Yine yeniden zayıflamaya çalışıyorum. Umarım bu son olur 🙏

Merhaba çok teşekkür ediyorum. Sizin beslenmenizi de öğrenmek isterim tabii ki. Fikir verir bana da.
Açıkçası 3 ana 2 ara öğün düzeniyle çok diyet yaptım çok güzel sonuçlar da aldım.
Son dönemde çalışma saatlerime 16/8 aralıklı orucun uyduğunu farkettim. Şu an yediklerimi de birebir danışmanlık aldığım son diyetisyenimin verdiği listelere göre düzenliyorum. 25 kg vermiştim en son ama sürdüremedim tatil moduna geçince.
Bilemiyorum belki de haklısınızdır.
Karbonhidratı yediğim baklagillerle sınırlamaya çalışıyorum açıkçası. Liste de o yüzden ekmek yok
Son dönem de takip ettiğim doktorlar ve diyetisyenler otoimmun hastalıklarda ki bende haşimato var ekmek tüketmeyi hiç önermiyorlar ya.
Yine de çok sabit fikirli değilim. Kilo vermem durursa bi diyetisyen arkadaşımdan yardım alacağım ve o zaten sizin önerdiğiniz beslenme düzeniyle beni zayıflatanlardan. Bakalım vücudumun verdiği tepkiye göre şekillenecek beslenme düzenim mecburen.

Ben diyet demek istemiyorum, "sürdürülebilir beslenme düzeni "demek daha cazip ve çekici geliyor bana .Aralıklı oruç kesinlikle yapamıyorum,elden ayaktan düşüyorum ve değerlerim alt üst oluyor.Bir keresinde bağışıklığım o kadar düşmüştü ki bu aç yatma mevzusundan,1 ayda zor atlattım gribi.Bana göre değil kısaca.Bir günlük sürdürülebilir beslenmemi yazayım size;
Sabah :1 haşlanmış yumurta
Köz kapya(fırında da olur)
İstediğim çeşit bir parça peynir
2 siyah 1 yeşil zeytin
1 çay kaşığı tatlandırıcılı reçel ya da içinde damla pekmez bulunan 1 tatlı kaşığı tahin /pekmez
Domates/salatalık/roka/Maydanoz
1 ince dilim tam buğday ya da ekşi
Maya ekmek,şekersiz çay
Ara ,sade Türk kahvesi yanında 1 parça bitter
Öğlen ; yeşil salata ,küçük bir ton balığı (yağı süzülmüş) 4 kaşık az yağlı Barbunya pilaki, yarım dilim tam buğday ya da ekşi ekmek

Ara bi küçük şeftali ya da erik ,yanında 5_6 adet Kuru yemiş

Akşam; 4_5 ızgara köfte yanında 3
Kaşık bulgur pilavı, semizotu salatası (yoğurtlu olabilir ) eğer bulgur pilavı yoksa ,2 kaşık makarna ya da 1 küçük kase çorba

Bunu her gün değiştiriyorum,aslında ne kadar protein yersek her gün o kadar daha kolay işimiz.Ama bu çağda proteine her daim ulaşabilmek zor.Hem tok tutar ,hem kilo verdirir, hem de kas kütlesini korur.
Ayrıca düzenli olarak 3,5 yıldır pilates yapıyorum,haftada 3 gün 35 dk.Beslenme düzeni değişmezse pilates asla kilo verdirmiyor ama siluet yerinde ve kilo dağılımı daha eşit oluyor.Bu işin yüzde 70 i beslenme kısaca.
Ben bu yazdıklarımı uyguladığımda 4 kg veriyorum ayda ve uzun süre de kalıcı oluyor.Normalde ben ,kek, börek, çikolata ,tatlı aşırı seven biriyim ve bu süreçte haftada bir gün de az porsiyon akşam üstü civarı onlardan mutlaka tüketiyorum.Üzerine de yürüyorum .Hepimizin vücudu kendine özel ,hepimizin hassasiyetleri farklı.Bana iyi gelen bu.Her gün listem değişir.Mesela dün gece kıymalı az yağlı bamya yemeği,2 kaşık pirinç pilavı (mutlaka sebzeyi desteklemem lazım yoksa gece uykuda acıkıyorum) çoban salata tükettim.İnşallah hedeflerimize ulaşırız ,sizi takip edicem burdan,10 günde ya da hafta da bir de tartılıyorum.Ha bu arada ,ben çok su içemeyen biriyim, midem ağrıyor çok su içince ,1 1,5 lt ancak tüketebiliyorum.

