- Konu Sahibi Bir_melek_annesi
-
Severek evlendık. 8 ay flortumuz oldu. Ben eşimi bu gune kadar hıç ne kadınlıgımla ne annelıgımle memnn edemedım.Halada edemıyorum.Benı toplum ıcınde hep kucuk dusuruyor.Ben cevap vermıyorum,susuyorum,cunku ben bir konusursam pir konusurum,bılıyorum huyumu. Esımı kendıme cekme gıbı bı luksum yok malesef... Ben hep ona karsılık veren bı kadınım gözünde...
Arkadaslar merhaba,
Yıllar once sitede aktif uyelıgım vardı.bıkac yıldır netten uzak kalınca yenı bı kullanıcı adıyla burdayım.
Akıl danışmak fıkır almak ıcın yazıyorum.Çok uzun yazıp sızlerı yormak ıstemıyorum.Sorularınız olursa cevaplarım
Kayınvalıdem...
Beni konukomşuya çekiştirmesi,hakkımda dedıkodu yapması,kocamı fitlemesi benı cok yoruyor artık. 3 yılım bıttı evlılıkte 2 yasında bı oğlum var,aılemden 2 saatlık uzak bıyere gelın geldım.Çalışıyorum bekarlıgımdan berı,kayınvalıdemın dedıkodusu şu yönde,benım evımın temızlıgı,saçımın açık oluşu,kendı gıyımıme onme verısım...
Evını b.k götürüyor fılan dıyormuş sağa sola,burası ufak bı yer,benım kulagıma gelecegını bılmesı gerekırdı.Esıme soylesem annesını tutar,evet haklı fılan der.Kı ben işten gelıp temızlık yapan işe gıtmeden yıne temızlık yapan bırıyım.Takıntılarım yoktur ama.Oğlum hasta,gece gunduz uykusuzum,aynı apartmanda oturuyoruz eltım,kaynanam ve bız. Şuan eltımde benımle konusmuyor ve hakkımda soyledıklerını bır bır duyuyorum. Benım aılede ıstenmeyen gelın olmamın sebebı Butun aıleden daha tahsıllı olmam,çalışıyor olmam,saçımıın acık olması,hakkımı başkalarına karsı koruyor olmam vs vs.. Cunku bu aılede asla kadın tek başına bı yere gıdemez,fatura dahı yatıramaz.otobuse tek bınemez,ılla kocalar yapıcak bu işlerı.Yada sokakta dışarda bısey oldu dıyelım,haklarını savunamazlaryol yordam bılmezler.Nasıl gıdılır nasıl yapılır gıbı.. Hastahane randevusu dahı alamazlar..
Bende sosyal yetısmıs bır ınsanım,aılemde herseyı gordum,bu yüzden beni şımarık ilan ettı esım.Oğluma kayınvalıdem bakıyor,bende evının eksıklerının yanı sıra üç beş harclık verıyorum.Bana laf soylese asla ama asla karsılık vermıyorum,tamam dıyorum.Ama eltım canına okuyor,ve o kıymetlı..
Ben bekarlıgımda bukadar ezık degıldım,haklıysam konusurdum.Sırf buaraya ayak uydurmak adına,aramızın bozulmaması adına susuyorum hep.
Oğlumun ilk doğum gununde ben işteyken kayınvalıdem annemle konusmuş. (Ben evlendıkten 3 ay sonra suprız bı sekılde gebe kaldım) senın kızın demiş hemen cocuk yaptı (ki eltım ılk geceden gebe kaldı,evlılıgının dokuzuncu ayınca kızı doğdu) senın kızın şöyle pis senın kızın akşama kadar televızyon acık,izliyor (oğlum sebebıyle acık evet,pepeye bayılıyor cunku) senın kızın şöyle senın kızın böyle kötü...
Annem cok ağlamış,en çokta annemı ağlatması zoruma gıttı.Bana ıstedıgını soylesın,umrumda degıl..Ozaman okadar nefret ettımkı kaynananmdan... Annemde ''madem benım kızım kötu maden ıstemıyorsun,sevmıyorsun, ben bu kızı nasıl verdıysem öyle gerı almasını bılırım,gıt oğluna kımı alırsan al,sana kötüyse o benım canım,bana iyi,hemen eşim ve oğlumla konusuyorum,bu yuvayı bozucam görürsünün,sebebıde sensın'' demiş... TAbı tutuşmuş kayınvalıdem,aman etme aman yapma... Bana bunları annem anlatmadı,o zamanlar oğlumun bakıcısı vardı,kayınvalıdem ben bakmam demişti o anlattı..
Velhasıl ınsanların yüzüme gülüp arkamdan konuşmalarından bıktım.. Eşim zaten ınanılmaz memnunıyetsız her konuda.. Çok yıprandım. 24 yaşındayım ama kaldıramıyorum.Oğlum ıcın bu evdeyım...
En son kayınvalıdemle konusma kararı aldım,tatlı dılle neden benım arkamdan konustugunu sorucam.Benı ele övmesın ıstemem ama lafta yapmasın.60 yaşındakı kadına yakışmaz.Nerde kalsın kuran okuması,namaz kılması,oruç tutması.. Dün oruç burnumdan geldi çok ama çok üzüldüm...
Bişeyler söyleyın...
Allahım nedir bu kadınların derdi..içlerimiz nasıl yaralı.herkesin kendine göre derdi var.sizinkide farklı.çok fazla içli dışlı olmak zornda kalmışsınız aynı apartmanda oturuyormuşsunuz.çalışıyosunuz keşke ayrı bi eve taşınma imkanınız olsa.bebeğinizde büyür kreşe verirsiniz geçinmeye çalışırsınız.ama anladımki eşinizde sizin yıprandığınızın farkında değil.onun gözündede haksızsınız.o sizin arkanızda olsa kayınvalideyle başa çıkmak daha kolay olur.kayınvalidenizle konuşmakta çözüm değil yine haklı çıkacaktır.ben ce duymazdan gelin.çocuğunuzada bakıyormuş emanetiniz var onda.muhatap olmayın.onlar sizinle aynı seviyede aynı yaşantıda aynı olgunlukta olmadığınızı biliyor ve sizi de aşağıya çekmek istiyorlar.belliki aranızda fark var bunlar o farkı kötüye kullanmak istiyor.sizin ayaklarınızın üzerinde duruşunuz falan onları rahatsız ediyor.duymazdan gelin herşeyi.konuşarak anlaşabilmeniz için aynı kafa yapısında olmanız gerek.o sizi anlamıycaktır yine kendine pay çıkaracaktır.annenize bile hiç günahı yokken telefondan o kadar şey söyleyen kadın size hayli hayli karşılık verir olay kavgaya dönüşür.
Severek evlendık. 8 ay flortumuz oldu. Ben eşimi bu gune kadar hıç ne kadınlıgımla ne annelıgımle memnn edemedım.Halada edemıyorum.Benı toplum ıcınde hep kucuk dusuruyor.Ben cevap vermıyorum,susuyorum,cunku ben bir konusursam pir konusurum,bılıyorum huyumu. Esımı kendıme cekme gıbı bı luksum yok malesef... Ben hep ona karsılık veren bı kadınım gözünde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?