- 16 Aralık 2016
- 69
- 74
- 88
- 45
- Konu Sahibi Yenidenfit
-
Merhaba çok teşekkür ediyorum. Sizin beslenmenizi de öğrenmek isterim tabii ki. Fikir verir bana da.Merhaba,öncelikle sizi tebrik ederim kendinize iyilik yapmayı hedeflediğiniz ve eksilere ulaştığınız için.Ben de iki gün önce 7 kg verme ye niyet ettim ki ben çok vermekten ziyade sağlıklı ve kalıcı kilo vermek niyetindeyim.Boyum 170 kilom 81 hedefim 74 .Ben sizin diyet listenizi az buldum naçizane.Sizden daha çok yiyorum yeni beslenme düzenimde .Diyetinizde mutlaka sabahları 1 hatta sizin kg durumuna göre 2 dilim tam buğday ekmeği olmalı.Daha önce ben de 116 kg ye kadar çıktım.Diyetisten tecrübem de var.Mutlaka 3 öğün ve iki ya da bir ara öğün yapın.O şekilde kalıcı ve sağlıklı kilo verirsiniz.Sizin listede ben aç kalırım ve en çok 3 gün dayandıktan sonra direk karbonhidrat ve tatlıya yönelirim.İsterseniz 1 günde ne yediğimi yazabilirim yeni sürecimde, kıyas yapar birbirimize destek oluruz.Çok kolay gelsin,sağlıkla gitsin eksiler
Çok güzel bir beslenme düzeni oluşturmuşsunuz ve sizde işe yarıyor. Ayda 4 kg çok güzel bir rakam.Ben diyet demek istemiyorum, "sürdürülebilir beslenme düzeni "demek daha cazip ve çekici geliyor bana .Aralıklı oruç kesinlikle yapamıyorum,elden ayaktan düşüyorum ve değerlerim alt üst oluyor.Bir keresinde bağışıklığım o kadar düşmüştü ki bu aç yatma mevzusundan,1 ayda zor atlattım gribi.Bana göre değil kısaca.Bir günlük sürdürülebilir beslenmemi yazayım size;
Sabah :1 haşlanmış yumurta
Köz kapya(fırında da olur)
İstediğim çeşit bir parça peynir
2 siyah 1 yeşil zeytin
1 çay kaşığı tatlandırıcılı reçel ya da içinde damla pekmez bulunan 1 tatlı kaşığı tahin /pekmez
Domates/salatalık/roka/Maydanoz
1 ince dilim tam buğday ya da ekşi
Maya ekmek,şekersiz çay
Ara ,sade Türk kahvesi yanında 1 parça bitter
Öğlen ; yeşil salata ,küçük bir ton balığı (yağı süzülmüş) 4 kaşık az yağlı Barbunya pilaki, yarım dilim tam buğday ya da ekşi ekmek
Ara bi küçük şeftali ya da erik ,yanında 5_6 adet Kuru yemiş
Akşam; 4_5 ızgara köfte yanında 3
Kaşık bulgur pilavı, semizotu salatası (yoğurtlu olabilir ) eğer bulgur pilavı yoksa ,2 kaşık makarna ya da 1 küçük kase çorba
Bunu her gün değiştiriyorum,aslında ne kadar protein yersek her gün o kadar daha kolay işimiz.Ama bu çağda proteine her daim ulaşabilmek zor.Hem tok tutar ,hem kilo verdirir, hem de kas kütlesini korur.
Ayrıca düzenli olarak 3,5 yıldır pilates yapıyorum,haftada 3 gün 35 dk.Beslenme düzeni değişmezse pilates asla kilo verdirmiyor ama siluet yerinde ve kilo dağılımı daha eşit oluyor.Bu işin yüzde 70 i beslenme kısaca.
Ben bu yazdıklarımı uyguladığımda 4 kg veriyorum ayda ve uzun süre de kalıcı oluyor.Normalde ben ,kek, börek, çikolata ,tatlı aşırı seven biriyim ve bu süreçte haftada bir gün de az porsiyon akşam üstü civarı onlardan mutlaka tüketiyorum.Üzerine de yürüyorum .Hepimizin vücudu kendine özel ,hepimizin hassasiyetleri farklı.Bana iyi gelen bu.Her gün listem değişir.Mesela dün gece kıymalı az yağlı bamya yemeği,2 kaşık pirinç pilavı (mutlaka sebzeyi desteklemem lazım yoksa gece uykuda acıkıyorum) çoban salata tükettim.İnşallah hedeflerimize ulaşırız ,sizi takip edicem burdan,10 günde ya da hafta da bir de tartılıyorum.Ha bu arada ,ben çok su içemeyen biriyim, midem ağrıyor çok su içince ,1 1,5 lt ancak tüketebiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?