Çok güzel bir beslenme düzeni oluşturmuşsunuz ve sizde işe yarıyor. Ayda 4 kg çok güzel bir rakam.
Ben hem sık yeme hem de 2 öğün beslenmeyi denedim yıllar içerisinde. Her ikisinde de çok güzel kilolar verdim. 20li 30lu kilolar öyle az buzda değil ama istikrar sorunum var maalesef.
Aralıklı oruç yaparken günü daha kolay geçirdiğimi gördüm. İnsülin direncim vardı değerim normale döndü. Hafta içi çalışıyorken erken kahvaltı hazırlamak, gün içinde ara öğünleri hazırlamak çok zorluyordu beni. Aralık oruçta öğlen yemek arasında eve gelip ilk öğünümü yiyorum, ara öğün zaten kuruyemiş meyve sorun olmuyor iş yerinde, akşam da eve dönünce akşam yemeğimi yiyorum ve günü kapatıyorum.
Protein konusunda yazdığınız her şeye katılıyorum. Benim protein kaynaklarım yumurta ve süt ürünleriyle sınırlı, et tüketmiyorum. Et yesem daha kolay kilo verirdim ve belki daha kolay sürdürebilirdim beslenmemi.
Spor konusunda da d haklısınız yağ kaybı ve kas kütlesini korumak önemli. Spor konusunda eksiklerim var ama bu hafta başlayacağım. En azından sürekli yapabileceğim bana uygun bi spor düzeni oluşturmalıyım. Zamanla artırırm ara ara. Pilates hiç yapmadım açıkçası çoğu doktor önerdi ama bel ve boyun fıtığım olduğundan bir Fizyotetapist eşliğinde düzgünce yapmalıyım. Spor salonları sıkıntılı o yüzden benim için, haftasonu bana uyan saatlerde çalışan bi Fizyotetapist bulamadım henüz.
Öncelikle yürüyüş ve zorlamayacak videolarla 15 kg verip sonrasında evdeki spor aletlerimle spor yapmaya başlayacağım. Kilom çok fazla şuan. Evde yürüyüş bandı, eliptik bisiklet ve dikey mekik aletim var. Hafif ağırlık antrenmanları da eklemeyi düşünüyorum kas oranımı artırmak için. Önceden çok sıkı spor yapardım birden bırakmam da kilo alışımı birden artırdı. O yüzden hem sürdürülebilir bir yeme düzeni hem de spor düzeni oluşturmam lazım biliyorum.
Çok teşekkürler kendi deneyimlerinizi paylaştığınız için. Eğer aralıklı oruçla işler yolunda gitmezse tıkanırsam şartlarımı zorlayarak sizinki gibi bir düzene de dönebilirim dediğim gibi. Onda zaten diyetisyen kontrolünde olacak.
Bakalım zaman ne gösterecek.
İnşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız. Siz çok bilinçli bir şekilde ilerliyorsunuz okuduğum kadarıyla başarılar diliyorum

merhaba bugünkü menüm şöle olacak

Öğle
5-6 dilim kızarmış peynir
Bol yeşillikli salata
Bir meyve üzerine keten tohumu

Ara
5 badem
Türk kahvesi
1 adet meyve

Akşam
Fırında kabak mücver
Yanına bir kase yoğurt

Suyu bugün 2,5 ltnin üzerine çıkarmaya çalışacağım. Genelde 2 ltde kalıyor bende.

Bugün biraz yeme düzenim değişti evde olduğumda pek sıkı uygulayamıyorum

Öğle
Soğanlı mantarlı maydanozlu 3 yumurtalı omlet
1 dilim peynir
domates salatalık
Çay

Ara
2 dilim çikolata
Ananas
1 tane peynirli tam tahıllı sandviç
Bir tane unsuz şekersiz kurabiye

Akşam
Büyük bir kase yayla çorbası
Bir kase yoğurt
Fırın mücver

Regl olcam canım bişiler atıştırmak istiyordu sürekli. Ara öğünde hepsini yedim öyle olunca. Sandviç ekmeğini ve kurabiyeyi oğlum için evde kendim yapmıştım. Kokularına dayanamadım onlardan da o yüzden yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…