetini almak için neler neler yapıyorlar, istemeye istemeye çocuğunu babaya vermek zorunda kalan kadınlar da oluyor özellikle maddi sebepler yüzünden. Baba da ne yapıyor, başka bir evlilik ve çocuk için üvey anne... bu konuda biraz vicdanlı olmaları gerekiyor. tabi ne anneler var biyolojik anneden daha sevgi dolu çocuğa karşı ama tersi de var işte görüyoruz. ya intikam uğruna çocuğu başta almayacaksın, kadının durumu yoksa nafaka ver bir şey yap koparma çocuğu annesinden ya da üvey anne getiriyorsan başına , temkinli olacaksın.

Üvey Anne lafına kılım, ben de eşimin oğluna ablalık yapmaya çalışıyorum senelerdir. Benim de bi kızım var ayrıca. Bunun üveylikle alakası yok, videosunu seyredemedim bile kayseride olan olayın, yüreğim kaldırmıyo, psikolojim altüst oluyo, yaptıklarının 10 Katı gelir inşallah başlarına.

Bende dün akşam izledim o haberi anne hastanede başında ve tek istediğim kızımın yanımda kalması diyor. Be kadın bu zamana kadar neredeydin, şiddet görünce çocuğun her tarafı morarınca mı annelik duyguların kabardı demezler mi insana? Muhtemelen kızını doğru dürüst görmemiş olacak ki öğretmeni fark etmiş yüzünde ve vücudundaki morlukları öz anneyi aramış okula çağırmış. Kızını görüyor olsa öğretmenin fark ettiğini oda fark ederdi herhalde? Sahip çıkma ilgilenme ondan sonra da bundan sonra kızımı yanımdan ayırmayacağım de. Bu saatten sonra yanından ayırmasan ne olacak o çocuğun yaraları sarılacak mı?

Bende dün akşam izledim o haberi anne hastanede başında ve tek istediğim kızımın yanımda kalması diyor. Be kadın bu zamana kadar neredeydin, şiddet görünce çocuğun her tarafı morarınca mı annelik duyguların kabardı demezler mi insana? Muhtemelen kızını doğru dürüst görmemiş olacak ki öğretmeni fark etmiş yüzünde ve vücudundaki morlukları öz anneyi aramış okula çağırmış. Kızını görüyor olsa öğretmenin fark ettiğini oda fark ederdi herhalde? Sahip çıkma ilgilenme ondan sonra da bundan sonra kızımı yanımdan ayırmayacağım de. Bu saatten sonra yanından ayırmasan ne olacak o çocuğun yaraları sarılacak mı?

Duruşu da pek üzgün kızgın ilgili değildi :KK12:

isteğimiş bide bizde inandık

Duruşu da pek üzgün kızgın ilgili değildi :KK12:

isteğimiş bide bizde inandık

Gayet sakindi benim içim sızladı tanımadığım halde o bir anne olarak nasıl o kadar sakin kalabiliyordu anlamak güç. Her zaman söylediğim şey insanlar anne olmadan önce belirli testlerden geçmeli. Yoksa öyle doğurup sonra da evliliğim bitti bırakayım demekle anne olunmuyor maaselef.

Şimdi haberlerde izledim 9 yaşında kız çocuğuna üvey anne şiddet uygulayıp hastanelik etmiş. Babam üvey annemi savunurdu hep diyo kız konuşurken yanında bi kadın öz annesiymiş oda orada öyle duruyo. Anlamıyorum kınamak değil sen öz evladını neden bırakıyorsun yada o hale gelene kadar nerdeydin kimse bunu sormuyor. Evladını bırakıp giden anneye anne denmemeli o da suçlu
Yanındaki o anne müsvettesi öyle dururken bu kız da benim başıma kaldı diye düşnüyodur kesin!! O sessizlik ondandır yani!! Allah'ım böyle insanlara neden çocuk veriyosun yarabbim???

Kayseride ki olay üzerine daha olaylar açığa çıkacak emin olun buna kayseride ki olay da zaten yeni değil 7 ay önce fark edilmiş bi olay ama kadına herhangi bir ceza uygulanmadığı için medyaya duyurulmadı... Bende bunları malesef medyada duyduktan sonra öğrendim, o lanet üvey anne yakınlarımızdaymış üç beş cadde ötemde hala aklıma geldikçe çıldırıyorum gidip alışveriş yaptığım marketle aynı sokakta bi çocuğa bunlar yapılırken bütün komşuların susması da ayrı iğrençlik.

Çocuğuna yapılan bunca eziyete rağmen öz annelerin tutumu da apayrı bi saçmalık...
Bu ne soğuk kanlılık ya canın o senin ciğerinin parçası, Ben kendim elimi kaldırmaya bile kıyamıyorum bi başkasının vurduğunu (ki sadece vurmak değil) Düşünemiyorum bile gırtlağına sıkmadan rahat edemezdim sanırım...

Back
X