okul bitse de bitmese de uzun dönem yapacakmış askerligini.
askerden dönünce okula döner ingilizceyi verir sonra yolunuza devam edersiniz... daha sonuc belli olmadan kaydını sildirmeden veya okuldan atılmadan neden gereksiz yere üzülüyorsunuz ki
evet İngilizce bilmeyene zor gerçekten. beni de Fransızca çok zorlamıştı gece rüyalarıma girerdi, İngilizcede hiç problemim yok güzelde konuşurum. Ama aşılmayacak problem deil sevgilin için, sadece uzadı bir dönem.. yapacak bişey yok. çalışacak
evet aslında öyle ama böyle boğazımda bir düğüm sanki onun okulu bitsin isiyorum 20 ders vermiş 3 tane dersemi kaldık diorum içimden bir ses hiç bitmeyecek dio geçen ablası aradı ne yapıcaksınız okulunu saldı bitiremeyecek diye felaket tellallığı yaptı üzüldüm iştekaç yıl da atılıyor okuldan
Özel ders alsın ingilizce için bence. Sadece geçebileceği kadarını öğrense yapabilir. Olmaz diye bir şey yok. Biraz çabalasa olur bence. 40 almış finalden, 50-60 da alır bence. Birazcık zorlamaya bakıyor iş. Sevmediği için yapamıyordur. Sizin daha 2 yılınız varmış. Kafanıza takmayın, hallolur.
son yasayla atılma kalkmıştı ama başbakanın 2ay önceki açıklamalarında 6yıl olacak diyordu...
eski hali 7yıldı. hatta tek dersiniz varsa 3dersiniz varsa tekrar 1-2yıl ekleniyordu.
derslerini geçemese bile o derslerin devamını versin. en azından 3ders ve/veya tek ders sınavına girme hakkı kazanır.
vizeden 45 almıştı finalden 40 geçme notuda 50 okulda oda yapamıyorum diyip bırakıyor bir kere çalıştımı acaba derse
önlisans ziraat bölümündeki bir ingilizce dersinin o kadar ahım şahım abartılacak bir ders olduğunu düşünmüyorum canım. Anadolu lisesi veya kolejlerden mezun değilsen ya da özel bir ilgin yoksa türkiyede ingilizce temelin olması zaten zor. KAldı ki o bölümde okuyan insanlar da sevgilin gibi liselerden mezun insanlar. Derslere gitse not tutsa zaten hocanın ne soracağını bilir. 2 ezber yapmaya kalır işi. Biraz boşvermişliğine gelmiş. Yapamıyorum diye kendini kandırıyo.
sevgilimin 3 dersi var askere gidip gelince verse diorum ama
alması gereken +10 puan değil mi, 10 puan için yapamıyorum dememeli...
hiçbir seyin garantisi yok,
eger askerligi tecil ettirip 3ders icin devam etme sansı varsa onu yapsın,
kesin askere gitmesi gerekiyorsa da sınavlara hazırlanamasa bile derslerin devamını kesinlikle versin, yoksa döndügünde yasa degisirse ortada kalmasın, ne yazık ki hükümetin ne yapacagı belli olmuyor.
veremiyorum diyip vazgecmesine de izin vermeyin ama. dansmarue nin yazdıgı cok dogru.
zaten derslere girdiginde de bir iki not tutsa geçer, ingiliz dili edebiyatı okumuyor ki. hocalar da kolaylık saglıyor o yuzden.
bilmiyorum moralim çok bozuldu canım yaa okulu bitiremezse ailemin karşısında ne dicem ben
moralinizin bozulması dogal ama ailenize ne denilecegini siz degil o düşünsün.
kendine azıcık dert etsin ki derslerini vermeye çabalasın.
derslerin devamını vermesi icin ugraşın. tek ders sınav hakkı önemli. ayrıca bütünleme artık tüm uni.lerde uygulanıyor (bazı uni.lerde mecburiyetten sınav yapıp geçirmiyorlar ama olsun) onlara da girip verebilir dersi.
en kötü ihtimalle yasanın degistigini askerlik sonrası okuldan atıldıgını düsünsek bile birkac yıl sonra benzer durumda olanlar icin yine af gelir sınava girer alır diplomayı.
ayrıca 2yıl dedigin ne ki. cok hevesli ise baska bir bolumde de tekrar okur.
atılıp sonra ogretmenlik kazanmıs ve bitirdikten sonra af ile eczacılıga geri donup okuyan tanıyorumsimdi iki diploması var.
bütünleme, 3 ders sınavı ya da mezuniyet sınavı falan yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?