Doğal Saç Bakım Kürleri Yıpranmış Saçlar İçin Bitkisel Maskeler

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

KadinlarKulubu

Portal Editör
İçerik Editörü
21 Ağustos 2011
5.186
595
Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, saç uzmanları tarafından tavsiye edilen, yıpranmış saçlarınızı güçlendiren,
sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşmanızı sağlayan en etkili yağları derledik, Yıpranmış Saçlar İçin Bitkisel Maskeler ile saçlarınıza bakım yaparak kısa sürede baş döndüren saçlara kavuşacaksınız.

Güneş, deniz, kirli hava, kireçli sular vb pekçok şey saçınıza zarar vermiş olabilir, üzülmeyin doğal esansiyel yağlarla bu yıpranmış saçlardan kurtulabilirsiniz.
Tüm kadınlar arasında en sık görülen güzellik şikayetlerden biri de kuru ve yıpranmış saçlardır.
Neyse ki, saçları onaran, onlara doğal bir şekilde sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandıran uçucu yağlar vardır.Bu yağlar saçlarınızı kökten uca besler, şampuanların saça verdiği zararı yok ederler.

Kimyasal içermez, tamamen doğallardır. Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, saç uzmanları tarafından tavsiye edilen, yıpranmış saçlarınızı güçlendiren, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşmanızı sağlayan en etkili yağları derledik, Yıpranmış Saçlar İçin Bitkisel Maskeler ile saçlarınıza bakım yaparak kısa sürede baş döndüren saçlara kavuşacaksınız.

Yıpranmış Saçlar İçin Bitkisel Maskeler

Argan Yağı
Bu yağ, güzellik sektöründe çok sık kullanılan, yıpranmış saçları tedavi etmekle bilinen güçlü bir yağdır.
Zengin B Vitamini, Ev Vitamini ve besleyici yağ içeriğiyle, saçlarınızı sağlıklı bir hale kavuşturur ve onları dış etkenlere karşı korur.
Argan yağından faydalanabilmek için bu yağı doğru kullanmak önemlidir. Yağı banyoya girmeden hemen önce veya duştan sonra uygulayabilirsiniz. Duştan önce kullanmak isterseniz elinize bir miktar argan yağı döküp avuç içlerinize yayın ve uçlardan köklere kadar saçınıza yedirin. Daha sonra parmak uçlarınızla saç derinize masaj yapın.Daha sonra saçlarınızı başınızın üstünde toplayın ve streç filmle sararak 1 saat kadar bekletin. Yağı biraz ısıtıp ılık hale getirince uygularsanız, saç ve saç derisine daha kolay nüfuz eder.
Banyodan sonra kullanmak isterseniz saçlarınızda fazla suyu havluyla aldıktan sonra saça tazelik ve parlaklık vermek için tarağın veya fırçanın üstüne birkaç damla argan yağı damlatabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı
Muhteşem bir gıda olan hindistan cevizi yağı saçlarınız için de çok faydalıdır.
Bu yağ yalnızca saçlarınızı onaran özler içermez ayrıca kepeklerinizin azalmasına,
saçlarınızın kırılmasının önlenmesine ve kafa derisinde biriken kimyasallardan kurtulmanıza sebep olur.
Kullanılışı:Saçlarınızı yıkayıp hafifçe kuruttuktan sonra 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını avucunuza alın ve ellerinizi ovuşturarak yağı saç diplerine yedirin.Yağ miktarını saçınızın uzunluğuna göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. 5-10 dakikalık masajdan sonra avuçlarınızda kalan yağı tüm saçınıza eşit miktarda sürün. Yağın saç ve saç derisine iyice işlemesi için saçınızı streç filmle sarın. 1 saat bekledikten sonra yağı temizlemek için saçınızı şampuanlayıp ılık suyla durulayın. Haftada bir yapacağınız bu uygulama etkilerini 3-4 hafta sonra göstermeye başlayacaktır ve saçınız daha parlak, yumuşak olacaktır.

