Yine yeniden zayıflamaya çalışıyorum. Umarım bu son olur 🙏

Çook uzun zamandır yazmadım buraya. Geçen yıl 100 kg ya kadar düştüm ama sonrasında yıllardır süren kronik ürtikerim yine nüksetti. Yoğun kortizon ve antihistaminik kullanımı ve ilaçlar yüzünden sürekli uyuklar halde olmam yüzünden yine kilo aldım. Tartılmıyorum aylardır ama yarın diyete yeniden başlayacağım. Muhtemelen yine 140 kg ya yaklaşmışımdır ama artık yüzleşmem gerek. Ürtikerim için aşı tedavisine başladım ve şimdilik yatıştı. Biraz da buna güvenerek başlıyorum. Hala ürtiker için antihistaminik kullanıyorum ama sayısı düştü en azından. Daha hareketliyim bu yüzden, uyku halimi biraz azalttı.
Yarın sabah tartılıp tekrar diyete başlayacağım. Umarım yine geçen seferki gibi güzel kilo verip bunu kalıcı hale getirebilirim
Tek sorun bu hafta aşırı sıcak ve bu yüksek kiloyla birden yüklenmek istemiyorum bedenime. O yüzden ilk bir hafta sıcaklıklar normale dönene kadar spor yapmayacağım. Klimalı evde bile bunalıyoruz ara ara bu günlerde maalesef.

Sabah tartıldım ve tahmin ettiğim gibi çok kilo almışım. 136,5 kgyim. Bugün itibariyle diyetime daha doğrusu düzenli ve dengeli beslenmeye başlıyorum elimden geldiğince.
Öğlen ilk öğünümü yapacağım. Sabahtan tiroid ilacımı ve antihistaminiğimi içtim. Öğlene kadar muhtemelen birer çay, kahve içerim.
İlk etapta spor yapmayıp günlük hareketimi artıracağım. Hava biraz serinlesin.
İlk hedefim 135 in altına düşmek. Hadi bakalım neler olacak.

Eklentiler

• IMG_7353.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_7352.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 9
Akşam yemeğinde 8 kaşık kabak yemeği, bir kase yoğurtlu semizotu ve 4 kaşık haşlanmış bulgur yedim. Su 3,5 tl içmeyi planlıyordum belki onu tam tutturamamış olabilirim. Spor zaten yapmayacaktım. Bugünü böyle kapatıyorum.

Bugün tek öğün beslendim mecburiyetten
3 yumurta
2 dilim tam tahıllı ekmek
4 zeytin
Salatalık, domates, nektarin
Azıcıkta yoğurtlu mercimek salatası yedim.
İlk günlerden yapmamalıydım baya sarstı, çok acıktım ama hiç fırsatım olmadı, tüm gün koşturma halindeydim. En azından çok hareketli bi gündü

Bu sabah dayanamayıp tartıldım

1,6 kg gitmiş artık ödemdir muhtemelen bu ama olsun azcık düşüş gördüm tartıda
13:30 da geç kahvaltı yaptım.
2 yumurtalı menemen
2 dilim peynir
Roka, maydonoz
Yarım avokado
Küçük bi salkım üzüm
Yedim. Ara öğün yapmayacağım bugün. Sıvı alımı ve akşam yemeğiyle günü bitireceğim. Spor yine yok. Sadece bol ev işi.

Bu öğlen ilk öğünümde;
2 haşlanmış yumurta
Salatalık domates
Roka maydonoz
2 dilim peynir yedim.
Akşam öğünümde
Büyük bir kase yoğurt yedim içine 3 salatalık ve 4 kaşık buğday ilave ettim.

Bugün yani dün yediklerim;
Öğlen
2 yumurta
Yarım avokado
8 zeytin
2 dilim peynir
1 avuç blueberry

Ara öğün
3 parça çikolata
Kahve
1 şeftali

Akşam
Közlenmiş patlıcan ve kapya biber salatası büyük bir kase
1 kase de yoğurt

Bugünkü menüm

Öğlen
2 yumurta
Yarım avokado
1 şeftali
2 dilim peynir
Dereotu

Ara öğün
İnce bir dilim fit kek
Kahve
bir avuç üzüm
3 kare çikolata

Akşam
Nohutlu bol yeşillikli salata
Bir kase yoğurt
2 salatalık

Bugün çikolata ve kek biraz fazla oldu aslında ama canım tatlı çekti
Yarın sabah bir hafta oluyor diyete başlayalı. Bakalım tartıda sonuç ne olacak

Günaydın bu sabah tartıldım

1 haftada 1,8 kg vermişim Beklediğimden az açıkçası ama en azından tartıda düşüşü görebildim . Diyete başlamasam belki kilo almaya devam edecektim.
Bugün Off günüm gibi olacak. Daha esnek davaranacağım. Yarın yine tam gaz devam

Bugün tamamen yoldan çıkarak geçti, azcık rahatlamaya ihtiyacım vardı.
Öğlen peynirli sandviç ve kahve vardı menümde
Ara öğün yapmadım çünkü oğlumu diyetisyene götürdüm bugün. Hastanede egeçti vaktimizin çoğu.
Akşam makarna ve yoğurtlu semizotu salatası yedim.
Oğlumu götürdüğüm diyetisyen benim yıllardır ara ara gidip çok güzel kilolar verdiğim diyetisyen arkadaşım.
Onunla konuştum biraz. Yoğun antihistaminik ve kortizon kullandım son bir kaç ayda. Antihistaminik kullanımını yeni bıraktım ve aşı tedavisine başladım Allerji için. Biraz toparlanıp ben de geleceğim sana dedim. O da iyi yapmışsın ilaçların etkisi 3 hafta daha sürer sen biraz kendine gel dedi. Haftaya 1 kilodan az verirsem direkt bekletmeden başlayacağım ama yine arkadaşımla diyete. Bakalım nasıl olacak bu haftaki diyetin sonucu, yarın tekrar başlıyorum.

Yıllardır kilo problemi yaşadığım için oğlum konusunda çok hassasım. Ergenliğe geçiş döneminde. Sadece klasik erkek göbeği oluştu birazcık, kendisi de rahatsız oldu. Bugün gittik ve 5 kg verirse ideal bel çevresine ulaşacağımızı söyledi diyetisyenimiz. Oğlumu da diyete başlattık.
Haftaya kan değerleri de hazır olacak ve gerekirse takviyelere başlayacağız vitamin değerlerine bakıp.

Günaydın
Bu sabah biraz daha hafif bi şeyler yiyeceğim.
2 dilim karpuz
2 dilim peynir
1 salatalık
4-5 dal semizotu

Ara
1 avuç kuruyemiş
2 kare çikolata
1 meyve

Akşam
Yoğurtlu semizotu salatası üzerine baharatlı kavrulmuş nohut

Dünkü karbonhidrat ağırlıklı beslenmemi de dengelemiş olurum böylece. Fırsat bulursam akşam yürüyüş de yapacağım.

Vejetaryen olduğum için listemde yumurta ve süt ürünleri hariç hayvansal gıda yok. Bi şekilde dengeliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…