Zeytinyağı
Bu yağ saçınız, yüzünüz, bedeniniz için zaruri gerekli doymamış yağlar açısından zengindir.
Saçlarınıza parlaklık kazandıran ve kırılmasını engelleyen E vitamini açısından da zengindir.
Uygulanışı:Zeytinyağını ısıtıp ılık hale getirin bu yağı saç diplerinize ve saçlarınıza uygulayıp, streç filmle başınızı sarın.
Başınızda yarım saat kalsın, ardından şampuan ve ılık suyla durulayın.
Saçlarınızda zeytinyağı kullanmaya başladıktan 2-3 hafta sonra saçlarınız daha yumuşak ve parlak olacak ve daha hacimli görünecektir.

Aspir Yağı
Kuru, çatallanmış, boya, permal gibi ağır işlem görmüş saçlarınıza düzenli aspir yağı masajı uyguladığınızda sağlıklı ve parlak saçlar elde edeceksiniz.
Aynı zamanda, bu yağ kan akışını hızlandırdığınızdan saçınızı güçlü ve sağlıklı kılar.
Uygulanışı: yağı ısıtıp saç diplerinize ve saçlarınıza uygulayıp 15-20 dakika sonra şampuanlayıp durulayın.
Bu mükemmel yağ saç gövdesini güçlendirir, saça parlaklık verir ve zarar görmüş saçı onarır.

Avakado Yağı
Avokado yağının pekçok yararı vardır. Bu gıda doymamış tekli yağlar açısından ve E vitamini açısından zengindir.
Ayrıca hoş kokusu ile de saç bakım ürünleri içeriğinde ilk sıralarda yeralan yağlardandır.
Uygulanışı:2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı avakado yağını ısıtıp ılık bir şekilde saçlarınıza ve baş derinize uygulayın,
20 dakika sonra şampuanlayıp, saçınızı durulayın, bildirdiğimiz oranlar saçın hacmine ve gürlüğüne göre değişir, saçınız seyrekse daha az yağ uygulayın.
Kısa sürede boyalı, yıpranmış saçta ilk yapışta bile gözalıcı parlaklık, yumuşacık saçlar ve saç dökülmesinin durması...

Keten Yağı
Keten yağı harika bir güzellik ürünüdür. Bu yağdan saç bakım maskesi, yüz temizleyici, kırışıklık önleyici hatta manikür uygulamasında bile yararlanabilirsiniz.
Keten yağı içeriğindeki omega 3 yağ asitleri sayesinde, saçınızı güçlendirir, hacmini
ve parlaklığını artırıp, saçınızı kökten uca besler.
Uygulanışı: saçlarınıza ve saç derinize yağı uygulayın, yarım saat sonra, şampuanlayıp ılık suyla durulayın.
Haftada 2-3 kez yapacağınız bu bakım 4-6 hafta içerisinde etkisini göstermeye başlayacaktır.

Kenevir Yağı
Bu yağ saç bakım ürün olarakta, vücut bakım ürünü olarakta ideal bir yağdır.
Hoş kokuludur ve cilde hızla nüfuz eder.
Saçlarınızdaki kırıkları onarıp, hızla büyüme sağlar.

Size bildirdiğimiz bu yağlardan istediğinizi saçlarınıza uygulayarak, kısa sürede harikulade sonuçlar alabilirsiniz.
Bu yağları aktarlardan temin edebilirsiniz, size önerimiz organik ürün satan yerlerden almanız.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
$yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (1).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (2).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (3).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (4).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (5).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (6).jpg $yipranmis_saclar_icin_7_bitkisel_yag (7).jpg
 
Aaa,argan yağını resmen şaşkınlıkla okudum ben onu yanlızca ''cilt'' bakımı olarak kullanılıyor diye biliyordum,teşekkürler.
 
X